d4mage Δημοσ. 29 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 29 Μαϊου Τέλος πάντων τα ψιλά γράμματα στο 99% λένε το αντίθετο από αυτό που βλέπεις στις περιγραφές των συμβολαίων. Στην τελική σε κάθε ανανέωση συμβολαίου παίρνεις τις 3 σελίδες όπου χρειάζεσαι μόνο 1 από αυτές είτε στο κινητό είτε σε έντυπη μορφή απλά για δείχνεις το συμβόλαιο σε πιθανό έλεγχο της αστυνομίας και φυσικά για το ξεκίνημα κάποιας δήλωσης σε περίπτωση ατυχήματος από εκεί πέρα πρώτα παίζει ρόλο ο ασφαλιστής σου που γνωρίζει να σε καλύψει εκεί που δεν θα το κάνει η ίδια η ασφαλιστική. Ακόμα πιο δύσκολο στα συμβόλαια υγείας. Εμένα αυτό που δεν μου άρεσε στην περίπτωση της δικής μου ασφαλιστικής είναι πως το έγγραφο που μου προώθησε ως ειδοποίηση δεν αναφέρει τίποτα για το αν είναι προαιρετική αυτή η κάλυψη και που δεν με ενημέρωσε μετέπειτα στο τηλεφωνικό κέντρο στις ερωτήσεις που τους έκανα τόσο για το ακριβώς είναι αυτό όσο και για τις τιμές. Στο ένα μου αυτοκίνητο έχω χαλαζόπτωση χωρίς να αναφέρει μέχρι πόσα χρήματα καλύπτει απλά είναι σε ΙΣΧΥΕΙ με απαλλαγή 150 ευρω. ΠΟΣΟ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΜΕ ΚΑΛΥΨΕΙ; Μόλις τώρα μου ήρθε και ειδοποίηση από την εταιρεία που συνεργάζομαι στην επιχείρηση μου για υποχρεωτική ασφάλιση των επιχειρήσεων. Αυτό το χάλι μόνο στην Ελλάδα, πουθενά αλλού ίσως και σε τριτοκοσμικές χλωρες που κάποιοι θίγονται όταν σε αυτές αναφέρουν και εμάς τους έλληνες. Άμα χρειάζεσαι νομική συμβουλή για κάθε συμβόλαιο που υπογράφεις κάτι πάει πολύ λάθος. Να ζεις καχύποπτα και για να γίνει η δουλειά σου να μαλώνεις ή να ξοδεύεις χρήματα για να μη σε σκίσουν όλοι οι απατεώνες. 2
ekrepali Δημοσ. 29 Μαϊου Δημοσ. 29 Μαϊου 9 hours ago, Apaleytos80 said: Αντε το δικο μου σε ακινησια ητανε ανασφαλιστο, τα ασφαλισμένα οχηματα πηρανε αποζημιωση απο το κρατος? Αν ήταν παρκαρισμένα σε δημόσιο χώρο, ναι. Αλλά ψίχουλα πήρανε. Ακόμα κι αν τα ασφαλίσεις τώρα για φυσικές καταστροφές, σε αξία μεταχειρισμένου ασφαλίζονται. Δηλαδή τα σαπάκια 20+ ετών που έχει ο μέσος Ελληνας με 1500 ευρώ αξία μεταχειρισμενου... ασφαλίζονται προς 2000 ευρώ χαριστικά (τόσο είναι το ελάχιστο που δέχεται η ασφαλιστική). Πάντως η διαφορά δεν είναι πολύ μεγάλη... εγώ έδινα 6μηνο στην Allianz 115... τώρα δίνω 135. Με cashback επιστροφή από τον Ασφαλιστικό Γονέα (Μασούτη, Σκλαβενίτη, Marketing) μπορεί να γλυτώσετε κάνα τάλιρο επιπλέον.
d4mage Δημοσ. 29 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 29 Μαϊου (επεξεργασμένο) Μόλις πριν από λίγη ώρα με κάλεσε ο Διευθυντής της NP για να μου πει πως ο νόμος είναι υποχρεωτικός άλλα εάν δεν το επιθυμώ μπορώ να μην το ανανεώσω χωρίς κάποια ποινή απλά εάν συμβεί ένας Ντάνιελ δεν θα αποζημειωθώ. Στην ερώτηση μου για το ένα από τα δύο αυτοκίνητα που έχει όλες αυτές τις καλύψεις από δική μου επιλογή μου απάντησε πως είμαι καλυμμένος και για το άλλο αυτοκίνητο που έχω ως έξτρα θραύση κρυστάλλων και μια οδική δεν θα αποζημειωθώ. ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΚΑΙ ΠΡΙΝ. Τον ρώτησα γιατί να μπαίνει το κράτος στη μέση της οποιασδήποτε αποζημείωσης. Πότε αποζημειώθηκε κάποιος από το κράτος για κάτι (άλλο κομμάτι η κρατική αποζημείωση και άλλο κομμάτι η ιδιωτική ασφάλιση ενός αυτοκινήτου από πελάτη που το επιλέγει); Δεν έλαβα απάντηση. Όλο αυτό έγινε από την Θεσσαλία, τον Ντάνιελ που ο κόσμος ζητούσε να πάρει χρήματα και δεν έχει αποζημειωθεί. Δεν διευκρινίστηκε από ποιον θα αποζημειωθείς, το όφελος της εκάστοτε ασφαλιστικής από μια τέτοια αποζημείωση; Το γιατί να περνάει μια υποχρεωτική ανανέωση που δεν αφορά την ίδια την ασφαλιστική άλλα το κράτος για όλα αυτά τα καιρικά φαινόμενα και γιατί εφόσον είναι χωρίς ποινή, με επιλογή εάν θα το ασφαλίσει κάποιος ή όχι να εξακολουθούν να το θεωρούν υποχρεωτικό. Μου μιλούσε γενικά, του απαντούσα για εμένα. Αποφασίζω να έχω ένα αυτοκίνητο αξίας 3,000€ με οδική και θραύση και αν συμβεί το οτιδήποτε και δεν με συμφέρει η αποκατάσταση της ζημιάς είτε το κρατάω έτσι, είτε αγοράζω άλλο, δεν επιθυμώ και δεν θα ζητούσα ποτέ κάτι που δεν δικαιούμαι. Δεν το δεχόταν με τίποτα. Για το τζάμι μου είπε πως η δουλειά μου είχε γίνει και κακώς το αναφέρω. Του απάντησα πως ταλαιπωρήθηκα μια εβδομάδα για το αν θα εγκριθεί αυτό που ζητάω, είχα καεί στα τηλέφωνα και να ψάχνω να βρω τι δικαιούμαι και τι όχι. Τι να το κάνω αυτό; Σε κάτι πιο σοβαρό τι θα συμβεί; Για την οδική που περιμενα 5 ώρες μου ζήτησε συγνώμη και αλλάξανε συνεργάτη επειδή είχαν κι άλλα παράπονα για το ίδιο θέμα. Αγανάκτησα; Περίμενα σαν μ@λάκ@ς; Τι να το κάνω και αυτό; Για το τηλεφωνικό τους κέντρο μου απάντησε πως έχει ακούσει ότι υπάρχει θέμα συμπεριφοράς και με ρώτησε εάν ήταν ενημερωμένο προς εμένα; Πως δεν συμφωνεί με αυτό και ήθελε να μάθει περισσότερα. Τι να το κάνω και αυτό! Του εξήγησα άλλο ο ασφαλιστής και άλλο η ασφαλιστική. Οι συγεκριμένες ερωτήσεις αφορούν καθαρά την ίδια την εταιρεία η οποία πρέπει να είναι πρόθυμη να εξηγήσει το πελάτη. Κάτι που δεν γίνεται. Τι να το κάνω και αυτό; Σε κάποια φάση μου έκανε και παρατήρηση πως για 3 λεπτά συζήτησης θα βγει μια ώρα, όταν του είπα πως εργάζομαι και παρόλα αυτά σήκωσα το τηλέφωνο, μου απάντησε τι να κάνουμε τώρα αν θέλετε κλείνουμε και το τηλέφωνο. Με απλά λόγια δεν είναι τίποτα υποχρεωτικό και τύποι είναι γκάνγκστερς που πάνε να φάνε λεφτά από τον κόσμο με μπλα μπλα. Αποχωρώ απο την NP και είναι κρίμα να δυσφιμίζεται έτσι μια Ασφαλιστική. * Σε ερώτηση που δέχτηκε ο διευθυντής της ασφαλιστικής για το τζάμι της CARGLASS εάν είναι ίδιο με το γνήσιο χωρίς σήμα διότι αυτό ισχυρίζονται απάντησε πως δεν γνωρίζει. Θα ήταν χρήσιμο να καλέσει και κάποιος άλλος στην ασφαλιστική του να μάθουμε τι θα πουν. Επεξ/σία 29 Μαϊου από d4mage 1 1
afragorn Δημοσ. 29 Μαϊου Δημοσ. 29 Μαϊου (επεξεργασμένο) Το κόστος είναι μηδαμινό, αλλά η ειρωνεία είναι ότι για να σε αποζημιώσει το κράτος πρέπει να πληρώνεις έξτρα ασφάλεια σε ιδιωτική εταιρεία. 🙄 Άλλο ένα νταβατζιλίκι για να φουσκώσουν οι λογαριασμοί μερικών ολιγαρχών αντί για τα ταμεία του κράτος... Επεξ/σία 29 Μαϊου από afragorn 1 2
basilis_k6 Δημοσ. 29 Μαϊου Δημοσ. 29 Μαϊου 22 λεπτά πριν, afragorn είπε Το κόστος είναι μηδαμινό, αλλά η ειρωνεία είναι ότι για να σε αποζημιώσει το κράτος πρέπει να πληρώνεις έξτρα ασφάλεια σε ιδιωτική εταιρεία. 🙄 Άλλο ένα νταβατζιλίκι για να φουσκώσουν οι λογαριασμοί μερικών ολιγαρχών αντί για τα ταμεία του κράτος... 6εκ οχηματα x10e=60εκ το χρονο. οι ασφαλιστικες ειναι 25 περιπου. 2+ εκατομμυρια ευρω χωρις κοπο, χαρισμα... για 3-4 φορες το χρονο που θα αποζημειώσουν 500 αμαξια ολα κι ολλα. αφου φαγαμε αυτο που εγινε με το ρευμα δεν υπαρχει σταματημος. 5
afragorn Δημοσ. 29 Μαϊου Δημοσ. 29 Μαϊου 12 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε 6εκ οχηματα x10e=60εκ το χρονο. οι ασφαλιστικες ειναι 25 περιπου. 2+ εκατομμυρια ευρω χωρις κοπο, χαρισμα... για 3-4 φορες το χρονο που θα αποζημειώσουν 500 αμαξια ολα κι ολλα. αφου φαγαμε αυτο που εγινε με το ρευμα δεν υπαρχει σταματημος. Και πόσα άαααλλα υπάρχουν και δε τα υπολογίζουμε γιατί απλά καταπίνουμε αμάσητα. 2 που μου έρχονται πρόχειρα: 1. Στο ηλεκτρονικό τιμολόγιο που κόβει μία εταιρεία έβαλαν νταβατζιλίκι ότι πρέπει να περνάει μέσω ενός "παρόχου" (4-5 μεγάλες εταιρείες σε όλη τη χώρα). Φυσικά η κάθε εταιρεία πρέπει να πληρώνει αυτό το πάροχο για να έχει χρέη "ταχυδρόμου" του τιμολογίου. 2. Να μιλήσουμε και για τον νέο ΒΟΑΚ, όπου θα πληρώνουμε διόδια ΠΡΙΝ την ολοκλήρωση του έργου (μπορεί 5, μπορεί 7, μπορεί 10 χρόνια) για να "συνηθίζουμε"; Επίσης το κράτος θα συμμετέχει στη κατασκευή του με 800+ εκατομμύρια, αλλά θα από τα διόδια δε θα παίρνει τίποτα. Όλα η ΤΕΡΝΑ... 3
spirostolios Δημοσ. 29 Μαϊου Δημοσ. 29 Μαϊου (επεξεργασμένο) Ο ασφαλιστής λέει αντασφαλίζει (δηλαδή πληρώνει έναν τρίτο για να καλύψει ζημιές), ο αντασφαλιστής επίσης πληρώνει άλλο τρίτο ώστε ο αντί του αντασφαλιστή να επενδύσει στον έβδομο κόσμο και να αυξήσει το χρήμα κ.ο.κ. Η Δύση ζει την απόλυτη σχιζοφρένεια. Η Ελλάδα είναι το καλύτερο παράδειγμα. Commercial Value, Aspis και άλλες. Ρήμαξαν τον κόσμο ο οποίος ακόμα περιμένει τους εκκαθαριστές να πάρουν ένα τμήμα του κεφαλαίου τους. Οι ασφαλιστές πρέπει να έχουν προσωπική ευθύνη όπως και τα διοικητικά τους συμβούλια αλλά και του Υπουργείο προσωπικά ο καθένας που πρέπει να τους ελέγχει ώστε να τελειώσει αυτή η φαρσοκωμωδία. Αυτό που κάνει η κυβέρνηση σήμερα λέγεται λομπισμός του χείριστου είδους χωρίς καμία ωφέλεια για τους πολίτες. Άλλα τώρα που το σκέφτομαι μπορεί να μου έρθει στην οροφή του αυτοκινήτου κάνα κομμάτι από δορυφόρο οπότε τι είναι 6-7 ευρώ, δύο καφέδες (αλλοί 5-6 καφέδες εδώ, αλλοι 10 -12 εκεί άλλα θα κοιμάμαι ήσυχος). Επεξ/σία 29 Μαϊου από spirostolios 4 1
Doubt Δημοσ. 29 Μαϊου Δημοσ. 29 Μαϊου 1 ώρα πριν, afragorn είπε 2. Να μιλήσουμε και για τον νέο ΒΟΑΚ, όπου θα πληρώνουμε διόδια ΠΡΙΝ την ολοκλήρωση του έργου (μπορεί 5, μπορεί 7, μπορεί 10 χρόνια) για να "συνηθίζουμε"; Επίσης το κράτος θα συμμετέχει στη κατασκευή του με 800+ εκατομμύρια, αλλά θα από τα διόδια δε θα παίρνει τίποτα. Όλα η ΤΕΡΝΑ... Δεν είναι κάτι νέο, η μισή Ελλάδα πλήρωνε τα διόδια για τον νέο αυτοκινητόδρομο Κορίνθου Πατρών και πήγαινε από τον υπάρχοντα με το παρατσούκλι καρμανιόλα για πολλά χρόνια, μέχρι να ολοκληρωθεί (εποχές μνημονίων).
MikeJ Δημοσ. 29 Μαϊου Δημοσ. 29 Μαϊου Δε καταλαβαίνω καν τη λογική του νόμου. Διαίρεση με το μηδέν φάση. Εφόσον κάνεις ασφάλεια με ιδιωτική εταιρεία για φυσικές καταστροφές, τότε δεν έχεις ανάγκη το κράτος, οπότε τι λένε ότι θα σε καλύψουν μόνο αν έχεις ιδιωτική ασφάλεια. Είναι σαν να λένε θα παρέχουμε δημόσια παιδεία μόνο σε όσους γράψουν το παιδί τους σε ιδιωτικό σχολείο. 7 2
mariosnik_ Δημοσ. 29 Μαϊου Δημοσ. 29 Μαϊου Αυτό που κατάλαβα εγώ είναι ότι θα διακοπουν εντελώς οι αποζημιώσεις από το κράτος για διάφορα ζητήματα φθορών και καταστροφών και όποιος θέλει αποζημίωση μετα θα μπορεί μόνο αν έχει ασφαλίσει το εκάστοτε αντικείμενο, σπίτι, ΙΧ κτλ. Αν κατάλαβα λάθος και δηλαδή εννοούν πως θα δίνει αποζημίωση το κράτος μονο στα ασφαλισμένα σε ιδιωτικές ασφαλιστικές, μιλάμε για τρελα σε επίπεδο σκανδάλου. Με αυτή την λογική γιατί να μην δημιουργήσει το κράτος ένα δικό του ασφαλιστικό ταμείο για ασφαλίσεις αντικειμένων να πληρώνουμε κατευθειαν αυτο και οχι τις ιδιωτικές ασφαλιστικές. 1
kazantzidis Δημοσ. 29 Μαϊου Δημοσ. 29 Μαϊου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, MikeJ είπε Δε καταλαβαίνω καν τη λογική του νόμου. Διαίρεση με το μηδέν φάση. Εφόσον κάνεις ασφάλεια με ιδιωτική εταιρεία για φυσικές καταστροφές, τότε δεν έχεις ανάγκη το κράτος, οπότε τι λένε ότι θα σε καλύψουν μόνο αν έχεις ιδιωτική ασφάλεια. Είναι σαν να λένε θα παρέχουμε δημόσια παιδεία μόνο σε όσους γράψουν το παιδί τους σε ιδιωτικό σχολείο. Γενικά αυτό που σου λέει το κράτος είναι πως τέλος οι αποζημιώσεις και αν θέλεις να αποζημιωθείς θα πρέπει να το έχεις ασφαλισμένο. Αν δεν το έχεις, δεν έχεις δικαίωμα να στραφείς κατά του κράτους Επεξ/σία 29 Μαϊου από kazantzidis
cpavlidi Δημοσ. 29 Μαϊου Δημοσ. 29 Μαϊου Δεν μενω μεσα στο δασος, δεν ζω διπλα σε ποταμι. Προτιμω να φαω δυο σουβλακια παρα να ασφαλιστω για κοπανιστο αερα. Δεν με καλυπτει ουτε για χαλαζι, προτιμω τα σουβλακια. 3
StavrosD Δημοσ. 29 Μαϊου Δημοσ. 29 Μαϊου (επεξεργασμένο) Στις 28/5/2025 στις 2:58 ΜΜ, d4mage είπε Τι ταρίφα είναι πάλι αυτή; @ulalume@Tsino@Ukforthemoment@d4mage@filipprin Η υποχρέωση ασφάλισης ισχύει από 1/6/2025 για επιχειρήσεις με ετήσια ακαθάριστα έσοδα άνω των 500.000€. Υπάρχει πρόστιμο αν δεν ασφαλιστεί η εταιρεία. 10.000€ αρχικά και διπλασιάζεται σε 30 μέρες αν συνεχίσει να είναι ανασφάλιστη η επιχείρηση. Δεν είμαι σίγουρος πως να ερμηνεύσω την παράγραφο (4) που παραθέτω παρακάτω. Όπως το καταλαβαίνω, οι επιχειρήσεις αυτές δεν θα αποζημιωθούν από το κράτος ακόμα και αν έχουν ασφαλιστεί; Δηλαδή ότι πάρουν από την ασφάλεια σε περίπτωση φυσικής καταστροφής; Η νομολογία είναι διαθέσιμη εδώ: https://www.taxheaven.gr/law/5116/2024 Άρθρο 5: Ασφάλιση επιχειρήσεων έναντι φυσικών καταστροφών 1. Επιχειρήσεις με ετήσια ακαθάριστα έσοδα, κατά το εκάστοτε προηγούμενο φορολογικό έτος, άνω των πεντακοσίων χιλιάδων (500.000) ευρώ, ασφαλίζονται υποχρεωτικά έναντι δασικής πυρκαγιάς, πλημμύρας και σεισμού. 2. Η ασφάλιση καλύπτει κατ' ελάχιστον τον κίνδυνο από υλικές ζημιές που προκαλούνται από κινδύνους της παρ. 1 στις ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις, καθώς και σε λοιπά στοιχεία ενεργητικού της επιχείρησης, όπως τον εξοπλισμό, τις πρώτες ύλες, τα εμπορεύματα, τα φορτηγά αυτοκίνητα και αυτοκίνητα επαγγελματικής χρήσης, τα μέσα παραγωγής και τα αποθηκευμένα προϊόντα και για ποσοστό τουλάχιστον εβδομήντα τοις εκατό (70%) της αξίας του συνόλου του παραπάνω ενεργητικού. 3. Εάν δεν τηρηθεί η υποχρέωση του παρόντος, επιβάλλεται αυτοτελές διοικητικό πρόστιμο ύψους δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ στην υπόχρεη επιχείρηση. Η υπόχρεη επιχείρηση οφείλει, εντός τριάντα (30) ημερών από την κοινοποίηση της πράξης επιβολής του προστίμου, να συμμορφωθεί με την υποχρέωση της παρ. 1, διαφορετικά το πρόστιμο επιβάλλεται στο διπλάσιο του αρχικώς επιβληθέντος. 4. Οι υπόχρεες σε ασφάλιση επιχειρήσεις εξαιρούνται από κάθε επιχορήγηση κρατικής αρωγής για υλικές ζημιές στα περιουσιακά στοιχεία της παρ. 2 από την επέλευση των κινδύνων της παρ. 1, συμπεριλαμβανομένης της στεγαστικής συνδρομής. Άρθρο 5Α. Ασφάλιση οχημάτων έναντι φυσικών καταστροφών ... Επεξ/σία 29 Μαϊου από StavrosD
basilis_k6 Δημοσ. 29 Μαϊου Δημοσ. 29 Μαϊου 1 ώρα πριν, mariosnik_ είπε Με αυτή την λογική γιατί να μην δημιουργήσει το κράτος ένα δικό του ασφαλιστικό ταμείο για ασφαλίσεις αντικειμένων να πληρώνουμε κατευθειαν αυτο και οχι τις ιδιωτικές ασφαλιστικές. τοση προσπαθεια καναμε να διαλυσουμε τη δεη και εσυ λες για δημοσια ασφαλιστικη? 1
Ukforthemoment Δημοσ. 29 Μαϊου Δημοσ. 29 Μαϊου 44 λεπτά πριν, StavrosD είπε @ulalume@Tsino@Ukforthemoment@d4mage@filipprin Η υποχρέωση ασφάλισης ισχύει από 1/6/2025 για επιχειρήσεις με ετήσια ακαθάριστα έσοδα άνω των 500.000€. Υπάρχει πρόστιμο αν δεν ασφαλιστεί η εταιρεία. 10.000€ αρχικά και διπλασιάζεται σε 30 μέρες αν συνεχίσει να είναι ανασφάλιστη η επιχείρηση. Δεν είμαι σίγουρος πως να ερμηνεύσω την παράγραφο (4) που παραθέτω παρακάτω. Όπως το καταλαβαίνω, οι επιχειρήσεις αυτές δεν θα αποζημιωθούν από το κράτος ακόμα και αν έχουν ασφαλιστεί; Δηλαδή ότι πάρουν από την ασφάλεια σε περίπτωση φυσικής καταστροφής; Η νομολογία είναι διαθέσιμη εδώ: https://www.taxheaven.gr/law/5116/2024 Άρθρο 5: Ασφάλιση επιχειρήσεων έναντι φυσικών καταστροφών 1. Επιχειρήσεις με ετήσια ακαθάριστα έσοδα, κατά το εκάστοτε προηγούμενο φορολογικό έτος, άνω των πεντακοσίων χιλιάδων (500.000) ευρώ, ασφαλίζονται υποχρεωτικά έναντι δασικής πυρκαγιάς, πλημμύρας και σεισμού. 2. Η ασφάλιση καλύπτει κατ' ελάχιστον τον κίνδυνο από υλικές ζημιές που προκαλούνται από κινδύνους της παρ. 1 στις ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις, καθώς και σε λοιπά στοιχεία ενεργητικού της επιχείρησης, όπως τον εξοπλισμό, τις πρώτες ύλες, τα εμπορεύματα, τα φορτηγά αυτοκίνητα και αυτοκίνητα επαγγελματικής χρήσης, τα μέσα παραγωγής και τα αποθηκευμένα προϊόντα και για ποσοστό τουλάχιστον εβδομήντα τοις εκατό (70%) της αξίας του συνόλου του παραπάνω ενεργητικού. 3. Εάν δεν τηρηθεί η υποχρέωση του παρόντος, επιβάλλεται αυτοτελές διοικητικό πρόστιμο ύψους δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ στην υπόχρεη επιχείρηση. Η υπόχρεη επιχείρηση οφείλει, εντός τριάντα (30) ημερών από την κοινοποίηση της πράξης επιβολής του προστίμου, να συμμορφωθεί με την υποχρέωση της παρ. 1, διαφορετικά το πρόστιμο επιβάλλεται στο διπλάσιο του αρχικώς επιβληθέντος. 4. Οι υπόχρεες σε ασφάλιση επιχειρήσεις εξαιρούνται από κάθε επιχορήγηση κρατικής αρωγής για υλικές ζημιές στα περιουσιακά στοιχεία της παρ. 2 από την επέλευση των κινδύνων της παρ. 1, συμπεριλαμβανομένης της στεγαστικής συνδρομής. Άρθρο 5Α. Ασφάλιση οχημάτων έναντι φυσικών καταστροφών ... Για οχηματα μιλάμε εδώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα