keysmith Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου Εγω θα πω με τόση ενημέρωση και τόσες διαφορετικές πηγές ότι θέλει πάλι πιστεύει ο καθένας και στο τέλος καποιοι θα πουν πχ "η γη είναι επίπεδη" δεν υπάρχει σωτηρία, η βλακεία είναι ανεκτή.. 2
Chloe2 Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου Υπάρχουν συνάνθρωποί μας που ενημερώνονται μόνο από τις εικονίτσες (memes) των social media γιατί βαριούνται να διαβάσουν κείμενο πολλών λέξεων. Προσωπικά προσπαθώ να έχω σφαιρική ενημέρωση από πολλές πηγές (έντυπα, τηλεόραση, ραδιόφωνο, διαδίκτυο, κλπ). 3
KostasKri Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου Δεν υπάρχει σωτηρία με τα ΜΜΕ. Σχεδόν δεν υπάρχει τρόπος να βεβαιωθείς αν κάτι που διαβάζεις είναι αλήθεια ή όχι. Εδώ πλέον αρχίζουν και αμφισβητούν και την επιστήμη.
Jmanol000 Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου 2 ώρες πριν, poulinos είπε Μονο ευαγγελατο.τιποτα αλλο. Χαχαχαχα 28 λεπτά πριν, KostasKri είπε Δεν υπάρχει σωτηρία με τα ΜΜΕ. Σχεδόν δεν υπάρχει τρόπος να βεβαιωθείς αν κάτι που διαβάζεις είναι αλήθεια ή όχι. Εδώ πλέον αρχίζουν και αμφισβητούν και την επιστήμη. Γενικα δεν μπορεί να βγάλει εύκολα άκρη κανείς με την επικαιρότητα και το γεγονός ότι είναι πολύ συχνό ο ένας να πέρνει την είδηση του άλλου και να την αναδημοσιεύει αυτούσια δεν κάνει τα πράγματα καλύτερα 2
Dimitris_1981 Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου 32 λεπτά πριν, Jmanol000 είπε Χαχαχαχα Γενικα δεν μπορεί να βγάλει εύκολα άκρη κανείς με την επικαιρότητα και το γεγονός ότι είναι πολύ συχνό ο ένας να πέρνει την είδηση του άλλου και να την αναδημοσιεύει αυτούσια δεν κάνει τα πράγματα καλύτερα Και όλοι μαζί, με ελάχιστες εξαιρέσεις, αναπαράγουν το χαρτάκι/non paper που τους έδωσαν.... 1
Geralt_Haute_Bellegarde Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου Καλά και στην Ελλάδα κάτι τέτοιο θα συμβαίνει Ποιος ενημερώνεται πλέον απο τη τηλεόραση εκτός απο τους ηλικιωμένους;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 19 Ιουνίου Super Moderators Δημοσ. 19 Ιουνίου 57 minutes ago, deafman said: 54% κοινωνικα δικτυα + 50% tv + 48% εφημεριδες... maths? Μου θύμησες το παλιό εξαιρετικό meme... 1
Bspus Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου 6 hours ago, KostasKri said: Δεν υπάρχει σωτηρία με τα ΜΜΕ. Σχεδόν δεν υπάρχει τρόπος να βεβαιωθείς αν κάτι που διαβάζεις είναι αλήθεια ή όχι. Εδώ πλέον αρχίζουν και αμφισβητούν και την επιστήμη. Η επιστημη πρεπει εξ ορισμου να περιλαμβανει και την αμφισβητηση. Μονο το δογμα δεν αμφισβητειται. Αν και αυτο που αμφισβητειται συνηθως (απο λογικους ανθρωπους, δεν λεμε τωρα για επιπεδη γη) δεν ειναι η ιδια η εννοια της επιστημης ή η επιστημονικη μεθοδος αλλα μαλλον η αμεροληψια των επιστημονων. Και δεν μπορω να πω οτι αυτος ο σκεπτικισμος ειναι παντα αβασιμος. Εκτος αν νομιζεις οτι τα συμφεροντα δεν μπορουν να καθοδηγησουν η να προσανατολισουν επιστημονικες ερευνες.
freegr Δημοσ. 20 Ιουνίου Δημοσ. 20 Ιουνίου Από το στόμα μου το πήρες γιατί συμφωνώ απόλυτα κι όπως φαίνεται το ποσοστό αυξάνεται
d4mage Δημοσ. 20 Ιουνίου Δημοσ. 20 Ιουνίου 16 ώρες πριν, Jmanol000 είπε το γεγονός ότι είναι πολύ συχνό ο ένας να πέρνει την είδηση του άλλου και να την αναδημοσιεύει αυτούσια δεν κάνει τα πράγματα καλύτερα Σωστή παρατήρηση. Κάποτε διάβαζες μια εφημερίδα και υπήρχε αποκλεστικό ρεπορτάζ, με κόπο και έρευνα από κανονικό άνθρωπο. Τώρα όλα είναι copy paste ο ένας με τον άλλον σε σημείο που αν πατήσεις στο Google την ίδια φράση θα σου βγάλει το ίδιο κείμενο σε όλα τα μέσα ειδήσεων, δηλαδή καμία διαφοροποίηση έστω μια αλλαγή στη σειρά των λέξων.
tzavardin Δημοσ. 20 Ιουνίου Δημοσ. 20 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Οι απόψεις μας πάνω στην είδηση σε αυτό το νήμα, το πόσο διαφορετικές είναι και το πόσο λιγο φτανουν σε βαθος για αυτό που συμβαίνει δεν επιβεβαιώνουν τίποτε άλλο πέρα από το ότι είμαστε ακόμα σε περίοδο μετάβασης και δεν έχουμε καταλάβει ακριβώς που πάμε και τι θα βγει από αυτό που κάνουμε. Και συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου προφανώς. Όταν ο Baudrillard μίλησε για τον πόλεμο του Κόλπου ως τον πρώτο πόλεμο που δεν έλαβε χώρα στην πραγματικότητα, αλλά στην τηλεόραση ως προσομοίωση έφαγε κοροϊδία, αλλά τελικά ήταν μάλλον διαχρονικά η πιο σοβαρή φωνή του μεταμοντέρνου. Έχει χρησιμότητα και σήμερα η άποψη αυτή. Τώρα από τα μεγάλα ιδιωτικά δίκτυα μέσα στα οποία μεγαλώσαμε και λεγανε την αλήθεια κομμάτων, κράτους και των καναλαρχών, περάσαμε πλέον σε πιο συγκεντροποιημένη κατάσταση του αλγορίθμου και μάλλον απευθείας στην πραγματικότητα του ιδιοκτήτη που χαιρετά από την καρδιά του, η οποία εχει τον φερετζέ της πολυφωνίας απο εκατομμύρια botάκια . Ή τώρα περνάμε, πραγματικά δεν ξέρω που είμαστε. Ούτε τα think tanks πρέπει να ξέρουν ακριβώς. Πάνε κι όπου βγει. Δεν ξέρω πόσους μισάνθρωπους, αντιεμβολιαστές, incels, νεοναζί και παλαιοχριστιανούς και κοινωνικούς γκοτζίλα θα φέρουν στο μέλλον τα bubbles του αλγορίθμου και η έλλειψη πραγματικής κοινωνικής κριτικής και fact checking. Ξέρω ότι σίγουρα είμαι 30 χρονών και κοιτάω ήδη νοσταλγικά την εποχή του διαφωτισμού που ένας άνθρωπος μαζί με άλλους 5 μπορούσε να βγάλει μια εφημερίδα και να πει την αλήθεια που έβλεπε κι ας μην συνέφερε το κράτος ή μεγέθη τύπου Ροκφέλερ. Κι ας μην την έζησα ουσιαστικά ποτέ. Επεξ/σία 20 Ιουνίου από tzavardin 1
The_Judas Δημοσ. 20 Ιουνίου Δημοσ. 20 Ιουνίου 19 ώρες πριν, cpc464 είπε Επίσης το 54% των Αμερικάνων έχει ίδιο η χειρότερο επίπεδο μόρφωσης με ένα παιδί της έκτης δημοτικού, εξηγεί πολλά αυτό νομίζω. Προφητική ταινία η ηλιθιοκρατία. νομίζω ότι η Ελλάδα είναι από τις no1 χώρες στο θέμα της έλλειψης κατανόησης κειμένου ανεξαρτήτως σπουδών και πτυχίου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα