BigJim34 Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου Καλησπέρα στην ομάδα! Πριν αρκετό καιρό πέθανε στα 83 του, καμένος από φωτιά στο σπίτι του, ένας θείος της γυναίκας μου ανύπαντρος που τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια ζούσε σαν ερημίτης ζητιάνος και δεν είχε σχέσεις με κανένα συγγενή. Αυτός ο άνθρωπος (?) όταν ήταν νορμάλ είχε δουλέψει αρκετά χρόνια στη Γερμανία και όταν ήρθε η ώρα για συνταξιοδότηση δεν δέχθηκε τίποτα. Ένα μερίδιο -αρκετά μεγάλο - χρηματικής κληρονομιάς από τον αδελφό του στην Αυστραλία ούτε αυτό το αποδέχτηκε!! Τώρα εν όψει αποποίησης ή όχι πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο αν από Γερμανία υπάρχει η δυνατότητα να βγάλουμε άκρη με τη σύνταξη του. Εδώ υπάρχει ένα χρέος στην παλιά αγροτική τράπεζα και κατά καιρούς έπαιρναν τηλέφωνο την συχωρεμενη την αδελφή του. Να καταλάβετε με μεγάλη δυσκολία μπορέσαμε να τον ταυτοποιήσουμε και να βρούμε ΑΦΜ , ΑΜΚΑ κλπ. Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει σε αυτή την ιστορία καλοδεχούμενος!
Ukforthemoment Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου 2 ώρες πριν, BigJim34 είπε Καλησπέρα στην ομάδα! Πριν αρκετό καιρό πέθανε στα 83 του, καμένος από φωτιά στο σπίτι του, ένας θείος της γυναίκας μου ανύπαντρος που τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια ζούσε σαν ερημίτης ζητιάνος και δεν είχε σχέσεις με κανένα συγγενή. Αυτός ο άνθρωπος (?) όταν ήταν νορμάλ είχε δουλέψει αρκετά χρόνια στη Γερμανία και όταν ήρθε η ώρα για συνταξιοδότηση δεν δέχθηκε τίποτα. Ένα μερίδιο -αρκετά μεγάλο - χρηματικής κληρονομιάς από τον αδελφό του στην Αυστραλία ούτε αυτό το αποδέχτηκε!! Τώρα εν όψει αποποίησης ή όχι πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο αν από Γερμανία υπάρχει η δυνατότητα να βγάλουμε άκρη με τη σύνταξη του. Εδώ υπάρχει ένα χρέος στην παλιά αγροτική τράπεζα και κατά καιρούς έπαιρναν τηλέφωνο την συχωρεμενη την αδελφή του. Να καταλάβετε με μεγάλη δυσκολία μπορέσαμε να τον ταυτοποιήσουμε και να βρούμε ΑΦΜ , ΑΜΚΑ κλπ. Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει σε αυτή την ιστορία καλοδεχούμενος! Τι δουλειά έχετε με την σύνταξη του; Η κληρονομιά του άλλου θείου πήγε στους υπόλοιπους κληρονόμους; 1
Vstromrider Δημοσ. 12 Ιουνίου Δημοσ. 12 Ιουνίου 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε Τι δουλειά έχετε με την σύνταξη του; Οταν πεθαινεις... πεφτουν ολα τα λυκορνια να φανε οτι μπορουν. Τα ζω και στο διπλανο μου διαμερισμα. ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ δεν ηρθε να την δει. Μονο μαζι μας ηταν καθε μερα, ολη μερα. τρωγαμε, πιναμε, γελαγαμε. Πεθανε! το τι γελιο εχω ριξει δεν περιγραφετε. Τι θεατρο εχω δει απο ολους, δεν περιγραφετε! Εγινε η αγαπημενη θεια τους. Ουτε το ονομα της δεν θυμοντουσαν! 7
ZoReN Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου 3 hours ago, Vstromrider said: Οταν πεθαινεις... πεφτουν ολα τα λυκορνια να φανε οτι μπορουν. Τα ζω και στο διπλανο μου διαμερισμα. ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ δεν ηρθε να την δει. Μονο μαζι μας ηταν καθε μερα, ολη μερα. τρωγαμε, πιναμε, γελαγαμε. Πεθανε! το τι γελιο εχω ριξει δεν περιγραφετε. Τι θεατρο εχω δει απο ολους, δεν περιγραφετε! Εγινε η αγαπημενη θεια τους. Ουτε το ονομα της δεν θυμοντουσαν! Διαχρονική σκηνή που με το που διάβασα το ποστ σου μου ήρθε στο μυαλό 4 2
kozanitis_itis Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου Πόσο μπροστά ήταν τα ημισκουμπρια.... https://youtu.be/1jsE4SGcNyM?si=c1IDMNSfcgM3S7t_ 4
vamvakoolas Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου 15 hours ago, BigJim34 said: Καλησπέρα στην ομάδα! Πριν αρκετό καιρό πέθανε στα 83 του, καμένος από φωτιά στο σπίτι του, ένας θείος της γυναίκας μου ανύπαντρος που τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια ζούσε σαν ερημίτης ζητιάνος και δεν είχε σχέσεις με κανένα συγγενή. Αυτός ο άνθρωπος (?) όταν ήταν νορμάλ είχε δουλέψει αρκετά χρόνια στη Γερμανία και όταν ήρθε η ώρα για συνταξιοδότηση δεν δέχθηκε τίποτα. Ένα μερίδιο -αρκετά μεγάλο - χρηματικής κληρονομιάς από τον αδελφό του στην Αυστραλία ούτε αυτό το αποδέχτηκε!! Τώρα εν όψει αποποίησης ή όχι πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο αν από Γερμανία υπάρχει η δυνατότητα να βγάλουμε άκρη με τη σύνταξη του. Εδώ υπάρχει ένα χρέος στην παλιά αγροτική τράπεζα και κατά καιρούς έπαιρναν τηλέφωνο την συχωρεμενη την αδελφή του. Να καταλάβετε με μεγάλη δυσκολία μπορέσαμε να τον ταυτοποιήσουμε και να βρούμε ΑΦΜ , ΑΜΚΑ κλπ. Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει σε αυτή την ιστορία καλοδεχούμενος! αντι να σχολιασω το κοινωνικο φαινομενο, ας προσγειωσω λιγο το τοπικ στο πρακτικο κομματι: Θεωρητικα το πρωτο που πρεπει να βρειτε ειναι σε ποιον ασφαλιστικο φορεα ηταν ασφαλισμενος. Απο εκει και περα με καποιο πληρεξουσιο ή ειδικο χαρτι που να δηλωνει οτι ενεργειτε για τον πεθαμενο (προφανως μεταφρασμενο) μπορειτε να ζητεισετε μεσω email απο το γερμανικο φορεα τη συνταξ κατασταση. Αν το αποδεχθουν μετα ειναι ευκολο απο εκει και περα να τα μεταφερετε ή να σας ενημερωσουν για αλλες επιλογες. Πριν χρονια ειχα βοηθησει καποιον να το κανει απο Ελλαδα αλλα ο εν δυναμει συνταξιουχος ζουσε οποτε ηταν ευκολοτερο...
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου 31 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε αντι να σχολιασω το κοινωνικο φαινομενο, ας προσγειωσω λιγο το τοπικ στο πρακτικο κομματι: Θεωρητικα το πρωτο που πρεπει να βρειτε ειναι σε ποιον ασφαλιστικο φορεα ηταν ασφαλισμενος. Απο εκει και περα με καποιο πληρεξουσιο ή ειδικο χαρτι που να δηλωνει οτι ενεργειτε για τον πεθαμενο (προφανως μεταφρασμενο) μπορειτε να ζητεισετε μεσω email απο το γερμανικο φορεα τη συνταξ κατασταση. Αν το αποδεχθουν μετα ειναι ευκολο απο εκει και περα να τα μεταφερετε ή να σας ενημερωσουν για αλλες επιλογες. Πριν χρονια ειχα βοηθησει καποιον να το κανει απο Ελλαδα αλλα ο εν δυναμει συνταξιουχος ζουσε οποτε ηταν ευκολοτερο... Ρωτάω ξανά.Τι σχέση έχει με την σύνταξη ενός η ανιψιά του. Μπορεί να την εισπράττει αυτή; 1
vamvakoolas Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου Η προταση σου εχει 2 ερωτησεις (αν και απουσιαζει το ερωτηματικο στη μια): Η ανηψια και καθε συγγενης εχει δικαιωμα να ζητησει κατασταση συνταξης ή ενσημων κτλ Απο εκει και περα εγω δε μπορω να απαντησω αν μπορει αυτη ή καποιος αλλος να λαβει τη συνταξη ή να μεταφερει ενσημα αλλα σιγουρα ο φορεας θα ενημερωσει για τις επιλογες.
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου 3 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε Η προταση σου εχει 2 ερωτησεις (αν και απουσιαζει το ερωτηματικο στη μια): Η ανηψια και καθε συγγενης εχει δικαιωμα να ζητησει κατασταση συνταξης ή ενσημων κτλ Απο εκει και περα εγω δε μπορω να απαντησω αν μπορει αυτη ή καποιος αλλος να λαβει τη συνταξη ή να μεταφερει ενσημα αλλα σιγουρα ο φορεας θα ενημερωσει για τις επιλογες. Μα δεν θέλουν τα ένσημα ή κατάσταση ,τα χρήματα θέλουν.Γράφει για αποποίηση ή όχι. Υπάρχει δυνατότητα να μεταφερθουν ένσημα ή σύνταξη σε ανιψιά;Γενικά ,αν υπάρχει τέτοια δυνατότητα ή πρόβλεψη.
Charismo Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Το αγγλικό ερωτηματικό στην παρένθεση δίπλα από τη λέξη άνθρωπος, σε post που υπονοεί "αρπακτική" εκμετάλλευση σύνταξης ενός τρίτου με τον οποίο δεν υπήρχε καμία επαφή, είναι που μου έκανε εντύπωση εμένα πάντως. Επεξ/σία 13 Ιουνίου από Charismo 5
phanispal Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου Διόλου παράλογο, απ' τη στιγμή που λέει ότι ζούσε σαν ερημίτης έχοντας απαρνηθεί σύνταξη, μερίδιο κληρονομιάς κ.λπ.. Σου λέει αυτός ήταν θεόμουρλος.
afragorn Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου "Όταν ο Θεός δε σου στέλνει κοπέλια, σου στέλνει ο διάολος ανίψια" λέγανε οι παλιοί. Καλή του ώρα όπου είναι ο άνθρωπος ( ? )...
vamvakoolas Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου 1 hour ago, Ukforthemoment said: Μα δεν θέλουν τα ένσημα ή κατάσταση ,τα χρήματα θέλουν.Γράφει για αποποίηση ή όχι. Υπάρχει δυνατότητα να μεταφερθουν ένσημα ή σύνταξη σε ανιψιά;Γενικά ,αν υπάρχει τέτοια δυνατότητα ή πρόβλεψη. αμφιβαλλω ειδικα για Γερμανια εκτος αν υπαρχει επιθυμια απο τον Θανοντα. Επειδη προφανως δε ξερουμε λεπτομεριες, εικαζω. Υ.Γ: Υπαρχει η δυνατοτητα ρευστοποιησης (σε χρημα) των ενσημων, δεν ειναι μονο η συνταξη οποτε ο καθε φορεας δε μπορει στο καθενα να το κανει αυτο...εδω αλλοι που ζουν και θελουν να ρευστοποιησουν και σε μερικες περιπτωσεις δε μπορουν
mariosnik_ Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου Βρείτε δικηγόρο Έλληνα που να συνεργάζεται με γερμανικό δικηγορικό γραφείο και να μπορούν να ψάξουν αυτοί με μια δική σας εξουσιοδότηση αλλιώς θα αργήσετε πολύ. Για την κληρονομιά υπάρχει περιθώριο αποποίησης ειδάλλως θεωρείται πως την αποδεχτηκατε σιωπηρά. Το μόνο σίγουρο επίσης είναι ότι δεν παίζει να χορηγησουν σύνταξη σε ανηψιό. Το χρέος στην αγροτική μπορεί να έχει παραγραφεί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα