spirostolios Δημοσ. Τρίτη στις 11:22 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:22 μμ 40 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Sorry αλλα ελάχιστα από αυτά που λες στέκουν στην πράξη. Με το καλό μπορείς να τα πας καλά με λίγους ανθρώπους, με τους περισσότερους απλά σε καβαλάει ο άλλος και σε κάνει ότι θέλει χωρίς βελτίωση στην οποια σχέση. Δεν ξέρω τι εμπειρίες εχεις από εκμίσθωσης, αλλα από τον εργασιακό χώρο στο λεω σίγουρα. Άμα δεν βρεις τρόπο να κόψεις την φορα σε κάποιον, τελείωσες. Εχμ, είσαι δικηγόρος όπως λες. Σχεδόν κανένας ενοικιαστης η μη δεν παίζει να κάνει κόλπα και μαγκιές σε ιδιοκτήτη που είναι δικηγόρος, όπως και γενικοτερα στην ζωή, διότι γνωρίζουν ότι ξέρεις από πρώτο χέρι τις νόμιμες διαδικασίες και άμα χρειαστείς κάτι το κάνεις μόνος σου χωρίς να έχεις το κόστος που θα έδινε ένας άλλος πολίτης σε δικηγόρο για τις αμοιβές κτλ. Πίστεψε με, άμα δεν είχες αυτή την ιδιότητα, θα ήταν και διαφορετικά τα βιώματα που θα είχες. Δηλαδή επειδή είμαι δικηγόρος βρίσκουν χρήματα να δίνουν το ενοίκιο ενώ αμα ήμουν νταλικιέρης θα με είχαν απλήρωτο μήνες. Δεν ξέρω σε τι κόσμο ζεις αλλά στον δικό μου δεν καβαλιούνται όπως και στων περισσοτέρων ανθρώπων. Εάν νομίζεις ότι βρισκεσαι σε μόνιμη διαμάχη και κόβεις φόρες και άλλα φαιδρά επαναξιολόγησε την ζωή σου. Καλό βράδυ.
StamTheMan Δημοσ. Τετάρτη στις 12:00 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:00 πμ 1 ώρα πριν, Andy είπε Το κακο με το εξωδικο απ οτι μου ειπε ειναι οτι θα ειναι προσεκτικός και δεν θα τα αργει αρα αναγκαστικα θα πρέπει να του κανουμε αγωγη ούτως η αλλως. Νομιζα οτι το εξωδικο ειναι απαραιτητο πριν την αγωγη,σε τετοιες περιπτωσεις.
mariosnik_ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:07 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:07 πμ 22 λεπτά πριν, spirostolios είπε Δηλαδή επειδή είμαι δικηγόρος βρίσκουν χρήματα να δίνουν το ενοίκιο ενώ αμα ήμουν νταλικιέρης θα με είχαν απλήρωτο μήνες. Δεν ξέρω σε τι κόσμο ζεις αλλά στον δικό μου δεν καβαλιούνται όπως και στων περισσοτέρων ανθρώπων. Εάν νομίζεις ότι βρισκεσαι σε μόνιμη διαμάχη και κόβεις φόρες και άλλα φαιδρά επαναξιολόγησε την ζωή σου. Καλό βράδυ. Δεν κατάλαβες τίποτε από ότι γράφω. Δεν αναφέρομαι στην κατάσταση που δεν έχεις χρήματα. Αυτος που δεν έχει χρήματα και είναι τίμιος, θα στο πει ευθέως και ντομπρα, "δεν έχω χρήματα, δώστε μου κάποιον χρόνο όσο κρίνετε εσεις μέχρι να δω τι θα κάνω ξέρω ότι αυτό δεν είναι δικό σας πρόβλημα". Απεναντίας βλέπεις επιθετικές συμπεριφορές όπως: "Δεν μπορείς να μου κάνεις κάτι, ενοίκιο δεν σου βάζω", εκβιασμούς του τύπου υπέγραψε νέο συμβόλαιο για να πληρώσω. Παρομοια η αλλού τύπου σκηνικά στον εργασιακό τομέα με συναδέλφους εναντίον συναδέλφων. Πχ σε δουλειά τυγχάνει ο ένας να λέει ψέμματα και να συκοφαντεί τον άλλον, ενώ κανονικά αυτός που είχε δίκιο έπρεπε να κάνει μήνυση και να βρει τρόπο να προστατέψει τον εαυτό του προτίμησε την παραίτηση γιατί που να μπλέκει τώρα και να πληρώνει. Είναι πολλά που δεν μπορώ να τα γράφω όλα τώρα με σεντόνια, οι περισσότεροι εξ' αυτών που τα κάνουν, τα κάνουν γιατί ξέρουν ότι είσαι στην αδύναμη μεριά η οτι δεν σε συμφέρει να κινηθείς νομικά εναντίον τους. Άμα ήξεραν ότι έχεις την ιδιότητα του δικηγόρου, ένα μεγάλο ποσοστό θα τηρούσε διαφορετική στάση, διότι οι πιο πολλοί πατάνε πάνω στο ότι δεν σε συμφέρει να πληρώσεις δικηγόρο η έχεις άγνοια νόμων. Αυτό προσπαθώ να πω με το προηγούμενο μήνυμα μου. Το να τους παίρνεις όλους με το καλό, δεν θα το καταφέρεις με όλους, όσο μάλλον με αυτούς που σου συμπεριφέρονται εκβιαστικα, σε κατηγορούν και σε κράζουν οπως ο φίλος παραπάνω που αναφέρει ότι τους τηλεφώνησε για να τους ρωτήσει με το καλό και αυτοί του απάντησαν μόνο που δεν τους σκότωσε την οικογένεια, δεν υπάρχει τίποτε να κάνεις με το καλό σε κάτι τέτοια, και οι περιπτώσεις αυτές πλεον είναι 50% με ρυθμούς αυξητικους. Στον κόσμο τον δικό σου δεν ξέρω τι γίνεται. Ξέρω όμως τι γίνεται στον δικό μου. Που όπου και να πας, όπου και να σταθείς, θα βρεθεί αυτός ο ένας να σου χαλάσει την ψυχολογία και να σου κάνει πόλεμο. Είναι πολύ περισσότεροι από ότι νομίζουμε και δεν έχει να κάνει το θέμα με το αν έχει λεφτά η δεν έχει, μπορεί κάλλιστα και να έχει λεφτά, αλλά θα αναγκαστείς να μπεις σε διαμάχη η να απαλλαχθείς απο την παρουσία του αν θες να προστατευθείς και να ηρεμήσεις. 4
kage Δημοσ. Τετάρτη στις 04:11 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 04:11 πμ (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Andy είπε Απαντάω στους περισσότερους μετά το update. Η προσπάθεια με το καλό έγινε μετά απο επικοινωνία με δικηγορο που μου ειπε να του μιλησω πρώτα με το καλο και να του πω να αδειασει το σπιτι για να δούμε τις προθέσεις τους. Μετά από αυτο που έγινε και την γενική άρνηση του μου ειπε οτι μπορουμε να παμε ειτε με το εξώδικο (για τα ενοικια) είτε με την αγωγη για αγωγη κατευθειαν για να φυγει. Το κακο με το εξωδικο απ οτι μου ειπε ειναι οτι θα ειναι προσεκτικός και δεν θα τα αργει αρα αναγκαστικα θα πρέπει να του κανουμε αγωγη ούτως η αλλως. Αυτα Ποσους μηνες χρωσταει κ ποσα κοινοχρηστα κτλ...το σπιτι το νοικιαζεις κοντα 4ψηφιο ή χαμηλο 3ψηφιο? Η περιοχη σε τι υψος ενοικιων ειναι?αν οι αλλοι δινουν 1000ε κ αυτος δινει τα μισα τον συμφερει να κατσει κανα 6μηνο ακομη κ με δικηγορο...Εχει χρηματα για να τα εξοφλησει ολα αυτα κ να χασει κ κανα χιλιαρικο για δικηγορο? Απ οσο ξερω το εξωδικο με δικαστικο επιμελητη απαιτειτε κ στις 2 περιπτωσεις(αγωγη ειτε εκδοση διαταγης αποδοσης μισθιου χωρις δικη..ισχυει κατι αλλο ξερει κανεις? Για μενα επρεπε να προσφερεις χαρισμα μηνων αν εφευγαν μεχρι τελος μηνα αν δεν χρωστανε πολλα Επεξ/σία Τετάρτη στις 06:04 πμ από kage
fitsoulas2024 Δημοσ. Τετάρτη στις 07:30 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 07:30 πμ (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, CONAN_ είπε Ειπα οτι αν το προς πωληση ακινητο κατοικείται τοτε πρεπει να υπαρχει ενεργό συμβόλαιο το οποιο καταγράφεται. Οπως επίσης καταγράφεται οτι το σπίτι παραδίδεται άδειο, με όλους τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας , και κοινοχρήστων εξοφλημένους. Μερικοί ζητάνε και τα τελευταία αποδεικτικά εξόφλησης. Στην δική σου περίπτωση δεν ξερω τι μαγείρεμα έπεσε, αν δεν ειχες πρόβλημα με την νοικαρισσα, ήσουν τυχερός. Και ποιος θα ασχοληθει να πιστοποιησει αν κατοικειται ή δεν κατοικειται. Δλδ αν δεν υπαρχει ενεργο συμβολαιο δε μπορει να πωληθει ενα σπιτι? Ειναι δυνατον? Αδειο το παρελαβα το σπιτι.Οι λογ/σμοι οπως εχει ειπωθει σε αλλα νηματα, βαρυνουν το συνδρομητη, οχι το ακινητο. Απλα εβγαλα ΔΕΗ και νερο στο ονομα μου. Δεν επεσε κανενα μαγειρεμα. Το τι προβληματα ειχα με τη νοικαρισσα τα εχω αναφερει. Ειχα παρει στεγαστικο, πιεζομουν κι εγω απο το δικο μου σπιτονοικοκυρη να φυγω γιατι θα εβαζε μεσα το γαμπρο του, και καιγομουν να βρω σπιτι, εψαξα μερικα στο μερος που ηθελα και δε με ικανοποιουσαν. Μολις βρηκα το καταλληλο εσπευσα να το αγορασω(μαλιστα ο ιδιοκτητης του, που ζητουσε και τρελα λεφτα, εκανε και το ζορικο). Το τελευταιο που με απασχολησε ηταν αν υπηρχε ή οχι αλλος μεσα. Για μεινω εγω το πηρα υποψιν, οχι για να το νοικιασω αλλου. Επεξ/σία Τετάρτη στις 07:31 πμ από fitsoulas2024
Doubt Δημοσ. Τετάρτη στις 07:58 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 07:58 πμ 23 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε Και ποιος θα ασχοληθει να πιστοποιησει αν κατοικειται ή δεν κατοικειται. Δλδ αν δεν υπαρχει ενεργο συμβολαιο δε μπορει να πωληθει ενα σπιτι? Ειναι δυνατον? Μα τι λες τώρα; Το σπίτι το είδες πριν το αγοράσεις; Μόνο από έξω; -------------- Επειδή πούλησα πρόσφατα μισθωμένο διαμέρισμα, στα ζητούμενα έγγραφα από τον συμβολαιογράφο ήταν και απλή φωτοτυπία της σύμβασης μίσθωσης. Σε περίπτωση αρχικής 3ετίας ο μισθωτής καλύπτεται με τους ίδιους όρους μέχρι τη λήξη.
Andy Δημοσ. Τετάρτη στις 09:56 πμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 09:56 πμ (επεξεργασμένο) 5 hours ago, kage said: Ποσους μηνες χρωσταει κ ποσα κοινοχρηστα κτλ...το σπιτι το νοικιαζεις κοντα 4ψηφιο ή χαμηλο 3ψηφιο? Η περιοχη σε τι υψος ενοικιων ειναι?αν οι αλλοι δινουν 1000ε κ αυτος δινει τα μισα τον συμφερει να κατσει κανα 6μηνο ακομη κ με δικηγορο...Εχει χρηματα για να τα εξοφλησει ολα αυτα κ να χασει κ κανα χιλιαρικο για δικηγορο? Απ οσο ξερω το εξωδικο με δικαστικο επιμελητη απαιτειτε κ στις 2 περιπτωσεις(αγωγη ειτε εκδοση διαταγης αποδοσης μισθιου χωρις δικη..ισχυει κατι αλλο ξερει κανεις? Για μενα επρεπε να προσφερεις χαρισμα μηνων αν εφευγαν μεχρι τελος μηνα αν δεν χρωστανε πολλα Αυτον τον μηνα χρωσταει μονο. Απλα θα χρωσταει και αυτους που ερχονται μεχρι να φυγει οπως μου ειπε. Το σπιτι ειναι νοτια προαστια και το νοικιαζω 600 ευρω ενω γυρω γυρω η τιμη ειναι γυρω στα 700+ για παρομοια σπιτια. Το θεμα ειναι οτι φοβαμαι μην κανει καμια ζημια στο σπιτι αλλα μ φαινεται ακραιο καθως δεν εχει δωσει τετοια δειγματα Επεξ/σία Τετάρτη στις 09:57 πμ από Andy
The_Judas Δημοσ. Τετάρτη στις 10:14 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:14 πμ (επεξεργασμένο) ----- Επεξ/σία Τετάρτη στις 10:15 πμ από The_Judas
CONAN_ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:18 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:18 πμ 18 λεπτά πριν, Andy είπε Αυτον τον μηνα χρωσταει μονο. Απλα θα χρωσταει και αυτους που ερχονται μεχρι να φυγει οπως μου ειπε. Το σπιτι ειναι νοτια προαστια και το νοικιαζω 600 ευρω ενω γυρω γυρω η τιμη ειναι γυρω στα 700+ για παρομοια σπιτια. Το θεμα ειναι οτι φοβαμαι μην κανει καμια ζημια στο σπιτι αλλα μ φαινεται ακραιο καθως δεν εχει δωσει τετοια δειγματα Να ένα παράδειγμα γιατι υποστηρίζω και επιμένω οτι το σπίτι πρέπει να ειναι αδειο πρίν πωληθεί. Τώρα το πρόβλημα με τον ενοικιαστή θα μεταφερθεί στον αγοραστή. Απορώ γιατί το δέχτηκε εκτός αν το πούλαγες σε τιμή ευκαιρίας .... 1
The_Judas Δημοσ. Τετάρτη στις 10:21 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:21 πμ (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Δεν κατάλαβες τίποτε από ότι γράφω. Δεν αναφέρομαι στην κατάσταση που δεν έχεις χρήματα. Αυτος που δεν έχει χρήματα και είναι τίμιος, θα στο πει ευθέως και ντομπρα, "δεν έχω χρήματα, δώστε μου κάποιον χρόνο όσο κρίνετε εσεις μέχρι να δω τι θα κάνω ξέρω ότι αυτό δεν είναι δικό σας πρόβλημα". Απεναντίας βλέπεις επιθετικές συμπεριφορές όπως: "Δεν μπορείς να μου κάνεις κάτι, ενοίκιο δεν σου βάζω", εκβιασμούς του τύπου υπέγραψε νέο συμβόλαιο για να πληρώσω. Παρομοια η αλλού τύπου σκηνικά στον εργασιακό τομέα με συναδέλφους εναντίον συναδέλφων. Πχ σε δουλειά τυγχάνει ο ένας να λέει ψέμματα και να συκοφαντεί τον άλλον, ενώ κανονικά αυτός που είχε δίκιο έπρεπε να κάνει μήνυση και να βρει τρόπο να προστατέψει τον εαυτό του προτίμησε την παραίτηση γιατί που να μπλέκει τώρα και να πληρώνει. Είναι πολλά που δεν μπορώ να τα γράφω όλα τώρα με σεντόνια, οι περισσότεροι εξ' αυτών που τα κάνουν, τα κάνουν γιατί ξέρουν ότι είσαι στην αδύναμη μεριά η οτι δεν σε συμφέρει να κινηθείς νομικά εναντίον τους. Άμα ήξεραν ότι έχεις την ιδιότητα του δικηγόρου, ένα μεγάλο ποσοστό θα τηρούσε διαφορετική στάση, διότι οι πιο πολλοί πατάνε πάνω στο ότι δεν σε συμφέρει να πληρώσεις δικηγόρο η έχεις άγνοια νόμων. Αυτό προσπαθώ να πω με το προηγούμενο μήνυμα μου. Το να τους παίρνεις όλους με το καλό, δεν θα το καταφέρεις με όλους, όσο μάλλον με αυτούς που σου συμπεριφέρονται εκβιαστικα, σε κατηγορούν και σε κράζουν οπως ο φίλος παραπάνω που αναφέρει ότι τους τηλεφώνησε για να τους ρωτήσει με το καλό και αυτοί του απάντησαν μόνο που δεν τους σκότωσε την οικογένεια, δεν υπάρχει τίποτε να κάνεις με το καλό σε κάτι τέτοια, και οι περιπτώσεις αυτές πλεον είναι 50% με ρυθμούς αυξητικους. Στον κόσμο τον δικό σου δεν ξέρω τι γίνεται. Ξέρω όμως τι γίνεται στον δικό μου. Που όπου και να πας, όπου και να σταθείς, θα βρεθεί αυτός ο ένας να σου χαλάσει την ψυχολογία και να σου κάνει πόλεμο. Είναι πολύ περισσότεροι από ότι νομίζουμε και δεν έχει να κάνει το θέμα με το αν έχει λεφτά η δεν έχει, μπορεί κάλλιστα και να έχει λεφτά, αλλά θα αναγκαστείς να μπεις σε διαμάχη η να απαλλαχθείς απο την παρουσία του αν θες να προστατευθείς και να ηρεμήσεις. Αυτό ακριβώς ισχύει. Ορισμένοι το έχουν κάνει σύστημα να αφήνουν φέσια σε ιδιοκτήτες ή να εκμεταλλεύονται το σύστημα. Δεν είναι πλειοψηφία αλλά είναι αρκετοί. Ο νέος νόμος βέβαια έχει απλοποιήσει τις εξώσεις με γρήγορες διαδικασίες. Ξέρω αρκετό κόσμο που έκλεισε κάποιο 2ο σπίτι που έχει στην κατοχή και δεν το νοικιάζει, γιατί το βρήκε πλημμυρισμένο, διαλυμένο ή επειδή έφυγαν και άφησαν χρέη. Υπάρχουν όμως και αρκετοί ενοικιαστές που πληρώνουν τα πάντα κανονικά και αυτοί αδικούνται από την όλη κατάσταση. Επεξ/σία Τετάρτη στις 10:24 πμ από The_Judas
fitsoulas2024 Δημοσ. Τετάρτη στις 11:29 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:29 πμ 3 ώρες πριν, Doubt είπε Μα τι λες τώρα; Το σπίτι το είδες πριν το αγοράσεις; Μόνο από έξω; το προηγ. μου ποστ το διαβασες?
mariosnik_ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:39 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:39 πμ 1 ώρα πριν, The_Judas είπε Αυτό ακριβώς ισχύει. Ορισμένοι το έχουν κάνει σύστημα να αφήνουν φέσια σε ιδιοκτήτες ή να εκμεταλλεύονται το σύστημα. Δεν είναι πλειοψηφία αλλά είναι αρκετοί. Ο νέος νόμος βέβαια έχει απλοποιήσει τις εξώσεις με γρήγορες διαδικασίες. Ξέρω αρκετό κόσμο που έκλεισε κάποιο 2ο σπίτι που έχει στην κατοχή και δεν το νοικιάζει, γιατί το βρήκε πλημμυρισμένο, διαλυμένο ή επειδή έφυγαν και άφησαν χρέη. Υπάρχουν όμως και αρκετοί ενοικιαστές που πληρώνουν τα πάντα κανονικά και αυτοί αδικούνται από την όλη κατάσταση. Το σχόλιο μου ήταν γενικότερο, όχι μόνο για τις σχέσεις ιδιοκτήτη - ενοικιαστή, για τις οποίες έχει χαθεί η μπάλα από το 2009, μπορεί και ανέκαθεν να ήταν έτσι στην Ελλάδα, αλλά πλέον έχει χαθεί η μπάλα σε ολα, είτε μιλάμε για σχέσεις υπαλλήλου - προϊστάμενου - εργοδότη, είτε γειτόνων, συγγενών, φίλων, γνωστών κτλ. Όλο και κάποιος θα κοιτάξει να σε πατήσει και να σε καβαλήσει. Συνεπώς, με το καλό δεν βρίσκεις καμία λύση. Το μεν κακό από την άλλη αν το εφαρμόσεις και πάρεις τον νόμο στα χέρια μπορεί να έχει άλλες συνέπειες. Σε πολλές περιπτώσεις είναι η κατάσταση μπρος γκρεμός και πισω ρεμα. Σε σημαντικό ποσοστό σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, αν έχεις κάποιο συγκεκριμένο επάγγελμα όπως δικηγόρος, αλλά και αστυνομικός, η κάποια άλλη ιδιότητα, αυτός που θα σκεφτεί να σε καβαλήσει η να σου κάνει λαμογια και τανζανια, θα το σκεφτεί δυο και τρεις φορές παραπάνω πριν το κάνει. Αυτό εξήγησα και στον συμφορουμητη πριν, ειδικά δε στις σχέσεις ιδιοκτήτη - ενοικιαστή.
Andy Δημοσ. Τετάρτη στις 03:48 μμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 03:48 μμ Update: μαλλον μιλησε και αυτος με δικηγορο και εβαλε το ενοικιο. Αρα το θεμα που παραμενει είναι να βρει κατι αλλο
eidikos33 Δημοσ. Τετάρτη στις 03:52 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:52 μμ 3 λεπτά πριν, Andy είπε Update: μαλλον μιλησε και αυτος με δικηγορο και εβαλε το ενοικιο. Αρα το θεμα που παραμενει είναι να βρει κατι αλλο τι του ειπε δλδ ο δικηγορος?
Nabuko Δημοσ. Τετάρτη στις 03:55 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:55 μμ 4 λεπτά πριν, Andy είπε Update: μαλλον μιλησε και αυτος με δικηγορο και εβαλε το ενοικιο. Αρα το θεμα που παραμενει είναι να βρει κατι αλλο Γνωρίζεις υποθέτω ότι άνα πάσα στιγμή μπορείς να ζητήσεις όποια αύξηση ενοικίου θέλεις. Δεν δεσμεύεσαι από την συμφωνία της αρχικής 3ετίας. Σκέψου το σαν ακόμα ένα μέτρο πίεσης. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις