BadIndian Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου 3 ώρες πριν, Andy είπε Νοικιάζω ένα διαμέρισμα σε μια οικογένεια τα τελευταία 10 χρόνια περίπου. Όλα νόμιμα, με Taxis κτλπ κτλπ. Είχαμε κάνει ανανέωση για το 2024 και για το 2025 είχαμε σιωπηρή ανανέωση. Αποφάσισα να το πουλήσω και ενημέρωσα προφορικά για αυτήν μου την πρόθεση πριν 2 μήνες περίπου για να αρχίσουν να ψάχνουν. Αυτόν τον μήνα το ενοίκιο δεν μπήκε με την πρόφαση ότι έχουν έξοδα για να βρουν άλλο σπίτι (λολ) και δεν ξέρουν αν θα πληρώσουν. Αφού είπα ότι θα κάνω και εγώ όλες τις νόμιμες ενέργειες (δικηγόρος), τελικά είπαν ότι θα πληρώνουν κανονικά και απλά να του κάνω ανανέωση για το 2025. Εγώ μετά από όλα αυτά θέλω να φύγουν και να τους ενημερώσω και επίσημα γιατί φοβάμαι ότι θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην πώληση αλλά από την άλλη δεν θέλω να τους πετάξω στον δρόμο. Άρα να τους πω ότι π.χ. μέχρι τέλη Σεπτέμβρη να έχουν φύγει. Οι ερωτήσεις είναι: Να τους κάνω ανανέωση για το 2025 ή θα πυροβολήσω τα πόδια μου; Την ειδοποίηση να την στείλω με ένα SMS/email; Ή να βάλω δικηγόρο; Εσείς πώς θα το προσεγγίζατε; Καλύτερα να συμβουλευτείς τον δικηγόρο σου, σχετικά με το ποιες ακριβώς είναι οι έννομες συνέπειες του κομματιού που υπογράμμισα, αλλά και για το ποιες ακριβώς προϋποθέσεις πρέπει να τηρήσεις εφεξής, εφόσον θες να τους βγάλεις. 1
techartware Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου Χρειάζεται να ενημερώσεις 3 μήνες νωρίτερα, ιδανικά με email αν ενημερώσεις εσύ. Αν στο σπίτι μένουν ανήλικα παιδιά, τότε προβλέπεται 6 μήνες νωρίτερα. Η ενημέρωση γίνεται πριν τη λήξη του συμφωνητικού. 1
JakeKaufman Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 4 hours ago, Silverage said: Μπορεί, δεν το γνωρίζω. Αυτό που, ενώ δεν γνωρίζετε, σπεύδετε να συμβουλέψετε…. Επεξ/σία 15 Ιουνίου από JakeKaufman 2 1
Silverage Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου 4 λεπτά πριν, JakeKaufman είπε Αυτό που, ενώ δεν γνωρίζετε, σπεύδετε να συμβουλέψετε…. Σιγά, φωτεινε παντογνώστη... Άλλωστε δεν του έδωσα οδηγίες για εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, γνώμη ήθελε αν θα ανανέωνε το συμβόλαιο, εγώ είχα την εντύπωση ότι με την ανανέωση ισχύει η 3ετία, μου γράψανε μετά ότι δεν ισχύει και το ξανασκέφτηκα. 3 2
Super Moderators paredwse Δημοσ. 15 Ιουνίου Super Moderators Δημοσ. 15 Ιουνίου 5 hours ago, Andy said: Νοικιάζω ένα διαμέρισμα σε μια οικογένεια τα τελευταία 10 χρόνια περίπου. Όλα νόμιμα, με Taxis κτλπ κτλπ. Είχαμε κάνει ανανέωση για το 2024 και για το 2025 είχαμε σιωπηρή ανανέωση. Αποφάσισα να το πουλήσω και ενημέρωσα προφορικά για αυτήν μου την πρόθεση πριν 2 μήνες περίπου για να αρχίσουν να ψάχνουν. Αυτόν τον μήνα το ενοίκιο δεν μπήκε με την πρόφαση ότι έχουν έξοδα για να βρουν άλλο σπίτι (λολ) και δεν ξέρουν αν θα πληρώσουν. Αφού είπα ότι θα κάνω και εγώ όλες τις νόμιμες ενέργειες (δικηγόρος), τελικά είπαν ότι θα πληρώνουν κανονικά και απλά να του κάνω ανανέωση για το 2025. Εγώ μετά από όλα αυτά θέλω να φύγουν και να τους ενημερώσω και επίσημα γιατί φοβάμαι ότι θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην πώληση αλλά από την άλλη δεν θέλω να τους πετάξω στον δρόμο. Άρα να τους πω ότι π.χ. μέχρι τέλη Σεπτέμβρη να έχουν φύγει. Οι ερωτήσεις είναι: Να τους κάνω ανανέωση για το 2025 ή θα πυροβολήσω τα πόδια μου; Την ειδοποίηση να την στείλω με ένα SMS/email; Ή να βάλω δικηγόρο; Εσείς πώς θα το προσεγγίζατε; Η ορθή διαδικασία είναι να στείλεις ένα εξώδικο με το οποίο ο δικηγόρος σου να ενημερώνει ότι η αορίστου χρόνου μίσθωση (αυτή που ανανεώθηκε σιωπηλά) θα λήξει με ισχύ τις 30 Σεπτεμβρίου 2025, ότι τους καλείς να σου παραδώσουν το σπίτι τότε και ότι μέχρι τότε θέλεις να δείχνεις το σπίτι μία/δύο φορές την εβδομάδα, σε ημέρες και ώρες που θα συμφωνήσετε μαζί. 34 minutes ago, techartware said: Χρειάζεται να ενημερώσεις 3 μήνες νωρίτερα, ιδανικά με email αν ενημερώσεις εσύ. Αν στο σπίτι μένουν ανήλικα παιδιά, τότε προβλέπεται 6 μήνες νωρίτερα. Η ενημέρωση γίνεται πριν τη λήξη του συμφωνητικού. Πού προβλέπεται τρίμηνη ενημέρωση; Που προβλέπεται εξάμηνη ενημέρωση εάν στο σπίτι μένουν ανήλικα παιδιά; Προβλέπεται άλλη προθεσμία αν στο σπίτι μένουν ΑΜΕΑ; Αν μένουν και σκυλιά; Γιατί η ενημέρωση να γίνει «ιδανικά με email»; 5 2
StamTheMan Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου 2 ώρες πριν, Silverage είπε Σιγά, φωτεινε παντογνώστη... Σταματα να απαντας ρε μαν. 2 ώρες πριν, techartware είπε Χρειάζεται να ενημερώσεις 3 μήνες νωρίτερα, ιδανικά με email αν ενημερώσεις εσύ. Αν στο σπίτι μένουν ανήλικα παιδιά, τότε προβλέπεται 6 μήνες νωρίτερα. Η ενημέρωση γίνεται πριν τη λήξη του συμφωνητικού. Πηγη; trust me bro? 1
CONAN_ Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου Μια συμβουλή μιας και πρόσφατα είχα παρόμοια διαδικασία. Το σπίτι θα το πουλήσεις πολυ πιο εύκολα οταν θα ειναι αδειο. Παθών.... 2
Grfoxz Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου Ξεκινάς κάθε νόμιμη διαδικασία για να τους βγάλεις έξω. Μιλάς με δικηγόρο άμεσα διότι κάθε μέρα που περνάει χάνεται. Μην ακούς δικαιολογίες "οκ θα φύγω, ψάχνω αλλά δε βρίσκω, μέχρι 30 Σεπτεμβρίου θα σου δώσω κλειδιά" ο Σεπτέμβρης θα γίνει Οκτώβριος και ο Οκτώβριος Δεκέμβριος. Άμεσα ξεκινάς διαδικασία. Η σωστή διαδικασία γνωστοποίησης είναι το εξώδικο. Ειδικά αν σου κρατάν ενοίκια. Το ότι έχουν έξοδα μετακόμισης δεν σε αφορά. Σε καμία περίπτωση δεν ανανεώνεις. Με το που τους είπες να φύγουν και ότι το πουλάς άρχισαν να μην πληρώνουν ενοίκια και να σου λένε κάνε ανανέωση για να πληρώσουμε. Μετά από αυτό καμία φιλική διευθέτηση. 3
stelios_2809 Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου Offtopic - έχει καεί η γούνα μου γιατί σε σπίτι που μένω ως ενοικιαστής εδώ και 2 χρονια και 8 μήνες , μου είπε ότι το θέλει για ιδιοκατοίκηση. Στους δίπλα είχε πει ότι το θέλει για πώληση .. και ήρθε νεοσ Νοικάρης .. οπότε κλασσική περίπτωση. Προφανώς τυπικός σε όλα αλλά πλέον με ένα μωρό 4 μηνών δεν είναι τόσο εύκολο εύκολα τα πράγματα. Υπόψη στο συμβόλαιο εκτός της τριετίας είχαμε αναφέρει και τον τέταρτο χρόνο κλπ , ως μίσθωμα έναρξης. Στο χρονικό της υπόθεσης , προφανώς δεν θα καταχραστώ τις ημερομηνίες , μακάρι να φύγω και νωρίτερα αλλά μια οικογένεια με παιδιά σχολεία κλπ δεν είναι σε δύο μήνες βγήκαν. ας είμαστε λίγο άνθρωποι .. και το ότι πούλησα το σπίτι και σε δύο μήνες να φύγουν καλό να μην είναι αυτοσκοπος. 3
kage Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου Αν δεν σε πληρωσαν κ περασε ο μηνας ειναι η εύκολη κ γρηγορη λυση σου..εξωση λογω δυστροπιας / διαταγή εξωσης ενοικιαστη
Vstromrider Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου 11 ώρες πριν, Andy είπε Να τους κάνω ανανέωση για το 2025 ή θα πυροβολήσω τα πόδια μου; να μην τους κανεις. 1
Doubt Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου 21 ώρες πριν, Andy είπε Αυτόν τον μήνα το ενοίκιο δεν μπήκε με την πρόφαση ότι έχουν έξοδα για να βρουν άλλο σπίτι (λολ) και δεν ξέρουν αν θα πληρώσουν. Μην πάρεις λεφτά, κλείσε τον τραπεζικό λογαριασμό για να μην μπορεί να σου βάλει χρήματα και ο δικηγόρος θα αναλάβει τα υπόλοιπα και θα σου βγάλει διαταγή απόδοσης μισθίου. Μετά έχει 20 μέρες προθεσμία να φύγει. 1
Grfoxz Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου 13 ώρες πριν, stelios_2809 είπε Offtopic - έχει καεί η γούνα μου γιατί σε σπίτι που μένω ως ενοικιαστής εδώ και 2 χρονια και 8 μήνες , μου είπε ότι το θέλει για ιδιοκατοίκηση. Στους δίπλα είχε πει ότι το θέλει για πώληση .. και ήρθε νεοσ Νοικάρης .. οπότε κλασσική περίπτωση. Προφανώς τυπικός σε όλα αλλά πλέον με ένα μωρό 4 μηνών δεν είναι τόσο εύκολο εύκολα τα πράγματα. Υπόψη στο συμβόλαιο εκτός της τριετίας είχαμε αναφέρει και τον τέταρτο χρόνο κλπ , ως μίσθωμα έναρξης. Στο χρονικό της υπόθεσης , προφανώς δεν θα καταχραστώ τις ημερομηνίες , μακάρι να φύγω και νωρίτερα αλλά μια οικογένεια με παιδιά σχολεία κλπ δεν είναι σε δύο μήνες βγήκαν. ας είμαστε λίγο άνθρωποι .. και το ότι πούλησα το σπίτι και σε δύο μήνες να φύγουν καλό να μην είναι αυτοσκοπος. Ανθρωποι να είναι ναι. Αλλά αν διάβασεις παρακρατήσανε ενοίκια και είπαν "θα βάλουμε τα λεφτα αν...". Εκει καθε δικιο και ανθρωπιά έχει χαθεί.
Nokia3210 Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου 3 μηνες δωσε διορια για να μετακομισουν, 2 μηνες ειναι λιγο για να βρουν κατι αλλο πλεον...1 σεπτεμβριου δηλαδη να ειναι το σπιτι κενο, να εχουν φυγει.. 1
txcellas Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου 4 ώρες πριν, Doubt είπε Μην πάρεις λεφτά, κλείσε τον τραπεζικό λογαριασμό για να μην μπορεί να σου βάλει χρήματα και ο δικηγόρος θα αναλάβει τα υπόλοιπα και θα σου βγάλει διαταγή απόδοσης μισθίου. Μετά έχει 20 μέρες προθεσμία να φύγει. Διαβολικό φιλε! Μπράβο 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις