Super Moderators Thresh Δημοσ. Τρίτη στις 05:28 μμ Super Moderators Δημοσ. Τρίτη στις 05:28 μμ 7 minutes ago, basilis_k6 said: εχω οπτικη και ειμαι στα 60+ 5 minutes ago, alexiskrp said: Στο προηγούμενο σπίτι με 300αρα και νόβα είχα λιγότερο απο 5. Και σήμερα πριν λίγες ώρες ήρθε η οπτική στο καινούργιο και πάω να δω νούμερα. Συγκρίνετε διαφορετικούς servers σε διαφορετικές χώρες. 😛 Tα 1-2ms της FTTH είναι με server εντός νομού. 2
basilis_k6 Δημοσ. Τρίτη στις 05:29 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:29 μμ 1 λεπτό πριν, nzeppos είπε Θα είναι το χιλιοστό thread στο insomnia που τα μισά σχόλια είναι για συγκρίσεις με οπτική και ολίγη από 5G, όταν το Starlink το βάζεις μόνο όταν δεν έχεις ούτε οπτική, ούτε 5G (ή έστω σταθερές ταχύτητες 5G όλο το χρόνο). Όσοι τυχεροί έχουν οπτική, προφανώς δεν θα κοιτάξουν προς Starlink. Οι δεκάδες χιλιάδες που έχουν ήδη Starlink, τη οπτική την έχουν δει μόνο σε φωτογραφία. σε λιγο καιρο θα παιζει το 5g στα ιδια λεφτα με το starlink οποτε ΟΛΑ τα εξωχικα που δεν θελουν να δινουν λεφτα στους γνωστους κλεφτες μπορουν να πανε σε starlink. εγω θα το εκανα για να μην τους δινω ΟΥΤΕ ευρω ακομα. 1 λεπτό πριν, Thresh είπε Συγκρίνετε διαφορετικούς servers σε διαφορετικές χώρες. 😛 Tα 1-2ms της FTTH είναι με server εντός νομού. comp gaming ειπε. ελλαδα πως?! 2 1
nzeppos Δημοσ. Τρίτη στις 05:34 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:34 μμ 3 minutes ago, basilis_k6 said: σε λιγο καιρο θα παιζει το 5g στα ιδια λεφτα με το starlink οποτε ΟΛΑ τα εξωχικα που δεν θελουν να δινουν λεφτα στους γνωστους κλεφτες μπορουν να πανε σε starlink. εγω θα το εκανα για να μην τους δινω ΟΥΤΕ ευρω ακομα. Καλά όπως είναι η κατάσταση, ακόμα κι αν είχα καλό 5G σε σπίτι/χωριό (που δεν έχω, γιατί δεν πιάνει καν) πάλι στο Starlink θα έμενα για χίλιους δυο λόγους. Που να πάει και 1Gbps, λογικά από του χρόνου. 1
panagiotis1988 Δημοσ. Τρίτη στις 05:34 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:34 μμ 5 λεπτά πριν, KostasKri είπε Παίζει ρόλο το παιχνίδι πού έχει τον σέρβερ του. Δεν ξέρω σε ποιο παιχνίδι αναφερόταν συγκεκριμένα Ανάλογα και το 5g. Έχω ακούσει ότι το καλοκαίρι με τον τουρισμό γονατίζουν όλα. Οπότε αν μένεις και σε τουριστική περιοχή ίσως ούτε αυτό να είναι λύση Πανόρμου μενω, ειτε ειναι γεματη φοιτητες ολο το χρονο ειτε τουριστες το καλοκαιρι. Κατω απο 300/80 δεν εχω δει ποτε, πλην ημερων με κεραυνους που πεφτει πχ στα 50/5 για λιγα λεπτα. 2 χρονια 04/22 - 04/24 το ειχα ετσι + τους τελευταιους 2 μηνες. Το στανταρ ειναι 500/150. Σε καθε περιπτωση το starlink αξιζει μονο για οσους δεν εχουν ftth ή 5g. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. Τρίτη στις 05:34 μμ Super Moderators Δημοσ. Τρίτη στις 05:34 μμ 17 minutes ago, KostasKri said: Σωστό. Αλλά και πάλι 1 χρόνο δέσμευση στα 40€ με εξοπλισμό που κοστολογείται 350€; Και μετά το έτος πας στα 29€ αν θες; Αν είσαι σε περιοχή που δεν έχεις δυνατότητα για κάτι άλλο, το συγκεκριμένο είναι θεόσταλτο. Δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω. Δηλαδή και για το χωριό μου που έχω δώσει λεφτά για εξοπλισμό, κάνω απόσβεση από τους μήνες που δεν το ενεργοποιώ. Αντί να δίνω 25-30€ στον ΟΤΕ για να πιάνω 10mbps, δίνω πλέον 29€ για κάποιους μήνες του έτους (συνήθως 4-5) και παίζω 300mbps. Ε βάλτε κάτω τα μαθηματικά σε σχέση με 24μηνη δέσμευση. Ακόμα και το 5g το καινούριο το πρόγραμμα που έχουν βγάλει, δεν σε συμφέρει αν δεν το χρειάζεσαι όλο το χρόνο. Αυτός που θα το θέλει για 1η κατοικία, δεν τον νοιάζει η δέσμευση, θα το είχε μονιμα έτσι κι αλλιώς. Το μόνο που μπορεί να χάσει είναι πχ να πέσει η τιμή και να παραμείνει αυτός με την παλιά. 5 minutes ago, basilis_k6 said: comp gaming ειπε. ελλαδα πως?! No idea. 😛 1 minute ago, nzeppos said: Που να πάει και 1Gbps, λογικά από του χρόνου. Με άλλο πιάτο όμως λογικά. 1
dimlevi Δημοσ. Τρίτη στις 05:37 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:37 μμ 53 λεπτά πριν, BadIronTree είπε Starlink.com είναι για αυτούς που δεν έχουν εναλλακτικές... εάν έχετε 5G βάζετε 5G To θέμα είναι ότι στα χαρτιά γράφει το κινητό 5G και έχουμε 10/1... εάν έρθουν και τουρίστες κλάμα 😢 εχω βαλει το 5g router της vodafone me 300 gb τον μηνα 19 ευρω. Πιανω 250-300mbps. Το μεγαλο θεμα μου ειναι ο κοφτης στα 300gb πεφτει στα 12mbps. Το σκεφτομαι σοβαρα για starlink ακομα και τωρα που μολις εκανα το συμβολαιο με τη vodaphone. 1
toym78 Δημοσ. Τρίτη στις 05:44 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:44 μμ 1 ώρα πριν, Paulus είπε Πιθανώς έχει νόημα μόνο για περιοχές χωρίς οπτική ίνα - προς επαρχία μεριά. Τι ταχύτητες μπορεί να πιάνει άραγε; Ναουσα Ημαθιας,,,,,,αντικατεστησε την 50αρα COSMOΧΕΣΤ και γλιτωσαμε!!!!!!!! 6 2
johnbond Δημοσ. Τρίτη στις 05:44 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:44 μμ Άμα το βάλουν φτηνά και μπει πολύς κόσμος τα 300-400αρια που πιάνουμε τώρα θα πάνε περίπατο 2
MARIOSNURSE Δημοσ. Τρίτη στις 05:45 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:45 μμ 7 λεπτά πριν, dimlevi είπε εχω βαλει το 5g router της vodafone me 300 gb τον μηνα 19 ευρω. Πιανω 250-300mbps. Το μεγαλο θεμα μου ειναι ο κοφτης στα 300gb πεφτει στα 12mbps. Το σκεφτομαι σοβαρα για starlink ακομα και τωρα που μολις εκανα το συμβολαιο με τη vodaphone. Στο έδωσαν προσφορά; Γιατί κανονικά το 5G πακέτο κάνει 26,90.
Arkin Δημοσ. Τρίτη στις 05:46 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:46 μμ 11 λεπτά πριν, nzeppos είπε Καλά όπως είναι η κατάσταση, ακόμα κι αν είχα καλό 5G σε σπίτι/χωριό (που δεν έχω, γιατί δεν πιάνει καν) πάλι στο Starlink θα έμενα για χίλιους δυο λόγους. Που να πάει και 1Gbps, λογικά από του χρόνου. Ολα εχουν να κανουν με την τιμη. Και εγω ψευτο 5G εχω μεχρι 350mb παει λογο Ν1 band και 120mb upload αλλα πληρωνω 9 ευρω το μηνα και περσι πληρωνα 3 ευρω το μηνα. Οποτε ολα εχουν να κανουν με την τιμη στο τελος εφοσον μιλαμε εστω για αξιοπρεπης ταχυτητες και οχι τιποτα 5 10mb που παιζουν αρκετες adsl.
ideal09 Δημοσ. Τρίτη στις 05:47 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:47 μμ 42 λεπτά πριν, dr_psiloulis είπε Εγω εχω Ρουτερακι 5G με καρτα sim καρτουλα sim FROG με 140 ευρο το χρονο απεριόριστο ίντερνετ και ειμαι αρχοντας ταχύτητες απο 400 μεχρι 690 Πάλι καλά έχουμε και σας με τα 5g και τις οπτικές ίνες και ανοίγετε τα μάτια στον κόσμο. 🤣 Εντωμεταξύ με το 5g ρουτεράκι αμά βρεθείς εκεί που όντως χρείαζεται το starlink ειδικά σε τουριστικά μέρη ενδεχομένως να πιάνεις καμιά 10αρια mbps. Δεν μιλάω καν για κει που είμαι εγώ, που και εχει μονο 4g και καλοκαίρι μεσημεράκι κάνεις και αποτοξίνωση απ' το internet. Εντωμεταξύ το 50% που δουλέυει Starlink παίζει να έχει ταυτόχρονα οπτική ίνα, και 5g(έστω στο κινητό). 2
dimlevi Δημοσ. Τρίτη στις 05:50 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:50 μμ 3 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Στο έδωσαν προσφορά; Γιατί κανονικά το 5G πακέτο κάνει 26,90. edit: to 4g+ εχω, δε δινανε το 5g για τη περιοχη μου
kurkosdr Δημοσ. Τρίτη στις 05:51 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:51 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, fylatos είπε κάποιος κάπου στην cosmote έχει βάλει πλερέζα και κλαίει. 1 ώρα πριν, bill999r είπε Σίγουρα αυτή η κίνηση θα ρίξει τις τιμές στη Μπανανια....Not... Εν τω μεταξύ μιλάμε για υπηρεσία που κάνει €40 το μήνα τους πρώτους 12 μήνες και μετά πέφτει στα €29, και ο ένας λέει ότι αυτό θα απειλήσει την Cosmote, ο άλλος ότι θα ρίξει τις τιμές... κυριολεκτικά ο,τι να'ναι. Το 100Mbps fiber της Cosmote είναι 34€, και τα 300Mbps fiber της Cosmote είναι 39€ (χωρίς την επιδότηση), και αυτά αυτό με πολύ χαμηλό ping, και εγγυημένα 100Mbps ή 300Mbps αντιστοίχως, αφού δεν μιλάμε για ασύρματο φάσμα (που εξ'ορισμού το μοιράζεσαι με άλλους), αλλά για οπτική ίνα που είναι όλη δική σου μέχρι το ΚΑΦΑΟ. Αν είσαι σε περιοχή που έχει FTTH δεν αξίζει τον κόπο για να γλιτώσεις 10 ολόκληρα ευρώ το μήνα. Βασικά και σε περιοχή με καλή VDSL να είσαι, δεν αξίζει να μπλέκεις με ακροβατικά όπως το Starlink και να έχεις μεγαλύτερο ping και θέματα όταν έχει βροχή ή σε ώρες αιχμής μόνο και μόνο για να έχεις μεγαλύτερο peak Mbps. Και μανιακός downloader να είναι και να θες τα peak Mbps, το Starlink έχει soft cap στα 1TB που μετά σε κάνουν throttling. Τώρα όποιος είναι σε σαπιο-ADSL και είναι με 4-8Mbps, το Starlink θα τον βολέψει, αλλά πλέον οι ADSL είναι είδος υπό εξαφάνιση. Το Starlink είναι κυρίως για χώρες όπως οι ΗΠΑ που το internet είναι κυριολεκτικά πανάκριβο λόγω απουσίας "απελευθέρωσης των τηλεπικοινωνιών" (local-loop unbundling) και επειδή υπάρχουν ακόμα απομακρυσμένες περιοχές στις ΗΠΑ που έχουν μόνο PSTN και μερικές φορές ούτε και αυτό. Το πλεονέκτημα του κρατικού ΟΤΕ ήταν ότι αυτές τις ταπεινές χάλκινες γραμμές που έφτιαξε (που μετά έγιναν ADSL) τις έφερε και στο τελευταίο χωριό της Ελλάδας. Επεξ/σία Τρίτη στις 05:52 μμ από kurkosdr 4 2
ideal09 Δημοσ. Τρίτη στις 05:51 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:51 μμ 13 λεπτά πριν, Thresh είπε να παραμείνει αυτός με την παλιά Και παλι μέχρι ποσο να πεσει ώστε να υπάρξει σοβαρη χασουρα δεδομενου οτι παιρνει τζαμπα τον εξοπλισμο. Καλή ευκαιρία πάντως για τους "θυρευτές" να βάλουν σε αγγελία τα starlink τους και να ξανάπαρουν καινούριο πιάτο και να βγάλουν και λίγα λεφτά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα