Sebu Δημοσ. Τρίτη στις 12:27 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:27 μμ 59 minutes ago, rkb said: Νομίζω είναι καλύτερο να βάλεις τύπου F εφόσον υπάρχουν κλιματιστικά, ψυγεία κτλ Πρόσφατα αντικατέστησα σε τριφασική αντικατάσταση το δικό μας με αυτό Hager CDF640D. Τι διαφορα εχει ενα 20ετιας τριφασικο (αυτο) https://axxacnc.com/4p-rccb-5sm3344-0-siemens-40a-30ma-5sm33440/?setCurrencyId=1&sku=5SM3344-0 με το F https://hager.com/gr/catalog/product/cdf640d-rele-diafigis-tipou-f-30ma-4p-40a και για ποιο λογο να προτιμηθει το F? Κρινεται σκοπιμη η αντικατασταση ή μονο αν λχ κανεις ανακαινιση ή εμφανιζει προβληματα το παλιο ρελε?
glamor Δημοσ. Τρίτη στις 02:24 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 02:24 μμ 1 ώρα πριν, Sebu είπε Τι διαφορα εχει ενα 20ετιας τριφασικο (αυτο) https://axxacnc.com/4p-rccb-5sm3344-0-siemens-40a-30ma-5sm33440/?setCurrencyId=1&sku=5SM3344-0 με το F https://hager.com/gr/catalog/product/cdf640d-rele-diafigis-tipou-f-30ma-4p-40a και για ποιο λογο να προτιμηθει το F? Κρινεται σκοπιμη η αντικατασταση ή μονο αν λχ κανεις ανακαινιση ή εμφανιζει προβληματα το παλιο ρελε? AI Overview Οι βασικοί τύποι ρελέ διαρροής είναι οι εξής: AC, που ανιχνεύουν μόνο ημιτονοειδή εναλλασσόμενα ρεύματα; A, που ανιχνεύουν ημιτονοειδή ρεύματα και παλμικά φορτία με συνιστώσες DC; F, που ανιχνεύουν υψηλής συχνότητας ρεύματα διαρροής; και B, που είναι οι πιο προηγμένοι, ανιχνεύουν όλα τα είδη ρευμάτων διαρροής, συμπεριλαμβανομένων των συνεχομένων (DC). Αναλυτικά οι τύποι: Τύπος AC: Ανιχνεύει μόνο ημιτονοειδή εναλλασσόμενα ρεύματα. Είναι πιο ξεπερασμένος και δεν χρησιμοποιείται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, καθώς δεν προστατεύει από διαρροές σε ηλεκτρονικές συσκευές με παλμικά φορτία. Τύπος A: Ανιχνεύει τόσο τα ημιτονοειδή εναλλασσόμενα ρεύματα όσο και παλμικά ρεύματα με συνιστώσες συνεχούς ρεύματος (DC). Είναι κατάλληλος για εγκαταστάσεις με κλιματιστικά, τηλεοράσεις LED, υπολογιστές και άλλες συσκευές που περιέχουν ηλεκτρονικά τροφοδοτικά. Τύπος F: Σχεδιασμένος για να ανιχνεύει ρεύματα διαρροής υψηλής συχνότητας (έως 1 kHz). Χρησιμοποιείται σε εφαρμογές με ρυθμιστές στροφών (inverter) και άλλες συσκευές που δημιουργούν ρεύματα υψηλής συχνότητας. Τύπος B: Ο πιο εξελιγμένος τύπος, ανιχνεύει όλα τα είδη ρευμάτων, συμπεριλαμβανομένων των συνεχομένων (DC). Είναι απαραίτητος σε εγκαταστάσεις που περιέχουν ευαίσθητα ηλεκτρονικά συστήματα και μετατροπείς, προσφέροντας την υψηλότερη μορφή προστασίας. 2
