Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Nintendo προβλέπει πωλήσεις 15 εκατομμυρίων κονσολών Switch 2 μέχρι το τέλος Μαρτίου 2026, παρά την υψηλότερη τιμή λιανικής πώλησης σε σύγκριση με την αρχική έκδοση του Switch.

Σύμφωνα με την τελευταία οικονομική έκθεση της εταιρείας, η Nintendo αντιμετώπισε αναμενόμενη πτώση τόσο στις πωλήσεις hardware όσο και software φέτος, και ελπίζει φέτος σε μια πολύ καλύτερη χρονιά.

Το Switch 2 κυκλοφορεί στις 5 Ιουνίου, οπότε η Ιαπωνική εταιρεία θα έχει 10 μήνες διαθεσιμότητας για να επιτύχει αυτήν την πρόβλεψη μέχρι την ολοκλήρωση του οικονομικού έτους. Η Nintendo αναμένει επίσης να πουλήσει 45 εκατομμύρια παιχνίδια για το Switch 2 κατά την ίδια περίοδο. Η εταιρεία δεν έχει εγκαταλείψει την παλαιότερη κονσόλα της και προβλέπει την πώληση επιπλέον 4,5 εκατομμυρίων κονσολών Switch και πάνω από 100 εκατομμύρια παιχνίδια τον επόμενο χρόνο, μειωμένα από 10,8 εκατομμύρια και 155 εκατομμύρια αντίστοιχα πέρυσι.

Το πρώτο Switch κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2017, στο τέλος ενός οικονομικού έτους, οπότε οι άμεσες συγκρίσεις πωλήσεων είναι δύσκολες. Πούλησε 17,79 εκατομμύρια μονάδες παγκοσμίως στους πρώτους 13 μήνες κυκλοφορίας του - αρκετές περισσότερες από τις προβλέψεις της Nintendo εκείνη την εποχή - επομένως η εταιρεία αναμένει πωλήσεις στα ίδια επίπεδα αυτή τη φορά. Το Switch έχει πουλήσει περισσότερες από 150 εκατομμύρια μονάδες κατά τη διάρκεια ζωής του και είναι κοντά στο να ξεπεράσει το DS ως η πιο επιτυχημένη κονσόλα της Nintendo.

Ωστόσο, η Nintendo ενδέχεται να περιορίζει την εκτίμηση πωλήσεων του Switch 2, δεδομένων των αβεβαιοτήτων με τους δασμούς στην εξαιρετικά σημαντική αγορά των ΗΠΑ. Έχουμε ήδη δει ότι η ζήτηση για το Switch 2 είναι υψηλότερη από ό,τι η εταιρεία μπορεί να περίμενε, παρά τα εκτεταμένα παράπονα για την τιμή των 449,99 δολαρίων.

Όταν τελικά ξεκίνησαν οι προπαραγγελίες στις ΗΠΑ - καθυστερημένες λόγω των δασμών του Trump και των φόβων ότι η τιμή θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο - εξαντλήθηκαν σχεδόν αμέσως. Παράλληλα, η εταιρεία εξέδωσε προειδοποίηση για την προσφορά στην Ιαπωνία μετά τη λήψη 2,2 εκατομμυρίων αιτήσεων για προπαραγγελίες, τις οποίες η Nintendo δήλωσε ότι "υπερβαίνουν κατά πολύ τις προσδοκίες μας".

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ωραία κονσόλα απλώς διαφωνώ με την Nintendo σαν εταιρεία στην έχθρα που  βγάζει προς τα άτομα που ασχολούνται με τους emulators.  Δηλαδή σε κάνει να μην θες να τη στηρίζεις ορισμένες φορές. βλέπε το σκηνικό με palworld.  Μου τους έτρεξαν στα δικαστήρια και αναγκάζονται τώρα να κάνουν αλλαγές. 

• Like 1
Δημοσ.

Στην αρχή θα πουλήσει σίγουρα πολύ καλά,σε βάθος χρόνου δεν νομίζω να φτάσει τις πωλήσεις του switch.

• Like 1
Δημοσ.

Περιμένω να δω τιμές στα μεταχειρισμένα Switch 1, αφού φαντάζομαι για να προφητεύουν τόσα εκατομμύρια πωλήσεις με τόσα λίγα exclusive παιχνίδια για το 2, μάλλον πιστεύουν πως οι περισσότεροι από τους κατόχους του 1 θα το σπρώξουν για να πάρουν το νέο.

Δημοσ.
20 minutes ago, jerry banana said:

Ωραία κονσόλα απλώς διαφωνώ με την Nintendo σαν εταιρεία στην έχθρα που  βγάζει προς τα άτομα που ασχολούνται με τους emulators.  Δηλαδή σε κάνει να μην θες να τη στηρίζεις ορισμένες φορές. βλέπε το σκηνικό με palworld.  Μου τους έτρεξαν στα δικαστήρια και αναγκάζονται τώρα να κάνουν αλλαγές. 

Για το emulators είναι δικαίωμά τους αντικειμενικά. Η πειρατεία είναι πειρατεία.

Για το palworld, αγαπώ nintendo αλλά εύχομαι να το χάσουν το case αυτό επειδή προσπαθούν να περάσουν πατέντες για πολυ γενικά θέματα. Τύπου δεν μπορείς να φτιάξεις game με catching monsters mechanics; Πλάκα μας κάνουν; Να μην μπορείς να καβαλάς αυτά που πιάνεις; Ειλικρινά ελπίζω να το χάσουν γιατί τέτοιες πατέντες όντως κάνουν κακό στο gaming industry και όχι τα +10€ που θα κοστολογούν τα παιχνίδια.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, KostasKri είπε

Για το emulators είναι δικαίωμά τους αντικειμενικά. Η πειρατεία είναι πειρατεία.

Για το palworld, αγαπώ nintendo αλλά εύχομαι να το χάσουν το case αυτό επειδή προσπαθούν να περάσουν πατέντες για πολυ γενικά θέματα. Τύπου δεν μπορείς να φτιάξεις game με catching monsters mechanics; Πλάκα μας κάνουν; Να μην μπορείς να καβαλάς αυτά που πιάνεις; Ειλικρινά ελπίζω να το χάσουν γιατί τέτοιες πατέντες όντως κάνουν κακό στο gaming industry και όχι τα +10€ που θα κοστολογούν τα παιχνίδια.

αστα να πάνε και λένε ότι θέλουν να κατοχυρωθεί σαν πατέντα το καβαλημα.

Δημοσ.
27 minutes ago, jerry banana said:

Διαφωνεις επειδή μια εταιρεία προσπαθεί να σε σταματήσει να κλέβεις το προϊόν της; 

• Like 3
  • Thanks 1
  • Haha 1
Δημοσ.

αν κρίνω από τα ανίψια μου gen z-με alpha τα οποία είναι παντελώς αδιάφορα με την nintendo και τους τίτλους της δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτές αυτές οι πωλήσεις(βάλε και τους genx-millenial το κυρίαρχο κοινο το οποίο πλέον έχει μεσηλικίσει και όσο πάει μειώνει το gaming χρόνο του).

Εκτός και αν εσείς έχετε διαφορετικές εμπειρίες από τις δικές μου νομίζω οτι πρέπει να φέρει καινούργους τίτλους με καινούργιους χαρακτήρες

Δημοσ.
3 minutes ago, chrisxkar said:

αν κρίνω από τα ανίψια μου gen z-με alpha τα οποία είναι παντελώς αδιάφορα με την nintendo και τους τίτλους της δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτές αυτές οι πωλήσεις(βάλε και τους genx-millenial το κυρίαρχο κοινο το οποίο πλέον έχει μεσηλικίσει και όσο πάει μειώνει το gaming χρόνο του).

Εκτός και αν εσείς έχετε διαφορετικές εμπειρίες από τις δικές μου νομίζω οτι πρέπει να φέρει καινούργους τίτλους με καινούργιους χαρακτήρες

GenZ - early alpha είχαν νομίζω πιο πολύ επιρροή από mobile gaming. Late alpha - beta που έχουν γονείς που μεγάλωσαν με nintendo πιστεύω θα πάει καλύτερα. Ήδη θέλω να πάρω το switch 2 για των 4 μηνών γιό μου 😛 (δικαιολογίες στην γυναίκα είναι αυτά μπας και το πάρω εγώ 🤣)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 minutes ago, KostasKri said:

GenZ - early alpha είχαν νομίζω πιο πολύ επιρροή από mobile gaming. Late alpha - beta που έχουν γονείς που μεγάλωσαν με nintendo πιστεύω θα πάει καλύτερα. Ήδη θέλω να πάρω το switch 2 για των 4 μηνών γιό μου 😛 (δικαιολογίες στην γυναίκα είναι αυτά μπας και το πάρω εγώ 🤣)

μωρε σε κάποιο ντιλ και εγω θα το πάρω(εγώ θα το παίξω οτί είναι μεγάλη προσφορά ) αλλά τις μικρότερες γενιές της βλέπω πιο πολύ με ps τα ανίψια μου πιο πολλές ώρες έχουν γράψει στο steam deck που τους δανείζω από το switch που τους είχα πάρει

Επεξ/σία από chrisxkar
Δημοσ.
2 minutes ago, chrisxkar said:

μωρε σε κάποιο ντιλ και εγω θα το πάρω(εγώ θα το παίξω οτί είναι μεγάλη προσφορά ) αλλά τις μικρότερες γενιές της βλέπω πιο πολύ με ps τα ανίψια μου πιο πολλές ώρες έχουν γράψει στο steam deck που τους δανείζω από το switch που τους είχα πάρει

Δεν ξέρω να σου πω την αλήθεια, αλλά για να πούλησαν τόσα switch 1, λογικά υπάρχει κοινό. Είναι αρκετά οικογενιακό οπότε μπαίνει και πιο εύκολα σε οικογένειες. 

Δημοσ.

Αν η τιμή ήταν στα επίπεδα του 1 θα είχε σίγουρα τις πωλήσεις που εικάζει η Nintendo μπορεί και περισσότερες…

τώρα, λίγο οι αυξήσεις, λίγο οι δασμοί δεν ξέρω, εγώ δεν θα ήμουν τόσο αισιόδοξος…

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, chrisxkar είπε

ο 10χρονος γιος που έχει PS5 και Xbox Series S, όλο τον καιρό του τον τρώει σε FC25, ΝΒΑ & Euroleague. 

όταν του έδειξα το Switch ούτε να ξαναγυρίσει να το δει.....:ph34r::lol:

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 minutes ago, dtk-386 said:

ο 10χρονος γιος που έχει PS5 και Xbox Series S, όλο τον καιρό του τον τρώει σε FC25, ΝΒΑ & Euroleague. 

όταν του έδειξα το Switch ούτε να ξαναγυρίσει να το δει.....:ph34r::lol:

Όλα σχετικά είναι, ο δικός μου 9χρονος με Xbox/PS5/gaming PC θέλει να παίζει Mario Kart / Mario Wonder στον emulator (δεν του άρεσε κανένα άλλο) και δεν τον ενδιαφέρουν FC25, ΝΒΑ & Euroleague. Bέβαια τις ώρες του τις περνάει κυρίως με Roblox / Minecraft PvP και Forza Horizon με τιμονιέρα.

Το πόσο χρήσιμο είναι το Switch έχει να κάνει και με την διαθεσιμότητα της τηλεόρασης και του PC, αν τα χρησιμοποιούν οι γονείς/αδέρφια η φορητή κονσόλα είναι μονόδρομος.

Επεξ/σία από elpenor

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...