txcellas Δημοσ. Σάββατο στις 10:16 πμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 10:16 πμ Εγώ μπορώ να περιμένω μέχρι αρχές του 2026, δεν υπάρχει πρόβλημα. Το πρόβλημα προκύπτει από το αν οι οικογένεια του 3του (ενοικιαστές) δεν βρουν σπιτι! Σίγουρα κανένα δικαστήριο δε θα πετάξει μια πολύτεκνη οικογένεια έξω αν λήξει το συμβόλαιο τους και υπαινιθουν οτι δεν έχουν βρει ακόμα σπίτι. 3 λεπτά πριν, primeragt είπε Ε τότε κάτσε κ περίμενε ποτέ θα φύγουν. Problem solved.... Δεν σε νοιάζει νομικά πότε τελειώνει το συμβόλαιο τους και όχι νομικά δεν προστατεύεται κανένας επειδή δεν βρίσκει. Μόνο αν αποδεικνύεται ότι δεν έχουν ειδοποιηθεί έγκαιρος. Οπότε ξεκινά τις διαδικασίες ειδοποίησης με χαρτουρα να έχεις εσύ το κεφάλι σου ήσυχο. Χαρτουρα, μόνο εξώδικο μπορώ να κάνω που να τους λέω οτι δεν θα ανανεωθεί η μίσθωση πέραν του 2026. Αυτοι από την άλλη θα πουν οτι δεν έχουμε σπιτι να μείνουμε μιας και το δικό μας κατοικείται μέχρι το 2027 εκτός και αν φύγουν να νοικιάσουν αλλού μέχρι να φύγουν οι δικοί τους ένοικοι. Γενικά είπα και παραπάνω τους ενοίκους μου θα τους έχω μια ζωή πάνω από το κεφάλι μου και δε θέλω να έχω κακές σχέσεις..
Nabuko Δημοσ. Σάββατο στις 11:26 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:26 πμ 1 ώρα πριν, txcellas είπε Το πρόβλημα προκύπτει από το αν οι οικογένεια του 3του (ενοικιαστές) δεν βρουν σπιτι! Το πρόβλημα αυτό δεν είναι δικό σου και δεν σε αφορά. Αφορά τους ιδιοκτήτες του 3ου. Οι ιδιοκτήτες του 3ου (δηλαδή οι ενοικιαστές σου) θα πρέπει να βρουν σπίτι να μείνουν μέχρι να αδειάσει το δικό τους. Δικό τους συμβόλαιο είναι, ας βρουν λύση μόνοι τους τι θα κάνουν μέχρι το 2027. Εσύ τους ενημερώνεις από τώρα, δηλ 6 μήνες πριν ότι αρχές του 2026 πρέπει να σου παραδώσουν το διαμέρισμα. 2
Doubt Δημοσ. Σάββατο στις 11:44 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:44 πμ 1 ώρα πριν, txcellas είπε Εγώ μπορώ να περιμένω μέχρι αρχές του 2026, δεν υπάρχει πρόβλημα. Το πρόβλημα προκύπτει από το αν οι οικογένεια του 3του (ενοικιαστές) δεν βρουν σπιτι! Σίγουρα κανένα δικαστήριο δε θα πετάξει μια πολύτεκνη οικογένεια έξω αν λήξει το συμβόλαιο τους και υπαινιθουν οτι δεν έχουν βρει ακόμα σπίτι. Χαρτουρα, μόνο εξώδικο μπορώ να κάνω που να τους λέω οτι δεν θα ανανεωθεί η μίσθωση πέραν του 2026. Αυτοι από την άλλη θα πουν οτι δεν έχουμε σπιτι να μείνουμε μιας και το δικό μας κατοικείται μέχρι το 2027 εκτός και αν φύγουν να νοικιάσουν αλλού μέχρι να φύγουν οι δικοί τους ένοικοι. Γενικά είπα και παραπάνω τους ενοίκους μου θα τους έχω μια ζωή πάνω από το κεφάλι μου και δε θέλω να έχω κακές σχέσεις.. Ζητάς αποζημίωση για κάθε μέρα που παραμένουν μετά τη λήξη της σύμβασης πχ 1/10 του μισθώματος κι επιδικάζεται μαζί με την αγωγή έξωσης. Δεν το έχω κάνει αλλά έφτασα στα πρόθυρα. Με το που πήγε το εξώδικο έφυγαν χωρίς 2η κουβέντα. Αν δεν θέλεις για οποιαδήποτε λόγο αυτό είναι άλλο θέμα, δικαίωμα σου. 1 2
NikosKallithea Δημοσ. Σάββατο στις 11:55 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:55 πμ @txcellas Το θεμα σου ειναι ηθικό και οχι νομικό Οποτε κανείς αυτο που θα σου πει η συνείδηση σου
txcellas Δημοσ. Σάββατο στις 12:33 μμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 12:33 μμ 36 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε @txcellas Το θεμα σου ειναι ηθικό και οχι νομικό Οποτε κανείς αυτο που θα σου πει η συνείδηση σου Συμφωνώ αλλα και εγω αγοράζω το σπιτι για να βάλω μέσα την οικογένεια μου. Τι θα κανω; Θα εξυπηρετήσω άλλη οικογένεια και θα αφήσω τη δική μου ετσι; Ελπίζω όλα αυτά να λυθούν. Πήρα αρκετές ιδέες από όλους σας. Σας ευχαριστώ θερμά 1
NikosKallithea Δημοσ. Σάββατο στις 01:05 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:05 μμ Για ψυχοθεραπεία το ινσομνια ειναι μανούλα, οσο για τις απαντήσεις τις ηξερες πριν ανοίξεις το θέμα δεν περίμενες απο εμας. 1
villasg Δημοσ. Σάββατο στις 01:08 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:08 μμ Και γιατι δεν παιρνεις κατευθειαν τον 3ο να παρουν οι αλλοι τον 2ο που μενουν ηδη και να ειστε οκ ?
txcellas Δημοσ. Σάββατο στις 01:40 μμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 01:40 μμ 33 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Για ψυχοθεραπεία το ινσομνια ειναι μανούλα, οσο για τις απαντήσεις τις ηξερες πριν ανοίξεις το θέμα δεν περίμενες απο εμας. Τις απαντήσεις τις δικηγόρου τις ξέρω αλλα σχετικές εμπειρίες άλλων που αντιμετώπισαν ίδιο πρόβλημα ψάχνω. Στην τελική τσάμπα ειναι και οι πληροφορίες και η ψυχοθεραπεία εδω! 😃😃
vorlon68 Δημοσ. Σάββατο στις 02:19 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 02:19 μμ Υπάρχεί και άλλη λυση. Να πάρεις χαρτόκουτα και να μένεις μέσα μέχρι να φύγουν απο τον τριτο. Problem solved 1
gakost Δημοσ. Σάββατο στις 02:43 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 02:43 μμ 4 hours ago, txcellas said: Γενικά είπα και παραπάνω τους ενοίκους μου θα τους έχω μια ζωή πάνω από το κεφάλι μου και δε θέλω να έχω κακές σχέσεις.. Για να έχεις καλές σχέσεις πρέπει να θέλει και ο άλλος. Εσύ κάνεις την καλή κίνηση και τον ενημερώνεις με καλό τρόπο 6 μήνες πιο νωρίς. Δεν τον πετάς έξω ούτε τον αφήνεις άστεγο ούτε του τα γυρνάς τελευταία στιγμή ή τον εκμεταλλεύεσαι . Έχει 6 μήνες + να βρει άλλη κατοικία. Αν ο άλλος δεν το καταλαβαίνει και θέλει να μαλώσει ή να παρεξηγηθεί τι μπορείς να κάνεις;; Δεν μπορείς να τα έχεις καλά με όλους πάντα δυστυχώς. 2
Doubt Δημοσ. Σάββατο στις 02:46 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 02:46 μμ Αν είναι το ενοίκιο χαμηλό ή έστω ανεκτό δεν φεύγουν, χαζοί είναι; Όλοι μας το ίδιο θα κάναμε.
csontheline Δημοσ. Σάββατο στις 03:23 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 03:23 μμ Ανταλλάξτε σπίτια και μπες στο - νέο- δικό σου το 2027. win win 2
kostasmonaco Δημοσ. Σάββατο στις 04:13 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 04:13 μμ Στις 23/5/2025 στις 1:21 ΜΜ, txcellas είπε Υποθετικά πάντα. Αγοράζω τον 2ρο όροφο που έχει μέσα ενοικιαστές μέχρι αρχές 2026.. Οι ενοικιαστές έχουν αγοράσει τον 3το όροφο και εκεί μέσα έχουν δώσει για ενοικίαση μέχρι το 2027 σε μια οικογένεια. Εγώ θα πρέπει να περιμένω πότε θα φύγουν οι ένοικοι του 3του για να φύγουν και οι δικοί μου; Μιλάμε για ιδιοκατοικηση. Καλησπέρα, Δεν είμαι δικηγόρος ούτε ειδικός αλλά μπορώ να σου πω τα εξής: 1. Δεν ισχύει πλέον εδώ και χρόνια σχετικά με την ιδιοκατοίκηση που όλοι το λένε χωρίς να ξέρουν τι τους γίνεται. 2. Τα συμβόλαια που γίνονται για ενοικίαση για πρώτη κατοικία προστατεύουν τους ενοικιαστές για τουλάχιστον 3 χρόνια (δεν γνωρίζω αν τα συμβόλαια είναι για μεγαλύτερο χρονικό ορίζοντα), και ας λέει το συμβόλαιο 1 η 2 για παράδειγμα, εκτός αν θελήσουν οι ίδιοι να φύγουν νωρίτερα η έχει περάσει η αρχική τριετία και έχετε κάνει τροποποίηση του αρχικού συμβόλαιο που δεν προτείνει το καινούργιο χρονικό σε μια επιπλέον τριετία. 3. Μίλησε με δικηγόρο καλύτερα να τελειώνεις. Φιλικά, Κ. 1
StamTheMan Δημοσ. Σάββατο στις 08:14 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 08:14 μμ 10 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Πως προκύπτει θέμα;Αν ειχαν κάνει 10ετή συμβόλαιο δηλαδή θα έπρεπε να περιμένεις 10 χρόνια; Ναι. 4 ώρες πριν, kostasmonaco είπε Δεν είμαι δικηγόρος ούτε ειδικός Ενω ολοι οι υπολοιποι ειμαστε. 1
Ukforthemoment Δημοσ. Σάββατο στις 08:22 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 08:22 μμ 5 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Ναι. Αν ο ενοικιαστής του 3ου έχει ακόμα 10 χρόνια συμβόλαιο θα πρέπει ο φίλος να περιμένει να φύγει αυτος για να μετακομίσουν οι ιδιοκτήτες απο τον δευτερο και να μπει στο σπίτι του; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα