apostolis81 Δημοσ. Πέμπτη στις 01:07 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:07 μμ 5 λεπτά πριν, GodGun8 είπε Πάντως τα δυνατά της χαρτιά god of war και last of us μια χαρά τα βγάζει και στο PC steam (πέρα από τις 100 επανεκδόσεις remake/remaster των ιδίων παιχνιδιού που βγάζει κάθε χρονιά). Αν κάνει αυτό που λες δεν βλέπω κάποιο κέρδος για την ίδια την Sony(λιγότερες πωλήσεις από το αν ήταν και στο steam).. οπότε κράτα μικρό καλάθι σε αυτό.Τα exclusives καλώς ή κακώς έχουν πεθάνει... όπως και το physical copy που αναφέρεις... πόσα δισκάκια που αγοράζουμε έχουν μέσα το μισό παιχνίδι (και το άλλο μισό κατεβαίνει) ...η πόσα έχουν μόνο το key για να τα κατεβάσεις απλά? 😅... καλώς ή κακώς ξαναλέω το physical πεθαίνει (για να μην αναφέρω εταιρίες παραγωγής παιχνιδιών που πλέον άρχισαν να μην κυκλοφορούν σε physical μέσο το παιχνίδι τους) Και ύστερα αφού η Sony προωθεί τόσο πολύ το physical γιατί κυκλοφορεί Ps 5pro χωρίς disk drive ενσωματωμένο και σου λέει αν θέλεις physical αγόρασε το ξεχωριστά? Γιατί αγαπάει τα physical η γιατί ήθελε να πάει την τιμή του pro στο χιλιάρικο κοντά? 😅 Κλειστό λειτουργικό εννοώ ότι δεν έχεις τις ελευθερίες να ψωνίσεις από όπου θες η να νοικιάσεις (μέσω συνδρομής) παιχνίδια από όποιο store θέλεις! Τώρα όσο αφορά τις εκπτώσεις του ps δεν συγκρίνονται καν με τις τιμές παλιών η νέων παιχνιδιών που μπορείς να αγοράσεις από steam ή απο κλειδαδικα πχ για το Xbox...άστο αυτό καλύτερα δεν υπάρχει σύγκριση ακόμα και σήμερα στο series X τις τιμές τις οποίες μπορείς να βρεις στα ίδια παιχνίδια. Επίσης Time exclusives θα έχει και η ίδια η Microsoft μόνο που εκεί θα τα παίζεις day one με μια συνδρομή και όχι με 80 ευρώ 😅 Καταρχήν δεν τα λεω εγω, αλλα αυτοι σε προσφατη συνεντευξη τους. Ακομα και αυτα τα games που ηρθαν, ηρθαν μετα απο 2+ χρονια οποτε δεν θα τα εχει καποιος day one. Στο steam θελουν να φερουν περισσοτερα GaaS games οπως το Helldivers 2. Τα εxclusives γενικα δεν εχουν πεθανει, αποκλειστικα εχει και το steam (strategies, early access Escape from Tarkov κτλ) και η Νιντέντο και η Σόνυ και ειναι ο λογος που ακομα και σε ταινιες και σειρες οι συνδρομητικες υπηρεσιες εχουν αποκλειστικα (βλεπε Netfix, Amazon κτλ). Η Σονυ δεν προωθει το digital, απλα βλεπει οτι ενα μεγαλο μερος 30-40% ακομα ψωνιζει φυσικο μεσο και δεν θελει να χασει αυτες τις πωλησεις. Επιπλεον βαση backwards compatibility την συμφερει να το διατηρησει διοτι υπαρχουν εκατομυρια χρηστες που εχουν δισκακια Ps4-Ps5 και θα θελουν να τα χρησιμοποιησουν στο Ps6 πληρωνοντας ενα μικρο ποσο τυπου 10 ευρω για το upgrade. Το Ps5 pro ηταν απλα ενα crash test στην ψηχολογια των καταλανωτων για να δει τι ποσοστο χρηστων ειναι διατεθημενο να πληρωσει ενα μεγαλο ποσο. Δυστυχως το steam ειναι μονοδρομος αφου οι αλλες πλατφορμες δεν εχουν το περιεχομενο του. Επιπλεον οι τιμες στο Steam ειναι μικροτερες γιατι στηριζεται μονο στο να σου πουλαει digital license χρησης σε αντιθεση με το GOG που εκει όντως το αγοραζεις. Τελος οπως σου ειπα δεν θα ειναι ολα time exclusives για τη Σονυ, και εφοσον η MS καταργησει εντελως το φυσικο μεσο θα πληρωνεις μονο digital και συνδρομες. Εγω προσωπικα προτιμω να αγορασω κατι φυσικο με εκπτωση και να το εχω δικο μου παρα να πληρωνω συνδρομες. Με αυτο το site θα δεις στατιστικως οτι το 95% των παιχνιδιων βρισκονται στο δισκακι και παιζουν χωρις day one patch https://www.doesitplay.org/ . Αυτα ελπιζω να σε καλυψα γιατι κουραστηκα να γραφω άλλο.😅
Basilhs1982 Δημοσ. Πέμπτη στις 01:21 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:21 μμ 2 ώρες πριν, apostolis81 είπε Για να μην επαναλαμβανομαι, ειπα οτι θα χτισεις κατι κοντα στα specs και σε κοστος που ειναι κοντα και οχι 1500 ευρω . Το series X πλεον 610 ευρω. Ελπίζω να συνειδητοποιείς ότι αυτό που γράφεις είναι εντελώς εκτός τόπου και χρόνου. Εδώ μιλάμε συγκεκριμένα, πέντε ολόκληρα χρόνια μετά και δεν μπορείς να φτιάξεις ισάξιο σύστημα με του X. Αν γυρίσουμε στο 2020-23 με τα 500 ευρώ αγόραζες μόνο κάρτα γραφικών, τα υπόλοιπα είναι να'χουμε να λέμε για να περνάει η ώρα. 3 1
apostolis81 Δημοσ. Πέμπτη στις 01:23 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:23 μμ Μόλις τώρα, Basilhs1982 είπε Ελπίζω να συνειδητοποιείς ότι αυτό που γράφεις είναι εντελώς εκτός τόπου και χρόνου. Εδώ μιλάμε συγκεκριμένα, πέντε ολόκληρα χρόνια μετά και δεν μπορείς να φτιάξεις ισάξιο σύστημα με του X. Αν γυρίσουμε στο 2020-23 με τα 500 ευρώ αγόραζες μόνο κάρτα γραφικών, τα υπόλοιπα είναι να'χουμε να λέμε για να περνάει η ώρα. Διάβασε όλες τις συνομιλίες δεν μπορώ να τα ξαναλέω από την αρχή
Retromaniac Δημοσ. Πέμπτη στις 01:28 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:28 μμ (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Basilhs1982 είπε Ελπίζω να συνειδητοποιείς ότι αυτό που γράφεις είναι εντελώς εκτός τόπου και χρόνου. Εδώ μιλάμε συγκεκριμένα, πέντε ολόκληρα χρόνια μετά και δεν μπορείς να φτιάξεις ισάξιο σύστημα με του X. Αν γυρίσουμε στο 2020-23 με τα 500 ευρώ αγόραζες μόνο κάρτα γραφικών, τα υπόλοιπα είναι να'χουμε να λέμε για να περνάει η ώρα. Συμφωνώ ότι δεν μπορείς, ειδικά παλιοτερα, αλλά είσαι κοντά. Εγώ έφτιαξα για ένα φίλο μου με 890 ευρώ, 16gb ram sdr 4 3600, 5700x, gigabyte rx 6600 xt 16gb, ssd 4 gen 1 tb, τροφοδοτικό 700ρι, be quit, semi και καλό mb. Είναι αρκετά ανώτερο σε specs και αν δεν διάλεγα καλά components και μάρκες θα μπορούσα να πετύχω ίδιες επιδοσεις με το σύστημα που εφτιαξα από 800. Άρα αρκετά κοντά σε τιμή με Xbox και ειναι PC με μεγαλύτερες επιδόσεις, μνήμη, αναβαθμίσημο. Αλλά η κονσόλα έχει την ευκολίας που δεν συμπεριλαμβάνεται στην τιμή. Επεξ/σία Πέμπτη στις 01:29 μμ από Retromaniac
GodGun8 Δημοσ. Πέμπτη στις 01:29 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:29 μμ (επεξεργασμένο) 33 minutes ago, apostolis81 said: Καταρχήν δεν τα λεω εγω, αλλα αυτοι σε προσφατη συνεντευξη τους. Ακομα και αυτα τα games που ηρθαν, ηρθαν μετα απο 2+ χρονια οποτε δεν θα τα εχει καποιος day one. Στο steam θελουν να φερουν περισσοτερα GaaS games οπως το Helldivers 2. Τα εxclusives γενικα δεν εχουν πεθανει, αποκλειστικα εχει και το steam (strategies, early access Escape from Tarkov κτλ) και η Νιντέντο και η Σόνυ και ειναι ο λογος που ακομα και σε ταινιες και σειρες οι συνδρομητικες υπηρεσιες εχουν αποκλειστικα (βλεπε Netfix, Amazon κτλ). Η Σονυ δεν προωθει το digital, απλα βλεπει οτι ενα μεγαλο μερος 30-40% ακομα ψωνιζει φυσικο μεσο και δεν θελει να χασει αυτες τις πωλησεις. Επιπλεον βαση backwards compatibility την συμφερει να το διατηρησει διοτι υπαρχουν εκατομυρια χρηστες που εχουν δισκακια Ps4-Ps5 και θα θελουν να τα χρησιμοποιησουν στο Ps6 πληρωνοντας ενα μικρο ποσο τυπου 10 ευρω για το upgrade. Το Ps5 pro ηταν απλα ενα crash test στην ψηχολογια των καταλανωτων για να δει τι ποσοστο χρηστων ειναι διατεθημενο να πληρωσει ενα μεγαλο ποσο. Δυστυχως το steam ειναι μονοδρομος αφου οι αλλες πλατφορμες δεν εχουν το περιεχομενο του. Επιπλεον οι τιμες στο Steam ειναι μικροτερες γιατι στηριζεται μονο στο να σου πουλαει digital license χρησης σε αντιθεση με το GOG που εκει όντως το αγοραζεις. Τελος οπως σου ειπα δεν θα ειναι ολα time exclusives για τη Σονυ, και εφοσον η MS καταργησει εντελως το φυσικο μεσο θα πληρωνεις μονο digital και συνδρομες. Εγω προσωπικα προτιμω να αγορασω κατι φυσικο με εκπτωση και να το εχω δικο μου παρα να πληρωνω συνδρομες. Με αυτο το site θα δεις στατιστικως οτι το 95% των παιχνιδιων βρισκονται στο δισκακι και παιζουν χωρις day one patch https://www.doesitplay.org/ . Αυτα ελπιζω να σε καλυψα γιατι κουραστηκα να γραφω άλλο.😅 Τέλος πάντων άκρη δεν βγάζουμε..μου απαντάς όπως σε βολεύει...sonaκιας να φανταστώ? Τα "exclusives" της Sony ήρθαν στο PC με διάφορα ενός έτους (και σαν PC user δεν είδα και κάτι το WOW που τα έπαιξα αν με ρωτάς)... και για κάποια δεν πέρασε ούτε χρόνος στο εξάμηνο βγήκαν! Σε μια πλατφόρμα σαν το καινούργιο Xbox exclusive δεν θα υπάρχουν...όπως δεν υπάρχουν ήδη σε κάποιον που έχει PC...Ο Pc-ας αυτή την στιγμή παίζει τα πάντα και όταν λέμε τα πάντα εννοούμε τα πάντα (ναι ακόμα και Bloodborne 🤭) Το play station pro δεν ήταν crash test... ήταν μια απαράδεκτη αρπαχτη της Sony με ψηφιακή κονσόλα στην ουσία (χωρίς disk drive) που αναγκάζει όσους έχουν δισκάκια ps να πληρώνουν έξτρα disk drive για να τα παίξουν φτάνοντας μια (άχρηστη σε σχέση με το απλόPs5) κονσόλα να την πληρώσει κάποιος κοντά στο 1000ρικο!(Αλλά δεν της βγήκε και τόσο από ότι φαίνεται από τις πωλήσεις του 🤭) Το steam πουλάει digital στις μισές σχεδόν τιμές...από τις επίσης digital τιμές ιδίων ακριβώς παιχνιδιών στο Xbox και Ps store! ... μάντεψε από πού θα αγοράζει ο κόσμος! Αν δεν είναι ένα παιχνίδι της Sony time exclusive από τα 10 time exclusive που θα βγάζει...δεν έγινε και τίποτα...το παρουσιαζεις σαν το τέλος του κόσμου...και ξανά λέω ...που είναι τα παιχνίδια της Sony 50 remaster του last of us έχει βγάλει τα τελευταία χρόνια! Μεγάλοι τίτλοι ήδη ΔΕΝ βγαίνουν πλέον σε physical copy πχ Alan wake 2...όπως και τα περισσότερα παιχνίδια της Ubisoft στο μέλλον όπως έχει ανακοινωθεί από την ίδια την εταιρεία..όπως και η πλειοψηφία των Indies που βγάζει και η ίδια η Sony! Αυτά και από εμένα γιατί πολλά γράψαμε...δεν είμαι με καμιά εταιρεία... αλλά δεν μπορούμε να χλεβαζουμε από την μια τι είναι value for money...και από την άλλη να παραπονιούνται ολοι για τις αυξήσεις των τιμών στα 80 ευρώ το game! Ας αποφασίσει ο καθένας τι θέλει! Επεξ/σία Πέμπτη στις 01:41 μμ από GodGun8
MikeKata Δημοσ. Πέμπτη στις 01:30 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:30 μμ (επεξεργασμένο) Διαβάζω και ξαναδιαβάζω "συμφέρει το καινούριο XBOX γιατί θα είναι σαν optimized PC για παιχνίδια, από το να πάρεις κανονικό PC". Διαβάσατε προσεκτικά τι λένε; Βασικότατη σημείωση. Οι κονσόλες ΔΕΝ τρέχουν παιχνίδια γραμμένα για x86. Μέχρι και το XBOX που είναι πιο κοντά τρέχει με VMs παιχνίδια γραμμένα για αυτό. Ας πάρουμε τις περιπτώσεις ξεχωριστά: 1. Αν βάλουν "Windows" και να είναι το XBOX "optimized PC" για παιχνίδια, δε θα μπορεί να τρέξει "natively" τα παιχνίδια του XBOX γιατί θα αναγκάζεται να κάνει κάποιο layering (π.χ VM). 2. Αν δε βάλουν Windows και τρέχει απλά customized XBOX OS, ακόμα και αν υποστηρίξουν άλλα stores, πώς ακριβώς θα παίξουν τα PC games, γραμμένα για άλλη αρχιτεκτονική "natively" στο XBOX; Πάλι με κάποιο layer. Πάλι δε θα είναι optimized. Επειδή λένε ότι θέλουν να είναι compatible και με τα 2, αυτό μου δείχνει ότι, αναγκαστικά, θα πάνε με κάποιου τύπου VM. Όχι μόνο γιατί δεν είναι ίδια τα λειτουργικά, αλλά, κυρίως, γιατί τα games για κάθε λειτουργικό δεν είναι γραμμένα το ίδιο. Δε θα είναι ένα "optimized PC" λοιπόν. Επεξ/σία Πέμπτη στις 02:39 μμ από MikeKata 2
apostolis81 Δημοσ. Πέμπτη στις 02:23 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:23 μμ 48 λεπτά πριν, GodGun8 είπε Τέλος πάντων άκρη δεν βγάζουμε..μου απαντάς όπως σε βολεύει...sonaκιας να φανταστώ? Τα "exclusives" της Sony ήρθαν στο PC με διάφορα ενός έτους (και σαν PC user δεν είδα και κάτι το WOW που τα έπαιξα αν με ρωτάς)... και για κάποια δεν πέρασε ούτε χρόνος στο εξάμηνο βγήκαν! Σε μια πλατφόρμα σαν το καινούργιο Xbox exclusive δεν θα υπάρχουν...όπως δεν υπάρχουν ήδη σε κάποιον που έχει PC...Ο Pc-ας αυτή την στιγμή παίζει τα πάντα και όταν λέμε τα πάντα εννοούμε τα πάντα (ναι ακόμα και Bloodborne 🤭) Το play station pro δεν ήταν crash test... ήταν μια απαράδεκτη αρπαχτη της Sony με ψηφιακή κονσόλα στην ουσία (χωρίς disk drive) που αναγκάζει όσους έχουν δισκάκια ps να πληρώνουν έξτρα disk drive για να τα παίξουν φτάνοντας μια (άχρηστη σε σχέση με το απλόPs5) κονσόλα να την πληρώσει κάποιος κοντά στο 1000ρικο!(Αλλά δεν της βγήκε και τόσο από ότι φαίνεται από τις πωλήσεις του 🤭) Το steam πουλάει digital στις μισές σχεδόν τιμές...από τις επίσης digital τιμές ιδίων ακριβώς παιχνιδιών στο Xbox και Ps store! ... μάντεψε από πού θα αγοράζει ο κόσμος! Αν δεν είναι ένα παιχνίδι της Sony time exclusive από τα 10 time exclusive που θα βγάζει...δεν έγινε και τίποτα...το παρουσιαζεις σαν το τέλος του κόσμου...και ξανά λέω ...που είναι τα παιχνίδια της Sony 50 remaster του last of us έχει βγάλει τα τελευταία χρόνια! Μεγάλοι τίτλοι ήδη ΔΕΝ βγαίνουν πλέον σε physical copy πχ Alan wake 2...όπως και τα περισσότερα παιχνίδια της Ubisoft στο μέλλον όπως έχει ανακοινωθεί από την ίδια την εταιρεία..όπως και η πλειοψηφία των Indies που βγάζει και η ίδια η Sony! Αυτά και από εμένα γιατί πολλά γράψαμε...δεν είμαι με καμιά εταιρεία... αλλά δεν μπορούμε να χλεβαζουμε από την μια τι είναι value for money...και από την άλλη να παραπονιούνται ολοι για τις αυξήσεις των τιμών στα 80 ευρώ το game! Ας αποφασίσει ο καθένας τι θέλει! Δεν βάζω ταμπέλες έχω περάσει από όλες τις πλατφόρμες. Το last of us 2 έκανε 4 χρονια να έρθει οπότε δεν ειναι απόλυτο. Επίσης ξαναλέω στο steam αγοράζεις digital licence. Μόνο στο GoG σου ανήκει το παιχνίδι. Αγόρασα πριν 4 μέρες Alan wake 2 Deluxe edition σε δισκάκι πως δεν βγαίνουν? Χάρηκα πάντως για την κουβεντα μαζί σου, μου αρεσει να ανταλλάσω διαφορετικές απόψεις και να εμπλουτίζω τις δικές μου. ΥΓ Η Amd θα παρει τεράστιο έδαφος από τις νέες κάρτες γραφικών της 😉 1
GodGun8 Δημοσ. Πέμπτη στις 02:31 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:31 μμ (επεξεργασμένο) 18 minutes ago, apostolis81 said: Δεν βάζω ταμπέλες έχω περάσει από όλες τις πλατφόρμες. Το last of us 2 έκανε 4 χρονια να έρθει οπότε δεν ειναι απόλυτο. Επίσης ξαναλέω στο steam αγοράζεις digital licence. Μόνο στο GoG σου ανήκει το παιχνίδι. Αγόρασα πριν 4 μέρες Alan wake 2 Deluxe edition σε δισκάκι πως δεν βγαίνουν? Χάρηκα πάντως για την κουβεντα μαζί σου, μου αρεσει να ανταλλάσω διαφορετικές απόψεις και να εμπλουτίζω τις δικές μου. ΥΓ Η Amd θα παρει τεράστιο έδαφος από τις νέες κάρτες γραφικών της 😉 Digital licence μπορεί να αγοράζεις στο steam... αλλά δεν θα ζούμε για να δούμε το steam να κλείνει πίστεψε με😄..η συλλογή μας θα είναι εκεί για πολλά πολλά χρόνια ακόμα ! Το τέλος του κόσμου είναι πιο πιθανό από το να κλείσει το steam! Το Alan wake 2 στο release του δεν είχε physical copy...το ξέρω γιατί το αγόρασα day one στο PC! Μετά από αρκετά μεγάλο διάστημα το αποφάσισε η εταιρεία να κυκλοφορήσει κάποιες κόπιες σε physical εφόσον οι περισσότερες πωλήσεις της είχαν γίνει ήδη σε digital! Και εγώ χάρηκα για την κουβέντα... Υγ..(η AMD έχει πάρει ήδη τα πάνω της και στις κάρτες γραφικών πλέον από φέτος τουλάχιστον με την 9070 xt + fsr4) Επεξ/σία Πέμπτη στις 02:41 μμ από GodGun8 1
Westcoast Δημοσ. χθες στις 01:08 πμ Δημοσ. χθες στις 01:08 πμ (επεξεργασμένο) Αυτό σημαίνει ότι θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο του 2026 για τα 25 χρόνια του Xbox Αλλιώς τον ίδιο μήνα του 2027 Την επόμενη χρονιά στο Xbox Showcase θα μάθουμε περισσότερες πληροφορίες. Εγώ δε θα αγοράσω το επόμενο Xbox Για εμένα Το Xbox Series X θα είναι το τελευταίο Hardware που αγόρασα από τη Microsoft Πρόσφατα πήρα την απόφαση να αλλάξω σε PS και έχω ξεκινήσει από τον Μάρτιο να χτίζω τη βιβλιοθήκη μου στην κονσόλα της Sony (PS5) Και θα σταματήσω να αγοράζω παιχνίδια για Xbox με εξαίρεση για το Backwards Compatibility (OG Xbox, Xbox 360) Για εμένα ο διάδοχος του Xbox Series X θα είναι η αναβάθμιση του PC μου που θα κάνω τον Δεκέμβριο του 2026 για 1440P Gaming και έχω ξεκινήσει αποταμίευση. Δε θα πουλήσω ακόμα το Xbox Series X γιατί έχω αρκετά παιχνίδια στη βιβλιοθήκη μου να παίξω και από Games With Gold, Backwards Compatibility (Xbox One, Xbox 360, OG Xbox) Στην επόμενη γενιά θα αγοράσω το PS6 Για εμένα ο καλύτερος συνδυασμός είναι PS/PC/Nintendo Switch στο μέλλον. Πήρα αυτή την απόφαση για διάφορους λόγους. 1) Γιατί να αγοράσω το επόμενο Xbox αφού θα είναι PC? Θα κάνω αναβάθμιση το PC που έχω ήδη. 2) Τώρα που θα είναι multiplatform τα exclusives του Xbox γιατί να μη τα παίξω στο Playstation όλα; Θα πει κάποιος τα exclusives της Sony είναι και στο PC Αλλά εγώ θέλω να παίζω και σε κονσόλα. Επίσης δεν είναι στο PC όλα τα παιχνίδια της Sony Π.χ. πολλά παιχνίδια του PS4 Ενώ της MS είναι όλα και στο PC με εξαίρεση το Halo Guardians που για κάποιο λόγο δεν κυκλοφόρησε ποτέ. 3) Η MS σταμάτησε να κάνει έκπτωση το Xbox Series X στο Black Friday του 2024 Αυτό σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρεται για την κονσόλα της αλλά για το Ecosystem και Game Pass Ενώ η Sony ενδιαφέρεται για την κονσόλα της. Επίσης δεν αύξησε την τιμή μόνο στο Xbox Series X Αλλά και στο Xbox Series S Και τώρα συμφέρει να αγοράσει κάποιος PS5 Digital γιατί η διαφορά στην τιμή είναι μικρότερη. Η Sony αύξησε και αυτή την τιμή αλλά κάνει έκπτωση στην κονσόλα της. Και τέλος έχει σταματήσει την πώληση του Xbox Series X από σημαντικές αγορές π.χ. την Βραζιλία. Επεξ/σία πριν από 23 ώρες από Westcoast
TutaKachun Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες 21 hours ago, apostolis81 said: Για να μην επαναλαμβανομαι, ειπα οτι θα χτισεις κατι κοντα στα specs και σε κοστος που ειναι κοντα και οχι 1500 ευρω . Το series X πλεον 610 ευρω. 20 hours ago, apostolis81 said: Το πολυ με 200-300 ευρω παραπανω κανεις Pc καλυτερο σε επιδοσεις απο κονσολα. Περιπου το ιδιο θα ισχυσει και στην επομενη γενια διοτι οι καρτες γραφικων πεφτουν. Οποτε αξιζει να δωσεις 800 ευρω πχ να κανεις PC απο το να δωσεις 500-600 για Xbox ή Xbox επομενης γενιας που κατω απο 700 ευρω δεν το βλεπω να κοστιζει. Εαν θελεις κονσολα πας σε Ps5 ή Nintendo Switch. Αλλιως PC 20 hours ago, apostolis81 said: Μάλλον δεν ξέρεις να επιλέγεις τα σωστά pc parts και σου αυξάνεται πολύ το κόστος. Ρε αδερφέ μισό λεπτό γιατι νομίζω ή κατι δεν καταλαβαινω ή προσπαθεις να μας βγάλεις τρελούς. Σύμφωνα με πηγές απο Reddit και LTT αν΄τιστοιχη GPU και CPU με του Series X ειναι οι 6700ΧΤ και Ryzen 7 3700X. Συμφωνα λοιπόν με το Anandtech στην Ευρώπη η 6700ΧΤ ξεκινησε στα 517 Ευρω. O επεξεργαστης ειναι 3700Χ. Αρχική τιμή 349 Ευρω. Δηλαδή οταν βγήκε το Series X ήθελες 866 ευρώ μονο για CPU/GPU. Ακομα και τώρα 5 χρονια μετά θες περιπου 500 ευρω για να τα παρεις μεταχειρισμενα. Οποτε αυτα που γράφεις βγάζουν νοημα μονο αν εσυ εχεις καποιο κονέ και τα παιρνεις χώμα. Που οι περισσοτεροι δεν εχουν. Δεν προσπαθω να πω οτι η κονσολα/PC ειναι ανωτερη/κατωτερη απο PC/κονσολα. ΠΡΟΦΑΝΩΣ το PC ειναι ανωτερο. Αλλά, επίσης προφανως, το PC εχει μεγαλύτερο κοστος. Αρκετα μεγαλύτερο. Το δικαιολογει γιατι το PC δεν κανει μονο ενα πραγμα, αλλά εδω μιλαμε για καθαρο κοστος οσον αφορα το gaming. 18 hours ago, Retromaniac said: Συμφωνώ ότι δεν μπορείς, ειδικά παλιοτερα, αλλά είσαι κοντά. Εγώ έφτιαξα για ένα φίλο μου με 890 ευρώ, 16gb ram sdr 4 3600, 5700x, gigabyte rx 6600 xt 16gb, ssd 4 gen 1 tb, τροφοδοτικό 700ρι, be quit, semi και καλό mb. Είναι αρκετά ανώτερο σε specs και αν δεν διάλεγα καλά components και μάρκες θα μπορούσα να πετύχω ίδιες επιδοσεις με το σύστημα που εφτιαξα από 800. Άρα αρκετά κοντά σε τιμή με Xbox και ειναι PC με μεγαλύτερες επιδόσεις, μνήμη, αναβαθμίσημο. Αλλά η κονσόλα έχει την ευκολίας που δεν συμπεριλαμβάνεται στην τιμή. Μπορεις να παιξεις 4K με την 6600; Γιατι εγω με την 7600, αν δεν ριξω τα παντα στον πατο παιζω μονο κατι RTS 18 hours ago, MikeKata said: Διαβάζω και ξαναδιαβάζω "συμφέρει το καινούριο XBOX γιατί θα είναι σαν optimized PC για παιχνίδια, από το να πάρεις κανονικό PC". Διαβάσατε προσεκτικά τι λένε; Βασικότατη σημείωση. Οι κονσόλες ΔΕΝ τρέχουν παιχνίδια γραμμένα για x86. Μέχρι και το XBOX που είναι πιο κοντά τρέχει με VMs παιχνίδια γραμμένα για αυτό. Ας πάρουμε τις περιπτώσεις ξεχωριστά: 1. Αν βάλουν "Windows" και να είναι το XBOX "optimized PC" για παιχνίδια, δε θα μπορεί να τρέξει "natively" τα παιχνίδια του XBOX γιατί θα αναγκάζεται να κάνει κάποιο layering (π.χ VM). 2. Αν δε βάλουν Windows και τρέχει απλά customized XBOX OS, ακόμα και αν υποστηρίξουν άλλα stores, πώς ακριβώς θα παίξουν τα PC games, γραμμένα για άλλη αρχιτεκτονική "natively" στο XBOX; Πάλι με κάποιο layer. Πάλι δε θα είναι optimized. Επειδή λένε ότι θέλουν να είναι compatible και με τα 2, αυτό μου δείχνει ότι, αναγκαστικά, θα πάνε με κάποιου τύπου VM. Όχι μόνο γιατί δεν είναι ίδια τα λειτουργικά, αλλά, κυρίως, γιατί τα games για κάθε λειτουργικό δεν είναι γραμμένα το ίδιο. Δε θα είναι ένα "optimized PC" λοιπόν. Δεν εχω τις τεχνικες γνώσεις να επιβεβαιώσω ή διαψευσω αυτο που λες. Το πρόβλημα σε τετοια αρθρα απο τεχνολογικα site ξερεις ποιο ειναι; Πως δεν εχουν εικονα για τον απλο κοσμο. Ο απλος κοσμος σκέφτεται πολυ διαφορετικα. Δηλαδη, αν υποθεσουμε οτι η MS μου λεει. 1 μηχανημα, ολα τασ xbox και PC games. Εγω εκει δεν σκεφτομαι VMs, layers κτλ. Εγω σκεφτομαι "Ω ΘΕΟΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΟΥΤΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΖΕΙ ΑΠΟ GEARS ΚΑΙ FORZA ΜΕΧΡΙ WORLD OF WARCRAFT ΚΑΙ FOOTBALL MANAGER". To πως θα τα κανει αυτα μου ειναι αδιαφορο. Αν μου δειξει ενα συστημα να τα κανει, θα το παρω. 7 hours ago, Westcoast said: Αυτό σημαίνει ότι θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο του 2026 για τα 25 χρόνια του Xbox Αλλιώς τον ίδιο μήνα του 2027 Την επόμενη χρονιά στο Xbox Showcase θα μάθουμε περισσότερες πληροφορίες. Εγώ δε θα αγοράσω το επόμενο Xbox Για εμένα Το Xbox Series X θα είναι το τελευταίο Hardware που αγόρασα από τη Microsoft Πρόσφατα πήρα την απόφαση να αλλάξω σε PS και έχω ξεκινήσει από τον Μάρτιο να χτίζω τη βιβλιοθήκη μου στην κονσόλα της Sony (PS5) Και θα σταματήσω να αγοράζω παιχνίδια για Xbox με εξαίρεση για το Backwards Compatibility (OG Xbox, Xbox 360) Για εμένα ο διάδοχος του Xbox Series X θα είναι η αναβάθμιση του PC μου που θα κάνω τον Δεκέμβριο του 2026 για 1440P Gaming και έχω ξεκινήσει αποταμίευση. Δε θα πουλήσω ακόμα το Xbox Series X γιατί έχω αρκετά παιχνίδια στη βιβλιοθήκη μου να παίξω και από Games With Gold, Backwards Compatibility (Xbox One, Xbox 360, OG Xbox) Στην επόμενη γενιά θα αγοράσω το PS6 Για εμένα ο καλύτερος συνδυασμός είναι PS/PC/Nintendo Switch στο μέλλον. Πήρα αυτή την απόφαση για διάφορους λόγους. 1) Γιατί να αγοράσω το επόμενο Xbox αφού θα είναι PC? Θα κάνω αναβάθμιση το PC που έχω ήδη. 2) Τώρα που θα είναι multiplatform τα exclusives του Xbox γιατί να μη τα παίξω στο Playstation όλα; Θα πει κάποιος τα exclusives της Sony είναι και στο PC Αλλά εγώ θέλω να παίζω και σε κονσόλα. Επίσης δεν είναι στο PC όλα τα παιχνίδια της Sony Π.χ. πολλά παιχνίδια του PS4 Ενώ της MS είναι όλα και στο PC με εξαίρεση το Halo Guardians που για κάποιο λόγο δεν κυκλοφόρησε ποτέ. 3) Η MS σταμάτησε να κάνει έκπτωση το Xbox Series X στο Black Friday του 2024 Αυτό σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρεται για την κονσόλα της αλλά για το Ecosystem και Game Pass Ενώ η Sony ενδιαφέρεται για την κονσόλα της. Επίσης δεν αύξησε την τιμή μόνο στο Xbox Series X Αλλά και στο Xbox Series S Και τώρα συμφέρει να αγοράσει κάποιος PS5 Digital γιατί η διαφορά στην τιμή είναι μικρότερη. Η Sony αύξησε και αυτή την τιμή αλλά κάνει έκπτωση στην κονσόλα της. Και τέλος έχει σταματήσει την πώληση του Xbox Series X από σημαντικές αγορές π.χ. την Βραζιλία. 1. Γιατι το Xbox θα κανει (υποθέτω) απο 800-1000 και αν οντως δινει 4Κ60, θες 500+ μονο για την GPU. 2. Γιατι στο Xbox θα δινεις 215 ευρω το χρονο (δεν μετράω τωρα VPN, Eneba κτλ μιλαω για την κανονικη συνδρομη) και θα παιζεις 5-6 1st party, 5-6 triple A 3rd party, indie, παλαιοτερες κυκλοφοριες κτλ. Στο PS5 θες 80+ για το καθε παιχνιδι αλλιώς να περιμενεις Χ εβδομαδες/μηνες για να πεσουν. 3. Ολοι ανεβαζουν τις τιμες. Ολοι τις ριχνουν. Προσφορες θα υπάρχουν στα παντα Τι θελω να πω. Αν γουστάρεις το PS5 καλά κανεις. Ποτέ δεν θα προσπαθησω να σε πεισω οτι κανεις λαθος. Ειναι επιλογή σου και μπραβο σου. Αλλά το να λέμε δεν υπάρχει λογος να παρει καποιος xbox δεν ισχυει. Γιατι αν ολα οσα οραματιζεται η MS ισχυουν θα εχουμε 2 επιλογες PS6. Sony και 3rd party games στα 80+ και παιζει και παραπάνω αν καμια Rockstar παει στα 100 και ξεπουλησει. Series X2. Xbox/360/One/Series και Series 2 παιχνιδια day one με 15 ευρω το μηνα. Δεκαδες 3rd party day one κυκλοφοριες απο small indie μεχρι γιγαντια triple A. Δεκαδες παιχνιδια απο τα τελευταια χρονια μεχρι δεκαετιες πριν. Steam/Battlenet/Epic/Gog/Ubisoft games. Η επιλογή αναμεσα σε πολλαπλα καταστήματα σου δινει την ευκολια να αγορασεις ενα game αναλογα που ειναι φθηνοτερο. TLDR. Η MS θα σου δινει τα παντα, αγορασμενα απο οπου θες και να μπορεις να τα παιζεις οπου θες. Η Sony θα σου δινει μονο οτι βγαινει σε PS6 και θα σου χρεώνει το καθενα 80-90-100 ευρω.
apostolis81 Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες 5 λεπτά πριν, TutaKachun είπε Ρε αδερφέ μισό λεπτό γιατι νομίζω ή κατι δεν καταλαβαινω ή προσπαθεις να μας βγάλεις τρελούς. Σύμφωνα με πηγές απο Reddit και LTT αν΄τιστοιχη GPU και CPU με του Series X ειναι οι 6700ΧΤ και Ryzen 7 3700X. Συμφωνα λοιπόν με το Anandtech στην Ευρώπη η 6700ΧΤ ξεκινησε στα 517 Ευρω. O επεξεργαστης ειναι 3700Χ. Αρχική τιμή 349 Ευρω. Δηλαδή οταν βγήκε το Series X ήθελες 866 ευρώ μονο για CPU/GPU. Ακομα και τώρα 5 χρονια μετά θες περιπου 500 ευρω για να τα παρεις μεταχειρισμενα. Οποτε αυτα που γράφεις βγάζουν νοημα μονο αν εσυ εχεις καποιο κονέ και τα παιρνεις χώμα. Που οι περισσοτεροι δεν εχουν. Δεν προσπαθω να πω οτι η κονσολα/PC ειναι ανωτερη/κατωτερη απο PC/κονσολα. ΠΡΟΦΑΝΩΣ το PC ειναι ανωτερο. Αλλά, επίσης προφανως, το PC εχει μεγαλύτερο κοστος. Αρκετα μεγαλύτερο. Το δικαιολογει γιατι το PC δεν κανει μονο ενα πραγμα, αλλά εδω μιλαμε για καθαρο κοστος οσον αφορα το gaming. Δεν ισχυει αυτη η πηγη που εχεις, δεν μπορει να γινει αμεση συγκριση διοτι στη μια περιπτωση της κονσολας ειναι custom APU και στην περιπτωση του PC ειναι ξεχωριστα parts που αποδιδουν πολυ ανωτερα. Συνεπως ξαναλεω, αμεση συγκριση σε ανομοια αντικειμενα δεν υφίσταται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα