Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 ώρες πριν, Volga είπε

...Ο καταχρηστικός όρος ειναι να απαγορεύεται custom software χωρίς άδεια στο Online δικτυο της εταιρίας;

Εσυ το βλέπεις χαλαρά ως ελα μωρε βάζω custom game παιζω. Ο δίπλα σου λέει έλα μωρε φτιάχνω ένα Malwareάκι που κοτσάρω στην custom Mario Kart rom που θα το βάλω στο δίκτυο της εταιρία και θα είμαι άτρωτος στο mario kart στο Online Mode.

βάλε την κονσόλα Offline και παίξε και τον Τερλέγκα πάνω της. Εγώ το βρίσκω Super που κόβει τέτοια.

Μίλησα εγώ συγκεκριμένα; Είπα ότι οι όροι χρήσης πρέπει να είναι συμβατοί με την νομοθεσία και όχι με ό,τι κατεβάσει το κεφάλι του κάθε στελέχους. Το τι είναι καταχρηστικό αποφασίζει το δικαστήριο.

Πολλές φορές εταιρίες περνάνε πονηρούς όρους με την προοπτική ότι δεν θα καταφύγει κάποιος στην δικαιοσύνη λόγω κόστους-μπλεξίματος.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, billxl είπε

Μίλησα εγώ συγκεκριμένα; Είπα ότι οι όροι χρήσης πρέπει να είναι συμβατοί με την νομοθεσία και όχι με ό,τι κατεβάσει το κεφάλι του κάθε στελέχους. Το τι είναι καταχρηστικό αποφασίζει το δικαστήριο.

Πολλές φορές εταιρίες περνάνε πονηρούς όρους με την προοπτική ότι δεν θα καταφύγει κάποιος στην δικαιοσύνη λόγω κόστους-μπλεξίματος.

100% Απλώς ο όρος χρησης αποκλεισμού από το δίκτυο για παράνομη χρήση rom που έχουν Sony Nintendo Microsoft οχι μονο καταχρηστική δεν είναι αλλά σωτήρια! :D  Μακάρι να είχε και το Steam κάτι τέτοιο να ξεμπερδεύαμε και με τα προβλήματα σε Cod, Fortnite κλπ.

Δημοσ.
Στις 19/6/2025 στις 11:07 ΠΜ, Volga είπε

Τι βολικότερο έχει η υλοποίηση του τιτάνα από το eshop της Microsoft της Nintendo και της Sony? 

Σοβαρα μιλαμε? Οταν βρισκεις bundles με 10 παιχνιδια απο τα οποια καποια ΑΑΑ με 10-12 ευρω οταν βλεπεις πανω απο 20 επισημα site που πουλανε παιχνιδια και κοντραρονται στις τιμες δεν μιλαω για τα τριτα κλειδαραδικα grey markets αλλα επισημα τοτε απλα δεν αξιζει να πειρατεψεις. Οταν εχεις παιχνιδαρες στη συλλογη και σε βγαινει ενας μεσος ορος 10 ευρω το παιχνιδι η και λιγοτερο τοτε δεν αξιζει η πειρατεια. Φαντασου να εχεις 1000 παιχνιδια και να θες 60-70 ευρω για το καθενα. Μιλαμε για 70 χιλιαδες ευρω κατι που δεν ειναι εφικτο για το 99% του κοσμου εκει εξω. Καντα αυτα τα 70 χιλιαδες 5 με 10 χιλιαδες και επιασες το νοημα. Για αυτο το steam τα παει περιφημα βοηθανε προφανως και sites οπως humblebundle fanatical κτλ κτλ συν το τεραστιο community που εχει απο πισω το αψογο support το cloud save και πολλα αλλα. Η nindy τι ακριβως εχει απο τα παραπανω? Ενας που εχει switch 2 θα αγορασει 10-20 παιχνιδια το πολυ αν μιλαμε για 70 ευρω το καθενα παμε στα 1500 ευρω κοντα σε βαθος 5ετιας οταν αυτος που εχει steam με τα 1500 ευρω θα παρει εκατονταδες παιχνιδια και οχι μονο 20. 

Δημοσ.
Στις 19/6/2025 στις 2:46 ΜΜ, Volga είπε

Άρα η γκρίνια απλώς ηταν biased.

Διότι εφόσον απλώς κόβει την πρόσβαση στο δίκτυο είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο bricking που κανει η Sony από το PS3 και μετά.

Καταλαβαίνω τι κανει το Steam εκεινο που δεν καταλαβαίνω είναι ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ κανει από τα αντίστοιχα της Sony Microsoft και Nintendo που να θεωρείται οτι να γι αυτό εκει μειωθηκε η πειρατία ενω η κακιά Sony και Nintendo κάνουν το τάδε και πρέπει να τα κατεβάζουμε πειρατικά.

Εκπτώσεις έχουν ολοι και μάλιστα ΠΑΝΤΑ. 5 φορές το χρόνο κάνει η Microsoft στο XBOX App Store και 3 σταθερές η Nintendo πέρα από τα ενδιάμεσα. Για να φανταστεις στο Switch 2 έχουν ειδική σελίδα που αναφέρει Games on Sale και έχει 100άδες μέσα.

Που καταλήγω.

Ορισμένες φορές... γκρινιάζουμε για να γκρινιάζουμε :) 

Στο steam μπορείς να βάλεις κωδικούς παιχνιδιών που σαφώς βρίσκεις σε καλύτερες τιμές, δεν πληρώνεις υπηρεσία για να παίξεις online όπως με το xbox και ps,οι προσφορές που βγάζουν και η βιβλιοθήκη τους ειναι σαφώς ανώτερη από τις Sony/MS. Έχω pc,xbox series X,ps5 και switch oled και αυτή ειναι η σειρά που τα προτιμώ πλέον. Η δε Sony έχει ξεφύγει,remasters, remakes, πληρώνεις για upgrade των παιχνιδιών για ps5 και σου ζητάει ένα σκασμό χρήματα για online και game pass. Αρνούμαι να πληρώσω 60 ευρώ για 5ο remaster/remakes. Από την άλλη το switch 2 θέλει 80 ευρώ για τα παιχνίδια του... υπερβολικά πολλά για τα γραφικά του όπως και η τιμή της κονσόλας με hardware του 2015.

Αν τα παιχνίδια του switch όπως και των υπολοίπων ήταν στα 40 με 50 ευρώ,η πειρατεία θα είχε μειωθεί. Αυτοί και πολεμούν την πειρατεία και τις τιμές τις πάνε στο Θεό! Μη σχολιάσω τα dlc, season pass και gold, ultimate και pro max εκδόσεις με επιπλέον skins κτλ...

Δημοσ.
7 hours ago, murcielago580 said:

Βεβαια μην τρελαθουμε και αρχισουμε να λεμε οτι η nintendo με το hardware του switch 1 εμπαινε μεσα... Παρωχημενο ηταν απο την 1η μερα κυκλοφοριας του

Αν θέλουμε να πιστεύουμε τα αντίστοιχα άρθρα έμπαιναν μέσα ή στην καλύτερη δεν έβγαζαν τίποτα. 

https://www.pcmag.com/news/nintendo-switch-build-cost-estimated-to-be-257

Αν δεν είναι αξιόπιστο βέβαια το άρθρο αυτό δεν βλέπω το λόγο να είναι κανένα άρθρο σχετικά με το κόστος για οποιοδήποτε μηχάνημα. 

Αντίστοιχα έχουμε αυτό για το 2.

https://www.ft.com/content/a781c853-3fed-4dfc-b940-4137546180de 

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, costacurta είπε

Τότε σταμάτα να πειρατευεις. Μπορείς να γραφτεί ολόκληρη πτυχιακή για τις συνέπειες που προκύπτουν από την πειρατεία 

Δεν έχει γραφτεί και ολόκληρη πτυχιακή για το πόσο βοηθάει η πειρατεία τις εταιρείες? Σχεδόν σίγουρα το έχω διαβάσει πιο παλιά, και ως άρθρο εδώ μέσα. 

Αλλά με την ποιότητα τελευταία.... Δεν το βρίσκω κακό, αρκεί μετά να το αγοράσει ο άλλος. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ntinosterpsis είπε

Αν τα παιχνίδια του switch όπως και των υπολοίπων ήταν στα 40 με 50 ευρώ,η πειρατεία θα είχε μειωθεί. Αυτοί και πολεμούν την πειρατεία και τις τιμές τις πάνε στο Θεό! Μη σχολιάσω τα dlc, season pass και gold, ultimate και pro max εκδόσεις με επιπλέον skins κτλ...

Βασικά ποια πειρατεία; Υπάρχει ακόμα πειρατεία ή εγώ γέρασα;

Πρώτα από όλα ειδικά οι μεγάλες κονσόλες από όσο ξέρω δεν έχουν πειρατεία και το switch υπό προϋποθέσεις.. στο pc δεν έχω ιδέα τι γίνεται αλλά πόσοι παίζουν στο pc συγκριτικά ΑΑΑ παιχνίδια;

Δε νομίζω ότι υπάρχει πειρατεία όπως πριν 15-20 χρόνια και είναι και ένας από τους λόγους που γδερνουν στις τιμές 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
Στις 19/6/2025 στις 8:34 ΠΜ, Just_travel_everywhere είπε

Εσένα ή την εταιρεία; 🤣🤣🤣🤣

Εμενα και εκατομμυρια αλλους και την ιδια την εταιρεια. Η νομιζεις θα ειχε ιδιες πωλησεις αν δεν μπορουσες να παιξεις μη αυθεντικα παιχνιδια?

Δημοσ.
9 ώρες πριν, costacurta είπε

Τότε σταμάτα να πειρατευεις. Μπορείς να γραφτεί ολόκληρη πτυχιακή για τις συνέπειες που προκύπτουν από την πειρατεία 

Έχει γράψει η Ευρωπαϊκή Ένωση, μπορείς εσύ καλύτερα;

Στις 20/5/2025 στις 3:32 ΜΜ, Lucifer είπε

Οι απόψεις και οι ενστάσεις είναι λογικές, αλλά βασίζονται όλες στην προϋπόθεση διαφυγόντων κερδών που με τη σειρά τους μπορεί να αποβούν καταστροφικές για την οικονομική επιβίωση των εμπλεκόμενων δημιουργών.

Πριν κάποιο καιρό, η Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε μια μελέτη με σκοπό την ανάδειξη του οικονομικού προβλήματος που προκαλεί η πειρατεία. Αυτό συνέπεσε με την στρατηγική της για αυστηροποίηση των ποινών και γενικά σφίξιμο του πλαισίου που αφορά την αντιμετώπιση της πειρατείας.

Το πρόβλημα με το εγχείρημα ήταν ότι καμία σχέση πειρατείας και διαφυγόντων κερδών δεν μπόρεσε να γίνει. Η Ευρωπαϊκή Ένωση "έθαψε" τη μελέτη, αλλά η φάση μαθεύτηκε. Το γεγονός ότι τα αποτελέσματα της ίδιας της ΕΕ ταυτίζονται με προϋπάρχουσα μελέτη με παρόμοια συμπεράσματα, φυσικά δε βοηθάει.

Οπότε, όπως προείπε και ο @angmar κάποιες σελίδες πίσω, μέχρι να αποδειχτεί (και όχι "αποδειχτεί" με μελέτες Marlboro) πως η πειρατεία έχει αρνητικό οικονομικό αντίκτυπο στις όποιες πωλήσεις, το επιχείρημα "δε θα το αγόραζα αν δε μπορούσα να το κατεβάσω" φαίνεται να φέρει τη μεγαλύτερη δόση αλήθειας μέσα στον γενικότερο αντίλογο.

• Confused 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, logistoulis είπε

Πρώτα από όλα ειδικά οι μεγάλες κονσόλες από όσο ξέρω δεν έχουν πειρατεία και το switch υπό προϋποθέσεις.. στο pc δεν έχω ιδέα τι γίνεται αλλά πόσοι παίζουν στο pc συγκριτικά ΑΑΑ παιχνίδια;

Δε νομίζω ότι υπάρχει πειρατεία όπως πριν 15-20 χρόνια και είναι και ένας από τους λόγους που γδερνουν στις τιμές 

Υπάρχει ακόμη η πειρατεία, αλλά οχι όπως ηταν πριν 20 χρόνια όπως σωστά ανέφερες.  

Οι κονσόλες πλέον δεν εχουν jailbreak,τουλάχιστον οχι οι τελευταίες απ όσο γνωρίζω. Στο pc ομως μπορείς να βάλεις emulator και να παίξεις σχεδόν τα πάντα. Ειδικά η nintendo χάνει αρκετά μιας και ειναι το ευκολότερο emulation μέχρι στιγμής. 

Ότι τίτλος βγαίνει και σε pc μπορεί να παίξει σπασμένος. 

• Like 1
Δημοσ.
13 hours ago, costacurta said:

Ευχαριστώ πολύ που με έβαλες σε σκέψεις. Τώρα που το λες θα πάω στον πλησιέστερο θρησκευτικό ναό να ζητήσω μετάνοια για τις αμαρτίες μου. 

Η (προσωπική) μου λογικη είναι απλή: μου αρέσει ένα παιχνίδι: θα το δοκιμάσω με ένα αντίγραφο (αν κάνει 80€ on Launch, αν είναι Indie των 20€ άντε ας τα πάρουν), θα το αγοράσω όταν το βρω σε προσφορά / αγγελία.

Τρανό πρόσφατο παράδειγμα: Halo Infinite.

Το ίδιο με ταινιες κλπ, ιδίως όταν πλέον τα DVD έχουν αστείες τιμές στο κέντρο της Αθήνας ή ακόμα καλύτερα σε κέντρα μεγαλύτερων ευρωπαϊκών χωρών.

αλλα και πάλι, δεν δίνει το δικαίωμα στην οποία εταιρία να μου απενεργοποιεί την κονσόλα που αγόρασα. Να με περιορίσει επειδή πήγα και αδίκησα με προσπάθεια να συνδέσω στα online Services με αντίγραφα, φυσικά να με βάλει σε blacklist, τα ήθελα και τα έπαθα.
Να την brickάρει; mhhh… no.

Σαν καταναλωτής μου φαίνεται ότι εκεί δεν έχω έλεγχο στο αντικείμενο που αγόρασα.

Spoiler

Αν θες καλύτερο παράδειγμα, η BMW με εκνευρίζει κάθε φορά που έχω εγκαταστήσει ένα after market ανταλλακτικό / Flash στο αμάξι. Όποτε κάθε φορά που πάω για Service, το αφαιρώ (άρα το φέρνω στα μέτρα που τους ικανοποιεί για να παρέχουν κάλυψη) και μετά πάλι εγκατάσταση After market 

6 hours ago, logistoulis said:

Αυτά τα ωραία ένδοξα χρόνια που πηγαίναμε και αγοράζαμε κανονικά αντίγραφα από τα μαγαζιά; Όχι. 
Οτι υπάρχουν ακόμα subs και κάποια site που βοηθούν στην εγκατάσταση λογισμικού / tutorial για cfw ; Κάτι υπάρχει. 

On 19/06/2025 at 13:49, billxl said:

όχι σε ό,τι γουστάρει η εν λόγω εταιρία. 

Μου θύμισες αυτό:

https://amp.cnn.com/cnn/2024/08/19/business/disney-arbitration-wrongful-death-lawsuit-intl-hnk

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, Giorgos241 είπε

αλλα και πάλι, δεν δίνει το δικαίωμα στην οποία εταιρία να μου απενεργοποιεί την κονσόλα που αγόρασα. Να με περιορίσει επειδή πήγα και αδίκησα με προσπάθεια να συνδέσω στα online Services με αντίγραφα, φυσικά να με βάλει σε blacklist, τα ήθελα και τα έπαθα.
Να την brickάρει; mhhh… no.

Δεν σου brickαρει το μηχάνημα. Τη σύνδεση του μηχανήματος στο  shop σου brickαρει. 

• Like 1
Δημοσ.
5 hours ago, Volga said:

Δεν σου brickαρει το μηχάνημα. Τη σύνδεση του μηχανήματος στο  shop σου brickαρει. 

αρα οτι εκανε και στο πρωτο switch. Μια χαρα, κανενα θεμα. Εσφαλα οπως ειπα, ας το κανει.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Volga είπε

Και πως θα παίζεις παιχνίδια μετά; Τα physical θα παίζουν του 1ου; Ο,τι είχες κατεβασμένο από shop θα παίζει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 21/6/2025 στις 9:30 ΜΜ, Tetrabitos είπε

Και πως θα παίζεις παιχνίδια μετά; Τα physical θα παίζουν του 1ου; Ο,τι είχες κατεβασμένο από shop θα παίζει;

Τα physical ναι, τα digital οχι. Την πάτησες. Αλλά αυτό δεν καταλαβαίνω γιατί μας πειράζει τώρα ξαφνικά; 🤣 Γίνεται από την εποχή του ps4. Έχω φίλο που αγόρασε μεταχειρισμένο ps4 γιατί το βρήκε σε πολύ καλή τιμή και τελικά το κατάλαβε με τον κακό τρόπο πως ήταν banaρισμενο. Και εκεί είναι ακόμη χειρότερη η φάση. Σχεδόν όλα τα games θέλουν και κάποιο day one patch. 

Επεξ/σία από Volga

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...