Doubt Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου 5 λεπτά πριν, StavrosD είπε Κυκλοφορούν πάνω από 500.000 ανασφάλιστα οχήματα στην Ελλάδα. https://www.tovima.gr/2025/01/16/finance/erxontai-tsouxtera-prostima-gia-anasfalista-xoris-kteo-kai-teli-kykloforias-oximata/ Υποθέτω μετράνε μόνο αυτά που είναι ανασφάλιστα και ταυτόχρονα δεν έχουν δηλωθεί σε ακινησία. Αυτό το άρθρο δημοσιεύεται περίπου αυτούσιο από τη δεκαετία του 90. 1
d4mage Δημοσ. 4 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 1 ώρα πριν, Vstromrider είπε Τι εννοεις τσάμπα? 903€ πηγε το παμπριζ μου. 903,00€ σε εσένα, το πόσο το αγοράζουν είναι άλλο θέμα. Πάντως τζάμπα τους βγαίνει εάν σκεφτείς αυτά που πληρώνεις χωρίς να καλύψουν έξοδα ατυχήαμτος σε εσένα, διότι αν το έκανες ακόμα και επίτηδες να σπας κάθε χρόνο τα τζάμια σου θα σου αλλάζανε την κάλυψη και συνολικά το κόστος του συμβολαίου. Μ@λ@κες είμαστε εμείς σίγουρα όχι αυτοί. Το δικό μου γνήσιο παρμπρίζ κόστισε 380,00€ και 250,00€ της CARGLASS. Είναι χωρίς αισθητήρες και είναι για Giulietta. Προφανώς μια X7 μπορεί να έχει παρμπρίζ που κοστίζει κάτι χιλιάρικα με τόσο πράμα επάνω εκεί όμως η απαλλαγή δεν θα ήταν 1200,00€/έτος. Εάν σε εμένα κόστισε τόσο με το ΦΠΑ προφανώς επάνω υπάρχει και το κέρδος της ασφαλισιτκής πάνω σε εμένα, δεν μου το δίνει σε τιμή χονδρικής. Μπορεί το παρμπρίζ να το πήρε κάτω από 380,00€ όπως και με τα τζάμια της CARGLASS προφανώς και μιλάμε για εξευτελισιτκές τιμές διότι μιλάμε για συνεργασίες, εάν δουλεύανε με τα εκτός κάλυψης θα κλείνανε από την πρώτη εβδομάδα όλοι αυτοί.
mariosnik_ Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου 4 ώρες πριν, Vstromrider είπε Τι εννοεις τσάμπα? 903€ πηγε το παμπριζ μου. Δυστυχως δεν εχει γινει ποτε κανενας ελεγχος και καμια ηλεκτρονικη διασταυρωση, εκτος απο εναν δοκιμαστικο στην αρχη που βαλτωσε. στο επομενο σεισμο (ο οποιος ειναι βεβαιο οτι θα γινει), να κατσεις στο αντισκηνο που θα σου δωσει το κρατος , να κοιτας τον ουρανο και να λες "ερε τα κοροδια! πληρωναν 150 τον χρονο! εγω μαγκας κατασκηνωτης!" Τζάμπα έκατσες να απαντήσεις. Έχω συμβιβαστεί ήδη με αυτό το ενδεχόμενο. Όχι θα κάθομαι να πληρώνω τα κέρατα μου για οίκημα που δεν πρόκειται να με αποζημιώσει η ασφαλιστική. Είναι πολύ πριν του 60 με στατικά θέματα, αυτό δεν ασφαλίζεται τυπικά, και αν υποχρεώσει ο νόμος την ασφαλιστική να το ασφαλίσει θα πάει στον θεό το ασφάλιστρο. Για να τα φτιάξω όλα αυτά δεν υπάρχουν λεφτά. Από το να καταντήσω και κερατάς και δαρμένος, προτιμώ να μείνω μόνο δαρμένος. Κορόιδα θα χαρακτηρίσω οχι γενικά όσους προτίμησαν απο χρονια πριν να κάνουν ασφάλιση ακινήτου, αλλά όσους έτρεξαν και επιδοκιμασαν τον νόμο του Κουλη, κορόιδα με καππα κεφαλαιο μιλαμε.
Vstromrider Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου 49 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Τζάμπα έκατσες να απαντήσεις. Έχω συμβιβαστεί ήδη με αυτό το ενδεχόμενο. Όχι θα κάθομαι να πληρώνω τα κέρατα μου για οίκημα που δεν πρόκειται να με αποζημιώσει η ασφαλιστική. Είναι πολύ πριν του 60 με στατικά θέματα, αυτό δεν ασφαλίζεται τυπικά, και αν υποχρεώσει ο νόμος την ασφαλιστική να το ασφαλίσει θα πάει στον θεό το ασφάλιστρο. Για να τα φτιάξω όλα αυτά δεν υπάρχουν λεφτά. Από το να καταντήσω και κερατάς και δαρμένος, προτιμώ να μείνω μόνο δαρμένος. Κορόιδα θα χαρακτηρίσω οχι γενικά όσους προτίμησαν απο χρονια πριν να κάνουν ασφάλιση ακινήτου, αλλά όσους έτρεξαν και επιδοκιμασαν τον νόμο του Κουλη, κορόιδα με καππα κεφαλαιο μιλαμε. Πριν το 1960 απο οσο ξερω δεν ασφαλιζεται καν για σεισμο, οποτε δεν εχει νοημα να το συζηταμε. Για ολα τα υπολοιπα (φωτια, πλυμμηρα)ομως ασφαλιζεται και το κοστος ειναι αστειο. Οποτε εσυ αποφασιζεις! 3 ώρες πριν, d4mage είπε 903,00€ σε εσένα, το πόσο το αγοράζουν είναι άλλο θέμα ποιος το αγοραζει? η Kosmocar για παραδειγμα? Τι σχεση εχει αυτο? Δεν καταλαβαινω τι λες. Αλλαξα παμπριζ στην Καρεντα. Πληρωσα 903€, και πληρωθηκα εκ των υστερων απο την ασφαλιστικη μου 903€. Μαλιστα δεν μου κρατησαν ουτε τα 50€ που ειναι η απαλλαγη εκτος συνεργαζομενων, διοτι στην αποδειξη της Καρεντα ειχε μπει μια εκπτωση περιπου τυα 50€ στο παμπριζ.
d4mage Δημοσ. 5 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 23 ώρες πριν, Vstromrider είπε ποιος το αγοραζει? η Kosmocar για παραδειγμα? Τι σχεση εχει αυτο? Δεν καταλαβαινω τι λες. Αλλαξα παμπριζ στην Καρεντα. Πληρωσα 903€, και πληρωθηκα εκ των υστερων απο την ασφαλιστικη μου 903€. Μαλιστα δεν μου κρατησαν ουτε τα 50€ που ειναι η απαλλαγη εκτος συνεργαζομενων, διοτι στην αποδειξη της Καρεντα ειχε μπει μια εκπτωση περιπου τυα 50€ στο παμπριζ. Ναι, που θες να καταλήξεις δεν καταλαβαίνω.
Vstromrider Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 1 ώρα πριν, d4mage είπε Ναι, που θες να καταλήξεις δεν καταλαβαίνω. θελω να καταληξω οτι η ασφαλιστικη εταιρια το πληρωσε 903€ το παμπριζ. Δεν καταλαβαινω πως βγαινει το "τσαμπα το παιρνουν". 1
d4mage Δημοσ. 8 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου Στις 5/6/2025 στις 7:03 ΜΜ, Vstromrider είπε θελω να καταληξω οτι η ασφαλιστικη εταιρια το πληρωσε 903€ το παμπριζ. Δεν καταλαβαινω πως βγαινει το "τσαμπα το παιρνουν". Και εσένα πόσο σου το χρέωσε; 903€;
Vstromrider Δημοσ. 8 Ιουνίου Δημοσ. 8 Ιουνίου 2 ώρες πριν, d4mage είπε Και εσένα πόσο σου το χρέωσε; 903€; 903€ πληρωσα στην ΚΑΡΕΝΤΑ, 903€ ελαβα απο την ασφαλιστική εταιρία.
greece_gus Δημοσ. 11 Ιουνίου Δημοσ. 11 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Δημοσίευση Υπ.Απόφασης εις εκτέλεσιν του Ν. 5116/2024 (Αριθμ. 94798 ΕΞ 2025 Ρύθμιση θεμάτων εφαρμογής του άρθρου 5Α του ν. 5116/2024 (Α’ 100)- 2-6-2025. ''...Άρθρο 4 Συνέπειες μη εκπλήρωσης της υποχρέωσης. Ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος οχήματος αποκλείεται από κάθε επιχορήγηση κρατικής αρωγής, από 1.6.2025 και εφεξής, στην περίπτωση που δεν προέβη στην υποχρε-ωτική ασφάλιση κατά την παρ. 1 του άρθρου 5Α του ν. 5116/2024, σε περίπτωση επέλευσης των κινδύνων δασικής πυρκαγιάς ή πλημμύρας...'' Επομένως και με την Υ.Α. δεν αλλάζει κάτι ως προς τις συνέπειες της μή ασφάλισης... Επεξ/σία 11 Ιουνίου από greece_gus 1
Ukforthemoment Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου Σημερινό email απο Hellas direct (ηρθε μόνο για το ένα αμάξι που ασφαλίζω σε αυτούς,για το αλλο δεν έχει έρθει κάτι ακόμα) Είμαστε πάντα εδώ, πριν από σένα για σένα. Γι' αυτό, προσθέτουμε στο συμβόλαιό σου την κάλυψη για φυσικές καταστροφές, με ασφαλιζόμενο κεφάλαιο €XXXXX. Να ξέρεις ότι από 1η Ιουνίου είναι υποχρεωτική σύμφωνα με τον νόμο 5162/2024, αν θέλεις να αποζημιωθείς από φωτιά, πλημμύρα ή σεισμό. Μόλις ολοκληρώσεις την πληρωμή θα λάβεις το νέο συμβόλαιο στο email σου. Η νέα κάλυψή σου θα ξεκινήσει να ισχύει 01/07/2025 και θα λήξει μαζί με το συμβόλαιο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, αν θέλεις να πάρεις την κάλυψη, είναι να πληρώσεις το ποσό των €XXX χρησιμοποιώντας τον παρακάτω κωδικό, πριν την ημερομηνία λήξης του, στις 30/06/2025:
Doubt Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου 3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, αν θέλεις να πάρεις την κάλυψη Άρα, αν δεν την θέλεις απλά δεν πληρώνεις.
Ukforthemoment Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου 1 λεπτό πριν, Doubt είπε Άρα, αν δεν την θέλεις απλά δεν πληρώνεις. απο ότι καταλαβαίνω ναι.Θυμίζει λίγο χρησμό απο την Πυθία το όλο θέμα οπως ειναι διατυπωμένο . Εγώ πάντως το πρόσθεσα καθώς ήταν ούτε 2€ για συμβόλαιο που λήγει στις 14-09.Θα δούμε με το νέο συμβόλαιο πόσο θα επιβαρύνει.
basilis_k6 Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου 7 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε απο ότι καταλαβαίνω ναι.Θυμίζει λίγο χρησμό απο την Πυθία το όλο θέμα οπως ειναι διατυπωμένο . Εγώ πάντως το πρόσθεσα καθώς ήταν ούτε 2€ για συμβόλαιο που λήγει στις 14-09.Θα δούμε με το νέο συμβόλαιο πόσο θα επιβαρύνει. ενα 10ρικο Spoiler βαλε 3εκ αμαξια στην αττικη που δεν θα χρειαστει να αποζημειώσουν ΠΟΤΕ και εχεις ενα 30αρι ΜΥΡΙΑ δωράκι απο το "κράτος"... 2
haris_216 Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Αν και άσχετο με το νήμα (η περίπτωσή μου αφορά ασφάλιση κατοικίας και μάλιστα ενός χρόνου συμβόλαιο) για να δείτε τα ταχύτατα αντανακλαστικά των εταιριών όταν είναι να μειώσουν χασούρα ή μπορούν να δικαιολογήσουν κάτι σε γενικές έννοιες όπως "κλιματική αλλαγή", μου ήρθε το εξής mail: Και όλα αυτά γίνονται για να αισθανόμαστε "ασφαλείς κάθε στιγμή" Φυσικά ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η τεκμηρίωση περί κλιματικής αλλαγής αλλά και η "ευπάθεια των περιοχών" άσχετα αν μιλάμε για διαμέρισμα στα νότια πρόαστια σε σημείο που δεν παίζει να το αφορά ούτε πλημμύρα, ούτε τσουνάμι, ούτε δασική φωτιά και θα ήταν μόνο "υπόλογο" σε σεισμό (ο οποίος ακόμα δεν αποδίδεται στην κλιματική αλλαγή ) ΥΓ Προφανώς και σε ασφαλιστήριο σπιτιού, είτε 200€ είτε 400€ απαλλαγή δεν έχει ουσιαστική σημασία, αφού τα νούμερα που θα παίξουν δεν θα είναι μικρά, αλλά απλά δείχνει ένα συγκεκριμένο ("αρπακτικό") σκεπτικό Επεξ/σία 11 Ιουλίου από haris_216 1
lector Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου Απεριγραπτα κορακια. Ποια καιρικα φαινομενα, στη φλοριντα εισαι και παιζουν τιποτα τυφωνες; Το επομενο βημα ειναι να αυξησουν τα ασφαλιστρα λογω του πολεμου στη γαζα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα