Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος αλλά τυχαίνει να γνωρίζω πολύ καλά τι γίνεται σε αυτά τα σεμινάρια. Πεταμένα λεφτά και "μπράβο" σε αυτούς που καταφέρνουν να βγάλουν χρήματα από αυτές τις αρπαχτές ή και να γλιτώσουν ώρες εργασίας από τα καθήκοντά τους.

Το επίπεδο που έχουν οι εκπαιδευτές αυτών των σεμιναρίων είναι πολύ πάνω από ό,τι νομίζει κάποιος που μόνη εμπειρία έχει από την εκπαίδευση στα δημόσια σχολεία. Απλώς δεν παρακολουθεί σχεδόν κανένας τον ομιλητή. Αναφέρομαι στον μέσο όρο του δημοσίου και όχι στις εξαιρέσεις που σαφώς υπάρχουν και έχω την τύχη να γνωρίσω.

Αφήνουν τους υπολογιστές ανοιχτούς για να φαίνεται ότι παρακολουθούν και ο εισηγητής απλώς μιλάει στο κενό. Το επίπεδο των συμμετεχόντων είναι πολύ χαμηλό και αν υπάρχουν κάποιοι που πραγματικά ενδιαφέρονται ή έχουν περισσότερες γνώσεις απλώς χάνονται μέσα στην ανομοιογένεια του συνόλου. Η ύλη που διδάσκονται είναι αδύνατο να γίνει κατανοητή από τη συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων αλλά ούτε τη Microsoft ενδιαφέρει αυτό, ούτε το Δημόσιο ούτε και τους συμμετέχοντες.

• Like 6
Δημοσ.
2 hours ago, invisiblesurfer said:

Όλα αυτά τα εκπαιδευτικά προγράμματα και εξειδικεύσεις θα αποκτήσουν νόημα μόλις αρθεί η μονιμότητα.

Επιτρεψτε μου το off topic

Μολις αρθει η μονιμοτητα θα γινει και μια μαζικη αξιολογηση. Την επόμενη μέρα θα κοπούν όσοι ειναι αντίθετοι με το κυβερνητικό κόμμα(όποιο και αν ειναι αυτό) και θα αντικατασταθουν από επίσης φίλους του κυβερνώντος κόμματος.Τα πρόβατα (και κυριως οι κομματικοι που πρόκειται να βολευτουν) από κάτω θα χειροκροτούν και θα φωνάζουν περι δικαίωσης...

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Το Δημόσιο ξέρουμε πώς δουλεύει. Όπως και η πλειοψηφία των υπαλλήλων εκεί μέσα.
Εξαιρούνται φυσικά οι πολύ λίγοι που όντως δουλεύουν με φιλότιμο και αρκετές φορές σώζουν λίγο την κατάσταση για να ξεπεραστούν κάποια προβλήματα.

Από την άλλη, μιλούν πολλοί για ξεπέτα σεμινάρια (που όντως ισχύει) στο Δημόσιο, λες και στην πλειοψηφία του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα, έχουν καμιά τρομερή επίδραση τα σεμινάρια που στέλνουν τους περισσότερους. Για άλλους είναι μη σχετικά με το αντικείμενό τους, άλλοι είναι άσχετοι εντελώς για να πάνε σε πιο εξειδικευμένα σεμινάρια οπότε και επιστρέφουν με μια θολούρα στο μυαλό τους, άλλοι πάνε για τα κεφτεδάκια και τις γνωριμίες και άλλοι από το HR κάνουν τικ σε κουτάκια ότι εκπαίδευσαν το προσωπικό τους, άρα «πάνε τάπα» ως εταιρεία, όλοι σε ένα περιβάλλον χαμηλής ανταγωνιστικότητας και λίγης ουσίας και μεγάλης τακτοποίησης politics.

Δημοσ.
1 hour ago, oneos said:

Θα είχε ενδιαφέρον να μαθω ποιά ΔΟΥ έχει τη δυνατότητα να εισπράξει σήμερα μετρητά 0,25€.

Όσο αφορά το ποιοι κυνηγάνε να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και που μπορεί να υπάρχουν τέτοιοι, να μου επιτρέψεις να σε ενημερώσω ότι σίγουρα ΚΑΙ από τους κλάδους που εσύ αποκλείεις. 

Ακριβώς αυτό,καμία,αλλά την δυνατότητα να μεταβιβάσεις ακίνητο ξέρουν να σου την κόβουν,όπως ξέρουν να σε κάνουν μπαλάκι απο γραφείο σε γραφείο.

Τώρα για τα προγράμματα η πρόσκληση λέει ξεκάθαρα ότι απευθύνεται σε στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με αντικείμενο σπουδών ή εργασίας συναφές , άρα όχι ούτε η νοσηλεύτρια που ξεσκατίζει ούτε ο υδραυλικός θα πάει.

Τώρα όσο αφορά τους "ανεύθυνους πληκτρολογούντες δικαστες" ένα θα πώ,δεν δικάζω, απλά αφήνω 1 star review  εκεί που πρέπει.

Δημοσ.

όταν αγγίξει την τοπική αυτοδιοίκηση Α βαθμού, εκεί θα δείτε γέλια με βλαχοδήμαρχους και τα ρουσφέτια τους να κάνουν σεμινάρια με χεσμενα σωβρακα καπακι απο το πανηγύρι ,γωγω τσαμπά, κωστας σαφετης κ στο κλαρινο  το πολυβολο νεκτααααριοοοος κοκωωωωνηηηης!

• Haha 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, invisiblesurfer είπε

Όλα αυτά τα εκπαιδευτικά προγράμματα και εξειδικεύσεις θα αποκτήσουν νόημα μόλις αρθεί η μονιμότητα.

Και τοτε καθε φορα που θα εχουμε εκλογες, θα απολυονται οι μισοι, και θα προσλαμβανονται αλλοι.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kokoviosR είπε

Επιτρεψτε μου το off topic

Μολις αρθει η μονιμοτητα θα γινει και μια μαζικη αξιολογηση. Την επόμενη μέρα θα κοπούν όσοι ειναι αντίθετοι με το κυβερνητικό κόμμα(όποιο και αν ειναι αυτό) και θα αντικατασταθουν από επίσης φίλους του κυβερνώντος κόμματος.Τα πρόβατα (και κυριως οι κομματικοι που πρόκειται να βολευτουν) από κάτω θα χειροκροτούν και θα φωνάζουν περι δικαίωσης...

Δυστυχώς έχεις απόλυτο δίκιο. Αυτό ακριβώς θα γίνει. Θα μείνουν οι ημέτεροι και ολοι οι υπόλοιποι θα φάνε σουτ απελευθερώνοντας επιπλέον θέσεις στο δημόσιο για τα εκλεκτά κομματικά τέκνα των αφισοκολλητών. Παλαιότερα φώναζα και εγώ για την άρση της μονιμότητας στο δημόσιο, τώρα που ξέρω πως λειτουργούν τα πράγματα λέω καλύτερα να μην γίνει ποτέ. Σημείωση: Δεν έχω εργαστεί ποτέ στο δημόσιο. 

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Mythoplasths είπε

στο ενα ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ  τεμπε... ε  υπαλλήλους.. δεν θα βρουν μωρε  2000 ? 

Αναπαράγεις στερεότυπα των αρχών της κρίσης...υπολόγισε κάπου στα μισά το νούμερο που λες για να είσαι μέσα...μεγάλο ποσοστό μάλιστα από αυτούς σε ηλικίες απο 55+ μέχρι το όριο της σύνταξης και μάλλον αυτοί είναι η αιτία του στεροτύπου σου! Ευτυχως που υπάρχουν νεώτεροι που πραγματικά παλεύουν...ναι λοιπόν υπάρχουν πολλοί περισσότεροι από 2000 που θα μπορούσαν!

• Like 2
Δημοσ.

Στις δημόσιες υπηρεσίες π.χ. ΔΟΥ, ΕΦΚΑ ας μάθουν πρώτα να σηκώνουν τα τηλέφωνα που καλείς και ποτέ δεν απαντάνε και μετά συζητάμε για σεμινάρια σε ΑΙ τεχνολογίες και ψηφιακές δεξιότητες.

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, ptriv1 είπε

Στις δημόσιες υπηρεσίες π.χ. ΔΟΥ, ΕΦΚΑ ας μάθουν πρώτα να σηκώνουν τα τηλέφωνα που καλείς και ποτέ δεν απαντάνε και μετά συζητάμε για σεμινάρια σε ΑΙ τεχνολογίες και ψηφιακές δεξιότητες.

Και τη μανα μου οταν παιρνω τηλεφωνο δε το σηκωνει ποτε. Λες να φταιει που ηταν ΔΥ?

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, ptriv1 είπε

Τηλέφωνα, που είμαστε στο 1960; Να πάρω και το μηδέν να καθαρίσει η γραμμή;

Δημοσ.

Ειλικρινα, πρεπει να σταματησουμε να πληρωνουμε τους τεμπεληδες.

Οταν ακουω σεμινάρια στο Δημόσιο, γελάω, οτι η θειτσα που με το ζόρι ξερει να χειρίζεται τα Γουιντοους,

θα μπει στην digital era.

Καλα θα παει αυτό. Χρεώστε ώρες μαγκες, που παλι εμεις τα πληρώνουμε, όπως και να έχει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...