rkb Δημοσ. Τρίτη στις 02:38 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 02:38 μμ (επεξεργασμένο) Δεν είμαι ηλεκτρολόγος, απλά από ότι έχω διαβάσει και καταλάβει (ως μηχανικός) το F έχει μία επιπλέον προστασία για ρεύματα υψηλών συχνοτήτων και είναι πιο κατάλληλο για εγκαταστάσεις με αρκετές συσκευές που έχουν μοτέρ/συμπιεστή inverter. Τα τύπου AC δεν κάνουν σίγουρα και μπορεί να πέφτουν χωρίς λόγο ή να μην λειτουργήσουν όταν πρέπει. Παραθέτω κάποια σχετικά άρθρα που είχα διαβάσει: http://alltechsolutions.gr/hlektrologika/oikiaki-egatastasi/relai-diarois https://steftouloglou.blogspot.com/2015/09/blog-post_63.html Επεξ/σία Τρίτη στις 02:39 μμ από rkb 2
cmaniac Δημοσ. Τρίτη στις 07:18 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 07:18 μμ 4 ώρες πριν, rkb είπε Τα τύπου AC δεν κάνουν σίγουρα και μπορεί να πέφτουν χωρίς λόγο ή να μην λειτουργήσουν όταν πρέπει. Αυτά εδώ.
manolis27 Δημοσ. Τετάρτη στις 10:00 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:00 πμ Καλημερα, δεν ξερω αν εχει αναφερθει στις προηγουμενες 906 σελιδες αλλα ηθελα να ρωτησω για αγορα 24.000 κλιματιστικο το οποιο το χρειαζομαι περισσοτερο για το καλοκαιρι τι πρεπει να προσεξω; Γλυκοκοιταζω το συγκεκριμενο αν εχει καποιος αποψη. https://www.bestprice.gr/item/2155331023/tcl-elite-tac-24chsaxa51-klimatistiko-inverter-24000-btu-aa-me-ionisth-kai-wi-fi.html
greg4 Δημοσ. Τετάρτη στις 10:59 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:59 πμ Σε επικοινωνία που είχα πάντως με κάποιους εγκαταστάστες, ισχυρίστηκαν ότι είναι σχεδόν σίγουροι ότι θα πάει το πρόγραμμα μέσω των παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος. Καλά ούτε οι ίδιοι θα ξέρουν ακριβώς προφανώς πως θα γίνει. Του στυλ θα την αγοράζεις από τον πάροχο και θα την πληρώνεις με δόσεις μετά.
Kozanitis1 Δημοσ. Τετάρτη στις 11:25 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:25 πμ Για χρήση σε θέρμανση και ψύξη, για 2 ΥΔ (έχω κάνει μελέτη θερμικών απωλειών), να βάλω ASEH09KMCG ή Egde White 10? Η διαφορά είναι καθαρά οικονομική (+260 € τα Edge) Αν έχετε κάποια από τα παραπάνω κλιματιστικά, παρακαλώ σχολιάστε εντυπώσεις.., θα εξοικονομήσουμε από την συνεχή λειτουργία του Edge (με υψηλότερο SCOP) τίποτα ή ψίχουλα;
vali Δημοσ. Τετάρτη στις 11:38 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:38 πμ 6 minutes ago, Kozanitis1 said: Για χρήση σε θέρμανση και ψύξη, για 2 ΥΔ (έχω κάνει μελέτη θερμικών απωλειών), να βάλω ASEH09KMCG ή Egde White 10? Η διαφορά είναι καθαρά οικονομική (+260 € τα Edge) Αν έχετε κάποια από τα παραπάνω κλιματιστικά, παρακαλώ σχολιάστε εντυπώσεις.., θα εξοικονομήσουμε από την συνεχή λειτουργία του Edge (με υψηλότερο SCOP) τίποτα ή ψίχουλα; Δεν γνωρίζω τι διαφορά έχουν στην εξοικονόμηση, αλλά το edge είναι από τα πιο ήσυχα κλιματιστικά που υπάρχουν, κάτι που το κάνει ιδανικό για κρεβατοκάμαρα. 1
Pan_K Δημοσ. Τετάρτη στις 12:20 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:20 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Kozanitis1 είπε Για χρήση σε θέρμανση και ψύξη, για 2 ΥΔ (έχω κάνει μελέτη θερμικών απωλειών), να βάλω ASEH09KMCG ή Egde White 10? Έχω ένα Edge και δύο ASEH09KMCG. Από θέμα οικονομίας το Fujitsu βγαίνει αρκετά πιο οικονομικό, τόσο στην ψύξη όσο και στην θέρμανση, ενώ είναι ελάχιστα πιο θορυβώδες. Επίσης είναι αξεπέραστο στην άνεση και οικονομία το καλοκαίρι με την προϋπόθεση να το δουλεύει κανείς στην λειτουργία αφύγρανσης. Στην θέρμανση ωστόσο έχει κάποια θεματάκια. Πρώτον υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να σου κάνει συχνά on/off όταν οι εξωτερικές θερμοκρασίες είναι σχετικά ήπιες. Δεύτερον υπάρχει πιθανότητα να σου κάνει πιο συχνά defrost όταν η εξωτερική υγρασία είναι ψηλή και η θερμοκρασία κάτω από 8 βαθμούς. Τρίτον μπορεί να σου δημιουργεί την αίσθηση κρύου ρεύματος όταν ο συμπιεστής έχει ρίξει αρκετά χαμηλά τις στροφές, οπότε ο αέρας που βγάζει είναι κάπως χλιαρός. Ως εκ τούτου και επειδή θα το χρησιμοποιείς και για θέρμανση θα πρότεινα το Edge, ειδικά αν τον χειμώνα οι εξωτερικές θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές, γιατί είναι πολύ πιο απλό στην χρήση του και έχει την ιδανική για εμένα αναλογία οικονομίας/άνεσης. Αλλά και το Fujitsu να πάρεις θα έχεις κάνει μία επίσης εξαιρετική επιλογή και οπωσδήποτε θα κάνεις μεγαλύτερη οικονομία ρεύματος. Και αν το τοποθετήσεις στο υπνοδωμάτιο θα πρότεινα ο αέρας να φυσάει μακριά από το κρεβάτι και να το δουλεύεις με την μεσόπορτα του δωματίου ανοιχτή, ώστε ο χώρος να έχει αρκετές απώλειες και να μην κάνει on/off. Στις 30/9/2025 στις 11:12 ΠΜ, ppkara είπε Τώρα με την προσφορά απο Πλαισιο με δωρεάν εγκατάσταση και δώσεις με πιστωτική που με βολευει κοιτάω το https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/mitsubishi-heavy-srk-src-71ztl-w-klimatistiko-24-000-btu-h_4403843(ειναι η πιο καινουρια σειρά αλλα πιο κατω απο το ΖR νομιζω ε?) https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/mitsubishi-heavy-zr-srk-src-71zr-w-b-klimatistiko-24-000-btu-h_4404335 Εχουμε καταληξει σε 24αρι σε προηγούμενο ποστ μου εδω (thanks παιδια) και περιμένω ίσως κάποια προσφορά. Είχαμε πεί για Tosiba Edge. Αλλά το Πλαισιο δεν το έχει available και δεν δίνει και εγκατάσταση (link). Να το θέσω απλά, ανάμεσα σε αυτά τα 2 υπάρχει λάθος επιλογή? Τώρα το καλύτερο φαντάζομαι είναι σχετικο. Εφόσον έχετε καταλήξει στο Edge, η προσφορά από το Πλαίσιο είναι αρκετά καλή και ας μην έχει δωρεάν εγκατάσταση. Ίσως καλύτερα έτσι, γιατί ίσως να σου κάνανε προχειροδουλειά. Επίσης το βρίσκεις και από αυτό το πολύ καλό κατάστημα στην ίδια περίπου τιμή, αλλά δεν ξέρω αν σου κάνουν ευκολίες με δόσεις. 2 ώρες πριν, manolis27 είπε Καλημερα, δεν ξερω αν εχει αναφερθει στις προηγουμενες 906 σελιδες αλλα ηθελα να ρωτησω για αγορα 24.000 κλιματιστικο το οποιο το χρειαζομαι περισσοτερο για το καλοκαιρι τι πρεπει να προσεξω; Γλυκοκοιταζω το συγκεκριμενο αν εχει καποιος αποψη. https://www.bestprice.gr/item/2155331023/tcl-elite-tac-24chsaxa51-klimatistiko-inverter-24000-btu-aa-me-ionisth-kai-wi-fi.html Στις προηγούμενες 906 σελίδες έχουμε ελάχιστο έως καθόλου feedback για 24άρι TCL. Να πω εδώ ότι τα TCL είναι τίμια μηχανήματα γενικά και ότι έχουμε σχετικά καλές εντυπώσεις από το Miracle III. Ωστόσο θα πρέπει να προειδοποιήσω ότι δεν είναι τόσο οικονομικά στην χρήση όταν ο ανεμιστήρας δουλεύει στο αθόρυβο ή στην χαμηλότερη σκάλα, καθώς η επίδοσή τους πέφτει δραματικά στις χαμηλές ταχύτητες. Εν αντιθέσει, τα Fujitsu φαίνεται πως διατηρούν αρκετά καλές επιδόσεις ακόμα και στην χαμηλότερη σκάλα ανεμιστήρα. Επεξ/σία Τετάρτη στις 12:52 μμ από Pan_K 1 1
Kozanitis1 Δημοσ. Τετάρτη στις 12:38 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:38 μμ 15 λεπτά πριν, Pan_K είπε Έχω ένα Edge και δύο ASEH09KMCG. Από θέμα οικονομίας το Fujitsu βγαίνει αρκετά πιο οικονομικό, τόσο στην ψύξη όσο και στην θέρμανση, ενώ είναι ελάχιστα πιο θορυβώδες. Επίσης είναι αξεπέραστο στην άνεση και οικονομία το καλοκαίρι με την προϋπόθεση να το δουλεύει κανείς στην λειτουργία αφύγρανσης. Στην θέρμανση ωστόσο έχει κάποια θεματάκια. Πρώτον υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να σου κάνει συχνά on/off όταν οι εξωτερικές θερμοκρασίες είναι σχετικά ήπιες. Δεύτερον υπάρχει πιθανότητα να σου κάνει πιο συχνά defrost όταν η εξωτερική υγρασία είναι ψηλή και η θερμοκρασία κάτω από 8 βαθμούς. Τρίτον μπορεί να σου δημιουργεί την αίσθηση κρύου ρεύματος όταν ο συμπιεστής έχει ρίξει αρκετά χαμηλά τις στροφές, οπότε ο αέρας που βγάζει είναι κάπως χλιαρός. Ως εκ τούτου και επειδή θα το χρησιμοποιείς και για θέρμανση θα πρότεινα το Edge, ειδικά αν τον χειμώνα οι εξωτερικές θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές, γιατί είναι πολύ πιο απλό στην χρήση του και έχει την ιδανική για εμένα αναλογία οικονομίας/άνεσης. Αλλά και το Fujitsu να πάρεις θα έχεις κάνει μία επίσης εξαιρετική επιλογή και οπωσδήποτε θα κάνεις μεγαλύτερη οικονομία ρεύματος. Και αν το τοποθετήσεις στο υπνοδωμάτιο θα πρότεινα ο αέρας να φυσάει μακριά από το κρεβάτι και να το δουλεύεις με την μεσόπορτα του δωματίου ανοιχτή, ώστε ο χώρος να έχει αρκετές απώλειες και να μην κάνει on/off. Στην περιοχή δεν έχει χιονοπτώσεις (νησί των κυκλάδων) και σπάνια να πέσει η θερμοκρασία τους 7 βαθμούς (2 μέρες στα 4 χρόνια). Συνήθως θα λειτουργεί με τις μεσόπορτες ανοικτές, εκτός αν κοιμούνται ή δουλεύουν στα ΥΔ, οπότε μάλλον θα πάμε για το ASEH09KMCG, εννοείται με σωστή εγκατάσταση.. 1
Jiakometi Δημοσ. Τετάρτη στις 07:35 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 07:35 μμ (επεξεργασμένο) Διαβάζω το νήμα για περίπου 8 μήνες τώρα και γνωρίζω όλες τις παραμέτρους καθώς και τις περισσότερο δημοφιλής επιλογές. Παλαιότερα έχω ποστάρει και απώλειες των χωρών κλπ, για την διαστασιολόγηση αλλά τώρα φτάσαμε στη στιγμή της αγοράς. Μια γρήγορη και σαφή ερώτηση, γιατί ο χρόνος πιέζει. Fujitsu (9.000/12.000 BTU) ASEH09KMCG/AOEH09KMCG ASEH12KMCG/AOEH12KMCG Daikin ATXC25D/ARXC25D ATXC35D/ARXC35D ή τέλος Toshiba Edge RAS-B10G3KVSG-E/RAS10J2AVSG-E RAS-B13G3KVSG/RAS-13AVSG-E1 Το ζητούμενο είναι η αποδοτικότητα - οικονομία, μια και θα αποτελούν μοναδική πηγή θέρμανσης ψύξης σε νησί. Κατα δεύτερον, η αντοχή και αξιοπιστία. Γέρνω μεταξύ Fujitsu και Daikin……. Ευχαριστώ όλους για τις τυχόν απαντήσεις. Επεξ/σία Τετάρτη στις 07:36 μμ από Jiakometi
Pan_K Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, Jiakometi είπε Μια γρήγορη και σαφή ερώτηση, γιατί ο χρόνος πιέζει. Fujitsu (9.000/12.000 BTU) ASEH09KMCG/AOEH09KMCG ASEH12KMCG/AOEH12KMCG Daikin ATXC25D/ARXC25D ATXC35D/ARXC35D ή τέλος Toshiba Edge RAS-B10G3KVSG-E/RAS10J2AVSG-E RAS-B13G3KVSG/RAS-13AVSG-E1 Και τα τρία είναι εξαιρετικά μοντέλα. Το Daikin το έχει σε προσφορά ο Κωτσόβολος και το Praktiker αυτήν την στιγμή. Λόγω της χαμηλής εγγύησης και της απουσίας wifi εγώ θα το απέφευγα. Το ASEHxxKMCG είναι το απόλυτο value for money και ενδείκνυται σε περιοχές με αυξημένη υγρασία το καλοκαίρι. Αρκεί να δουλεύει στην αφύγρανση. Το Toshiba Edge είναι το καλύτερο από όλα στην θέρμανση μιας και είναι και το πιο αθόρυβο το πιο οικονομικό και το πιο πολιτισμένο. Και εφόσον η περίοδος θέρμανσης είναι μακράν μεγαλύτερη από την περίοδο ψύξης (εκτός και αν το νησί είναι η Κρήτη και ειδικά η νότια), ίσως η πλάστιγγα να γέρνει προς το Edge. Επεξ/σία πριν από 22 ώρες από Pan_K 1 1
Arkin Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες Επιασαν τα πρωτα κρυα καπως αποτομα απο χθες και γυρισα το Daikin Sensira ATXC50D/ARXC50D στο ζεστο. Στο χωρο που το εχω 30τμ και με 20 μεσα αρχικη 15 εξωτερικη και ζητηση 24 στην ωρα εχω εσωτερικη 25 και επειτα κανει on/off σταματαει 20 λεπτα δουλευει 15 λεπτα και παλι 20 λεπτα σταματαει. Προφανως ο χωρος ειναι μικρος οποτε λογικο να μην μπορει να κρατησει παρα πολυ χαμηλα ειδικα με ζητηση 24. Ανοιγοντας το χολ μαζι με 2 ακομα δωματια συνολο 75τμ ινβερταρει σταθερα ολη μερα και ανεβαζει τη θερμοκρασια και στο δυσκολο δωματιο κατα 4 βαθμους απο το 20. Δεν βγαζει τη ζεστη που εβγαζε το παλιο daikin ισως το νιωθω ακομα ετσι επειδη η εξωτερικη ειναι υψηλη αλλα κανει πολυ ομοιομορφη ζεστη οχι αποπνικτικη στην αρχη βγαζει αρκετα ζεστο αερα και επειτα οσο πεφτει πιο χλιαρο ισα ισα να κραταει τον χωρο. Δεν κατεβηκα να δω τον μετρητη για ρευμα σημερα πιο μετα θα το τσεκαρω να δω μεχρι που πεφτει χωρις On/off. Στο 3 ο ανεμιστηρας μονιμα. Αν καταφερει να την παλεψει μεχρι εκει στους 3-4 βαθμους εξωτερικη βλεπω να γλιτωνω κανα 1000αρικο πετρελαιο φετος μιας και απο Νοεμβριο μεχρι Φλεβαρη ηθελα ευκολα 1600 ευρω. Φετος αν δουλεψω πετρελαιο μονο στον βαρυ χειμωνα με 0 η μειον εξωτερικη και εχω το κλιμα να καιει κανα 100ευρω το μηνα ειμαστε πενα. Θα φανει ομως αλλα σαν πρωτη εντυπωση πολυ θετικη στο ποσο ομοιομορφα ζεσταινει τον χωρο ουτε να βραζεις στο βασικο δωματιο που ειναι το κλιμα ουτε να κρυωνεις στα υπολοιπα δωματια. 3
Panos_89 Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες Καλησπέρα στους καθηγητές του είδους και συγχαρητήρια για τη γνώση που μοιράζετε απλόχερα σε όποιον διαβάζει το θέμα. Έχοντας διαβάσει σχεδόν ολόκληρο το part 4, σκέφτομαι να αγοράσω ένα κλιματιστικό για υπνοδωμάτιο σε δωμάτιο και χρήση 95% ψύξη. Και τώρα αρχίζουν οι προβληματισμοί. 1) Θα με καλύψει ένα 9άρι ή πάω καρφί για 12άρι? 2) Επειδή η διαρρύθμιση είναι κομμάτι "δύσκολη" και η μόνη θέση που μπορεί να τοποθετηθεί είναι αυτή που φαίνεται στην παρακάτω φώτο, πιστεύετε ότι θα βοηθάει στην ψύξη του χωλ και του μπάνιου που είναι κοντά? Ελπίζω να έχω τρέξει σωστά το εργαλείο υπολογισμού απωλειών. (Στα τετραγωνικά έχω υπολογίσει υπνοδωμάτιο, μπάνιο και το μικρό χωλ που τα συνδέει). Κλείνω προς TCL Miracle Plus. Έχουμε feedback από αυτό ή μήπως γνωρίζουμε διαφορές σε σχέση με το Miracle 3 που απ' ότι καταλαβαίνω είναι το παλαιότερο μοντέλο? Για όποιον ενδιαφέρεται, στο Πλαίσιο τρέχει 20% επιστροφή με κάρτες Eurobank. Οποιαδήποτε παρατήρηση για τα παραπάνω ή πρόταση για μοντέλο είμαι όλος αυτιά να την ακούσω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα