Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 hours ago, dbrillis said:

Αν κοιτάξεις μόνο σε αυτο εδώ το ελληνικό φορουμ που και καλα οι Έλληνες πεινανε θα δεις οτι οι gamers εχουν τουλάχιστον Playstation 5 και Switch, και ετοιμάζονται για Switch 2. Παράλληλα αγοράζουν handhelds για ρετρό gaming και διάφορα αλλα τύπου steamdeck. 

Το ποσο κοστίζουν ολα αυτα δε θα στο πω εγω, φανταζομαι το ξέρεις. 

Το πολυ πολύ οι gamers να αναγκαστούν απο τη φτώχεια τους ενα εχουν μονο ενα δυο συστήματα και να διαλέγουν ποια παιχνίδια θα παίξουν. 

Μεγάλη δυστυχία!! 🤣😅🤣🤣😂

Βέβαια αυτοί που μπαίνουν σε forum για να συζητήσουν για gaming κατά βάση δεν είναι ο μέσος όρος. Ούτε τόσες κονσόλες αγοράζουν ούτε τόσα παιχνίδια οι περισσότεροι.

Αυτό φαίνεται και από το attach ratio όπου για το Switch για παράδειγμα με μια πρόχειρη αναζήτηση είναι 9.

• Like 1
  • Απαντ. 103
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα παιχνιδια πια ειναι μια τεράστια βιομηχανια δισεκατομμυρίων και θα αναπτυχθει περισσοτερο. Επομενως παυει να ειναι η "βιομηχανια των παιδιών" όπως μεγαλώσαμε μαζι της, και εγινε βιομηχανια ενηλικων. ΜΕ αντιστοιχη τιμολογηση. Τα games πια δεν ειναι για παιδιά ή φοιτητές. Ειναι για όσους έχουν εισοδημα. Που αντι να βγουν για ενα καφε 10-20 ευρώ ΜΙΑ φορά, θα πληρώσουν 50-100 ευρώ για άπειρες φορές "καφε". 

Τσάμπα ειναι και πάλι. Ακριβό ειναι αν το αγοράσεις και παιξεις 2 ώρες μονο. Αν παιξεις 1000 ώρες, τσάμπα ειναι.

Προσωπικά, όπως ειδαμε και με τη βιομηχανια της μουσικής, οτι ειναι φθηνό ή φθηναίνει, ακολουθει και η ποιότητα. Οπότε ενα καλό game αξιζει να το αγοράσεις οσα και να ζητάει. Ένα μαπα game δεν το αγοράζεις. 

Δλδ για το biadlo2 ή το baldurs gate δεν θα δινατε 100 ευρώ; και 200 θα εδινα. 10.000 ώρες. Έλιωσε και ο κώδικας.

Επεξ/σία από jimarass26
  • Like 2
Δημοσ.
1 hour ago, Tilemaxx said:

39€ το Forza Horizon 5 PSN από Τουρκία. Όπως και σχεδόν όλα τα άλλα. Αν περιμένεις λίγο από εξωτερικό παίρνεις boxed σε χαμηλές τιμές. Δεν είναι έτσι ακριβώς.

Καλύτερα, δώσε 20 για το Game Pass και ησύχασες. Και δεν παίζεις μόνο ένα παιχνίδι.

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Geralt_Haute_Bellegarde είπε

Εδώ δεν πέρναμε Xbox στη κανονική τιμή του θα το πάρουμε πιο ακριβό;! 

Laugh Lol GIF by SpongeBob SquarePants

Πολύ εύστοχο σχόλιο . Εχεις δίκαιο . Και πάνω που ήθελα να δοκιμάσω  Xbox κάναν αυτό 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν θα εδινα ουτε 1 euro για κονσολa xbox , όσο υπάρχει το xbox game cloud , παιζω τα game με 13 euro το μηνα , κυριος ειμαι ,  

image.png.57f7519c4d1ae7405503041ac712e3e0.png

Επεξ/σία από kundi
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Evangelos Anagnostou είπε

Οι νεότερες γενιές που έρχονται δεν θέλουν κονσόλες παίζουν αποκλειστικά mobile games.

Το παραδοσιακό console gaming μεταβαίνει σε χόμπι μεγαλύτερων που είναι μεν λιγότεροι αλλά έχουν δουλειές και μπορούν να δώσουν περισσότερα λεφτά.

Λογικο οι εταιρίες του χώρου να αλλάζουν το μοντέλο σε λίγες πωλήσεις αλλά μεγαλύτερο κέρδος.

Ακριβώς αυτό, βλέπω τα νέα παιδιά κλπ. να παίζουν στο κινητό τους παιχνίδια, εμείς οι πιο μεγάλοι, λόγω δουλειάς και άλλης οικονομικής επιφάνειας μπορουμε και δίνουμε λεφτά για κονσόλες και ας είναι και ακριβές....και τα παιδιά μου στο σπίτι με το κινητό είναι όλη την ώρα και δεν ρίχνουν ματιά στις κονσόλες παρόλο που έχω Ps5, Switch και Xbox series X.  

Δημοσ.
3 ώρες πριν, godfather0991 είπε

Αγορά παιχνιδιών μετά από καιρό, σε πολύ πιο χαμηλές και προσιτές τιμές.

Δεν έγινε και τίποτα να παίξει κάποιος ένα παιχνίδι μετά από π.χ. 1 χρόνο.

Αυτό ακριβώς. Γλιτώνεις εκαντονταδες ευρώ. Δεν υπάρχει λόγος να σκας 80 ευρώ για να γίνεις beta tester.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, ShadowSpectre είπε

Για αρχη, ας απορριψουμε τα επιχειρηματα τυπου ' ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΝΙΝΤΕΝΤΟ, ΕΚΑΝΕΣ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ' . Οχι, δεν εχω Switch, εδω πρεπει να αφησουμε τον fanboyσμο στην ακρη για να μιλησουμε με επιχειρηματα. 

Τα παιχνιδια γενικα εδω και λιγο καιρο εχουν παρει τη ταση να κοστολογουνται στα 80€, απλα γινοταν απο καποιες εταιριες, απλα τωρα το βλεπουμε να εφαρμοζεται καθολικα το μετρο αυτο. Τα κοστη αναπτυξης εχουν οντως αυξηθει αλλα θεωρω οτι οταν μιλαμε ως επι το πλειστον για διαθεση ψηφιακων προϊοντων, μου φαινεται αστειο καπως, ειδικα με την Νιντεντο να κοστολογει παραπανω τα retail, δηλωνοντας πλεον τη προθεση να μη χαρισει ουτε λεπτο του λεπτου.

Το αστειο με την MS ειναι οτι επωφεληθηκε του buzz και τα πεταξε ολα μονομιας σε μια ανακοινωση του τυπου ' ΑΚΡΙΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ '. Είναι όντως οι δασμοί; Είναι όντως ο πληθωρισμός; Το μόνο σίγουρο είναι ότι από τότε που βγήκε πρόεδρος ο πατατοκέφαλος, τίποτα δε πάει καλά. Αυξήσεις είχαμε δει και πριν την εκλογή του βέβαια αλλά τώρα φάνηκε να διαταράσσονται εκ νέου τα νερά παγκοσμίως στο οικονομικό επίπεδο.

Μην αναρωτηθούν μόνο γιατί ο κόσμος θα στρέφεται περισσότερο στα κλειδάδικα. Όσον αφορά το hardware, δεν ξέρω πλέον τι αξίζει να χεις. Κονσόλα; PC;

Ας μην κατηγορήσουμε τη Nintendo ας κατηγορήσουμε τον Τραμπ γιατί κατά βάθος γουστάραμε να γίνει ένας πυρηνικός πόλεμος στον πλανήτη. Είναι λογικό δηλαδή να κοστίζει ένα Μάριο 90 ευρώ γιατί έχει μεγάλο κόστος παραγωγής. Αλλά είναι παράλογο να τσιμπάει ένα Xbox S 40 euro πάνω την τιμή του στα 340 όταν το Switch 2 που είναι πιο αδύναμο κοστίζει 550. Απλά είναι τα πράγματα και απορώ γιατί δεν το καταλαβαίνετε ελεύθερη αγορά έχουμε όσο θέλει κοστολογεί ο καθένας και όποιος τον εμπιστεύεται αγοράζει. 

Δημοσ.

Όποιος τις πληρώνει αυτές τις τιμές, καλά να πάθει...

Τα τελευταία 10 χρόνια, μόνο δύο παιχνίδια έχω πληρώσει full price εγώ· και αυτά επειδή είμαι μεγάλος οπαδός και ήθελα να τα υποστηρίξω.

Δημοσ.

Οι hardcore θα τα δώσουν, ίσως κόβωντας από κάπου αλλού. Για τους πιο περιστασιακούς υπάρχουν αρκετές οικονομικές επιλογές. Πχ μια μεταχειρισμένη κονσόλα προηγούμενης γενιάς με άπειρα φτηνά παιχνίδια, ένα μέτριο pc, κάποιο ρετρό κονσολάκι κτλ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και όπως αποδεικνύεται, ούτε η Sony έχει τρελαθεί, ούτε η Nintendo έχει ξεφύγει. 

Η βιομηχανία του gaming γενικά πάει να μικρύνει την διάρκεια των games (άρα και τα κόστη με μικρότερο development cycle) καθώς και να σταματήσει το physical gaming (που είχε πέραν από την αίσθηση ιδιοκτησίας και μια ανταλλακτική ή και συλλεκτική αξία).

Πλέον αν είναι το χόμπυ σου θα μπορείς να παίρνεις λίγα games και θα τα ψάχνεις σε προσφορές από shops καιρό μετά την κυκλοφορία τους (κατά πλειοψηφία) ή αν σου ζητάνε τα παιδιά σου θα γυρίσουμε στην εποχή πριν τις αντιγραφές του PSX που μας έπαιρναν κάθε Χριστούγεννα ή ως επιβράβευση για καλούς βαθμούς 1 ή 2 παιχνίδια το χρόνο μαξ.

Νομίζω αυτό που έχει γίνει πλέον η gaming βιομηχανία θα οδηγήσει σύντομα τις εταιρείες σε κρίση και πολλούς καταναλωτές να μειώσουν τις αγορές τους και να το γυρίσουν στο πιο casual.

Ειδικά εάν σιγά σιγά καταργηθούν τελείως τα physical copies, με τις "άδειες" που αγοράζεις από τα digital shops δεν σου ανήκει ποτέ το game. 

Όπως σχολίασε και ένας άλλος φίλος πιο κάτω, πάμε για να γίνει το gaming μια συνδρομητική υπηρεσία για λίγο καιρό και για όλο και λιγότερους, κάτι που δυστυχώς στερεί και λίγη από την αίγλη που είχε το χόμπυ.

Πέραν του ότι ήδη τα τελευταία χρόνια η πρωτοτυπία και τα καλά games μειώνονται, πίσω από την ασφάλεια των remake και remaster που έχουν σαφώς μικρότερα κόστη και κάποιες σίγουρες πωλήσεις.

Επεξ/σία από Banner7
Δημοσ.

έκανα ένα pc στα 1000 ευρώ πρόσφατα με rtx είχα κάποτε PlayStation 1 και 2 μετά σταμάτησα της κονσόλες είχα pc με gtx 240 .

Xbox καλό σαν κονσόλα όπως το PlayStation αλλά δεν δίνω 80 ευρώ για παιχνίδια και ούτε θα δώσω ούτε συνδρομητης θα γίνω για να έχω να παίζω .

υπάρχουν και άλλοι τρόποι και αν δεν υπάρχουν απλά δεν παίζω παιχνίδια και σταματάω .

ας κάνανε ότι κάνω οι περισσότεροι και τώρα θα μας τα έδινα 1 ευρώ το παιχνίδι αλλά δυστυχώς η νεολαία έχει παρωπίδες και όχι μόνο η νεολαία .

είναι δυνατόν να ζω ανάμεσα σε όλους εσάς που ότι το σερβίρουν το τρώτε αμασητο όχι φυσικά κάνεις δεν φέρνει αντίσταση μόνο λόγια είστε .

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Gavoux4 είπε

Ας μην κατηγορήσουμε τη Nintendo ας κατηγορήσουμε τον Τραμπ γιατί κατά βάθος γουστάραμε να γίνει ένας πυρηνικός πόλεμος στον πλανήτη. Είναι λογικό δηλαδή να κοστίζει ένα Μάριο 90 ευρώ γιατί έχει μεγάλο κόστος παραγωγής. Αλλά είναι παράλογο να τσιμπάει ένα Xbox S 40 euro πάνω την τιμή του στα 340 όταν το Switch 2 που είναι πιο αδύναμο κοστίζει 550. Απλά είναι τα πράγματα και απορώ γιατί δεν το καταλαβαίνετε ελεύθερη αγορά έχουμε όσο θέλει κοστολογεί ο καθένας και όποιος τον εμπιστεύεται αγοράζει. 

Σου πέρασε από το μυαλό όμως ότι το ένα είναι και φορητή κονσόλα και με οθόνη πάνω?? Με την ίδια λογική και ένα PC των 400 ευρώ είναι πιο ισχυρό από ένα κινητό των 1.000 ευρώ, άλλα δεν πάει έτσι, συγκρίνουμε μύλα με πορτοκάλια...αν βγάλει φορητή κονσόλα η Microsoft και είναι ισχυρή σαν το Xbox series S και κάνει κάτω από 550 ευρώ να το δω και να μην το πιστέψω!!

Στην τελική όλα είναι θέμα ζήτησης, τα Xbox δεν πουλάνε, με την αύξηση της τιμή θα πιάσουν απλά πάτο, η Nintendo από την άλλη είναι χρυσορυχείο, ήδη οι προπαραγγελίες του Switch 2 έχουν σπάσει κάθε προηγούμενο, οπότε μάλλον και χαμηλή είναι η τιμή του των 550 ευρώ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...