Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφήστε την κονσόλα να πουλήσει βρε παιδιά. Τις σας νοιάζει τόσο πολύ αν σπάει ρεκόρ; Από την τσέπη σας τα παίρνει και φοβάστε μην αδειάσει; Όποιος δεν θέλει το Switch 2 ή οποιαδήποτε άλλο κονσολό κλειστό hardware ψηφίζει με το πορτοφόλι του και πάπαλα. Έτσι κάνω κι εγώ κι έτσι θέλω να πιστεύω κάνουν όλοι. Ευτύχημα είναι όταν το hardware, software και οι υπηρεσίες πουλάνε καλά και αυξάνεται το gaming κοινό που παίζει και απολαμβάνει ένα χόμπι που θεωρείται γιορτή και απόλαυση για τους καταναλωτές. Αγνοήστε τους περιθωριακούς νεάντερταλ του διαδικτύου που ξεφυτρώνουν σαν τα μαργαριτάρια και στάζουν χολή σε οτιδήποτε δεν καλύπτει το ρητό τους την εκάστοτε στιγμή και θα είστε κομπλέ.

Επεξ/σία από Ren_of_Heavens
  • Απαντ. 123
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Jmanol000 είπε

Κοίταξε όλα αυτά που λες είναι σωστά . Και γω δεν θέλω να την αγοράσω . Ξέρω βέβαια όπως ξέρει και η Nintendo ότι κάποια στιγμή θα αναγκαστώ για κάποιον exclusive τίτλο που θα θέλω να παίξω πολύ 

Κάτσε συγκρίνεις τις πωλήσεις του ps4 με του switch 2 ;  ; Είναι πολύ νωρίς για να γίνει τέτοια σύγκριση 

Νταξει ξέρω άτομα που το χάρηκαν πολύ το Wii U το ότι ήταν εμπορική αποτυχία δεν σημαίνει ακριβώς ότι δεν το χάρηκαν οι χρήστες . Συνήθως αυτό σημαίνει αλλά εδώ επειδή είναι κονσόλα είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα 

Βρε ας βγάλει αρχικά παιχνίδια και ίσως μια ανανεωμένη έκδοση τα επόμενα 2-3 χρόνια (που σίγουρα θα κυκλοφορήσει πρώτα κανένα Lite/Mini, μετά τις Limited εκδόσεις με Bundle παιχνίδι και μετά θα πλασάρει και ένα OLED) και να πέσουν λίγο οι τιμές σε καμία προσφορά και σίγουρα θα το πάρω τότε. Αλλά στο παρόν στάδιο, με τίποτα. Όσο για το Wii U, την πάτησα και εγώ δυστυχώς τότε. 

10 ώρες πριν, D.Luffy είπε

Μια χαρά δεν είναι στην «10 χρόνια πίσω» 1080p 120Hz VRR lcd του Ally?

Που παρεπιπτόντως εδώ μιλάμε και για handheld με τιμή κοντά στο χιλιάρικο… αναρωτιέμαι ποιο να είναι άραγε το «margin» της Asus δηλαδή… 🤔

Το Rog Ally πουλιόταν τον περασμένο Ιούνιο Online 399€ τώρα είναι γύρω στα 450€, για πιο χιλιάρικο μιλάς; που η συγκεκριμένη κονσόλα έρχεται και με 512GB χώρο, στο μυαλό σου έχεις στα 899€ το Ally X το οποίο έχει πολύ πιο δυνατό Hardware όμως από το Switch 2 καθώς και 1TB χώρο. Μια συσκευή δεν είναι μόνο η οθόνη. Επίσης στο Ally μπορείς να τρέξεις παιχνίδια από όπου θες, να συνδέσεις όποιο χειριστήριο θες και να έχεις ένα τεράστιο Backlog παιχνιδιών δίχως νταβατζιλίκι κόστος για να σου ξεκλειδώσει το Framerate και την ανάλυση ανα παιχνίδι. Οπότε κομματάκι άκυρη η σύγκριση σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 minutes ago, Huruduru said:

Το Rog Ally πουλιόταν τον περασμένο Ιούνιο Online 399€ τώρα είναι γύρω στα 450€, για πιο χιλιάρικο μιλάς; που η συγκεκριμένη κονσόλα έρχεται και με 512GB χώρο, στο μυαλό σου έχεις στα 899€ το Ally X το οποίο έχει πολύ πιο δυνατό Hardware όμως από το Switch 2 καθώς και 1TB χώρο. Μια συσκευή δεν είναι μόνο η οθόνη. Επίσης στο Ally μπορείς να τρέξεις παιχνίδια από όπου θες, να συνδέσεις όποιο χειριστήριο θες και να έχεις ένα τεράστιο Backlog παιχνιδιών δίχως νταβατζιλίκι κόστος για να σου ξεκλειδώσει το Framerate και την ανάλυση ανα παιχνίδι. Οπότε κομματάκι άκυρη η σύγκριση σου.

