Grfoxz Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου Ρε μηπως κάποιοι λέτε μονο το κόστος του νερού και όχι του συνολικου λογαριασμου ύδρευσης που περιλαμβάνει και αποχέτευση?
1comment Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου Στις 3/6/2025 στις 12:51 ΜΜ, elsergiannis είπε 1. Οι λογαριασμοί μου έρχονται 35 - 45 €, που στην αρχή δεν μου είχε φανεί παράξενο, γιατί είναι η πρώτη φορά που μένω μόνος μου και δεν είχα προηγούμενη εμπειρία από λογαριασμούς νερού. Μιλώντας όμως με φίλους και γνωστούς, βλέπω ότι αντίστοιχα νοικοκυριά (63 τμ, γονείς με ένα παιδί 4 ετών, χωρίς κήπο κλπ), δίνουν πολύ λιγότερα χρήματα σε κάθε λογαριασμό. Οι λογ/σμοι είναι μηνιαίοι; Εμείς πληρώνουμε 150αρια αλλά νομίζω είναι διμήνου και είμαστε 3 σπίτια μαζί. Λέω εμείς γιατί προσωπικά δεν πλήρωσα ποτέ τίποτα, μένω με γονείς ευτυχώς! Αλλά μου έχει κάνει εντύπωση που μας έρχεται τόσα!
elsergiannis Δημοσ. 4 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου Στις 3/6/2025 στις 12:54 ΜΜ, GeorgeHellas είπε Κλείσε το ρολόι σου και ανοιξε μια κοινόχρηστη βρύση. Για διαμέρισμα λίγο πιο δύσκολα. Σωστό, θα το δοκιμάσω! Στις 3/6/2025 στις 2:20 ΜΜ, gx2 είπε Όταν φύγεις για διακοπές ή ακόμη και για Σαββατοκύριακο, πάρε την ένδειξη του μετρητή και ξαναπάρτη μόλις γυρίσεις. Αν δεις κατανάλωση κάτι συμβαίνει. Ναι, έχεις δίκιο, έτσι θα μπορέσω να ξέρω αν όντως συμβαίνει κάτι ή όχι. Στις 3/6/2025 στις 2:23 ΜΜ, Grfoxz είπε Δεν ειναι ιδιαιτερα πολυπλοκο το θέμα. α) Παρε ένδειξη οταν δεν χρησιμοποιείς το νερο, δηλαδη οταν πας διακοπές, οταν πας στη δουλεια κτλ. Συγκρινε την νέα ενδειξη οταν γυρισεις. β) Αντι να τους βρεις εσυ, κανε τους να σε βρουν αυτοι. Κλεισε την βάνα σου στα υδρόμετρα οταν φευγεις στη δουλεια, οταν πας για υπνο κτλ. Αν οταν γυρισεις ειναι ανοιχτή κατι παιζει. Κανε το επανηλημένα και θα εμφανιστεί ο ενοχος. Edit: τωρα που το σκέφτομαι, δεν σε νοιάζουν πόσοι λογαριασμοί έρχονται. Δες πόσα ρολόγια έχει η πολυκατοικία (+ κοινόχρηστο). Αν ειναι λιγότερα απο τα διαμερίσματα τοτε κατι ισως να παίζει. Επίσης θα μου φαινόταν δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο αν πχ είναι ολα οροφοδιαμερίσματα. Φυσικά πάντα υπάρχει πιθανότητα να εχει γίνει μαμουνιά με τις παροχές αλλα δεν το λες και εύκολο. Όντως, είναι όλα οροφοδιαμερίσματα. Και μετρώντας τα ρολόγια, μπορώ να έχω μια εικόνα για το αν παίζει κάτι ή όχι. Καλή η ιδέα με το να κλείνω συχνά την βάνα, αλλά νομίζω δεν θα μπω σε αυτή τη διαδικασία. Έξυπνο όμως. 23 ώρες πριν, haris_216 είπε Άσχετα αν το ποσό είναι μικρό ή μεγάλο (χωρίς να το βρίσκω τρελό μάλλον θα έλεγα ότι είναι στο πάνω όριο του φυσιολογικού για τα δεδομένα του ts εκτός πια αν πχ έχει μπαλκόνι γεμάτο γλάστρες) εκείνο που προσωπικά μου "κλωτσάει" είναι το "δεν χρειάζεται να το αλλάξουμε στο όνομά μας, έχει εκείνος τους λογαριασμούς όλων των διαμερισμάτων στο όνομά του, και όποτε εκδίδεται νέος λογαριασμός, μας τον κοινοποιεί, του δίνουμε μετρητά και τον πληρώνει εκείνος" Προσωπικά είμαι της άποψης "μοναχός σου χόρευε κι όσο θέλεις πήδα" και άρα να είναι όλα όπως πρέπει. Προφανώς αφορά είτε κάποια οικογενειακή πολυκατοικία είτε είναι κάποιος κατασκευαστής/εργολάβος που έφτιαξε ένα κτήριο και που έχει κρατήσει τα διαμερίσματα και τα νοικιάζει. Δυστυχώς σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν διάφορες "ιδέες" που υλοποιούνται για "ευκολία" ή για να γλυτώσουμε κάποια πάγια. Πολύ πιθανό σενάριο (λόγω της απουσίας λογαριασμού κοινόχρηστου νερού) είναι το να πληρώνει ο ts και αυτό στον λογαριασμό του. Βέβαια αν η πολυκατοικία δεν έχει πυλωτή ή δεν έχει σε κάποιο ακάλυπτο την όποια βρύση ίσως να μην υπάρχει καν κοινόχρηστο νερό. Προφανώς θα πρέπει να ψαχτεί με τους τρόπους που ανέφεραν πιο πάνω. Δηλαδή check την ένδειξη του μετρητή όταν φεύγει για δουλειά ή, ακόμα καλύτερα, όταν θα φύγει για σ/κ και επανέλεγχο όταν γυρίσει για να δει τι έχει γίνει στο μεταξύ. Σημ. Φυσικά όλη η παραπάνω συζήτηση έχει νόημα αν έχουμε ήδη τσεκάρει και απορρίψει το σενάριο κάποιας φανερής ή αφανούς διαρροής (πχ καζανάκι που ψιλοτρέχει συνέχεια, ηλιακός που στάζει στην ταράτσα, πλημμυρισμένο φρεάτιο μετρητή, κλπ) Όντως πρόκειται για πολυκατοικία κατασκευαστή που δραστηριοποιείται στον χώρο. Έχει κι άλλες πολυκατοικίες και από γνωστούς που μένουν σε αυτές, τις χειρίζεται όλες με τον ίδιο τρόπο. Έχει κι άλλα ύποπτα σημεία, π.χ. δεν θέλει στα κουδούνια της εισόδου, να γράψουμε τα ονόματά μας, έχει μόνο τους αριθμούς των ορόφων ή των διαμερισμάτων. Στην πυλωτή, υπάρχει μία βρύση, που τη χρησιμοποιεί κατά βάση το συνεργείο καθαρισμού κάθε εβδομάδα. Στον ακάλυπτο δεν έχουμε πρόσβαση. Η πόρτα από το κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο είναι κλειδωμένη και όταν νοικιάσαμε το διαμέρισμα και ρώτησα αν μπορούμε να έχουμε το κλειδί για να μπορούμε να βγούμε εκεί, αν πχ πέσει κάτι από τα μπαλκόνια, μας είπε πως δεν υπάρχει κλειδί και δεν υπάρχει και λόγος να πηγαίνουμε εκεί. Την πιθανότητα της αφανούς διαρροής δεν την έχω αποκλείσει, δεν έχω ελέγξει τα πάντα, αλλά σκοπεύω να φωνάξω υδραυλικό για έλεγχο. 19 ώρες πριν, ekrepali είπε Μπορεί κάποιοι λογαριασμοί να εκδίδονται μόνο ηλεκτρονικά και όχι έντυπα. Το πιο βασικό δεν έγραψες... πόσοι μετρητές υπάρχουν; Μόνο ένας από τους λογαριασμούς, θα μπορούσε θεωρητικά να εκδίδεται ηλεκτρονικά, αυτός του πρώτου ορόφου, γιατί αυτό το οροφοδιαμέρισμα το έχει πουλήσει, οπότε υπάρχει ξεχωριστός ιδιοκτήτης. Όλες οι υπόλοιπες παροχές είναι στο όνομα του ιδιοκτήτη - κατασκευαστή, και δεν μπορούμε μέσω του site της ΕΥΔΑΠ, να ζητήσουμε για κάποιο διαμέρισμα να έρχεται ηλεκτρονικά ο λαγιαρισμός. Τους μετρητές δεν τους έχω ελέγξει, αλλά είναι το επόμενο βήμα. 9 ώρες πριν, phanispal είπε Ανά τετράμηνο λες όμως. Μήπως λοιπές χρεώσεις για αποχέτευση κ.λπ.. Νομίζω ανά τρίμηνο εκδίδεται ο λογαριασμός. Το ποσό που αναφέρω, είναι το τελικό συνολικό ποσό, με όλες τις χρεώσεις.
mariosnik_ Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου 40 και κάτι συνολικός λογαριασμός νερού μόνο για ένα άτομο σε τυπικό διαμέρισμα τα θεωρώ πολλά. Εμείς δίνουμε κάπου τόσα με δύο άτομα σε τεράστιο σπίτι που θέλει καθαρίσματα και σφουγγαρισματα, συν τις ιδιοτροπίες της μάνας μου που σπαταλάει νερό σε άχρηστα πράγματα και συχνά έχουμε καβγάδες για αυτό. Για καθοδήγηση και πιθανές λύσεις, κάνε αυτά που σου είπαν στα προηγούμενα post, έχει εξαντληθεί το θέμα. Μάλλον κάποια διαρροή υποπτεύομαι στο καζανάκι σου. Δεν αποκλείονται και τα υπόλοιπα ενδεχόμενα, πχ να σου κλέβουν νερό ή να έχει γίνει πατάτα με τις παροχές, αλλά εκεί μπλέκεις μετα η λύση δεν είναι εύκολη.
Ukforthemoment Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου 3 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε 40 και κάτι συνολικός λογαριασμός νερού μόνο για ένα άτομο σε τυπικό διαμέρισμα τα θεωρώ πολλά. Εμείς δίνουμε κάπου τόσα με δύο άτομα σε τεράστιο σπίτι που θέλει καθαρίσματα και σφουγγαρισματα, συν τις ιδιοτροπίες της μάνας μου που σπαταλάει νερό σε άχρηστα πράγματα και συχνά έχουμε καβγάδες για αυτό. Για καθοδήγηση και πιθανές λύσεις, κάνε αυτά που σου είπαν στα προηγούμενα post, έχει εξαντληθεί το θέμα. Μάλλον κάποια διαρροή υποπτεύομαι στο καζανάκι σου. Δεν αποκλείονται και τα υπόλοιπα ενδεχόμενα, πχ να σου κλέβουν νερό ή να έχει γίνει πατάτα με τις παροχές, αλλά εκεί μπλέκεις μετα η λύση δεν είναι εύκολη. Δεν είναι ένα άτομο,2 ενήλικες και ένα παιδάκι ειναι. 1
xp-user Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου Μονος μου σε 75 τετραγωνικα απο 12 εως 15 λογαριασμος μου ερχεται ....και καποιου αλλου την ΕΥΔΑΠ πληρωνεις🙂
phanispal Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου 18 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Δεν είναι ένα άτομο,2 ενήλικες και ένα παιδάκι ειναι. Ο πρώτος πληθυντικός που χρησιμοποιεί στο αρχικό post κάτι τέτοιο δείχνει, όμως κάπου λέει «είναι η πρώτη φορά που μένω μόνος μου». Αν είναι ζευγάρι με παιδί, δηλαδή πλυντήρια κ.λπ., τι συζητάμε δυο μέρες; 1
mercast Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου Στις 3/6/2025 στις 12:51 ΜΜ, elsergiannis είπε Χαίρετε!!! Είμαι ενοικιαστής διαμερίσματος σε πολυκατοικία. Από την πρώτη στιγμή που μπήκαμε στο σπίτι, το 2016, σχετικά με το λογαριασμό του νερού, ο ιδιοκτήτης μας είπε πως δεν χρειάζεται να το αλλάξουμε στο όνομά μας, έχει εκείνος τους λογαριασμούς όλων των διαμερισμάτων στο όνομά του, και όποτε εκδίδεται νέος λογαριασμός, μας τον κοινοποιεί, του δίνουμε μετρητά και τον πληρώνει εκείνος. Δεν δώσαμε ιδιαίτερη σημασία και μέχρι και σήμερα, κάνουμε αυτό ακριβώς. Τον τελευταίο όμως καιρό, έχω αρχίσει να σκέφτομαι ότι ίσως κάτι δεν πάει καλά, για τους εξής λόγους: 1. Οι λογαριασμοί μου έρχονται 35 - 45 €, που στην αρχή δεν μου είχε φανεί παράξενο, γιατί είναι η πρώτη φορά που μένω μόνος μου και δεν είχα προηγούμενη εμπειρία από λογαριασμούς νερού. Μιλώντας όμως με φίλους και γνωστούς, βλέπω ότι αντίστοιχα νοικοκυριά (63 τμ, γονείς με ένα παιδί 4 ετών, χωρίς κήπο κλπ), δίνουν πολύ λιγότερα χρήματα σε κάθε λογαριασμό. 2. Η πολυκατοικία, έχει 6 διαμερίσματα, ισόγεια γκαρσονιέρα και κοινόχρηστη παροχή. Θεωρητικά, θα έπρεπε να έρχονται 8 διαφορετικοί λογαριασμοί. Όποτε όμως έρχονται οι λογαριασμοί, είναι 5 ή 6. Δεν μπορώ να είμαι απόλυτα βέβαιος γι' αυτό, γιατί δεν έχει τύχει ποτέ να τους δω, αμέσως μόλις τους φέρει ο ταχυδρόμος, για να ξέρω σίγουρα πόσους άφησε, αλλά ποτέ δεν έχω δει στο γραμματοκιβώτιο 8 λογαριασμούς. Σχετικά πρόσφατα, έτυχε να βρω όλους τους φακέλους ανοιχτούς, οπότε τους κοίταξα όλους (δεν μπορώ να ξέρω ποιος λογαριασμός αντιστοιχεί σε ποιο διαμέρισμα - εκτός από το δικό μου, που γνωρίζω τον αριθμό του μετρητή) και όλοι οι υπόλοιποι, ήταν πολύ μικρότεροι από τον δικό μου (6, 18, 22, 26 € - ο δικός μου 42 €). 3. Στα κοινόχρηστα, πληρώνουμε ρεύμα, ασανσέρ, καθαρίστρια, θέρμανση, αλλά δεν έχουμε πληρώσει ποτέ νερό. Υπάρχει πιθανότητα, εκτός από το δικό μου νερό, να πληρώνω και νερό για άλλο διαμέρισμα, ή για το κοινόχρηστο; Υπάρχει τρόπος να το διασταυρώσω; Μπορείς να το βάλεις ψηφιακά στο όνομα σου να σου έρχεται και στο email να είσαι σίγουρος. Η γραμμή φαίνεται ότι είναι στο όνομα του ιδιοκτήτη άλλα εκδίδεται σε εσένα. Το ίδιο έχω κάνει και εγώ. Τόσα γίνονται σε αυτή την χώρα να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Απο εδώ γίνεται αν δεν κάνω λάθος. https://www.eydap.gr/MyAccount/changeCustomerData1/
Ukforthemoment Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου 1 λεπτό πριν, phanispal είπε Ο πρώτος πληθυντικός που χρησιμοποιεί στο αρχικό post κάτι τέτοιο δείχνει, όμως κάπου λέει «είναι η πρώτη φορά που μένω μόνος μου». Αν είναι ζευγάρι με παιδί, δηλαδή πλυντήρια κ.λπ., τι συζητάμε δυο μέρες; Πριν το 2016 έμενε πχ με τους γονείς του,παντρέυτηκε κλπ μένει με την δικιά του οικογένεια πλέον. Εγώ έτσι το κατάλαβα. 1
mariosnik_ Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου Εγώ κατάλαβα ότι μένει μόνος του. Αν έχει οικογενεια, ας μην το σκέφτεται καν, μια χαρά του έρχονται οι λογαριασμοί.
Ukforthemoment Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου 3 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Εγώ κατάλαβα ότι μένει μόνος του. Αν έχει οικογενεια, ας μην το σκέφτεται καν, μια χαρά του έρχονται οι λογαριασμοί. Από την πρώτη στιγμή που μπήκαμε στο σπίτι, ιδιοκτήτης μας είπε αντίστοιχα νοικοκυριά (63 τμ, γονείς με ένα παιδί 4 ετών, χωρίς κήπο κλπ
NickTG Δημοσ. 4 Ιουνίου Δημοσ. 4 Ιουνίου 3 άτομα με πλυντήριο για 4 και κήπο πάνω από 50€ δεν έχουμε δώσει ποτέ.
haris_216 Δημοσ. 5 Ιουνίου Δημοσ. 5 Ιουνίου 20 ώρες πριν, elsergiannis είπε Όντως πρόκειται για πολυκατοικία κατασκευαστή που δραστηριοποιείται στον χώρο. Έχει κι άλλες πολυκατοικίες και από γνωστούς που μένουν σε αυτές, τις χειρίζεται όλες με τον ίδιο τρόπο. Έχει κι άλλα ύποπτα σημεία, π.χ. δεν θέλει στα κουδούνια της εισόδου, να γράψουμε τα ονόματά μας, έχει μόνο τους αριθμούς των ορόφων ή των διαμερισμάτων. Στην πυλωτή, υπάρχει μία βρύση, που τη χρησιμοποιεί κατά βάση το συνεργείο καθαρισμού κάθε εβδομάδα. Στον ακάλυπτο δεν έχουμε πρόσβαση. Η πόρτα από το κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο είναι κλειδωμένη και όταν νοικιάσαμε το διαμέρισμα και ρώτησα αν μπορούμε να έχουμε το κλειδί για να μπορούμε να βγούμε εκεί, αν πχ πέσει κάτι από τα μπαλκόνια, μας είπε πως δεν υπάρχει κλειδί και δεν υπάρχει και λόγος να πηγαίνουμε εκεί. Πόσο μου "αρέσουν" όλοι αυτοί οι μικροί δικτατορίσκοι. Που για κάθε μ....κία που επιβάλουν έχουν σίγουρα από μία σοβαρή (γι αυτούς) εξήγηση ή θεωρία. Βέβαια αυτό που τους χρειάζεται είναι όταν υπογράψεις το συμβόλαιο να αρχίσεις να τον "κυνηγάς" με κάθε είδους κανονισμό και νόμο. Πχ για λόγους ασφαλείας οι πόρτες σε ταράτσα, ακάλυπτο, κλπ θεωρητικά πρέπει να είναι ξεκλείδωτες. Αν δεν (λογικό με όλα αυτά που γίνονται) τότε ΟΛΟΙ πρέπει να έχουν κλειδιά έτσι ώστε σε περίπτωση σεισμού/λοιμού/καταποντισμού να έχουν διέξοδο. 1
MARIOSNURSE Δημοσ. 8 Ιουνίου Δημοσ. 8 Ιουνίου Στις 4/6/2025 στις 12:54 ΜΜ, 1comment είπε Οι λογ/σμοι είναι μηνιαίοι; Εμείς πληρώνουμε 150αρια αλλά νομίζω είναι διμήνου και είμαστε 3 σπίτια μαζί. Λέω εμείς γιατί προσωπικά δεν πλήρωσα ποτέ τίποτα, μένω με γονείς ευτυχώς! Αλλά μου έχει κάνει εντύπωση που μας έρχεται τόσα! Όταν καις πολύ νερό, ανεβαίνει το κλιμάκιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα