Anjelik Δημοσ. 19 Απριλίου Δημοσ. 19 Απριλίου Γεια σας! 😊 Για την πτυχιακή μου εργασία στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης (με την υποστήριξη από το Πάντειο Πανεπιστήμιο), διεξάγω μια έρευνα σχετικά με τη μετανάστευση, την ανισότητα και τις κοινωνικές πολιτικές ένταξης μεταναστών. Αν είστε ελληνόφωνος/η και ανήκετε στην ελληνική πλειοψηφία, θα μου κάνατε τεράστια χάρη αν συμπληρώνατε το ερωτηματολόγιο! 🙏 ✔️ Είναι ανώνυμο, γρήγορο (~10 λεπτά), και στο τέλος υπάρχει ενημέρωση (debriefing). ✔️ Αν έχετε οποιαδήποτε απορία ή θέλετε να συζητήσουμε κάτι σχετικά με την έρευνα, μπορείτε να μου στείλετε μήνυμα. Θα χαρώ να απαντήσω! ✔️ Επίσης, χρειάζομαι συμμετέχοντες όλων των ηλικιών – οπότε αν μπορείτε, μοιραστείτε το με φίλους, γονείς, συγγενείς κ.λπ. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! 💙 📌 Συμμετοχή στην έρευνα εδώ: 👉 https://panteionpsychology.fra1.qualtrics.com/jfe/form/SV_9yPJmYfaeIm8vnU 2
ProponitisTouKanape Δημοσ. 20 Απριλίου Δημοσ. 20 Απριλίου Προσωπικά μιας που δυσκολεύτηκα να βρω αρκετούς συμμετέχοντες για έρευνα πριν χρόνια, προσπαθώ να απαντάω σε ολες τις αντίστοιχες έρευνες για να βοηθάω τους φοιτητές στο δύσκολο αυτό εγχείρημα. Και τη συμπλήρωσα για αυτό το λόγο. Ωστόσο εμάς στο πανεπιστήμιο μας μάθαιναν πως η έρευνα δε θα πρέπει να είναι biased και να εκμαιεύει την απάντηση που θέλει, χρησιμοποιώντας συναισθηματικά φορτισμένη γλώσσα και εκφράσεις, αόριστες ερωτήσεις στο "ουτε θετικό, ούτε αρνητικό" και δίνοντας του διλήμματα χωρις περιεχόμενο με σκοπό να σπρώξει τον συμμετέχοντα στην άποψη του ερευνητή. Θεωρώ πως ξέρεις ήδη τι θέλεις να γράψεις ως αποτελέσματα και η έρευνα θες να έρθει και να το επιβεβαιώσει. Καλή επιτυχία σε αυτό λοιπόν, και εύχομαι οι απαντήσεις που θα λάβεις να είναι σύμφωνες με την άποψη σου για να μην αναγκαστείς να μαγειρέψεις τα αποτελέσματα, ωστόσο έχε κατα νου πως δεν είναι και πολύ επιστημονικός αυτός ο τρόπος δουλειάς. 3
vasilllis Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου Με συγχωρεις που επεμβαινω στην ερευνα σου.Την διεκοψα διοτι δεν βγαζει νοημα οι ερωτησεις που κανεις και οι απαντησεις που ζητας. Κουλτουρα εχει πολλες εννοιες τις οποιες ο καθενας αντιλαμβανεται διαφορετικα ,αρα και η ερευνα δεν θα εχει καμια αξια .Εαν ειναι θεμιτες τετοιες απαντησεις να προχωρησω. 1
Anjelik Δημοσ. 25 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου (επεξεργασμένο) Σε ευχαριστώ ειλικρινά που πήρες τον χρόνο να συμπληρώσεις την έρευνα και να αφήσεις και σχόλιο — καταλαβαίνω απόλυτα την ευαισθησία σου γύρω από την επιστημονική δεοντολογία και τη σέβομαι πραγματικά. Να ξεκαθαρίσω ότι σε καμία περίπτωση δεν προσπαθεί η έρευνα να “εκμαιεύσει” τις «σωστές» απαντήσεις ή να επιβεβαιώσει κάτι εκ των προτέρων. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση χειραγώγησης ή "σπρωξίματος" προς κάποια κατεύθυνση. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να δω πώς διαμορφώνονται οι στάσεις των ανθρώπων όπως είναι — χωρίς φίλτρα και χωρίς αξιολογική κρίση. Όσο για τη μεσαία επιλογή, είναι απαραίτητη σε αυτού του τύπου τα ερωτηματολόγια. Δεν είναι όλοι σίγουροι ή σταθερά τοποθετημένοι σε κάθε ζήτημα, και είναι σημαντικό να υπάρχει χώρος για αμφιβολία ή ουδετερότητα. Αν δεν υπήρχε αυτή η επιλογή, θα "πιέζαμε" τον συμμετέχοντα να πάρει θέση εκεί που ίσως δεν έχει — κι αυτό θα ήταν πραγματικά biasing. Τέλος — και στο λέω πολύ ειλικρινά — δεν “ξέρω ήδη τι θέλω να βγάλει η έρευνα”. Υπάρχει ένα θεωρητικό ερώτημα, ναι, αλλά αν τα δεδομένα δεν το υποστηρίξουν, τότε αυτό είναι εξίσου σημαντικό. Η επιστήμη δεν είναι για να επιβεβαιώνει αυτά που θέλουμε να ακούσουμε, αλλά για να καταλαβαίνουμε καλύτερα τον κόσμο. Και μέχρι στιγμής, για να είμαι απολύτως ειλικρινής, τα δεδομένα δεν επιβεβαιώνουν κάποια συγκεκριμένη υπόθεση — και αυτό είναι απολύτως θεμιτό. Σε ευχαριστώ και πάλι για τη συμμετοχή σου και για το ότι κρατάς τη συζήτηση σε υψηλό επίπεδο. Σε ευχαριστώ, Βασίλης που μπήκες στη διαδικασία να ξεκινήσεις την έρευνα, ακόμα κι αν τελικά δεν την ολοκλήρωσες — το εκτιμώ. Έχεις δίκιο, η λέξη «κουλτούρα» σημαίνει διαφορετικά πράγματα για τον καθένα. Δεν προσπαθούμε να δώσουμε έναν «σωστό» ορισμό — οι διαφορετικές αντιλήψεις γύρω από θέματα προσαρμογής ατόμων από διαφορετικά πολιτισμικά πλαίσια είναι το ίδιο το αντικείμενο της μελέτης. Επεξ/σία 25 Απριλίου από Anjelik
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα