Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Περιστέρι:

1) Ο Λάμπρος. Η καλύτερη μικρή τυρόπιτα (με φέτα, όχι αλοιφές), φοβερή ζαμπονοτυρόπιτα και βέβαια μπουγάτσες.

2) Σερραϊκόν. Εφάμιλλο, ένα τσικ κάτω από τον Λάμπρο, για το γούστο μου. 

Νίκαια:

Παυλίδης. Εξίσου καλός, μεγάλη ποικιλία. 

Επεξ/σία από noths
  • Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, panosno1com είπε

Θυμαμαι εμας την εφερνε η γυναικα του κυλικειου σε χαρτοκουτο , το οποιο χαρτοκουτο λαδωνοτανε , μας την πασαρε σε ενα χαρτι που ηταν κατι μεταξυ ριζοχαρτου και εφημεριδας και οπως ειπες ηταν ετσι λιγδιασμενη , αλλα εμας μας αρεσε ! Βεβαια μιλάω για μεσα 90'ς

Έτσι ακριβώς τη θυμάμαι κι εγώ (καμιά 10ετία νωρίτερα βέβαια :o)

Μάλιστα θυμάμαι κάποια στιγμή να δουλεύω στο κέντρο της Αθήνας την περίοδο που ξεκίνησαν όλες αυτές οι αλυσίδες (Γρηγόρη ή Απολλώνιον style) και να έχω μπουχτίσει από το trend της ψαγμένης τυρόπιτας της εποχής. Που πήγαινες να πάρεις μια τυρόπιτα να φας και έπρεπε να διαλέξεις ανάμεσα σε τυρόπιτα με φέτα, με δύο τυριά, με τρία τυριά, με τέσσερα τυριά, κασσερόπιτα, κλπ. Και αφού αποφάσιζες το τυρί ερχόταν και η επιλογή της ζύμης/φύλλου!!! Και κάποια στιγμή έχω πήξει από αυτές τις super τυροπιτοεπιλογές οπότε βγαίνω από τη δουλειά δηλώνοντας ότι θέλω να βρω ένα  φούρνο που να έχει αυτήν την άθλια λίγδα που περιγράφεται παραπάνω. Την οποία τελικά βρήκα κάπου στη Μαυρομιχάλη (μην πάτε και ψάχνετε, δεν το λέω ως ψαγμένη τυρόπιτα :P) και πραγματικά "ξαναγύρισα στο σχολείο"

• Like 1
Δημοσ.

Γευση σαν του πλανοδιο τυροπιτα τον αρμενη που ερχοταν εξω απο το σχολειο με το φορητο που ζεστενε τις τυροπιτες με καρβουνο απο κατω δεν υπαρχει .
Καθαρα σπιτικες και παν νοστιμες 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Μακιαβέλλι είπε

Ο Παυλίδης είναι όντως 24 ώρες όπως λέει στο maps;

Δεν ξέρω, ίσως επειδή είναι σχεδόν απέναντι στο νοσοκομείο (;). 

Έχει τηλέφωνο πάντως. 

Δημοσ.
2 hours ago, Μακιαβέλλι said:

Ο Παυλίδης είναι όντως 24 ώρες όπως λέει στο maps;

Ναι, δεν κλείνει.

• Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@noths Βολτίτσα στον Λάμπρο χθες, Περιστέρι. 

eRgyxDs.jpeg

Στις 1 το μεσημέρι που πήγα ο λόρδος τον είχαν αδειάσει εντελώς, δυστυχώς δεν βρήκα μικρή τυρόπιτα. 

Οπότε πήρα μεγάλη...🐷

PKYpmSF.jpeg

oMsseoS.jpeg

Πραγματικά πολύ δυνατή, και την έφαγα και σχετικά κρύα. Το φύλλο τραγανό και νόστιμο, χωρίς να ιδρώνει ή να πανιάζει. Σωστό ψήσιμο, χωρίς να βγάζει λαδίλα ή πικρίλα στην γεύση (συχνό φαινόμενο). Η γέμιση επίσης εξαιρετική σε αναλογία και γεύση, ακριβώς όσο αλμυρή την θέλω σε τυρόπιτα. 

Θα ξαναπεράσω σίγουρα για μικρή. Να σημειωθεί επίσης πως ο ιδιοκτήτης ήταν αστέρι, από τις περιπτώσεις που βλέπεις συνδυασμό καλοσύνης με χιούμορ σε επαγγελματία. 

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 2
Δημοσ.
1 hour ago, Dante80 said:

@noths Βολτίτσα στον Λάμπρο χθες, Περιστέρι. 

eRgyxDs.jpeg

Στις 1 το μεσημέρι που πήγα ο λόρδος τον είχαν αδειάσει εντελώς, δυστυχώς δεν βρήκα μικρή τυρόπιτα. 

Οπότε πήρα μεγάλη...🐷

PKYpmSF.jpeg

oMsseoS.jpeg

Πραγματικά πολύ δυνατή, και την έφαγα και σχετικά κρύα. Το φύλλο τραγανό και νόστιμο, χωρίς να ιδρώνει ή να πανιάζει. Σωστό ψήσιμο, χωρίς να βγάζει λαδίλα ή πικρίλα στην γεύση (συχνό φαινόμενο). Η γέμιση επίσης εξαιρετική σε αναλογία και γεύση, ακριβώς όσο αλμυρή την θέλω σε τυρόπιτα. 

Θα ξαναπεράσω σίγουρα για μικρή. Να σημειωθεί επίσης πως ο ιδιοκτήτης ήταν αστέρι, από τις περιπτώσεις που βλέπεις συνδυασμό καλοσύνης με χιούμορ σε επαγγελματία. 

Το χεις πάρει πολύ ζεστά το άθλημα! 

Η συγκεκριμένη νομίζω πως είναι μπουγάτσα, σωστά; Πολύ όμορφη όπως και να χει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, μπουγάτσα με τυρί. Του είχε τελειώσει η μικρή που συνήθως παραγγέλνω, ευκαιρία για να ξαναπάω λολ..

Τώρα όμως που είπες ζεστά...πήγαμε και από το Σερραϊκό σήμερα...😅

fkJcolI.jpeg

MgnqHW9.jpeg

Λαϊκό προσκύνημα, ωραίοι τύποι και προφανώς χειροποίητα όλα. Το εργαστήριο είναι ακριβώς πίσω από την βιτρίνα, οπότε βλέπεις τα πράγματα να φτιάχνονται από το προσωπικό, με τραγούδι και καλαμπούρι. 

Το βασικό, η κουρού δυνατή!

O7pLrb5.jpeg

eoudrgk.jpeg

Τραγανή και μαστιχωτή η ζύμη όπως πρέπει. Πολύ καλή η γέμιση, την ήθελα ένα τσακ πιο αλμυρή όμως. 

Οι πρώτες δαγκωνίες ήταν μόλις είχε βγει και αφενός τσουρουφλίστηκα, αφετέρου δεν κατάλαβα τπτ ο κόπανος. Μετά από ένα μισάωρο όμως που έπεσα πάνω, την καταχάρηκα. Και τιμιότατη στα 1,50€.

Θα ξαναπάμε γιατί κάτι λουκανόπιτες στο τέρμα αριστερό γράφουν το όνομά μου νομίζω..:devil:

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.

Τόσο στάνταρ είναι αυτό με τη μικρή τυρόπιτα; Δεν θυμάμαι να το έχω πετύχει πουθενά, πάντα ατομική σε διάφορα σχήματα την βλέπω. Η μεγάλη πως είναι δηλαδή; 

Δημοσ.

Μάλλον εννοεί ότι του φαίνεται περίεργο που έχουν αναφερθεί τόσες φορές εδώ μαγαζιά που πουλάνε μικρή τυρόπιτα και όχι απλά ένα μέγεθος.

Κι εγώ να πω την αλήθεια, όπου έχω πάει δεν έχω δει μικρή και μεγάλη. Διάφορους τύπους (κουρού, στριφτή κ.λπ.) ναι, μικρή/μεγάλη ποτέ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

α κατάλαβα. 

Το πετυχαίνεις σε αρκετά τοπικά εργαστήρια αυτό (βλ. εικόνες παραπάνω), αλλά όχι παντού. Πιο συχνό φαινόμενο είναι να έχεις επιλογές/συνδυασμούς όπως κουρού και φύλλου/ταψιού, ή σφολιάτα και μπουγάτσα με τυρί. Σχεδόν πάντα δλδ έχεις δύο διαφορετικά μεγέθη/ποσότητες στο ίδιο μαγαζί. 

Προσωπικά μου αρέσει να παραγγέλνω μικρές τυρόπιτες που στα περισσότερα μαγαζιά είναι είτε κουρού, είτε απλές με σφολιάτα. 

Είθισται να είναι και τα φθηνότερα προϊόντα συνήθως, όταν ένα μαγαζί έχει ποικιλία. 

Επεξ/σία από Dante80
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dante80 είπε

Όταν λες "τόσο στάνταρ", τι εννοείς ακριβώς; 

Αυτό που έγραψε ο @phanispal, γράφτηκε πολλές φορές σαν κάτι συνηθισμένο γι'αυτό μου έκανε εντύπωση :)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...