Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Διαρροή στοιχείων 89 εκατομμυρίων λογαριασμών Steam εμφανίστηκε στο dark web, θέτοντας σε κίνδυνο πολλούς χρήστες που δεν χρησιμοποιούν επαλήθευση δύο παραγόντων (2FA).

Αν είστε τακτικός χρήστης του Steam, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, τα στοιχεία 89 εκατομμυρίων λογαριασμών έχουν διατεθεί προς πώληση στο dark web, θέτοντας σε κίνδυνο εκατομμύρια χρήστες. Λαμβάνοντας υπόψη ότι πολλοί λογαριασμοί περιέχουν εκατοντάδες ή ακόμα και χιλιάδες παιχνίδια, αυτή η διαρροή θα μπορούσε να σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι κινδυνεύουν να χάσουν ολόκληρη τη συλλογή των παιχνιδιών τους για PC.

Όπως αναφέρθηκε σε ανάρτηση στο X από τον χρήστη MellowOnline1, η εταιρεία Underdark AI εντόπισε μια δημοσίευση σε ένα αξιόπιστο φόρουμ της μαύρης αγοράς. Στη δημοσίευση αυτή, κάποιος με το ψευδώνυμο Machine1337 προσφέρει προς πώληση τα στοιχεία 89 εκατομμυρίων λογαριασμών Steam έναντι 5.000 δολαρίων. Εάν αυτό αποδειχθεί αληθινό, ο αγοραστής δεν θα αποκτήσει μόνο πρόσβαση στους λογαριασμούς χρηστών που δεν χρησιμοποιούν επαλήθευση δύο παραγόντων (2FA) ή δεν αλλάζουν τους κωδικούς τους, αλλά θα μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα για να στείλει πειστικά μηνύματα phishing στους χρήστες που δεν μπορεί να παραβιάσει άμεσα.

Αυτό εγείρει το ερώτημα: πώς προέκυψε η διαρροή; Μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση. Αρχικά, οι υποψίες στράφηκαν προς την ίδια τη Valve, αλλά δεν φαίνεται να είναι η πηγή. Στη συνέχεια, κατηγορήθηκε η Twilio, με τον ισχυρισμό ότι διαχειριζόταν τα συστήματα 2FA του Steam και ότι η διαρροή προήλθε από τα συστήματά της. Ωστόσο, η Valve επικοινώνησε με τον MellowOnline1 και ισχυρίστηκε ότι δεν χρησιμοποίησε ποτέ τις υπηρεσίες της Twilio.

Συνεπώς, βρισκόμαστε σε μια περίεργη κατάσταση αβεβαιότητας, χωρίς να γνωρίζουμε με βεβαιότητα την προέλευση αυτής της διαρροής. Μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, συνιστάται να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Steam, ειδικά εάν δεν έχετε ενεργοποιήσει επιπλέον μέτρα ασφαλείας. Οι χρήστες που έχουν ενεργοποιήσει την επαλήθευση δύο παραγόντων (την οποία η Valve ονομάζει "Steam Guard") θα πρέπει να είναι ασφαλείς, καθώς η διαρροή δεν περιέχει πληροφορίες που θα επέτρεπαν σε έναν χάκερ να την παραβιάσει.

Ενημέρωση 15/5: Η Valve διαβεβαιώνει σε επίσημη ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη ότι η πρόσφατη διαρροή μηνυμάτων SMS με κωδικούς μίας χρήσης δεν αποτελεί "παραβίαση των συστημάτων Steam". Σύμφωνα με το BleepingComputer, ένας χάκερ ισχυρίζεται ότι διαθέτει 89 εκατομμύρια αρχεία χρηστών προς πώληση έναντι $5.000. Το μέσο εξέτασε 3.000 από τα διαρρεύσαντα αρχεία, επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη "ιστορικών μηνυμάτων SMS με κωδικούς μίας χρήσης για το Steam, συμπεριλαμβανομένων των αριθμών τηλεφώνου των παραληπτών".

Στο αναλυτικό της post, η Valve εξηγεί ότι η διαρροή περιλαμβάνει παλαιότερα μηνύματα με κωδικούς που ίσχυαν μόνο για 15 λεπτά και τους αντίστοιχους αριθμούς τηλεφώνων, χωρίς σύνδεση με λογαριασμούς Steam, κωδικούς πρόσβασης ή άλλα προσωπικά δεδομένα. Η εταιρεία τονίζει ότι οι χρήστες δεν χρειάζεται να αλλάξουν κωδικό πρόσβασης ή αριθμό τηλεφώνου, αν και συνιστά τη ρύθμιση του Steam Mobile Authenticator.

Τόσο η Valve όσο και η Twilio αρνούνται οποιαδήποτε παραβίαση των συστημάτων τους, με την Valve να διευκρινίζει ότι δεν χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της Twilio. Η εταιρεία "συνεχίζει να ερευνά ενεργά την πηγή της διαρροής".


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Quote
CLARIFICATION/UPDATE: I have been contacted by a Valve representative, and they have stated that they do not use Trillio. For clarity, also, as I have seen some news sites citing me as the source, as linked in my initial tweet, the source is a LinkedIn post by Underdark.

Ο φίλος νομίζω έπιασε μια κουβέντα σε κανένα forum και την έκανε φοινικιά

 

Και νομίζω το insomnia απλά δεν κάνει ούτε τα βασικά checks

Επεξ/σία από ii_die_4
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα πάντως όταν μου έκλεψαν το steam account το μόνο breach (haveibeenpawned)που βρήκα ήταν απο μία Εταιρεία ονόματι SOCradar που ασχολείται με κυβερνοασφάλεια,332 εκατομύρια mail είχαν κλέψει, ευτυχώς την ώρα που έγινε η κλοπή είδα το account μου να κλείνει και πρόλαβα να κάνω report, το παράξενο είναι οτι είχα 2fa και δεν δούλεψε, ακόμα και όταν ανάκτησα τον λογαριασμό μου όταν πήγα στο εξοχικό και μπήκα απο άλλον υπολογιστή με άλλη IP δεν έκανε ταυτοποίηση,παρόλο που είχα σβήσει όλες τις συσκευές που ήταν ταυτισμένες με τον λογαριασμό απο το steam.

Επεξ/σία από cpc464
Δημοσ.

2FA μεσω της εφαρμογης και τελος. Επισης το leak εγινε απο την εταιρια twilio η οποια δεν εχω ιδεα καν τι ειναι αλλα απο οτι βρηκα ειναι αυτο που αναφερει και το αρθρο υπηρεσια διαχειρησης μηνυματων και κλησεων. Τωρα γιατι καποιος να ειχε απλα 2FA σε sms και οχι απο την ιδια την εφαρμογη δεν ξερω. 

Screenshot-1.png

Δημοσ.
24 minutes ago, Arkin said:

2FA μεσω της εφαρμογης και τελος. Επισης το leak εγινε απο την εταιρια twilio η οποια δεν εχω ιδεα καν τι ειναι αλλα απο οτι βρηκα ειναι αυτο που αναφερει και το αρθρο υπηρεσια διαχειρησης μηνυματων και κλησεων. Τωρα γιατι καποιος να ειχε απλα 2FA σε sms και οχι απο την ιδια την εφαρμογη δεν ξερω. 

Screenshot-1.png

Η Twilio είναι αρκετά μεγάλη εταιρεία στο χώρο των verification SMS. Σχεδόν όλες οι αμερικάνικες εταιρείες που χρησιμοποιούν SMS για ταυτοποίηση, αυτή έχουν για προμηθευτή.

Δημοσ.
24 minutes ago, lbit said:

μολις αλλαξα τον κωδικο του Steam...

οχι τιποτα, ηταν και ο ιδιος του e-banking μου.

Άλλαξε και του e-banking σου τότε.

  • Like 2
Δημοσ.
24 minutes ago, lbit said:

μολις αλλαξα τον κωδικο του Steam...

οχι τιποτα, ηταν και ο ιδιος του e-banking μου.

Και φυσικά ήταν η ημερομηνία γέννησης σου. 😋

  • Haha 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...