Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, alex84 said:

Για τον covid συγκεκριμένα αν είσαι υγιής δεν είχες κανένα λόγο να κλειστείς στο μαντρί για τόσους μήνες.

Φίλη μου, υγιέστατη, παλευε με long COVID 2 χρόνια. 

Κολλητός μου από το σχολείο, υγιέστατος,  ξαφνικά 42 πυρετό, κορεσμός οξυγόνου στα πατώματα και νοσοκομείο για 10 μέρες.

Και οι 2 29 χρονών τότε.

Αλλά, ξέχασα, όσοι αποκαλούν "μαντρί" την πρόληψη σε μια πανδημία, έχουν να μας αραδιασουν τις επιστημονικές τους γνώσεις και τα papers που έδωσαν για δημοσίευση αφού "έκαναν την έρευνα τους στο Google".

Τι, όχι;

Επεξ/σία από MikeKata
  • Like 25
  • Thanks 3
  • Confused 1
  • Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
3 minutes ago, kokoviosR said:

Κατι τετοιες καλπικες ιστοριες παιζαν επι κοβιντ...

Π.χ. Η γυναικα που ταχα την κολλησε ο ανεβολιαστος αντρας της και που πριν πεθανει τον ορκισε να εμβολιαστει...

Τοτε επιαναν... 

Μαλιστα αυτη που εκανε την δημοαιευση τα επιανε (το παραδεχτηκε) απο φαρμακευτικες εταιριες (και ο αντρας της-καθηγητες και οι δυο)

Τα υπολοιπα ειναι ιστορια και ευτυχως που ηρθε ο πορτοκαλακος (και αυτος με τα λαθη του καμια φορά) να εξισσοροπησει την αλητεια που ζησαμε...)

Το να λές ότι δεν πέθανε κόσμος από covid, όταν στη συζήτηση έχεις ανθρώπους που έχασαν δικούς τους, είναι απίστευτα προσβλητικό, και δείχνει πλήρως το ποιός είσαι.

• Like 23
  • Thanks 4
  • Confused 1
Δημοσ.
5 minutes ago, panther_512 said:

Αυτά τα 0,1% τα ακούω βερεσέ.

Έχασα κόσμο στον κύκλο μου από Covid, συγγενείς πρώτου βαθμού και άφησαν ορφανά τα παιδιά τους. Παιδί φίλου 18 ετών χωρίς προβλήματα υγείας.

Η γυναίκα που με μεγάλωσε όταν ήμουν παιδάκι, ένα μήνα εντατική μαζί με τον άντρα της στον αναπνευστήρα.

Η Covid ήρθε, έκανε αυτό που έκανε, κάναμε και εμείς ότι μπορούσαμε, και τώρα αποδυναμώθηκε.

Η ιλαρά όμως, η μηνιγγίτιδα, η διφθερίτιδα, αυτές καραδοκούν. Και μιλάμε για καταστροφικές ασθένειες. Η ιλαρά για παράδειγμα, ακόμα και αν την περάσεις σχετικά εύκολα, σου έχει ξεσκίσει το ανοσοποιητικό για τα επόμενα χρόνια, ενώ κινδυνεύεις με θανατηφόρα εγκεφαλίτιδα για την οποία δεν υπάρχει θεραπεία, μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.

Πρέπει να είναι πολύ σούπερ συναίσθημα να περάσεις ιλαρά και να αναρωτιέσαι αν θα πεθάνεις στα επόμενα 10 χρόνια.

Μην κάθεσαι και ασχολείσαι... Είναι τέρμα ημιμαθείς και αμόρφωτοι!! 😉
Προσωπικά όσους γνώριζα αλλά δεν γνώριζα ότι έχουν αυτές τις "πεποιθήσεις", γιατί το έκρυβαν όλα αυτά τα χρόνια και από αυτό καταλαβαίνεις τα πάντα, έχουν φύγει από εκεί που ήρθαν!! 😊😉
Λυπάμαι γι' αυτά που διάβασα στο post σου...
Συλλυπητήρια...

• Like 3
  • Thanks 2
  • Haha 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, alex84 είπε

Εδώ μοιράζαμε data στο πόπολο , τα ξεχάσαμε?https://emvolio.gov.gr/datapass

Ασε να νομιζουν οτι οι Αμερικάνοι κανουν χειρότερες επιλογές ηγεσιας απο εμας. Αν υπήρχε διαγωνισμος ντροπής για τα εθνη ειχαμε ευκολα χρυσο μεταλλιο στελνοντας το datapass. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, MikeKata είπε

Φίλη μου, υγιέστατη, παλευε με long COVID 2 χρόνια. 

Κολλητός μου από το σχολείο, υγιέστατος,  ξαφνικά 42 πυρετό, κορεσμός οξυγόνου στα πατώματα και νοσοκομείο για 10 μέρες.

Και οι 2 29 χρονών τότε.

Αλλά, ξέχασα, όσοι αποκαλούν "μαντρί" την πρόληψη σε μια παγκόσμια επιδημία, έχουν να μας αραδιασουν τις επιστημονικές τους γνώσεις και τα papers που έδωσαν για δημοσίευση αφού "έκαναν την έρευνα τους στο Google".

Τι, όχι;

Δεν ξέρω αν διάβασες προηγούμενη ανάρτηση μου σχετικά με την διατροφή.

Δεν λέω πως θα παίζαμε μπάσκετ ενώ έχουμε covid και δεν μασάμε τίποτα , και εμένα με έπιασε καλά την πρώτη φορά.

Σε μια κοινωνία συνολικά που έχει γερές βάσεις από μικρή ηλικία με γερό ανοσοποιητικό , πιο ενεργό τροπο ζωής και όχι χωμένοι μέσα στα πιτογυρα , θα ήταν τα πάντα πιο εύκολα στην αντιμετώπιση.

• Confused 1
  • Sad 2
  • Haha 1
Δημοσ.

Το ότι ο Robert Kennedy Jr θεωρείται πως ανήκει στη κατηγορία "ψεκ" δε σημαίνει πως τα μέλη των διαφόρων επιτροπών του CDC δεν είναι σε μεγάλο βαθμό διεφθαρμένοι από τους big pharma.

Κανείς δεν αρνείται τα διαχρονικά εμβόλια που κάναμε όλοι - όπως της Ιλαράς που αναφέρθηκε. Όμως τα τελευταία χρόνια παρατηρείται προσπάθεια να φύγουμε από τα παλιά patent free πλέον εμβόλια και με το ζόρι να επιβάλλουν νέα - διπλά τριπλά τετραπλά - που επειδή είναι εκ νέου πατενταρισμένα κερδίζουν οι big pharma. Ο δε έλεγχος που γίνεται στα νέα εμβόλια δεν έχει καμία σχέση με τα ιστορικά στοιχεία που έχουμε  για τα παλιά.

Για τα εμβόλια covid θα πρέπει η επιστημονική κοινότητα να πει την αλήθεια - πως ποτέ δεν ήταν φτιαγμένα σαν τα άλλα εμβόλια - αυτά που σταματάνε την εξάπλωση και δημιουργούν το τοίχος ανοσίας. Ηταν φτιαγμένα για να μειώσουν τη θνησιμότητα και να μειώσουν τόσο όσο το ρυθμό μετάδοσης ώστε να μη καταρρεύσουν τα συστήματα υγείας, δίνοντας τη δυνατότητα να βγουν οι κοινωνίες από την καραντίνα. Γι' αυτο έπρεπε να γίνουν στοχευμένα μόνο σε ηλικιωμένους και σε άτομα που ήταν σε ευπαθείς ομάδες. Το ότι έγιναν σε όλους δεν ήταν επιστημονικό, ήταν μπίζνα.

• Like 3
  • Thanks 3
  • Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, alex84 said:

Δεν ξέρω αν διάβασες προηγούμενη ανάρτηση μου σχετικά με την διατροφή.

Δεν λέω πως θα παίζαμε μπάσκετ ενώ έχουμε covid και δεν μασάμε τίποτα , και εμένα με έπιασε καλά την πρώτη φορά.

Σε μια κοινωνία συνολικά που έχει γερές βάσεις από μικρή ηλικία με γερό ανοσοποιητικό , πιο ενεργό τροπο ζωής και όχι χωμένοι μέσα στα πιτογυρα , θα ήταν τα πάντα πιο εύκολα στην αντιμετώπιση.

Όπως με την ισπανική γρίπη το 1918 για παράδειγμα, που πέθαινε ο ένας στους 3.

Τους έφαγαν τα fast food και τα αναψυκτικά.

Ή ο ιός του AIDS. Άμα είσαι vegan δεν σε πιάνει.

Ή η ιπατίτιδα. Μια διατροφή πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά σε προστατεύει πλήρως.

Επεξ/σία από panther_512
  • Like 21
  • Thanks 4
  • Haha 1
Δημοσ.
Just now, alex84 said:

Σε αυτό δε διαφωνεί κανείς. Η διαφωνία είναι σε αυτό.

10 minutes ago, alex84 said:

Για τον covid συγκεκριμένα αν είσαι υγιής δεν είχες κανένα λόγο να κλειστείς στο μαντρί για τόσους μήνες.

Αυτοί που είχαν ήδη θέματα υγείας ναι έπρεπε να προστατευθούν για να μην επιβαρύνουν την υγεία τους.

Ο COVID χτυπούσε αδιακρίτως. Φυσικά και ένας "νέος" και "γερός" οργανισμός είχε μεγαλύτερα περιθώρια να πολεμήσει τον ιό. Δεν ήταν αυτό το ζήτημα. Το ζήτημα ήταν,, ποσοστιαία, αυτοί οι "νέοι" και "γεροί" οργανισμοί που θα ΤΥΧΕΙ (γιατί στην επιδημιολογία μιλάς με ποσοστά) να χτυπηθούν πιο άσχημα, να αποφευχθεί να "χτυπηθούν" από τον ιό εντελώς, μέσω της αποφυγής συναθροίσεων.

Γιατί όταν αυτοί θα αναγκαστούν να πάνε στο νοσοκομείο, θα έπαιρναν τη θέση από άλλους που ο οργανισμός τους είχε ανάγκη τη νοσοκομειακή φροντίδα για να αντιμετωπίσει τον ιό. 

Κάτι, που, δηλαδή, θα ήταν αντιμετωπίσιμο (περισσότεροι νέοι στα νοσοκομεία) με ελάχιστο κόστος, όταν ο καθένας το ρίχνει στον ωχαδερφισμό, αυξάνει το βάρος στο σύστημα υγείας.

Αλλά όταν ο καθένας κοίταζε τον εαυτό του και το "έλα μωρέ, υγιής είμαι", χωρίς να συνειδητοποιεί ότι ζει σε κοινωνία και νόμιζε ότι ήταν πιο ξύπνιος από ανθρώπους που πέρασαν τη ζωή τους να μελετούν ένα αντικείμενο, επειδή έκανε 20 λεπτά "έρευνα στο YouTube, τα αποτελέσματα ήταν να γίνεται διαγωνισμός στα κρεβάτια των ΜΕΘ.

• Like 18
  • Thanks 5
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, panther_512 είπε

Αυτά τα 0,1% τα ακούω βερεσέ.

Έχασα κόσμο στον κύκλο μου από Covid, συγγενείς πρώτου βαθμού και άφησαν ορφανά τα παιδιά τους. Παιδί φίλου 18 ετών χωρίς προβλήματα υγείας.

Η γυναίκα που με μεγάλωσε όταν ήμουν παιδάκι, ένα μήνα εντατική μαζί με τον άντρα της στον αναπνευστήρα.

Η Covid ήρθε, έκανε αυτό που έκανε, κάναμε και εμείς ότι μπορούσαμε, και τώρα αποδυναμώθηκε.

Η ιλαρά όμως, η μηνιγγίτιδα, η διφθερίτιδα, αυτές καραδοκούν. Και μιλάμε για καταστροφικές ασθένειες. Η ιλαρά για παράδειγμα, ακόμα και αν την περάσεις σχετικά εύκολα, σου έχει ξεσκίσει το ανοσοποιητικό για τα επόμενα χρόνια, ενώ κινδυνεύεις με θανατηφόρα εγκεφαλίτιδα για την οποία δεν υπάρχει θεραπεία, μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.

Πρέπει να είναι πολύ σούπερ συναίσθημα να περάσεις ιλαρά και να αναρωτιέσαι αν θα πεθάνεις στα επόμενα 10 χρόνια.

Ή ακόμα καλύτερα, να την περάσει το ανεμβολίαστο παιδί σου και να μετράς μετά τα χρόνια....

Σχεδόν όλοι χάσαμε κάποιο γνωστό από covid. Δεν είμαι αντιεμβολιαστής. Αλλά υπάρχει αρκετή βιβλιογραφία για το IFR του Covid.

• 0–19 ετών: 0.0003%

• 20–29: 0.002%

• 30–39: 0.011%

• 40–49: 0.035%

• 50–59: 0.123%

• 60–69: 0.506%

https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC9613797

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, alex84 είπε

Το να λες αμόρφωτους ανθρώπους οι οποίοι δεν καταπίνουν αμασητα ότι τους πλασάρουν λέει πολλά για την δική σου μόρφωση.

Οι 9 στους 10 είναι. Δεν μπορεί ο Μήτσος από το Παγκράτι, η Σούλα από το Κιλκίς να έχουν άποψη για ιατρικά θέματα τελεία και παύλα.

• Like 10
  • Thanks 5
  • Super Moderators
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, alex84 είπε

Το να λες αμόρφωτους ανθρώπους οι οποίοι δεν καταπίνουν αμασητα ότι τους πλασάρουν λέει πολλά για την δική σου μόρφωση.

Το να σου λενε παπαριες και αμπελοσοφίες όταν έχεις σφίξει με δύναμη το πλαϊνό ξύλο στο φέρετρο που έβλεπες μέσα το δικό σου άνθρωπο, σε κάνει να σκέφτεσαι πολύ άσχημα πράγματα… Παρόλα αυτά υπερτερεί ακόμη το κομμάτι «άνθρωπος» και γλιτώνετε. 

• Like 13
  • Thanks 6
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Αχ... φοβαμαι μην ακουσω παλι σαχλαμαρες για τα εμβολια... 

Τα εμβολια κοβιντ, ο στοχος τους ηταν/ειναι να μη νοσησουμε βαρια/να μη πεθανουμε/να μη νοσησουμε σε τετοιο βαθμο που χρειαστουμε ιατρικη περιθαλψη και γεμισουμε τις ΜΕΘ. Οχι να μη νοσησουμε καθολου............τα εμβολια ποτε δεν ειχαν αυτη τη δυνατοτητα του να μας θωρακισουν 100% ωστε να μη νοσησουμε καθολου..... 
Επισης ο ιος χτυπαει αδιακριτως και νεους, και μεση ηλικια και υπερηλικες και ολους.

• Like 13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάποιοι έχετε μπερδέψει την βουρτσα με τη *ούτσα.

Απλά, λιτά και ωραία.

Άλλο το ότι υπάρχει λόμπι φαρμακευτικών, άλλο το ότι τα εμβόλια κάνουν κακό. Άλλο σπάω τα φαρμακευτικά καρτέλ, θέτω όρια στην πατεντοποίηση κλπ κλπ και άλλο χρηματοδοτώ έρευνες αντι-εμβολιαστών να αποδείξουν πόσο κακά είναι.

Υπουργός υγείας οποιασδήποτε χώρας να είναι σκληρός αντι-εμβολιαστής εν έτη 2025 είναι ξεφτίλα και ντροπή για το ανθρώπινο είδος.

Για να τελειώνουμε:

Όσοι είναι στην κατηγορία αντι-εμβολιαστών, ας το κάνουν πράξη. Να μην παίρνουν ούτε depon, ούτε ασπιρίνη, ούτε αντιβίωση, ούτε σιροπάκι για το λαιμό, ούτε σταγονίτσες για τα μάτια κλπ. ΤΙΠΟΤΑ. ΟΛΑ αυτά στις οδηγίες(ακόμα και το depon!) λένε ότι έχουν παρενέργιες και υπό συνθήκες μπορεί να είναι μέχρι και θανατηφόρα.

Άρα οι φίλτατοι αντιεμβολιαστές δεν θα έπρεπε να περνάνε ούτε απέξω από φαρμακείο. Δεν μιλάω καν νοσοκομείο.

Το πα: Απλά, λιτά και ωραία.

Επεξ/σία από Pansp32
  • Like 15
  • Thanks 7
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, alex84 είπε

''Ο Kennedy, που αυτή τη στιγμή προσπαθεί να στρέψει την εθνική προσοχή στην ιδέα του για καθαρή διαβίωση και τρόφιμα υψηλότερης ποιότητας''

Το ότι η ιατρική είναι τεράστια μπίζνα το ξέρουμε όλοι.

Το ότι τρώμε σαβουρες που με τον καιρό μας αρρωσταίνουν το ξέρουμε όλοι.

Γιατί λοιπόν οι κυβερνήσεις που τόσο πολύ μας αγαπάνε και θέλουν μόνο το καλό μας δεν εισάγουν τον σωστό τύπο διατροφής από τα νηπιαγωγεία ακόμη?

Γιατί δεν ορίζουν αυστηρότατα όρια σε ουσίες που περιέχονται στα τρόφιμα (αλάτι , Ε , χρωστικές , κλπ) η ακόμη και να τα εξαλείψουν εντελώς?

Σαν τα όρια ταχύτητας ένα πράγμα , το όρια συνεχώς πέφτουν ενώ κυκλοφορούν αυτοκίνητα που έχουν τελική 2.5 φορες το όριο.

Βγείτε τώρα οι συστημικοί να πείτε τα δικά σας.Αλλωστε είναι ακόμη θέμα πάσα για τα γνωστά σχόλια.

Ps : για τους γνωστούς ξερολες , έχω κάνει τα προβλεπόμενα εμβόλια σε εμένα και στα παιδιά μου.

Αν το πρόβλημα είναι ότι η Ιατρική είναι μπίζνα την καταργείς ή την μετατρέπεις σε κοινωνικό αγαθό; 

Το να μην τρώμε σαβούρες είναι πάρα πολύ σημαντικό αλλά οικονομικά μη βιώσιμο για όλους. Θα ήταν καλό να μπορούσε να έχει κάθε σπίτι βιολογικά παρθένο ελαιόλαδο αλλά ο παραγωγός οριακά μπορεί να το παράξει με 7€/ltr και ο έμπορος δεν θα στο φέρει στο ράφι του super market 7,5€ που ακόμη και εκεί για πολλούς θεωρείται πανάκριβο. 

Ωραίο θα ήταν να μην είχαμε συντηριτικά στα τρόφιμα αλλά το φθηνό ψωμί του τοστ σε φέτες θα έπρεπε να το καταναλώσεις μία μέρα μετά την παραγωγή του αλλά πρακτικά θέλει μία εβδομάδα να φύγει απ' το εργοστάσιο και να φτάσει στο ράφι. Εμένα προσωπικά μ' αρέσει να σπέρνω να θερίζω και να ζυμώνω αλλά για τον περισσότερο κόσμο εκεί έξω είναι πολυτέλεια να μπορεί να παράξει το ψωμί αλλά και άλλα αγαθά που τρώει. 

Τις προάλλες είχα αυτή την συζήτηση με μια φίλη που μου έλεγε ότι η φύση και καλά έχει τα πάντα από διατροφή και δεν χρειαζόμαστε τα φάρμακα και τα χημικά που μας βάζουν μέσα. Ναι μεν αλλά το οικονομικό μοντέλο και ο τρόπος που έχει στηθεί η κοινωνία λειτουργεί με το να παίρνουμε έτοιμα σκευάσματα που μπορούν να διανεμηθούν και να συντηρηθούν και όπου δεν χρειάζεται ο κοινός άνθρωπος να φτιάξει ένα ντεπόν lootάρωντας στο βουνό ούτε να γνωρίζει την συνταγή και ούτε να κινδυνέψει σε περίπτωση που κάνει κάποιο λάθος. Το έχει κάνει κάποιος άλλος γι αυτόν και αναγκαστικά έχει βάλει μέσα και διάφορα συντηρητικά για να μπορεί όλο αυτό να βρίσκεται για μεγάλο χρονικό διάστημα στο φαρμακείο του σπιτιού του διαθέσιμο. 

46 λεπτά πριν, Diavolos666 είπε

Τα mRNA εμβόλια είναι προσωπικά όμως καθώς ο κάθε ένας έχει δικό του RNA, δηλαδή η γονιδιακή θεραπεία είναι πλήρως εξατομικευμένη, δεν βγάζουν ένα φάρμακο mRNA και να το δίνουν σε εκατομμύρια κόσμο έτσι.

Προσωπικά αν είχα σοβαρό πρόβλημα υγείας και υπήρχε πειραματική θεραπεία θα την έκανα, αν όχι για μένα έστω για την έρευνα.

Ίσως κακώς κάνω σχόλιο εδώ, δεν είναι καν τεχνολογική είδηση, απορώ που έχει μόνο 7 σχόλια.

Έχω κάνει τα γνωστά εμβόλια δεκαετιών που έχουν σώσει ζωές. Τα τελευταία πειραματικά για covid δεν τα έκανα, δεν πήγαινα και πουθενά εφόσον εργάζομαι από το σπίτι, κόλλησα μία φορά την όμικρον μετά από 2 χρόνια που κυκλοφορούσε ο covid, από συγγενή που ήταν εμβολιασμένος και δεν είχε αφήσει κορονοκαφετέρια και κορονοταβέρνα και κορονοκαζίνο στην περιοχή από τότε που εμβολιάστηκε. Μία ημέρα είχα δέκατα πυρετό και 2 ημέρες σύνολο λίγο πόνο στους μυς.

Για κάποιους θεωρούμαι "αντιεμβολιαστής" γενικά και αόριστα ενώ δεν είμαι κατά των εμβολίων, ούτε κατά των εμβολίων του covid για όσους το θέλουν.

Τελικά φτάσαμε τις 3 σελίδες και μέχρι να πατήσω το reply πιθανών να έχουμε πάει στις 5. Καλό είναι να δεις τις είναι το mRNA εμβόλιο πριν τις διαβάσεις.

• Like 4
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...