kalmik Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου (επεξεργασμένο) Κανονικά η Εγνατία έχει αστική ευθύνη διότι ο κλειστός αυτοκινητόδρομος για τον οποίο πληρώνετε διόδια για την διέλευση υποτίθεται ότι προστατεύεται με περίφραξη σε όλο το μήκος του και τυγχάνει συντήρησης. Ο διαχειριστής της Εγνατίας ευθύνεται για την όποια αμέλεια να αποκαταστήσει την περίφραξη από την οποία πέρασε το άγριο ζώο. Να κάνει ο παθών εξώδικο από δικηγόρο και μετά αγωγή. Θα πάρει οπωσδήποτε τα λεφτά του - πιστεύω μόλις παραλάβουν το εξώδικο και πριν το δικαστήριο. YΓ Εννοείται ότι ο παθών δικαιούται πλήρη αποζημίωση περιλαμβανομένης ηθικής βλάβης για το σοκ που υπέστη ο οδηγός, στέρηση χρήσης οχήματος (αποδείξεις από ταξί κλπ.) Επεξ/σία 22 Απριλίου από kalmik 2 1
dkstopo Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου Αφού δεν έκαναν τούμπες καλα είναι. Αν ήταν σκυλος και το βρίσκανε λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω ίσως κάτι να γινόταν, άγριο ζώο μικρού μεγέθους σίγουρα ξέφυγε εύκολα όποτε ας μην ελπίζει.
mechpanos Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου Είχε πάθει το ίδιο ξάδερφος μου με σκυλί στην Τρίπολη, δεν έβγαλε άκρη. Υγεία μόνο οι λαμαρίνες φτιάχνονται.
Dinos1973 Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου 17 hours ago, Insomniaa2024 said: Καλησπέρα σας και Χριστός Ανέστη. Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση σε όλα τα μέλη σχετικά με ένα τροχαίο, μήπως και έχει αλλάξει κάτι τελευταία. Φιλικό πρόσωπο ενώ οδηγούσε στην Εγνατία οδό βραδινές ώρες, κατά την διάρκεια αποφυγής ζώου (αλεπού, από ότι κατάλαβαν), εξετράπη της πορείας και προσέκρουσε στις μπάρες με αποτέλεσμα τις υλικές ζημιές του οχήματος μόνο. Από ότι μίλησε με τον ασφαλιστή του, τον ενημέρωσε ότι δεν δικαιούται αποζημίωσης από την Εγνατία οδό, καθώς αυτό θα γινόταν σε περίπτωση που θα είχε δυστυχώς συγκρουστεί με το ζώο και υπήρχε τραυματισμός ή και θάνατος του ζώου από το ατύχημα. Μήπως έχει κάποιος τελευταία κάποια πρόσφατη εμπειρία και με θετική εξέλιξη όσο αφορά το κομμάτι της αποζημίωσης σε παρόμοια περίπτωση; Ευχαριστώ πολύ. Και εγω λεω οτι κοιμηθηκε και δεν υπηρξε ζωο, η οτι επαιζε με το κινητο.... 1 2
Insomniaa2024 Δημοσ. 22 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 3 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε Και εγω λεω οτι κοιμηθηκε και δεν υπηρξε ζωο, η οτι επαιζε με το κινητο.... Δεν θα διαφωνήσω. Και από την στιγμή που δεν βρέθηκε το ζώο ή δεν υπάρχει κάποιος "τρίτος" να το επιβεβαιώσει, είναι πολύ δύσκολο να αποδειχτεί μόνο από την πλευρά του οδηγού. Για αυτό πάω στο θέμα με τις κάμερες αυτοκινήτου για να αναζητήσω και εγώ καμία αγορά κάμερας.
dtk-386 Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου (επεξεργασμένο) για αυτό έχω μικτή ασφάλιση για να μην ασχολούμαι με κάμερες και λοιπές αηδίες. Επεξ/σία 22 Απριλίου από dtk-386 5
dstilio Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου 4 minutes ago, dtk-386 said: για αυτό έχω μικτή ασφάλιση για να μην ασχολούμαι με κάμερες και λοιπές αηδίες. Ποσο πιο ακριβά όμως;
dbrillis Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου Αν θυμάμαι σωστά, στην σχολή οδήγησης μας μαθαίνουν να πατάμε πολύ δυνατά το φρένο και να κρατάμε το τιμόνι ευθεία. Όχι να κάνουμε ελιγμό. Γιατί με τον ελιγμό μπορεί να προκαλέσεις μεγαλύτερο ατύχημα. Δεν ξέρω αν το λέει και ο ΚΟΚ αλλά και κάμερα να είχες τι θα έλεγες; Έκανα ελιγμό γιατί είδα μία αλεπού; Και πέσεις πάνω σε άλλο αυτοκίνητο και τους σκοτώσεις; Όλα οκ; 2
madboy Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου 8 minutes ago, dbrillis said: Αν θυμάμαι σωστά, στην σχολή οδήγησης μας μαθαίνουν να πατάμε πολύ δυνατά το φρένο και να κρατάμε το τιμόνι ευθεία. Όχι να κάνουμε ελιγμό. Γιατί με τον ελιγμό μπορεί να προκαλέσεις μεγαλύτερο ατύχημα. Δεν ξέρω αν το λέει και ο ΚΟΚ αλλά και κάμερα να είχες τι θα έλεγες; Έκανα ελιγμό γιατί είδα μία αλεπού; Και πέσεις πάνω σε άλλο αυτοκίνητο και τους σκοτώσεις; Όλα οκ; Δεν χρειαζεται να πέσει σε άλλο αυτοκίνητο. Και με τα νόμιμα όρια αν προσπαθήσεις να κάνεις ελιγμό και έχει βρέξει ή δεν έχεις καλα λάστιχα, να έχεις λίγο συναίσθηση να κάνεις σωστες διορθώσεις για να επαναφέρεις το αυτοκίνητο, τότε μιλάμε για κίνδυνο του οδηγού και των επιβατών. Σε αντίστοιχες περιπτώσεις όσο και αν ακουστεί περίεργο σε μερικούς προτιμώ ζημιά σε ενα προφυλακτήρα, ψυγείο και οτι άλλο αναλώσιμο παρά σωματικές βλάβες ή χειρότερα. 2 φορές έχω γλυτώσει τετακε η μια με τριψήφιο αριθμό χιλιομέτρων και η αλλη με 70 περίπου και δεν είναι τόσο ευκολη υπόθεση. 10 hours ago, kage said: ο αυτοκινητοδρομος ειναι κλειστος με φραχτη γ αυτους τους λογους.. σε χοντρη ζημια ετσι κ αλλιως παιρνεις τηλ την φροντιδα της οδου κ τα καταγραφουν...αν δεν κανω λαθος η οδικη βοηθεια δεν μπαινει εντος αυτοκ/μων τωρα μπες κανα google map βρες αν εχει καμερα εκει γυρω δωσε μερα ωρα κ κμ της οδου Ποιος ο λόγος να μην εισέρχεται η οδική βοήθεια σε αυτοκινητόδρομους; Πως μεταφέρονται δηλαδή τα ακινητοποιημένα οχήματα;
Insomniaa2024 Δημοσ. 22 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 30 λεπτά πριν, dbrillis είπε Αν θυμάμαι σωστά, στην σχολή οδήγησης μας μαθαίνουν να πατάμε πολύ δυνατά το φρένο και να κρατάμε το τιμόνι ευθεία. Όχι να κάνουμε ελιγμό. Γιατί με τον ελιγμό μπορεί να προκαλέσεις μεγαλύτερο ατύχημα. Δεν ξέρω αν το λέει και ο ΚΟΚ αλλά και κάμερα να είχες τι θα έλεγες; Έκανα ελιγμό γιατί είδα μία αλεπού; Και πέσεις πάνω σε άλλο αυτοκίνητο και τους σκοτώσεις; Όλα οκ; Εμένα προσωπικά που κινουμουν με χαμηλή ταχύτητα 40-50 χλμ/ώρα σε επαρχιακό δρόμο, πετάχτηκε ξαφνικά από τα δεξιά ασβός, και εντελώς ασυναίσθητα έκανα ελιγμό για να το αποφύγω. Ο δρόμος ήταν σε ευθεία και υπήρχε ορατότητα. Προσωπικά το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι να αποφύγω να σκοτώσω ένα ζώο. Βέβαια αν από το αντίθετο ρεύμα ερχόταν κάποιο άλλο όχημα, δεν πιστεύω να έκανα το ίδιο. Και στην περίπτωση που έτρεχα μεγαλύτερη ταχύτητα σε έναν αυτοκινητόδρομο. Ο μέσος οδηγός, όπως εγώ, δεν πιστεύω να έχει την ικανότητα και την γνώση ποιο είναι το σωστό σε κάθε περίπτωση. 1
N3M3SiS Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου 10 ώρες πριν, kalmik είπε Κανονικά η Εγνατία έχει αστική ευθύνη διότι ο κλειστός αυτοκινητόδρομος για τον οποίο πληρώνετε διόδια για την διέλευση υποτίθεται ότι προστατεύεται με περίφραξη σε όλο το μήκος του και τυγχάνει συντήρησης. Ο διαχειριστής της Εγνατίας ευθύνεται για την όποια αμέλεια να αποκαταστήσει την περίφραξη από την οποία πέρασε το άγριο ζώο. Να κάνει ο παθών εξώδικο από δικηγόρο και μετά αγωγή. Θα πάρει οπωσδήποτε τα λεφτά του - πιστεύω μόλις παραλάβουν το εξώδικο και πριν το δικαστήριο. YΓ Εννοείται ότι ο παθών δικαιούται πλήρη αποζημίωση περιλαμβανομένης ηθικής βλάβης για το σοκ που υπέστη ο οδηγός, στέρηση χρήσης οχήματος (αποδείξεις από ταξί κλπ.) ΑΝ καταφέρει να αποδείξει πως το ατύχημα συνέβη στην προσπάθεια να αποφύγει ζώο. Διαφορετικά δεν υπάρχει απολύτως τίποτα. 2
anax111 Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου Την επόμενη φορά πάτα την αλεπού για να αποζημιωθείς! 2
Insomniaa2024 Δημοσ. 22 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2 λεπτά πριν, anax111 είπε Την επόμενη φορά πάτα την αλεπού για να αποζημιωθείς! Σύμφωνα με αυτά που του μετέφεραν από την Εγνατία οδό, αυτό ισχύει.😐😐
DjTony Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου 3 ώρες πριν, madboy είπε Ποιος ο λόγος να μην εισέρχεται η οδική βοήθεια σε αυτοκινητόδρομους; Πως μεταφέρονται δηλαδή τα ακινητοποιημένα οχήματα; τον λόγο δε τον γνωρίζω αλλά όντως δεν μπαίνει σε αυτοκινητόδρομο η οδική βοήθεια. δυστυχώς είχα ατύχημα πέρυσι το πάσχα και μου έβγαλε το αμάξι στην πρώτη έξοδο η οδική του αυτοκινητόδρομου ( που ήρθε και αμέσως, φαντάζομαι απο τις κάμερες ) και μετά με μάζεψε η δική μου οδική
2MM Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου 2 ώρες πριν, anax111 είπε Την επόμενη φορά πάτα την αλεπού για να αποζημιωθείς! Κι εγω που την πατησα (δεν ειχα άλλη επιλογη) δεν αποζημιωθηκα, γιατι δεν ειχα κινητο μαζι μου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα