11osmikrosmhtsos Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου (επεξεργασμένο) Βάλε ό,τι εξαρτήματα θέλεις — αν το σύστημα εγκατασταθεί σωστά και με ποιοτικά υλικά, έχεις κάνει μόνο το 5% της δουλειάς. Το υπόλοιπο 95% είναι η ρύθμιση. Γι’ αυτό ακριβώς και οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσλαμβάνουν εμάς τους μηχανικούς, μας δίνουν έναν χρόνο και μερικά εκατομμύρια ευρώ για να ρυθμίσουμε το λογισμικό σε όλες τις πιθανές συνθήκες λειτουργίας. Αν πιστεύεις ότι ο “MrLPGInstaller101” μπορεί να φέρει εις πέρας τέτοια δουλειά, be my guest. Εγώ προσωπικά είμαι πολύ ευαίσθητος στην οδηγική συμπεριφορά ενός οχήματος (drivability), και μέχρι σήμερα δεν έχω οδηγήσει ΟΥΤΕ ένα αυτοκίνητο με σύστημα υγραερίου — πάνω από 20 που έχω δοκιμάσει — που να πλησιάζει τη συμπεριφορά του εργοστασιακού χάρτη Επεξ/σία 8 Μαϊου από 11osmikrosmhtsos 4
basilis_k6 Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου 1 λεπτό πριν, jimsomebody είπε Όλοι οι του στενού μου κύκλου (χοντρικά 10 αμάξια) είναι όλοι με αέριο και στη δεύτερη φορά αλλαγής καπακιού ή κινητήρα. Όλα τα αμάξια ατμόσφαιρα . Ξέρω ότι άλλοι θα έχετε το αντίθετο παράδειγμα στους κύκλους σας από εμένα οπότε δεν έχει νόημα τυχόν αντιπαράθεση. (Να σημειωθεί μόνο ότι οι μισοί στον κύκλο μου τουλάχιστον τα συντηρούμε και τα δουλεύουμε με μεγάλη ευλάβεια) το ενα δικο μου αμαξι εκαψε φλαντζα απο δικη μας αμελεια (τρυπησε ψυγειο και το δουλεψαμε ετσι) ενω ειχε ηδη αεριο. επισκευαστηκε μια φορα λαθος και μια φορα σωστα περιπου το 2018. απο τοτε δουλευει μονο αεριο, συντηρηση σχεδον καθολου γιατι ειναι αρχαιο και περιμενω απλα να πεθανει. ε, εχει κανει 50-60κ χλμ και δεν καταλαβαινει τιποτα. ειναι και 22 χρονων. περσι αλλαξα δεξαμενη, εχει 11 χρονια αεριο και εχει κανει με αεριο πανω απο 80κ χλμ. η δικη μου εμπειρια λεει οτι καποια αμαξια το γουσταρουν το αεριο. τουρμπο η οχι, απλα δουλευει καλα. σε αλλα οχι. επισης προφανως καποιοι εγκαταστατες ειναι κακοι. το αεριο ομως δεν ειναι για γκαζια, οταν θελεις να τρεξεις πρεπει να το κλεινεις.
11osmikrosmhtsos Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου 2 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε η δικη μου εμπειρια λεει οτι καποια αμαξια το γουσταρουν το αεριο. τουρμπο η οχι, απλα δουλευει καλα. σε αλλα οχι. επισης προφανως καποιοι εγκαταστατες ειναι κακοι. το αεριο ομως δεν ειναι για γκαζια, οταν θελεις να τρεξεις πρεπει να το κλεινεις. με σωστο χαρτη βγαζει παραπανω αλογα με υγραεριο just saying 1
Ntinaras Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου 15 ώρες πριν, basilis_k6 είπε 150.000 km lpg Περίπου 6 χιλιαρικα τσεπη... Εγκατασταση το 2014, σε ηδη 14ετιας αυτοκινητο. Ολοι μου λεγαν πως δεν αξιζει. 11 χρονια μετα, ζει ακομα, εχει φτασει τα 200.000χλμ και εχω γλιτωσει κι εγω αντιστοιχο ποσο. Ενα διαστημα εκανα 400χλμ την εβδομαδα λογω δουλειας. 2 1
Dinos1973 Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου 15 hours ago, fotisdra said: Οσοι μενετε στην Αθηνα οπου το υγραεριο ειναι φτηνο και εχετε βενζινοκινητο αυτοκινητο ποια ειναι η δικαιολογια σας και δεν το εχετε κανει υγραεριο; Εχοντας δυο αυτοκινητα , πλεον 15 ετιας με πανω απο 150.000 χλμ το καθενα με υγραεριο , αλλα και απο πολλους γνωστους , ολους με την ιδια αποψη , οτι δηλαδη ηταν η καλυτερη αποφαση για το οχημα κυριως καθως δεν υπαρχει ζημια που θα βγαλει λογω υγραεριου το αντιθετο , ομως και για την τσεπη μας θα προτεινα σε ολους να το κανουν χθες . Το λεω και με αφορμη εναν γνωστο που σε καινουργιο αυτοκινητο του εβαλαν νοθευμενη βενζινη και τρεχει και δεν φτανει και απο οσο ξερω το υγραεριο δεν νοθευεται το πολυ πολυ να σε κλεψουν στην αντλια πουλατε κιτ? δεν υπαρχει χειροτερη επιλογη απο το υγραεριο. Εαν ηταν επιτυχημενο θα ειχε υοθετηθει και απο την αυτοκινητοβιομηχανια!!! 15 hours ago, fotisdra said: Να το παιρνεις το αμαξι αφου το εχεις να το βγαζεις βολτες , καλο θα σας κανει και στους δυο και το κοστος θα το αποσβεσεις πριν το καταλαβεις εμενα μου εχουν πει και αυτο καταλαβει και εγω στα ταξιδια οτι λογω καλυτερης καυσης κερδιζεις λιγο σε τραβηγμα . επισης καθαροτερος κινητηρας , λιγοτερα καυσαερια . ολα αυτα προστατευουν τον κινητηρα. εχω ακουσει για δυο αυτοκινητα που χρειαστηκε να αλλαξουν βαλβιδες σε αεριου μετα απο χρονια αλλα το κοστος ηταν αστειο και μετα δεν υπηρξε αλλο προβλημα . επισης δεν κανω ουτε την βασικη συντηρηση που λενε για το υγραεριο ( δεν το προτεινω) . μια φορα τους εχω αλλαξει φιλτρο , ποτε ρυθμιση η αλλαγη μπουζι νωριτερα που προτεινουν. και ακου και αυτο , προσφατα εσπασε κολαρο και ανεβασε θερμοκρασια και φοβηθηκα οτι εγινε ζημια και μου λεει ο μαστορης μην αγχωνεσαι λογω του αεριου και του οτι εχει περισσοτερο νερο στο κυκλωμα του ψυγειου εξαιτιας των εξτρα σωληνων που βαζουν ειναι πιο δυσκολο να παθεις ζημια . παπατζα; δεν ξερω . παντως μονο το κολλαρο αλλαξα και ολα κομπλε Δεν ειναι το forum αγγελιες για την προωθωση υγραεροκινησης! καταλανβαινουμε την αναγκη για την πωληση αλλα δεν !!! 5 hours ago, phanispal said: Φίλε τι δουλειά κάνεις; συνεργειο με τοποθετηση υγραεριου εχει, προσπαθει μπας και, λογο οτι εχουν πεσει πολυ οι δουλειες! 2 1
NT1G Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου 38 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε Βάλε ό,τι εξαρτήματα θέλεις — αν το σύστημα εγκατασταθεί σωστά και με ποιοτικά υλικά, έχεις κάνει μόνο το 5% της δουλειάς. Το υπόλοιπο 95% είναι η ρύθμιση. Γι’ αυτό ακριβώς και οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσλαμβάνουν εμάς τους μηχανικούς, μας δίνουν έναν χρόνο και μερικά εκατομμύρια ευρώ για να ρυθμίσουμε το λογισμικό σε όλες τις πιθανές συνθήκες λειτουργίας. ... Αν σας δίνουν μόνο 1 χρόνο κάνουν τσαπατσουλιες. Ζητηστε περισσότερο. 3
Chloe2 Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου 43 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε η δικη μου εμπειρια λεει οτι καποια αμαξια το γουσταρουν το αεριο. τουρμπο η οχι, απλα δουλευει καλα. σε αλλα οχι. Έχετε δίκιο π.χ ο κινητήρας του παλαιού Nissan X-trail, για πολλούς ειδικούς, είναι μέσα στους επίφοβους κινητήρες για υγραέριο γιατί μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα (μας τα είχαν πει αλλά δεν τα θυμάμαι).
ideal09 Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου 58 λεπτά πριν, jimsomebody είπε Όλοι οι του στενού μου κύκλου (χοντρικά 10 αμάξια) είναι όλοι με αέριο και στη δεύτερη φορά αλλαγής καπακιού ή κινητήρα. Όλα τα αμάξια ατμόσφαιρα . Ξέρω ότι άλλοι θα έχετε το αντίθετο παράδειγμα στους κύκλους σας από εμένα οπότε δεν έχει νόημα τυχόν αντιπαράθεση. (Να σημειωθεί μόνο ότι οι μισοί στον κύκλο μου τουλάχιστον τα συντηρούμε και τα δουλεύουμε με μεγάλη ευλάβεια) Και σε μένα όλοι αλλαγμένα καπάκια, διπλά ρεκτιφιέ, βαλβίδες κλπ. Στην ουσία το αέριο είναι σαν άτοκο δάνειο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, γλιτώνεις μερικά λεφτά στην αρχή και τα πληρώνεις στο τέλος στα μαζέματα. Υπό συνθήκες ΑΝ το όχημα το υποστηρίζει και ΑΝ ο μάστρος κάνει καλή ρύθμιση κάτι γίνεται. Όταν όμως δεν βρίσκεις μάστορα να σου βάλει σωστά τα λάδια, άντε βρες σωστό εγκαταστάση υγραερίου. 2
tutuyo Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου Μπαίνω εγώ με το υγραέριο-μοντα σε ένα πάρκινγκ η ένα χώρο που ρητά υπάρχει απαγόρευση, πχ πάρκινγκ μολ. Με βρίσκει η κιουρια με την πενβε την ασημένια Αποζημίωση; 1 hour ago, 11osmikrosmhtsos said: Βάλε ό,τι εξαρτήματα θέλεις — αν το σύστημα εγκατασταθεί σωστά και με ποιοτικά υλικά, έχεις κάνει μόνο το 5% της δουλειάς. Το υπόλοιπο 95% είναι η ρύθμιση. Γι’ αυτό ακριβώς και οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσλαμβάνουν εμάς τους μηχανικούς, μας δίνουν έναν χρόνο και μερικά εκατομμύρια ευρώ για να ρυθμίσουμε το λογισμικό σε όλες τις πιθανές συνθήκες λειτουργίας. Σου έχει δώσει κάποια αυτοκινητοβιομηχανία εσένα μερικά εκατομμύρια ευρώ; 1
great Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου Απο το ηλεκτρικο θα παμε στο αέριο (οχι εγω γενικα το λεω), και λεμε scam την βενζίνη; Με κακη εγκατασταση και συντηρηση το μπαμ ειναι πολύ κοντά https://www.irafina.gr/rafina-pos-ksekinise-i-fotia-sto-van-mesa-se-venzinadiko-sti-diastavrosi-kaike-ena-skylaki/
Giorgos241 Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου 6 hours ago, gbras said: Αν εννοεις να παρεις καινουργιο δεν μπορω να φανταστω χειροτερη επιλογη. Δεν είναι μια πιο ασφαλής επιλογή; Εννοώ ο κατασκευαστής θα έχει κάνει ανάλογες ρυθμίσεις ήδη στο μοτέρ. Τα μοτέρ που βγαίνουν από εργοστάσιο με υγραέριο είναι ρυθμισμένα μοτέρ βενζίνης ή εντελώς διαφορετικής κατασκευής; 16 minutes ago, tutuyo said: Μπαίνω εγώ με το υγραέριο-μοντα σε ένα πάρκινγκ η ένα χώρο που ρητά υπάρχει απαγόρευση, πχ πάρκινγκ μολ. Με βρίσκει η κιουρια με την πενβε την ασημένια Αποζημίωση; Εγώ ρωτάω, γιατί υπάρχει η απαγόρευση; 2 minutes ago, great said: Με κακη εγκατασταση και συντηρηση το μπαμ ειναι πολύ κοντά Αυτό μπορεί να ισχύει και με αμάξι βενζίνης ή Diesel με λάθος ή υπερβολικές τροποποιήσεις. Όχι;
gbras Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου 6 minutes ago, Giorgos241 said: Δεν είναι μια πιο ασφαλής επιλογή; Εννοώ ο κατασκευαστής θα έχει κάνει ανάλογες ρυθμίσεις ήδη στο μοτέρ. Ναι ασφαλης ειναι . 1
Timour21 Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Dinos1973 είπε πουλατε κιτ? δεν υπαρχει χειροτερη επιλογη απο το υγραεριο. Εαν ηταν επιτυχημενο θα ειχε υοθετηθει και απο την αυτοκινητοβιομηχανια!!! Ναι οκ, για να το λές κάτι παραπάνω θα ξέρεις. Το lpg χρησιμοποιείται με επιτυχία για πάνω από 50 χρόνια στο εξωτερικό (κοίτα ιταλία να δείς τι γίνεται). Και όντως αν ήταν επιτυχημένο, θα είχε υιοθετηθεί από την αυτοκινητοβιομηχανία, κάτι dacia και renault που βγαίνουν lpg από εργοστάσιο μάλλον θα είναι μαιμού. Και αν και κάποιος το έγραψε παραπάνω, εάν το Lpg είναι σωστά ρυθμισμένο , όχι μόνο δεν θα χάσει απόδοση ο κινητήρας, ενδέχεται να πάρει κιόλας. πχ, στο renault group, με το lpg ο κινητήρας αποδίδει παραπάνω άλογα από τον ίδιο όταν καίει βενζίνη (φυσικά με λίγο μεγαλύτερη κατανάλωση). Εγώ προσωπικά σε megane ii του 2003, με υγραέριο (lovato ιταλικό) το 2009 (στα 88Κ χλμ) έχει φτάσει αισίως τα 323Κ. Υπολογίζω ότι και απόσβεση έγινε στο σύστημα υγραερίου, και απόσβεση στην αγορά του αυτοκινήτου γενικότερα.... Τα επιπλέον κόστη που μου προέκυψαν: - Παραπάνω λεφτά στο ΚΤΕΟ (και λίγος χρόνος παραπάνω αναμονή κάθε φορά γιατί περνάνε 2 φορές κτέο το αμάξι - για το μεροκάματο - μία για ΚΤΕΟ και μία για "έλεγχο" του LPG) - Αντικατάσταση φυάλης κάθε 10 χρόνια (έχω αλλάξει ήδη μία και το 2028 πάω για 2η) - Έχω αλλάξει 2 φορές τρόμπα βενζίνης (λόγω του ότι η βενζίνη έμενε καιρό στο ρεζερβουάρ, πολυμεριζόταν και δημιουργούσε φθορές στην τρόμπα και στα σωληνάκια - πλέον έχω το 1/3 του ρεζερβουάρ γεμάτο - από τουλάχιστον 1/2 που το είχα παλαιότερα) και πλέον σε κάθε γέμισμα υγραερίου προσθέτω και μια μικρή ποσότητα βενζίνης για να ανανεώνεται) - Έχω αλλάξει 3 φορές αισθητήρα θερμοκρασία πνεύμονα - εδώ θα κατηγορήσω την renault και τα γαμωρεύματά της - 2 φίλτρα για το υγραέριο που τα αλλάζω στα 15 και στα 30Κ αντίστοιχα κόστος κάτω από 20 ευρώ και τα 2. Και πάμε και λίγο στα θετικά. - Έχω βάλει "μύστη" που μου έλεγε ότι θα καταλάβει κατευθείαν την διαφορά των 2 καυσίμων από το πως πάει το αμάξι. Κάθησα στην θέση του συνοδηγού, έβαλα αυτοκόλλητο στο μαραφέτι της Lovato που σου δείχνει πότε δουλεύει με βενζίνη και πότε με αέριο - για να μην βλέπει το λαμπάκι - φύσωσα και το αμάξι στο λάπτοπ και βγήκαμε για βόλτα. Με το λάπτοπ γύρναγα το καύσιμο από βενζίνη σε lpg και το αντίστροφο. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα τον ρώταγα με τι καύσιμο δουλεύει το αμάξι ( που και στην τύχη να επιλέγει κάποιος, κάποιες φορές θα είναι σωστός) και αποδείχτηκε ότι όχι μόνο δεν μπορούσε να καταλάβει την τύφλα του, αλλά τις περισσότερες φορές που μου είπε ότι καίμε βενζίνη, " αφού πάει καλύτερα ρε φίλε...φαίνεται" καίγαμε Lpg. - Έχω πάει ταξίδι εξπρές από Ελ. βενιζέλος στο Μακεδονία/Θεσσαλονίκη και πάλι πίσω Αθήνα σε 9 ώρες και δεν χρειάστηκε να σταματήσω πουθενά. 60 λίτρα βενζίνης και 64 λίτρα LPG μου δίνουν πάνω από 1500 χλμ αυτονομία σε συνθήκες οδήγησης σε εθνική οδό. - Το καλοκαίρι στις διακοπές, με το που έφτασα στον προορισμό μου, όταν μετά από ώρες μπήκαμε πάλι στο αμάξι για να πάμε κάπου, δεν έπερνε με την βενζίνη μπρός (οκ λέω κάψαμε και 3η τρόμπα - τελικά ήταν τα γαμορεύματα που έστελνε η καλωδίωση στην τρόμπα - 7v αντί για 12v - είπαμε γαλλικό, ένα θέμα με τα ρεύματα το έχουμε). Δεν ίδρωσε καθόλου το αυτάκι μου, το ξεκίναγα (και καλοκαίρι κιόλας παίρνει μπρός για πλάκα) με αέριο και δεν χάλασα τις διακοπές και την ζαχαρένια μου.... - Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, το αμάξι με βενζίνη ρετάρει - πρόβλημα σε μπέκ βενζίνης / καθαρά μαλακία δικιά μου, γιατί όταν αντικατέστησα τα μαμά μπέκ στα 250Κ, λόγω του οτι δεν με ενδιαφέρει να "προσέξω" το αμάξι έβαλα τα φτηνότερα που μπόρεσα να βρώ. Πάλι δεν ιδρώνει το αυτάκι μου, με το LPG δουλεύω κανονικά. Και κάτι τελευταίο, υπάρχουν πράγματι αυτοκίνητα, που δεν προβληματίζονται με το LPG και άλλα που θα βγάλουν θέματα. Έχει να κάνει με την ποιότητα των μετάλλων, το αν υπάρχουν υδραυλικές (αυτορυθμιζόμενες) βαλβίδες ή όχι, αν είναι έμεσου ή άμεσου ψεκασμού (μπαίνει και στα 2, αλλά με τον άμεσο θα πήγαινα σε μια λογική τύπου PRINS, με μπέκ αντί για ηλεκτροβαλβίδες, και ψεκασμό υγρού LPG αντί για αερίου) και άλλα.... και φυσικά ο εγκαταστάτης να μην κάνει φασόν εγκαταστάσεις, αλλά να λαμβάνει υπόψην τις ιδιοτροπίες του κάθε μοτέρ. Ο εγκαταστάτης μου αρνήθηκε να βάλει lpg σε corolla της νύφης μου γιατί δεν μπορούσε να εγγυηθεί για το αποτέλεσμα ενώ άλλος (που όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει, του έβαλε - και παραδόξως δουλεύει σωστά, αν και δεν κάνει πολλά χλμ). Επεξ/σία 8 Μαϊου από Timour21 5 2
majunior Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου 5 ώρες πριν, The_Judas είπε Για μένα που κάνω 5-6000χλμ /έτος δεν συμφέρει. Επίσης να μην ξεχνάμε ότι και το lpg θέλει ειδική συντήρηση, ενώ μπορεί να βγάζει και ορισμένες συχνές βλάβες το σύστημα οπότε έχει κόστος διαχείρισης. Πρέπει επίσης να ξέρεις ότι ο εγκαταστάτης είναι πράγματι καλός. Δεν ταιριάζει καλά σε όλα τα αυτοκίνητα. Πιάνει χώρο στις αποσκευές, αυξάνει το βάρος. Παρόλα αυτά όσοι έκαναν πολλά χιλιόμετρα και το έβαλαν σε παλιότερες εποχές σίγουρα έχουν βγει κερδισμένοι. Σήμερα όμως μονόδρομος είναι η ηλεκτροκίνηση πλέον όχι το lpg για κάποιον που κάνει πολλά χλμ ή είναι επαγγελματίας. Οι επαγγελματίες δε φαίνεται να προτιμούν την ηλεκτροκίνηση: https://epirusgate.gr/prasina-taxi-molis-100-se-oli-ti-chora-agkathia-to-kostos-kai-i-aftonomia
MadPax Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου Εκανα αλλαγή σε υγραέριο τον Απρίλιο του 2015, ακριβώς πριν 10 χρόνια τότε είχε 118257 χλμ το αυτοκίνητο (Mazda 3 1.6) σήμερα είναι στα 257133, πριν μερικές μέρες άλλαξα δεξαμενή για να περάσω και ΚΤΕΟ τον άλλο μήνα. Ολα αυτά τα χρόνια κανένα πρόβλημα, συντηρείται στον ίδιο εγκαταστάτη και στον ίδιο μηχανικό. Δεν είμαι κανένας κανίβαλος στο δρόμο, μέχρι 120-130 μια χαρά πάω οπότε δεν με ενδιαφέρουν οι επιδόσεις, αν και δεν βλέπω διαφορές όταν κινούμαι με βενζίνη. Το μοτέρ δουλεύει το ίδιο όλα αυτά τα χρόνια, ο ήχος του είναι ίδιος δεν έχει αλλάξει κάτι, αυτή η smooth λειτουργία των ιαπωνικών μοτέρ καλά κρατεί. Αν πάθει κάτι το μοτέρ είχα μια καούρα, θα το φτιάξω ή θα το αλλάξω, η ουσία είναι πως έγιναν πολλά ταξίδια και εκδρομές όλα αυτά τα χρόνια που με βενζίνη δεν θα γίνονταν, τόσο απλά, χώρια την καθημερινή μετακίνηση. Ο καθένας κάνεις τις επιλογές του σύμφωνα με τις ανάγκες του...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα