REPLAY33 Δημοσ. 8 Ιουνίου Δημοσ. 8 Ιουνίου Στις 7/6/2025 στις 2:36 ΜΜ, Asevastos είπε Παίρνω που λέτε τις προάλλες τηλ μαγαζί Δυτ. Θεσσαλονίκης σκεπτόμενος να γλιτώσω τις έξτρα προμήθειες, παραγγέλνω, έρχεται και βλέπω στην απόδειξη: 0.90€ «Κόστος τηλεφωνικής παραγγελίας» Δεν υπάρχει ελπίδα. Απλά δεν ξανά παραγγέλνεις από το συγκεκριμένο κατάστημα,οκ καταλαβαίνω να έχεις χρέωση ντελιβερι στις πλατφόρμες που σου χρεώνουν ποσοστά αλλά η χρέωση σε απευθείας επικοινωνία με το κατάστημα είναι απλά γυφτιά και πριν ξεκινήσετε το κράξιμο αποκλείεται να τα δίνουν στον διανομέα! 2
lector Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου Ασχετο, αλλα πριν λιγο παραγγειλαμε πιτσες με πεινιατα απο efood, και μας τις εφερε ντελιβερας wolt 😂 1
ParafronGR Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, james01gr είπε Μέχρι και τα coffee island στην περιοχή μου πουλάνε ακριβότερα μεσω εφαρμογής (efood). Πήρα το Σάββατο από ένα καφέ με διανομη και πλήρωσα 8.10 από πλατφόρμα και όταν περνάω και τα παιρνω ο ίδιος από το καφέ πληρώνω 6.80. δεν είχε έξτρα χρέωση για το delivery. Μπορω να σου πω τουλάχιστον πέντε καφέ που το κάνουν αυτό. Ποιος θα τους ελέγξει; Αυτό που λες εσύ γίνεται σε όλες τις πλατφόρμες απ'όλα τα καταστήματα. Επειδή είμαι καθημερινός πελάτης Coffee Island, αν μπεις στην εφαρμογή της εταιρείας και πατήσεις delivery, θα δεις ότι όλα είναι +0,20/0,30€ πάνω απ'ότι αν πατήσεις το take away. Σε σημερινή παραγγελία από Coffee Island όπου οι καφέδες ήταν 6€, πλήρωσα 6,65€ εκ των οποίων: 0,50 € - χρέωση υπηρεσίας 0,15€ - κόστος Delivery. Δλδ, και έξτρα χρέωση στην τιμή του καφέ και έξτρα χρεώσεις για να έρθει. Και το "καλύτερο" στην συγκεκριμένη παραγγελία? Το κατάστημα που παρήγγειλα εδώ και 3 χρόνια που παίρνω είχε ελάχιστη 2€ και επειδή είχε δικούς του ντελιβεράδες, δεν είχε έξτρα προμήθεια. Δλδ, είτε έπαιρνες delivery από το efood, είτε μέσω της Coffee Island, είτε τηλεφωνικά, ο ίδιος ανθρωπος σου έφερνε τον καφέ. Πριν κάνα μήνα, καταδρομικά, βγήκε το καταστημα από το efood με αιτιολογια "το συγκεκριμένο κατάστημα δεν εξυπηρετεί τη διεύθυνσή σας". Παραγγέλνω καφέ από άλλο κατάστημα άλλης αλυσίδας και έρχεται ο ντελιβεράς που ερχόταν από τα Coffee Island, τον ρωτάω που χάθηκε, πως και άλλαξε καταστημα και αλυσιδα κτλ και μου είπε για να μην έχει έξοδα το κατάστημα και το ντελίβερι, τον έδιωξε και έδωσε το ντελιβερι στο efood. Στην αρχή νόμιζα ότι λέει μ@λκίες κτλ γιατί αφαιρεθηκε τελειως το κατάστημα από την περιοχή μου, αλλά τσουπ μετά από 10 μέρες το κατάστημα έγινε ξανα διαθέσιμο αυτή τη φορά ως efood, δλδ και κόστος ντελίβερι (τα 0,15€) και ελάχιστη 6€ (από 2€ που ήταν) και promo -10% σε όλο τον κατάλογο αν βάλεις efood Pro. Και φυσικά, όποτε παραγγέλνω, έρχεται διανομεας efood με live tracking κτλ (ενώ πριν έγραφε ότι το ντελίβερι το έχει αναλαβει το κατάστημα και δεν έχει διαθέτει tracking) Οπότε, δεν ξέρω κατα πόσο δεν συμφέρει κάποιους να δίνουν το ντελιβερι στο efood. Επεξ/σία 9 Ιουνίου από ParafronGR
Conan2046 Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου Στις 8/6/2025 στις 3:42 ΠΜ, StamTheMan είπε Τοσο καιρο δεν υπηρχε ομως. Πληρωνες 5 ευρω για 2 πιτες με γυρο,ειτε πηγαινες να τις παρεις,ειτε στις εφερναν σπιτι. Κατα τα αλλα δε διαφωνω,απλα το ντελιβερι επρεπε να χρεωνεται απο την αρχη. Τα ιδια και εγω και οταν κανω την παρατηρηση με λενε περιεργο. Παντως,να βλεπουμε και την αλλη πλευρα: Δουλευα σε σαντουιτσαδικο - κρεπερι,που στο 1+1 εβαλε την απιστευτη κρεπα του,τοσο απλη οσο και φοβερη, σοκολατα μπισκοτο. Εκεινες τις μερες δουλευαμε ολοι οι διανομεις του μαγαζιου ταυτοχρονα,με 2 τσαντες ο καθενας ( οι δυνατοι ) για να βγαινει η δουλεια. Θυμαμαι μια παρεα φοιτητων που μαστουρωναν συνεχεια και κυριολεκτικα παρηγγελναν 3 φορες σε καθε βαρδια μου. Μολις τελειωσε η προσφορα,δεν ξαναπηραν ουτε μια τιμημενη φορα. Αυτες οι προσφορες,οπως και η Πεινατα,εχουν σαν στοχο να τους δοκιμασουν πελατες που δε θα επαιρναν αλλιως και φυσικα αν δεν ειναι γυφτοι,να μεινουν στο μαγαζι. Αλλα θεωρω οτι το 1+1 ειναι αποτυχημενο marketing για την Ελλαδα. Μπορει στο τελος της ημερας να υπαρχει ενα μεγαλυτερο συνολικα κερδος,αλλα το ψυχολογικο κοστος του προσωπικου δεν το βαζει κανενας εργοδοτης μεσα και φυσικα δεν επιτυγχανεται ο στοχος,να αποκτησεις δλδ παραπανω πελατες. Αυτο το ειδα οσες φορες δουλεψα 1+1 ( ταμειο και διανομη ) ,που για κανα μηνα ολες οι μερες ηταν σαν ΠαρασκευοΣαββατα βραδυ και μετα γυρνουσαμε παλι ακριβως στα ιδια. Πιθανόν να είναι και αποτυχημένο στις μέρες μας που με τις εφαρμογές έχουμε άπειρα μαγαζιά να διαλέξουμε, εκτός αν πια η ποιότητα του είναι εξαιρετική. Όμως υπάρχουν και μαγαζιά με μόνιμες προσφορές, του στυλ στις 2 μεγάλες πίτσες μια πίτσα μικρή special ή κάτι τέτοιο. Πάντως μαγαζιά που κάνουν ψεύτικες προσφορές με μικρότερες μερίδες κλπ εγώ τα αποκλείω αμέσως.
elpy Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου Τα coffee island είναι ούτε 5 λεπτά με τα πόδια από το σπίτι και πλέον είδα μέσω box χρεώνουν το ντελιβερι. Υποθέτω αντί να πληρώνουν αυτοί τους ντελιβεράδες, μαζεύουν ότι μαζεύουν από την χρέωση, και μειώνεται έτσι το ποσοστό του μισθού που πρέπει να τους δώσουν εκείνοι. Είναι και πιο ακριβά ήδη από το box, γιατί κάποιο ποσοστό πρέπει να πάρει και η cosmote, άστο.
StamTheMan Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου 13 ώρες πριν, lector είπε Ασχετο, αλλα πριν λιγο παραγγειλαμε πιτσες με πεινιατα απο efood, και μας τις εφερε ντελιβερας wolt 😂 Δουλευουν και τις 2 πλατφορμες ταυτοχρονα. 2 ώρες πριν, Conan2046 είπε Πιθανόν να είναι και αποτυχημένο στις μέρες μας που με τις εφαρμογές έχουμε άπειρα μαγαζιά να διαλέξουμε, εκτός αν πια η ποιότητα του είναι εξαιρετική. Και εγω το ιδιο πιστευω πλεον. Οτι ο κοσμος μπαινει και παραγγελνει οπου τον συμφερει. Μεχρι προσφατα,που έμενα μεσα στην πολη,οταν εβγαζε πεινατες ,εψαχνα να δω αν υπαρχει μαγαζι στα γουστα μου που δεν ειχα παραγγειλει,ωστε να μου δοθει η ευκαιρια να δοκιμασω χωρις να κλαιω τα λεφτα μου. Πλεον δεν παραγγελνω τοσο συχνα,μονο καποια βραδια παραγγελνω στο μαγαζι για να τα παρω για το σπιτι,οποτε και εγω παραγγελνω οπου με συμφερει. Ας προσεχαν και οι μεν και οι δε.
tzavardin Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Στις 8/6/2025 στις 11:11 ΠΜ, dtk-386 είπε piñata = πινιατα το i δεν είναι ει στα ελληνικά. 😜 Είναι λογοπαίγνιο για λόγους διαφήμισης, όχι διαγωνισμός ορθογραφίας. Επίτηδες το έκαναν ή το κάνουν ακόμα. Επεξ/σία 9 Ιουνίου από tzavardin
StamTheMan Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου 4 λεπτά πριν, tzavardin είπε Είναι λογοπαίγνιο για λόγους διαφήμισης, όχι διαγωνισμός ορθογραφίας. Επίτηδες το έκαναν ή το κάνουν ακόμα. Του εχω απαντησει,παλιοτερα το εγραφαν "πεινατα" για πολλα χρονια. Αλιμονο αν δεν ξερουμε την piniata,με τοσα χρονια που βλεπουμε σειρες και ταινιες απο Αμερικανία. 2
dtk-386 Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου 44 λεπτά πριν, tzavardin είπε Είναι λογοπαίγνιο για λόγους διαφήμισης, όχι διαγωνισμός ορθογραφίας. Επίτηδες το έκαναν ή το κάνουν ακόμα. αποτυχημένα Σεφερλήδικα λογοπαίγνια θα έλεγα εγώ. 2
tzavardin Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου 17 λεπτά πριν, dtk-386 είπε αποτυχημένα Σεφερλήδικα λογοπαίγνια θα έλεγα εγώ. Ε, για να το αλλάξανε προφανώς εκ του αποτελέσματος έχεις δίκιο.
lector Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου 18 ώρες πριν, ParafronGR είπε 0,15€ - κόστος Delivery. Ξεφτιλα εντελως. Σε ζητιανο στο φαναρι περισσοτερα θα δινε καποιος. Βαλτο δωρεαν καλυτερα, ξεφτιλιζεσαι για 0,15;
Petros Electron Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου 13 λεπτά πριν, lector είπε Βαλτο δωρεαν καλυτερα, ξεφτιλιζεσαι για 0,15; Εχεις δικιο αλλά 0,15 απο εσενα... 0,15 απο τον αλλον.. φασούλι φασούλι γεμίζει το σακούλι 1
kage Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Στις 7/6/2025 στις 2:36 ΠΜ, StamTheMan είπε Μην τα μπερδευεις. Δεν ρωταει αυτο ο TS και ο διανομεας δεν παιρνει "ποσοστο". Εδω παραγγελνουν εσπρεσο ντελιβερι,οι δηθεν γνωστες. Η ο αλγοριθμος αποφασιζει ποτε θα προωθησει μια παραγγελια κ ποσο στους delivery/riders.. ποτε θα δωσει επιχορηγηση/πολλαπλασιασμο. το 0.50c/km δεν ειναι φιξ..οπως κ οτι δεν θα τις εδινε διπλες αυτες τις παραγγελιες.. Επεξ/σία 9 Ιουνίου από kage
StamTheMan Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου 14 λεπτά πριν, kage είπε ο αλγοριθμος αποφασιζει ποτε θα προωθησει μια παραγγελια κ ποσο.. ποτε θα δωσει επιχορηγηση/πολλαπλασιασμο. το 0.50c/km δεν ειναι φιξ..οπως κ οτι δεν θα τις εδινε διπλες αυτες τις παραγγελιες.. Δεν καταλαβαινω τι μου εξηγεις. Εχεις δουλεψει στις πλατφορμες;
Προτεινόμενες αναρτήσεις