Όχι, στο μυαλό μου έχω το πρώτο Rog Ally Z1 Extreme τέλος του 2023 που αγόρασα και κόστισε 799 ευρώ. Screenshot2025-06-12101413.png.8d04879c12c0a7b659324ee2b6722587.png

Και που ο αποθηκευτικός χώρος του συγκεκριμένου ήταν 512 και όχι 1Tb αλλά τέσπα:

IMG_0493.JPEG.151fc98471e46e3e51a0cffa99d0cae4.JPEG

Το point είναι ότι όλα τα Rog Ally της Asus (είτε κοστίζουν 399 είτε 899) ακόμα και σήμερα έρχονται με lcd screens και όχι με oled. Άρα προφανώς και θα γίνει σύγκριση με το Switch 2. 

Αυτό επίσης είναι προς απάντηση σε ένα μέλος που πιο πάνω μιλούσε για "margins" και ότι η N μας πήγε "10 χρόνια πίσω" βάζοντας lcd screen στο Switch. Και εγώ αναρωτιέμαι, η Asus σου πουλάει handheld που φτάνει το χιλιάρικο στην top υλοποίηση του και όμως δεν βάζει oled ούτε σου δίνει κάποια επιλογή στα specs της οθόνης. Και όμως εδώ παραπονιόμαστε επειδή "πρέπει" μια φορητή κονσόλα οπωσδήποτε να έχει oled screen για να θεωρηθεί ότι συμβαδίζει με την εποχή της τεχνολογίας (ή ότι αξίζει τα λεφτά της).

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 4
Δημοσ.
10 hours ago, Thresh said:

Don't fuck around and you won't find out. 😛

Δεν νομίζω ότι θα βρεις και πολλή συμπαράσταση για τους cheaters.

Καλά, όχι ότι είμαι άνθρωπος που παίζει online.
Ένα Χ360 είχα χακαρισμένο, που δεν το σύνδεα ποτέ στο ίντερνετ, και μια χαρά μετέπειτα το μεταπούλησα. 
Αλλά στο Xbox τουλάχιστσον δεν μου έχει τύχει ποτέ κάτι τέτοιο. Κυρίως γιατί δεν υπάρχει λόγος να το πειράξεις.
Παρόλα αυτά, εγώ αν έπαιρνα ένα handheld θα πήγαινα είτε στο νέο Ally Xbox X, είτε στο steamdeck, γιατί θέλω να έχω την βιβλιοθήκη μου στο Steam, Game Pass και εξομοιωτές. Κοινώς δεν είμαι καθόλου το target group της Nintendo.

Δημοσ.
21 minutes ago, D.Luffy said:

Και όμως εδώ παραπονιόμαστε επειδή "πρέπει" μια φορητή κονσόλα οπωσδήποτε να έχει oled screen

Ρε 'συ, το Switch 1 το έβγαλε σε κάποια φάση με Oled, γι' αυτό λένε οι περισσότεροι ότι "πήγε πίσω" η Nintendo. Τι σχέση έχει η οθόνη του όποιου Rog; Αν είναι έτσι να συγκρίνουμε κι άλλα που έχει το Rog και δεν έχει το Switch 2.

Οπότε δεν "πρέπει" κάθε φορητή κονσόλα να έχει Oled. Αλλά στο SW2 το περιμέναμε να έχει. Όπως περιμένανε πολλοί να έχει και hall effect joysticks και πήραν τα ίδια με το προηγούμενο.

• Like 4
Δημοσ.
2 hours ago, Ren_of_Heavens said:

Αφήστε την κονσόλα να πουλήσει βρε παιδιά. Τις σας νοιάζει τόσο πολύ αν σπάει ρεκόρ; Από την τσέπη σας τα παίρνει και φοβάστε μην αδειάσει; Όποιος δεν θέλει το Switch 2 ή οποιαδήποτε άλλο κονσολό κλειστό hardware ψηφίζει με το πορτοφόλι του και πάπαλα. Έτσι κάνω κι εγώ κι έτσι θέλω να πιστεύω κάνουν όλοι. Ευτύχημα είναι όταν το hardware, software και οι υπηρεσίες πουλάνε καλά και αυξάνεται το gaming κοινό που παίζει και απολαμβάνει ένα χόμπι που θεωρείται γιορτή και απόλαυση για τους καταναλωτές. Αγνοήστε τους περιθωριακούς νεάντερταλ του διαδικτύου που ξεφυτρώνουν σαν τα μαργαριτάρια και στάζουν χολή σε οτιδήποτε δεν καλύπτει το ρητό τους την εκάστοτε στιγμή και θα είστε κομπλέ.

Το κακό είναι ότι αν πουλήσει με αυτές τις πρακτικές, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι η Sony και η Microsoft δεν θα ακολουθήσουν την "νόρμα" της Nintendo;  Ήδη χάρη στο Mario Kart World έχουμε παιχνίδια των 80 ευρώ, που θα σπρώξει πολύ κόσμο στο Game Pass γιατί δεν γίνεται να παίξεις νόμιμα αλλιώς παιχνίδια στα κοντά. Δεν με ενδιαφέρει το οικοσύστημα Nintendo, με ενδιαφέρει ότι εμένα που είμαι σε PC & Xbox θα με πάρει η μπάλα.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 minutes ago, jimmy213 said:

Ρε 'συ, το Switch 1 το έβγαλε σε κάποια φάση με Oled, γι' αυτό λένε οι περισσότεροι ότι "πήγε πίσω" η Nintendo. Τι σχέση έχει η οθόνη του όποιου Rog; Αν είναι έτσι να συγκρίνουμε κι άλλα που έχει το Rog και δεν έχει το Switch 2.

Οπότε δεν "πρέπει" κάθε φορητή κονσόλα να έχει Oled. Αλλά στο SW2 το περιμέναμε να έχει. Όπως περιμένανε πολλοί να έχει και hall effect joysticks και πήραν τα ίδια με το προηγούμενο.

Η lcd του Switch 2 όμως έχει και κάποια πλεονεκτήματα έναντι της oled του Switch 1. Το να λέμε σκέτο ότι απλά "έβαλε lcd" και άρα "πήγε πίσω" είναι παντελώς άκυρο και σαν σύγκριση αλλά και σαν λογική. Κάθε τεχνολογία έχει τα υπέρ και τα κατά. Δεν υπερέχει σε όλα ένα panel απλά και μόνο επειδή είναι "oled".

Υπάρχουν και καλές lcd, υπάρχουν και oled της κακιάς ώρας. Καλό είναι να λαμβάνουμε υπόψη τι προσφέρει το κάθε panel σαν σύνολο και όχι μεμονομένα ό,τι μας αρέσει.

Επεξ/σία από D.Luffy
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, jimmy213 είπε

Πρώτ’ από’ όλα θα πρέπει να δούμε αν όντως είναι πισογύρισμα η οθόνη του s2 σε σύγκριση πάντα με του s1, το να μένουμε μόνο στο lcd vs oled χωρίς να βλέπουμε το σύνολο νομίζω ότι είναι λάθος…

15 λεπτά πριν, kgkaudi είπε

Το κακό είναι ότι αν πουλήσει με αυτές τις πρακτικές, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι η Sony και η Microsoft δεν θα ακολουθήσουν την "νόρμα" της Nintendo;  Ήδη χάρη στο Mario Kart World έχουμε παιχνίδια των 80 ευρώ, που θα σπρώξει πολύ κόσμο στο Game Pass γιατί δεν γίνεται να παίξεις νόμιμα αλλιώς παιχνίδια στα κοντά. Δεν με ενδιαφέρει το οικοσύστημα Nintendo, με ενδιαφέρει ότι εμένα που είμαι σε PC & Xbox θα με πάρει η μπάλα.

Πρώτη τον χώρο των αυξήσεων στα παιχνίδια της, τον έσουρε η Sony από πέρσι…

• Like 2
Δημοσ.
37 minutes ago, D.Luffy said:

Η lcd του Switch 2 όμως έχει και κάποια πλεονεκτήματα έναντι της oled του Switch 1. Το να λέμε σκέτο ότι απλά "έβαλε lcd" και άρα "πήγε πίσω" είναι παντελώς άκυρο και σαν σύγκριση αλλά και σαν λογική. Κάθε τεχνολογία έχει τα υπέρ και τα κατά. Δεν υπερέχει σε όλα ένα panel απλά και μόνο επειδή είναι "oled".

Σε γενικές γραμμές δεν διαφωνώ (πχ οθόνες macbook). Θα είναι άκυρο να λέμε "πήγε πίσω" αν το SW2 μείνει με την ίδια οθόνη μέχρι να βγει το SW3. Αν όμως σε 3 - 4 χρόνια το βγάλει με Oled (αν κρίνουμε με το τι έκανε με το SW1), μια χαρά valid είναι ο όποιος σχολιασμός τώρα.

27 minutes ago, AtiX said:

Πρώτ’ από’ όλα θα πρέπει να δούμε αν όντως είναι πισογύρισμα η οθόνη του s2 σε σύγκριση πάντα με του s1, το να μένουμε μόνο στο lcd vs oled χωρίς να βλέπουμε το σύνολο νομίζω ότι είναι λάθος…

Λίγο πολύ, ό,τι είπα από πάνω.

Δημοσ.

Πισωγύρισμα δεν είναι ότι δεν έβγαλε το switch 2 με OLED αλλά το οτι δεν έβγαλε και OLED version day one. Κατανοητό πως για να μην ανέβει η τιμή πολύ, έβαλε φθηνότερη οθόνη. Θα μπορούσε αυτή να αφορά το βασικό μοντέλο και να δώσει και OLED version με κάνα 100ρικο πάνω. Γιατί με την πρακτική που ακολουθεί τώρα, θέλει ξεκάθαρα να δώσεις το 500ρικο+ τώρα και να το ξαναδώσεις σε 2 έτη για το OLED. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 minutes ago, jimmy213 said:

Αν όμως σε 3 - 4 χρόνια το βγάλει με Oled (αν κρίνουμε με το τι έκανε με το SW1), μια χαρά valid είναι ο όποιος σχολιασμός τώρα.

Ανάλογα τι oled panel θα είναι. Θα ενσωματώνει πχ τις τεχνολογίες της τωρινής lcd οθόνης όπως 120Hz/VRR φέρνοντας παράλληλα τα εγγενή πλεονεκτήματα της oled?

Ή θα είναι ένα πιο απλό oled panel με ανάλυση στα 1080p60? Αν γινόταν αυτό θα μιλούσες με ασφάλεια για upgrade σε σχέση με την τωρινή lcd?

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε επίσης πως θα ενσωματωθεί το VRR εφόσον οι oled προς το παρόν έχουν προβλήματα με flickering όταν κάνουν display σε VRR... Αν όντως έχει flicker, πάλι θα είναι "αναβάθμιση"?

Βλέποντας τα παραπάνω, είναι πολλά τα δεδομένα και όχι απλά oled>lcd.

18 minutes ago, lvasilis22 said:

Πισωγύρισμα δεν είναι ότι δεν έβγαλε το switch 2 με OLED αλλά το οτι δεν έβγαλε και OLED version day one. Κατανοητό πως για να μην ανέβει η τιμή πολύ, έβαλε φθηνότερη οθόνη. Θα μπορούσε αυτή να αφορά το βασικό μοντέλο και να δώσει και OLED version με κάνα 100ρικο πάνω. Γιατί με την πρακτική που ακολουθεί τώρα, θέλει ξεκάθαρα να δώσεις το 500ρικο+ τώρα και να το ξαναδώσεις σε 2 έτη για το OLED. 

Δεν θα μπορούσε να δώσει oled σε ίδιες ίντσες, ανάλυση και γενικότερα specs με την τωρινή lcd γιατί δεν υπάρχει έτοιμη στο εμπόριο όπως ανέφερε και ο @Malthador. Θα έπρεπε να είναι κάτι εντελώς διαφορετικό σε specs.

Ή custom made με τα ίδια specs, να παραχθεί σε τεράστιες ποσότητες για να καλυφθεί η ζήτηση και η Ν δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα, το κόστος θα πήγαινε σε εμάς και δεν ξέρω αν θα μιλούσαμε πχ για 100 ευρώ πάνω ή ακόμα περισσότερα. Κάποιοι μπορεί να έδιναν όσο όσο αλλά μετά θα έκραζαν αυτοί που δεν θα μπορούσαν να τα δώσουν. 

Και ήδη υπάρχουν ένα σωρό παράπονα για την τιμή όπως έχει τώρα..

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 2
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, D.Luffy είπε

Ανάλογα τι oled panel θα είναι. Θα ενσωματώνει πχ τις τεχνολογίες της τωρινής lcd οθόνης όπως 120Hz/VRR φέρνοντας παράλληλα τα εγγενή πλεονεκτήματα της oled?

Ή θα είναι ένα πιο απλό oled panel με ανάλυση στα 1080p60? Αν γινόταν αυτό θα μιλούσες με ασφάλεια για upgrade σε σχέση με την τωρινή lcd?

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε επίσης πως θα ενσωματωθεί το VRR εφόσον οι oled προς το παρόν έχουν προβλήματα με flickering όταν κάνουν display σε VRR... Αν όντως έχει flicker, πάλι θα είναι "αναβάθμιση"?

Βλέποντας τα παραπάνω, είναι πολλά τα δεδομένα και όχι απλά oled>lcd.

Δεν θα μπορούσε να δώσει oled σε ίδιες ίντσες, ανάλυση και γενικότερα specs με την τωρινή lcd γιατί δεν υπάρχει έτοιμη στο εμπόριο όπως ανέφερε και ο @Malthador. Θα έπρεπε να είναι κάτι εντελώς διαφορετικό σε specs.

Ή custom made με τα ίδια specs, να παραχθεί σε τεράστιες ποσότητες για να καλυφθεί η ζήτηση και η Ν δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα, το κόστος θα πήγαινε σε εμάς και δεν ξέρω αν θα μιλούσαμε πχ για 100 ευρώ πάνω ή ακόμα περισσότερα. Κάποιοι μπορεί να έδιναν όσο όσο αλλά μετά θα έκραζαν αυτοί που δεν θα μπορούσαν να τα δώσουν. 

Και ήδη υπάρχουν ένα σωρό παράπονα για την τιμή όπως έχει τώρα..

Μια χαρά έβρισκε OLED η Nintendo με τα ίδια specs αν ήθελε. Σίγουρα θε έβγαινε φθηνότερα από το να το πάρεις τώρα και μετά από 2 χρόνια πας στο OLED (+ Το οτι 2 χρόνια θα είσαι με LCD). 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 minutes ago, lvasilis22 said:

Μια χαρά έβρισκε OLED η Nintendo με τα ίδια specs αν ήθελε. Σίγουρα θε έβγαινε φθηνότερα από το να το πάρεις τώρα και μετά από 2 χρόνια πας στο OLED (+ Το οτι 2 χρόνια θα είσαι με LCD). 

Τι να πω παιδιά, εφόσον ξέρετε εσείς ότι υπάρχει το ίδιο ακριβώς panel στην αγορά σε oled παρόλο που δεν το έχουμε δει σε καμία άλλη συσκευή με τα συγκεκριμένα specs και ότι η Ν απλά δεν έψαξε να το βρει, πάω πάσο. Στην τελική όποιος θέλει οπωσδήποτε oled ας κάνει υπομονή μερικά χρόνια.

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Huruduru είπε

Βρε ας βγάλει αρχικά παιχνίδια και ίσως μια ανανεωμένη έκδοση τα επόμενα 2-3 χρόνια (που σίγουρα θα κυκλοφορήσει πρώτα κανένα Lite/Mini, μετά τις Limited εκδόσεις με Bundle παιχνίδι και μετά θα πλασάρει και ένα OLED) και να πέσουν λίγο οι τιμές σε καμία προσφορά και σίγουρα θα το πάρω τότε. Αλλά στο παρόν στάδιο, με τίποτα. Όσο για το Wii U, την πάτησα και εγώ δυστυχώς τότε. 

Ξεφτίλα ότι δεν έχει oled από τώρα οκ αυτό ισχύει 

Δημοσ.
20 ώρες πριν, gagarin είπε

Αντέ να το πεις σε 150εκατομ. νοματαίους που ήδη την πάτησαν με την αγορά του Switch 1 και όπως δείχνει το πράμα με καμία 100αρια που θα κάνουν το ίδιο λάθος με το 2....
Μερικοί δεν ΒΑΖΟΥΜΕ μυαλό!!! 😁

Δεν ειπα οτι απετυχε. Ειπα οτι οι παλαιοτεροι, βαρεθηκαμε τα ιδια και τα ιδια. Ξέρουμε οτι ειναι καλογραμένα, αλλά θέλουμε να ζήσουμε ξανά το DS ή το Wii moment. Το DS με το stylus οταν βγήκε δεν ειχε συγκεκριμενο character. Ότι έπιανες και έπαιζες ηταν απλά fun. Από σταυρολεξά μέχρι εγχειρίσεις ασθενών  και τέννις. 

Επίσης κάτι που πολλοί αμελούν, ειναι πως για μικρά παιδιά δεν υπάρχει άλλη "Συγκεντρωμένη" πρόταση στην αγορά σε επίπεδο video games. Τι θα αγοράσεις στο 6χρονο και στο 8 χρονο; Νταξ υπάρχει το roblox και κάτι ξεθωριασμένα που μονο που τα βλέπω με πιάνει αναγούλα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...