nchatz Δημοσ. Κυριακή στις 01:09 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:09 μμ Η Microsoft εισάγει νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στο Notepad των Windows 11, επιτρέποντας τη δημιουργία γραπτού περιεχομένου από το μηδέν, ενώ παράλληλα προσθέτει AI λειτουργίες σε δύο επιπλέον εφαρμογές του λειτουργικού συστήματος. Έτσι, το Notepad με την έκδοση 11.2504.46.0 σε preview για τους testers των Windows 11, προσθέτει νέα επιλογή 'Write'. Οι χρήστες μπορούν να κάνουν δεξί κλικ όπου θέλουν να εισαχθεί κείμενο ή οπουδήποτε σε κενό έγγραφο και να ζητήσουν από το Notepad να δημιουργήσει συγκεκριμένο περιεχόμενο. Με βάση τις πρώτες δοκιμές, η τεχνητή νοημοσύνη τείνει να κρατά το παραγόμενο κείμενο συνοπτικό. Εάν οι χρήστες δεν είναι ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα, μπορούν να χρησιμοποιήσουν την επιλογή 'Rewrite', η οποία επιτρέπει οδηγίες για να κάνει μεγαλύτερο ή μικρότερο το κείμενο ή να αλλάξει τον τόνο. Ωστόσο, η νέα AI λειτουργία του Notepad χρησιμοποιεί αυτό που η Microsoft ονομάζει AI credits. Οι χρήστες που δεν έχουν συνδρομή Microsoft 365 ή Copilot Pro δεν λαμβάνουν αυτά τα credits και δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία. Όσοι έχουν Microsoft 365 Personal ή Family λαμβάνουν 60 AI credits μηνιαίως για χρήση σε όλες τις εφαρμογές της Microsoft. Εκτός από το Notepad, η Microsoft προσθέτει νέες λειτουργίες στο Paint και το Snipping Tool. Όπως εξηγεί η εταιρεία σε blog post, οι περισσότερες από αυτές τις δυνατότητες είναι διαθέσιμες μόνο για Copilot+ PCs. Το Snipping Tool διαθέτει πλέον λειτουργία 'perfect screenshot' που επιτρέπει την επιλογή περιοχής της οθόνης χωρίς ακρίβεια. Η AI στη συνέχεια βελτιώνει το παράθυρο που σχεδίασε ο χρήστης για να καταγράψει ακριβώς ένα αντικείμενο. Επιπλέον, το Snipping Tool προσθέτει color picker στις λειτουργίες του για όλους τους χρήστες Windows 11, χρήσιμο για designers που θέλουν να γνωρίζουν ακριβώς τα χρώματα στην οθόνη χρησιμοποιώντας HEX, RGB ή HSL κώδικες. Τέλος το Paint λαμβάνει νέα 'welcome experience' για όλους, καθώς και AI εργαλεία για Copilot+ PCs. Περιλαμβάνονται object select tool που χρησιμοποιεί AI για ακριβή επιλογή αντικειμένων στον καμβά και sticker generator που δημιουργεί stickers βάσει περιγραφών. Όπως αναλύεται, αυτές οι λειτουργίες στοχεύουν στη δημιουργία περιεχομένου και στην εξοικονόμηση χρόνου. Ωστόσο, η απαίτηση για Copilot+ PC και συνδρομές μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις, ιδιαίτερα για το Notepad που παραδοσιακά ήταν μινιμαλιστική εφαρμογή. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
kinitos Δημοσ. Κυριακή στις 09:53 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 09:53 μμ Έτσι οπως ειναι τα 10 και 11 νομιζω θέλουν ΑΙ κανονικό οχι αυτό το ημι ΑΙ για τα settings και το control panel. Γιατί ειναι τοσο μπέρδεμα που εκει θέλεις βοήθεια 1
YngwieMalmsteen Δημοσ. Κυριακή στις 11:32 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:32 μμ Δε μπορώ να πιστέψω πόσο με έκανε η Microsoft να σιχαθώ τα Windows. Φτάνει με το ΑΙ μέσα στο λειτουργικό, Φ-Τ-Α-Ν-Ε-Ι! Κάθε πέρυσι και καλύτερα, και με κάθε update προσθέτει πράγματα που δε ζήτησε κανένας. Με τα 1000 ζόρια να υπάρχει ΑΙ σε οποιαδήποτε γωνιά του λειτουργικού, διαφημίσεις, online λογαριασμοί, προσωπικά στοιχεία σούρτα - φέρτα κ.ο.κ. Περιμέναμε πιο παλιά κανένα update της MS να προσθέσει κάποια λειτουργικότητα, και αν όλα πήγαιναν καλά, είχαμε λίγο καλύτερο λειτουργικό. Τώρα πια έχουμε σιχαθεί να βλέπουμε updates, δεν προσθέτουν / προσφέρουν τίποτα, προσπαθεί ο κόσμος να κάνει debloat και εν τέλει μας δίνει το πιο αχρείαστο λειτουργικό που κυκλοφόρησε ποτέ. Ξέρω ότι δεν έχει γυρισμό αυτή η κατρακύλα (για κάποιους είναι πρόοδος, για μένα όχι), οπότε άραξα σε άλλο "λιμάνι" εδώ και κάποιους μήνες. Καλή αντάμωση MS! 22
Cre3p Δημοσ. Κυριακή στις 11:37 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:37 μμ (επεξεργασμένο) 2025, δεξί κλικ σε folder στο quick access και κρασάρει όλος ο explorer παίρνοντας μαζί και οποιοδήποτε πρόγραμμα είχες ανοιχτό (αν έκανες το δεξί κλικ προσπαθώντας να κάνεις κάποιο import σε video editor), και ενώ περιμένουμε να βρεθεί καμμιά λύση, τελικά μας κάνουν και το notepad notebad να καταγράφει τις σκέψεις μας με σκοπό "να μας βοηθήσει" Αυτό έλειπε από τα winblows Υπήρχε κενό στην καταγραφή εκεί και το συμμάζεψαν! Επεξ/σία Κυριακή στις 11:38 μμ από Cre3p 5
elpenor Δημοσ. Δευτέρα στις 12:09 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:09 πμ Εγώ δεν έχω κάποιο πρόβλημα με τα 11 όπως οι άλλοι σχολιαστές αλλά το υποδεέστερο AI μέσα στο λειτουργικό μου φαίνεται άχρηστο. Ποτέ δεν έχω χρησιμοποιήσει τα credits που μου δίνει δωρεάν από τα subscription. Και γιατί να το κάνω αφού ξέρω ότι χρησιμοποιώντας άλλα AI θα έχω πολύ καλύτερα αποτελέσματα. 3
amigagr Δημοσ. Δευτέρα στις 01:00 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:00 πμ ai σε ένα πρόγραμμα που μπορεί να το χρησιμοποιήσει άριστα ακόμη και μια αμοιβάδα με iq -100. πάμε όλοι linux να τους κάνουμε τα μούτρα κρέας. (καλά, κανείς δεν πρόκειται να το κουνήσει προς τα εκεί, αυτό το ξέρουν και οι περί ου ο λόγος αμοιβάδες!) 😋 3
freegr Δημοσ. Δευτέρα στις 01:09 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:09 πμ Με άλλα λόγια διαθεσιμότητα μόνο σε νέους υπολογιστές και οι υπόλοιποι θα μείνουν με τα ψίχουλα των εφαρμογών
orgixmh Δημοσ. Δευτέρα στις 01:25 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:25 πμ 1 ώρα πριν, YngwieMalmsteen είπε Δε μπορώ να πιστέψω πόσο με έκανε η Microsoft να σιχαθώ τα Windows. Φτάνει με το ΑΙ μέσα στο λειτουργικό, Φ-Τ-Α-Ν-Ε-Ι! Κάθε πέρυσι και καλύτερα, και με κάθε update προσθέτει πράγματα που δε ζήτησε κανένας. Με τα 1000 ζόρια να υπάρχει ΑΙ σε οποιαδήποτε γωνιά του λειτουργικού, διαφημίσεις, online λογαριασμοί, προσωπικά στοιχεία σούρτα - φέρτα κ.ο.κ. Περιμέναμε πιο παλιά κανένα update της MS να προσθέσει κάποια λειτουργικότητα, και αν όλα πήγαιναν καλά, είχαμε λίγο καλύτερο λειτουργικό. Τώρα πια έχουμε σιχαθεί να βλέπουμε updates, δεν προσθέτουν / προσφέρουν τίποτα, προσπαθεί ο κόσμος να κάνει debloat και εν τέλει μας δίνει το πιο αχρείαστο λειτουργικό που κυκλοφόρησε ποτέ. Ξέρω ότι δεν έχει γυρισμό αυτή η κατρακύλα (για κάποιους είναι πρόοδος, για μένα όχι), οπότε άραξα σε άλλο "λιμάνι" εδώ και κάποιους μήνες. Καλή αντάμωση MS! Αν δεν ψήνεις για linux based distros φύγε σε Windows Server editions.
Pokemon640 Δημοσ. Δευτέρα στις 04:49 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:49 πμ 3 hours ago, orgixmh said: Αν δεν ψήνεις για linux based distros φύγε σε Windows Server editions. προσωπικά έχω μείνει σε windows 10 LTSC αλλά με το χάλι που βλέπω στα 11 (προφανώς σε ξένα PC, όχι δικά μου), ούτε απ την απ έξω δεν βλέπω να περνάω. Σταδιακά μετά από χρόνια θα ψαχτώ περισσότερο σε linux. 1
filip123go Δημοσ. Δευτέρα στις 05:24 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:24 πμ 4 hours ago, amigagr said: ai σε ένα πρόγραμμα που μπορεί να το χρησιμοποιήσει άριστα ακόμη και μια αμοιβάδα με iq -100. πάμε όλοι linux να τους κάνουμε τα μούτρα κρέας. (καλά, κανείς δεν πρόκειται να το κουνήσει προς τα εκεί, αυτό το ξέρουν και οι περί ου ο λόγος αμοιβάδες!) 😋 Καλά, ας παίξει σωστά το proton σε x86 CPUs και θα δεις για πότε χάνει τους gamer οι MS.!
Thessgr Δημοσ. Δευτέρα στις 08:45 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:45 πμ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕ αυτό το feature θα ήθελα να ξέρω... 1
spectaculator Δημοσ. Δευτέρα στις 09:11 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:11 πμ Ελάχιστοι ως κανένας είναι αυτοί που χρησιμοποιούν το Copilot και η Μικρομαλακή το κοτσάρει παντού προσπαθώντας να πείσει τον κόσμο να το χρησιμοποιήσει. Εν το μεταξύ, στην σουίτα 365 το Artificial Intelligence Host μόνο προβλήματα δημιουργεί, και η Μικρομαλακή το μόνο που κάνει είναι να βάζει τους άχρηστους του community της να σε ρωτούν τι σύστημα έχεις, και σαν λύση να σου δίνουν πάντα το SFC /scannow. Κάπου δω μπήκε μια τελεία στα Windows για μένα. Πλέον σε ένα δεύτερο partition παίζουν τα 10 για λόγους συμβατότητας με αυτά του γραφείου.
YngwieMalmsteen Δημοσ. Δευτέρα στις 09:22 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:22 πμ 7 ώρες πριν, orgixmh είπε Αν δεν ψήνεις για linux based distros φύγε σε Windows Server editions. Είμαι εδώ και αρκετούς μήνες σε Nobara Linux. Χρήστης Windows από τα Windows 95, εγγεγραμμένος σαν Insider, σε κάθε έκδοση δοκιμές από τη beta, τέτοιο χάλι σε λειτουργικό σαν τα Win11 δεν έχω ξαναματαδεί.... 2 1
nepomuk Δημοσ. Δευτέρα στις 09:37 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:37 πμ (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, amigagr είπε ai σε ένα πρόγραμμα που μπορεί να το χρησιμοποιήσει άριστα ακόμη και μια αμοιβάδα με iq -100. πάμε όλοι linux να τους κάνουμε τα μούτρα κρέας. (καλά, κανείς δεν πρόκειται να το κουνήσει προς τα εκεί, αυτό το ξέρουν και οι περί ου ο λόγος αμοιβάδες!) 😋 Που να παμε ; στο Λινουξ ; τι ειναι τουτο ; ποιο απ ολα ; απο τις 100 ασυμβατες παραλλαγες μετα ποσα 20 και βαλε γραφικα περιβαλλοντα, με τα ποσα πακετα εγκαταστσης και του κ**ου τα εννιαμερα ; Τρελιτσα πουλαμε οσοι το προσπαθουμε . Δεν μηδενιζω , προσπαθω με το Mint και καλο ειναι να το λεμε ετσι , δεν υπαρχει Λινουξ, υπαρχουν 100αδες λινουξοειδη λειτουργικα . Προτεινω Mint δαγκωτο. Επεξ/σία Δευτέρα στις 09:38 πμ από nepomuk 4 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα