Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, txcellas είπε

Διαβολικό φιλε! Μπράβο 

Διαβολικοί είναι ορισμένοι τύποι που τους βάζεις στην περιουσία σου "παναγίες" και την άλλη μέρα σου έρχεται ο ουρανός στο κεφάλι.

όλα αυτά off the record και με δική σας ευθύνη (και του δικηγόρου σας βεβαίως)

• Like 5
  • Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για να μην κοροιδευομαστε, έτσι όπως έχει πάει η κατάσταση με τα σπίτια και τα ενοίκια, ζήτημα είναι αν φτάνουν και 6 μήνες για να βρεις σπίτι και περιοχή. Από την άλλη όμως δεν φταίει για αυτό ο ιδιοκτήτης που θέλει να πουλήσει το σπίτι και το να μένει κάποιος μέσα δημιουργεί πρόβλημα. Ειδικά δε όταν ακούς ότι κάνε ανανέωση για να πληρώσουμε.... Εκεί τέλος κάθε πιθανότητα συνεννόησης. 

• Like 4
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Doubt είπε

Μην πάρεις λεφτά, κλείσε τον τραπεζικό λογαριασμό για να μην μπορεί να σου βάλει χρήματα και ο δικηγόρος θα αναλάβει τα υπόλοιπα και θα σου βγάλει διαταγή απόδοσης μισθίου. Μετά έχει 20 μέρες προθεσμία να φύγει.

Ξεχνάς κάτι όμως. Ισχύει και αυτό 👇

Σε περίπτωση που ο εκμισθωτής αρνείται να εισπράξει τα ενοίκια μπορείτε να τα καταθέσετε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων – στο όνομά του – και να κοινοποιήσετε το γραμμάτιο παρακαταθήκης μέσω δικαστικού επιμελητή. Και σ’ αυτή την περίπτωση να συμβουλευτείτε τον/την δικηγόρο σας για εναλλακτικές επιλογές εξόφλησης του ενοικίου.

• Like 14
  • Thanks 1
  • Haha 2
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Ξεχνάς κάτι όμως. Ισχύει και αυτό 👇

Σε περίπτωση που ο εκμισθωτής αρνείται να εισπράξει τα ενοίκια μπορείτε να τα καταθέσετε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων – στο όνομά του – και να κοινοποιήσετε το γραμμάτιο παρακαταθήκης μέσω δικαστικού επιμελητή. Και σ’ αυτή την περίπτωση να συμβουλευτείτε τον/την δικηγόρο σας για εναλλακτικές επιλογές εξόφλησης του ενοικίου.

Οπως λέει και η ίδια η παράγραφος. Πρέπει να μπει στην μέση ο δικαστικός επιμελητής. Τον οποίο θα πρέπει να πληρώσει ο ενοικιαστης για να ειδοποιήσει τον ιδιοκτήτη, σιγά μην μπει σε αυτή την διαδικασία ο ενοικιαστης που λέει ότι έχει έξοδα για το άλλο σπίτι.... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά το θέμα έχει παραγίνει, παρόμοια περίπτωση την πάτησε συνάδελφος γνωστός μου...
Αγόρασε σπίτι για πρώτη κατοικία που μέσα μένουν ενοικιαστές και τον είχαν διαβεβαιώσει ο μεσίτης ο πωλητής και ο ενοικιαστής ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία 8α έχουν φύγει αν τυχόν του πάρει και κανένα μήνα παραπάνω 8α πληρώσουν το ενοίκιο τους...
Το ακίνητο του άρεσε το ήθελε και τον βόλευε οικονομικά και στο σημείο που βρίσκετε οπότε και το προχώρησε.
Μόλις υπέγραψε του είπαν ότι ο ενοικιαστής δεν έχει πληρώσει τα 2 τελευταία ενοίκια έβγαλε την εγγύηση και ετοιμάζετε να φύγει.
Μόλις επικοινώνησε μαζί του για να δει τι γίνετε του λέει ψάχνω αλλά δε βρίσκω, όταν βρω θα φύγω, ο παλιός ιδιοκτήτης δεν υπάρχει με εσένα δεν έχω κάποιο συμβόλαιό μέχρι να φύγω δε πληρώνω τίποτα αυτό που έχω λήγει σε 4 μήνες και ο νόμος με καλύπτει για άλλους 6....
Του γύρισε και του  γυάλισε το μάτι πλήρωνε ενοίκιο και δόση δάνειου και μέσα στο σπίτι που αγόρασε έμενε κάποιος που όχι μονό τον κορόιδεψε αλλά του το έπαιξε και κάμποσος έψαχνε δικηγόρο τι έκανε τελικά δεν ξέρω...

Επεξ/σία από Deu164
  • Sad 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, stelios_2809 είπε

Offtopic - έχει καεί η γούνα μου γιατί σε σπίτι που μένω ως ενοικιαστής εδώ και 2 χρονια και 8 μήνες , μου είπε ότι το θέλει για ιδιοκατοίκηση. Στους δίπλα είχε πει ότι το θέλει για πώληση .. και ήρθε νεοσ Νοικάρης .. οπότε κλασσική περίπτωση. Προφανώς τυπικός σε όλα αλλά πλέον με ένα μωρό 4 μηνών δεν είναι τόσο εύκολο εύκολα τα πράγματα. Υπόψη στο συμβόλαιο εκτός της τριετίας είχαμε αναφέρει και τον τέταρτο χρόνο κλπ , ως μίσθωμα έναρξης. 

Μακρια απο τετοιους.
Απανταω σε αγγελια για μονοκατοικια,μιλαω με μια γλυκια γυναικα,συμφωνουμε,μετακομιζω και αρχιζει το πανηγυρι.

Η γρια που της ανηκε,ηθελε 350,εμεις συμφωνησαμε 280 και επειδη δεν ειχαμε ξεκινησει τη μισθωση στο taxis,ζητησα μειωση για τα χαμενα επιδοματα ενοικιου 4 μηνων.
Η γυναικα μου ειπε να δινω 210 μεχρι να κανουμε τη μισθωση.
Στην πορεια εχω φτιαξει οτι υπηρχε χαλασμενο,ζητωντας μονο ανταλλακτικα,οπου χρειαζοταν,που μετα απο λιγο δε μου διναν ουτε για εκεινα.
Η γρια αφηνιασε με τα 210,ζηταει να φυγουμε αφου εχει ηδη αναρτηθει ομως  στο taxis.
Παιρνει το μακρυτερο.
Ερχεται στον ενα χρονο και ζηταει να φυγουμε για να μεινει αυτη.
Ξαναπαιρνει μακρυτερο.
Στον  1,5 χρονο τα ιδια.
Φερε δικηγορο της λεω.
Καπου εκει πηρε τα χαμπαρια της και  μας ειπε οτι δε θα το ξανανοικιασει.
Απο τοτε μια μονιμη ενοχληση,μεχρι το τελος της τριετιας που εγινε η μαχη.

Ευτυχως βρηκαμε ακριβως στο τελος της τριετιας.

Πριν φυγουμε καν,μαθαινουμε ,σαν το διαολο,απο συναδελφο της κοπελας μου,οτι πηγαν να δουν ενα σπιτι,απ εξω,μεχρι να φυγουν οι ενοικιαστες και μετα θα μπαιναν να το δουν μεσα.
Μαντεψε ποιανουν το σπιτι ηταν.
RUUUUUN της ειπαμε.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Deu164 είπε

Γενικά το θέμα έχει παραγίνει, παρόμοια περίπτωση την πάτησε συνάδελφος γνωστός μου...
Αγόρασε σπίτι για πρώτη κατοικία που μέσα μένουν ενοικιαστές και τον είχαν διαβεβαιώσει ο μεσίτης ο πωλητής και ο ενοικιαστής ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία 8α έχουν φύγει αν τυχόν του πάρει και κανένα μήνα παραπάνω 8α πληρώσουν το ενοίκιο τους...
Το ακίνητο του άρεσε το ήθελε και τον βόλευε οικονομικά και στο σημείο που βρίσκετε οπότε και το προχώρησε.
Μόλις υπέγραψε του είπαν ότι ο ενοικιαστής δεν έχει πληρώσει τα 2 τελευταία ενοίκια έβγαλε την εγγύηση και ετοιμάζετε να φύγει.
Μόλις επικοινώνησε μαζί του για να δει τι γίνετε του λέει ψάχνω αλλά δε βρίσκω, όταν βρω θα φύγω, ο παλιός ιδιοκτήτης δεν υπάρχει με εσένα δεν έχω κάποιο συμβόλαιό μέχρι να φύγω δε πληρώνω τίποτα αυτό που έχω λήγει σε 4 μήνες και ο νόμος με καλύπτει για άλλους 6....
Του γύρισε και του  γυάλισε το μάτι πλήρωνε ενοίκιο και δόση δάνειου και μέσα στο σπίτι που αγόρασε έμενε κάποιος που όχι μονό τον κορόιδεψε αλλά του το έπαιξε και κάμποσος έψαχνε δικηγόρο τι έκανε τελικά δεν ξέρω...

Πάντως εγώ γνωρίζω παρόμοια περίπτωση όπου έγινε εξαγορά χωρίς να έχουν συμβόλαιο ενεργό αυτοί που ήταν μέσα. Μέσα σε 3 μήνες είχαν τρέξει διαδικασίες οι δικηγόροι και τους βγάλανε. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Grfoxz είπε

Πάντως εγώ γνωρίζω παρόμοια περίπτωση όπου έγινε εξαγορά χωρίς να έχουν συμβόλαιο ενεργό αυτοί που ήταν μέσα. Μέσα σε 3 μήνες είχαν τρέξει διαδικασίες οι δικηγόροι και τους βγάλανε. 

Και έμενα αν γνωρίζω δικηγόρο για να του συστήσω με ρώτησε και έμαθα για την περίπτωση...
Σύστησα μια δικηγόρο που γνωρίζω από ένα δικηγορικό γραφείο με ειδίκευση σε δίκαιο ακινήτων, κληρονομικό, εταιρικό...

Του γύρισε το μυαλό γιατί το είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή από το ενοίκιο έπρεπε να φύγει έψαχνε κάτι να είναι άμεσα κατοικήσιμο το συζήτησε με όλους και συμφώνησαν διαβεβαιώνοντάς τον. Ακόμα και με τους ενοικιαστές 2-3 φορές που πήγε να δει με μηχανικούς και ο ίδιος 7-8 μήνες νωρίτερα...
Οταν ήρθε η ώρα του λέει φθηνό και κάλο στη περιοχή να με βολεύει δε βρίσκω έχω άλλους 5 μήνες ακόμα συμβόλαιο ο νομός μου δίνει και άλλους 6 μετά τη λήξη, ο  παλιός ιδιοκτήτης δεν υπάρχει με εσένα κάποια συμφωνία δεν έχω όταν έρθει η ώρα θα σου πω...

Επεξ/σία από Deu164
Δημοσ.
15 ώρες πριν, Doubt είπε

Μην πάρεις λεφτά, κλείσε τον τραπεζικό λογαριασμό για να μην μπορεί να σου βάλει χρήματα και ο δικηγόρος θα αναλάβει τα υπόλοιπα και θα σου βγάλει διαταγή απόδοσης μισθίου. Μετά έχει 20 μέρες προθεσμία να φύγει.

Οτι να'ναι.
Ασε το οτι δεν εχει λογικη αυτο που λες,η λυση λεγεται παρακαταθηκων και δανειων.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Deu164 είπε

Και έμενα αν γνωρίζω δικηγόρο για να του συστήσω με ρώτησε και έμαθα για την περίπτωση...
Σύστησα μια δικηγόρο που γνωρίζω από ένα δικηγορικό γραφείο με ειδίκευση σε δίκαιο ακινήτων, κληρονομικό, εταιρικό...

Του γύρισε το μυαλό γιατί το είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή από το ενοίκιο έπρεπε να φύγει έψαχνε κάτι να είναι άμεσα κατοικήσιμο το συζήτησε με όλους και συμφώνησαν διαβεβαιώνοντάς τον. Ακόμα και με τους ενοικιαστές 2-3 φορές που πήγε να δει με μηχανικούς και ο ίδιος 7-8 μήνες νωρίτερα...
Οταν ήρθε η ώρα του λέει φθηνό και κάλο στη περιοχή να με βολεύει δε βρίσκω έχω άλλους 5 μήνες ακόμα συμβόλαιο ο νομός μου δίνει και άλλους 6 μετά τη λήξη, ο  παλιός ιδιοκτήτης δεν υπάρχει με εσένα κάποια συμφωνία δεν έχω όταν έρθει η ώρα θα σου πω...

Η λύση σε όλες αυτές τις περιπτωσεις είναι απλή. Απαιτεί ο μελλοντικός ιδιοκτήτης την υπογραφή συμφωνητικού ότι θα αποχωρήσει ο ενοικιαστης μετά την πώληση, είτε άμεσα είτε ένα περιθώριο που θα συμφωνήσει. Αν όχι τότε δεν προχωρούμε στην αγορά και τελειώνει το θέμα. 

Περιπτωσεις σαν αυτές θα υπάρχουν ολοένα και περισσότερες στο μελλον. Ο ιδιοκτήτης που σκοπεύει να πουλήσει το ακίνητο, εφόσον μένει ενοικιαστης μέσα και πληρώνει, δύσκολα θα τον βγάλει για να χάνει το ενοίκιο, το ακίνητο μπορεί να αργήσει να πουληθεί οπότε σου λέει άστους μέσα, πετάμε εκει μια παπατζα στον νέο αγοραστή ότι θα φύγουμε να το πουλήσουμε πρώτα και μετά γειά σας. 

• Like 4
Δημοσ.
6 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Οτι να'ναι.
Ασε το οτι δεν εχει λογικη αυτο που λες,η λυση λεγεται παρακαταθηκων και δανειων.

Δεν με ενδιαφέρει η άποψη σου, απλά και ξεκάθαρα.

7 ώρες πριν, Deu164 είπε

φθηνό και κάλο στη περιοχή να με βολεύει δε βρίσκω

Σώπα..

• Confused 1
Δημοσ.

Με όλα αυτά καταλαβαίνετε τι εστί πολυνομία η οποια οδηγεί στην ανομία. Ο καθένας γράφει τα προσωπικά του βιώματα ή αυτά που έχει ακούσει αλλά η νομθεσία σχετικά με τις μισθώσεις αλλάζει συχνά, όπως αλλάζουμε παντελόνια και φούστες.  Ότι συμφωνητικό και αν υπογράψεις είναι πιθανό να μην τηρηθεί. Ο Δικηγόρος σου θα προτείνει κάτι θα πληρώσεις και θα ξεκινήσει η διαδικασία αποβολής του μισθωτή (η οποία δεν είναι αυτονόητο ότι θα είναι σύντομη και ότι θα έχει χαμηλό κόστος).Πρέπει να καταλάβεις ότι μιλάς με έναν άνθρωπο που σου έδινε χρήματα για τις στεγαστικές του ανάγκες. Μίλησε του. Κατέγραψε τα προβλήματα. Εάν γνωρίζεις προσωπικά άλλους εκμισθωτές ρώτα εάν έχουν διαμερίσματα προς διάθεση. Συμπεριφέρσου ανθρώπινα ώστε να διευκολύνεις την διαδικασία. Έχεις στην φαρέτρα σου πολλά όπλα και αυτός είναι αδύναμος επειδή δεν έχει ενεργό μισθωτήριο αλλά έχει προστασία έως ένα βαθμό. Γίνε καλός άνθρωπος και θα δεις να γίνονται και αυτοί που συναναστρέφεσαι είτε προσωπικά είτε επαγγελματικά. Βάϊα κον ντίος (για όσους πιστεύουν)...

• Like 4
Δημοσ.
8 minutes ago, spirostolios said:

Πρέπει να καταλάβεις ότι μιλάς με έναν άνθρωπο που σου έδινε χρήματα για τις στεγαστικές του ανάγκες. Μίλησε του. Κατέγραψε τα προβλήματα. Εάν γνωρίζεις προσωπικά άλλους εκμισθωτές ρώτα εάν έχουν διαμερίσματα προς διάθεση. Συμπεριφέρσου ανθρώπινα ώστε να διευκολύνεις την διαδικασία. Έχεις στην φαρέτρα σου πολλά όπλα και αυτός είναι αδύναμος επειδή δεν έχει ενεργό μισθωτήριο αλλά έχει προστασία έως ένα βαθμό. Γίνε καλός άνθρωπος και θα δεις να γίνονται και αυτοί που συναναστρέφεσαι είτε προσωπικά είτε επαγγελματικά.

Πες τα ρε φίλε. Έχουμε ξεχάσει να είμαστε άνθρωποι και φερόμαστε ως "συμβαλλόμενα μέρη". Η κατάντια της κοινωνίας μας.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Update: Πηγα να τον παρω με το καλο και του τηλεφωνησα  να του πω οτι μεχρι τελος Σεπτέμβρη θα ηθελα να εχουν βρει κάτι αλλο. Μονο οτι δεν του σκοτωσα την οικογένεια δεν μου πε. Εδω να πουμε οτι εχω ενημερωσει απο Μαρτη.

Προφανως επισης οταν τον ρωτησα για το ενοικιο μου ειπε φουλ ειρωνικα ναι στο εχω βαλει δεν το βλεπεις? 🥲

Και προφανως δεν εχει ξεκινησει καν να ψαχνει και θελει να ξεκινησει απο φθινόπωρο.

Επεξ/σία από Andy
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Andy είπε

Update: Πηγα να τον παρω με το καλο και του τηλεφωνησα  να του πω οτι μεχρι τελος Σεπτέμβρη θα ηθελα να εχουν βρει κάτι αλλο. Μονο οτι δεν του σκοτωσα την οικογένεια δεν μου πε. Εδω να πουμε οτι εχω ενημερωσει απο Μαρτη.

Προφανως επισης οταν τον ρωτησα για το ενοικιο μου ειπε φουλ ειρωνικα ναι στο εχω βαλει δεν το βλεπεις? 🥲

Και προφανως δεν εχει ξεκινησει καν να ψαχνει και θελει να ξεκινησει απο φθινόπωρο.

Μα γιατι εισαι τέτοιος, ακου τι σου λενε οι άλλοι, ανθρωπιά πάνω απο όλα. Δωσε του εναν χρόνο, δεν βρίσκει. Ας ειμαστε άνθρωποι πρωτίστως.... με περιουσίες αλλων. 

Για οσους δεν το κατάλαβαν είναι ειρωνικό το σχόλιο. 

Επεξ/σία από Grfoxz
  • Like 6
  • Haha 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...