xchristosx Δημοσ. 7 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 7 Μαϊου Μόλις τώρα, villasg είπε Εμενα εκει κοντα ( φολεγανδρου) και ξεραμε τις ωρες ή εντοπιζαμε τις μυρωδιες και καναμε ντου στα ζεστα !!!!! Επικες καταστασεις τοτε. Φαντασου τοτε ειμασταν πιτσιρικαδες και φευγαμε με τα ποδια απο τη Λαμπρινη, κατεβαιναμε ανω Πατησια να συναντηθουμε και με τους υπολοιπους και δεν παιρναμε το τρενο, το πηγαιναμε ποδαρατοι, να γινουν καυσεις πριν φτασουμε στο επος! Το προηγουμενο καλοκαιρι, ειπαμε να παμε πρωινη βολτα στη παραλια Μαραθωνα, ετσι για κανα καφε και οτι αλλο προκυψει. Μπηκαμε στο αμαξι, μουσικη και ξεκινησαμε. Φτασαμε στη περιοχη και πριν βγουμε κατω στο λιμανι, στα δεξια του δρομου μεσα στο πουθενα, πεσαμε πανω σε ενα παραδοσιακο φουρνο που ψηνουν σε ξυλοφουρνο. Μαζι με εμας, καθε λιγο σταματουσαν αμαξια, πουλμαν, χαμος! Τι γινεται εδω περα ρε; Μιλαμε ο χαμος! Ευτυχως ειχαμε προλαβει και πιασαμε ενα ποστο κατω απο ενα δεντρο! Οικοεγενειακη επιχειρηση, δυνατες καταστασεις! Επικα τυροψωμα και πεντανοστιμες τυροπιτες (τα οποια δεν προλαβαν καν να ποζαρουν τα απολαυσαμε επιτοπου και δεν ειχαμε καν μυαλο για φωτογραφιες). Τωρα που εχει ανοιξει ο καιρος, ειναι οτι πρεπει για πρωινη βολτα! 3
villasg Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου 58 λεπτά πριν, xchristosx είπε Το προηγουμενο καλοκαιρι, ειπαμε Η επαρχια εχει διαμαντια πολλα . Εδω χαλκιδα εχουμε τον Παυλο με το εργαστηριο "Special Taste" στην οδο Χαινα 74, τετοια τυροπιτα ....... 1
xchristosx Δημοσ. 7 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 7 Μαϊου 53 λεπτά πριν, somt είπε για κάντε μια βόλτα εδώ Αυτο εδω ειναι απο οτι καταλαβα, μπηκε στη λιστα! 1
Rebelos2018 Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, TZORTZINO είπε Επίσης το Μακεδονικόν, https://g.co/kgs/uLAzSRf Η απάντηση που έψαχνα. Άριστος. Επίσης, πολύ καλές πίτες έχει η "Βελανιδιά". Επεξ/σία 7 Μαϊου από Rebelos2018
somt Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου 10 λεπτά πριν, xchristosx είπε Αυτο εδω ειναι απο οτι καταλαβα, μπηκε στη λιστα! ξεκίνα με την ταψιού με φύλλο 😊 1
Μακιαβέλλι Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου 3 hours ago, haris_216 said: Κι εγώ ψηφίζω "Νίκο" αλλά για την τυρόπιτά του (δεν έχω κάτι με την κρεατόπιτα απλά δεν είμαι φαν γενικά). Ομοίως καιρό έχω να πάρω από το "Παραδοσιακό" στη Νέα Σμύρνη (Βενιζέλου, απέναντι από την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής) αλλά μέχρι και την τελευταία φορά που είχα πάρει την θεωρούσα πολύ καλή. Λοιπόν το Παραδοσιακό στη Νέα Σμύρνη είναι ΑΠΑΙΧΤΟ. Όλοι για τον Νίκο λένε ένεκα ιστορίας και γηπέδου Πανιωνίου κλπ. Στις σφολιάτες το παραδοσιακό είναι 2 κλάσεις πάνω. Μπαίνεις μέσα και νομίζεις ότι έφτιαξε πίτα η γιαγιά σου από τις μυρωδιές. Κλασικά πράγματα, μη περιμένετε flakes σοκολάτας και κρέμες Μαγαδασκάρης. Πολύ καλός κι ο Νίκος, μη παρεξηγηθώ.
elmagico Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου Και Γαλάτσι αν περάσεις,δοκίμασε απο το Χαρμα(Γαλατσίου & Βείκου). Είναι πάνω απο 30 χρόνια! Θυμάμαι να σχολάω βραδινός και να σταματάω για πρωινό! Must!!! 1 1
phanispal Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου 23 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε Κλασικά πράγματα, μη περιμένετε flakes σοκολάτας και κρέμες Μαγαδασκάρης. Τι εννοείς, δεν έχει τυρόπιτα Dubai; 5
spectaculator Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου 2 hours ago, Dante80 said: ΜΑΜ και Λομποτέσης καλοί, ένα κλικ κάτω από Δωδώνη για μένα σε γεύση. Τρώω από όλους αυτούς 25 χρόνια και έχουν πέσει, ειδικά ο δεύτερος (Άριστον). Ο Μήτσος Καλλιθέα έχει ξεφύγει, τρεις μπουκίες μείον για τριάντα λεπτά συν. Νταξ, Χ και προχωράμε. Τα έχει φορτώσει στον κόκκορα τελευταία και αυτός. Πικρίζει η ζύμη, την αφήνουν να παπαριάσει κλπ. Παλιά ήταν σήμα κατατεθέν για μεγάλη τυροπιτομπουγάτσα. Τέλος, η γραβιερόπιτα αρχές Βουλιαγμένης τίμια (αν την φας στο κεφάλι μένεις στον τόπο), αλλά πολύ λαδερή ως αποτέλεσμα. Στο ΜΑΜ της Σταδίου κ Σοφοκλέους πάντα για τυρόπιτα όποτε πάω Αθήνα-κέντρο εδώ και μια 25ετία κι εγώ.
polaki Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου 55 minutes ago, Rebelos2018 said: Η απάντηση που έψαχνα. Άριστος. Επίσης, πολύ καλές πίτες έχει η "Βελανιδιά". Βελανιδιά στο Χαλάνδρι λες; Θυμάμαι πολύ παλιά (πριν 25+ χρόνια) που ανέβαινα με φίλους από Γλυφάδα μεταμεσονύκτιες βόλτες Χαλάνδρι μόνο και μόνο να φάμε τυρόπιτα και άραγμα στο κάγκελο της Βελανιδιάς.. Είχε και άλλα ωραία αλλά η τυρόπιτα πάντα ήταν φοβερή. Έχω να φάω χρόνια, αλλά και μόνο που μου το θύμισες σ'ευχαριστώ!!!
Μακιαβέλλι Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου 42 minutes ago, phanispal said: Τι εννοείς, δεν έχει τυρόπιτα Dubai; μόνο με παρμεζάνα ωρίμανσης 24 μηνών και άρωμα λευκής τρούφας 2
kalmik Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου (επεξεργασμένο) Απόλα το MAM έχει κρατήσει ποιότητα και λογικές τιμές. Βελανιδιά στο Χαλάνδρι έχει ξεπέσει όσο για το Άριστον είναι πιο χαμηλά και φαίνεται και από τη λιγότερη κίνηση. Επεξ/σία 7 Μαϊου από kalmik
Rebelos2018 Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου 1 ώρα πριν, polaki είπε Βελανιδιά στο Χαλάνδρι λες; Θυμάμαι πολύ παλιά (πριν 25+ χρόνια) που ανέβαινα με φίλους από Γλυφάδα μεταμεσονύκτιες βόλτες Χαλάνδρι μόνο και μόνο να φάμε τυρόπιτα και άραγμα στο κάγκελο της Βελανιδιάς.. Είχε και άλλα ωραία αλλά η τυρόπιτα πάντα ήταν φοβερή. Έχω να φάω χρόνια, αλλά και μόνο που μου το θύμισες σ'ευχαριστώ!!! Φίλε μου είναι δύο οι Βελανιδιές που επισκέπτομαι. Στο Χαλάνδρι όπως σωστά είπες, αλλά έχει και άλλη μία, στη στροφή προς Μαρούσι. Η κιμαδόπιτά του είναι φανταστική.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα