dimlevi Δημοσ. Δευτέρα στις 11:33 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:33 πμ (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Προχτές κατέβαινα με έναν φίλο για ποτό κοντά στην Ακρόπολη, και ενώ πάμε να μπούμε με το αυτοκίνητο σε δρόμο μονής κατεύθυνσης, μπαίνει ένας ντελιβεράς ανάποδα. Ερχόμαστε πρόσωπο με πρόσωπο και περνάει ξυστά από δίπλα μου. Κατεβάζω το τζάμι, του λέω δυο λόγια, και καθώς συνεχίζω την πορεία, κάνει αναστροφή και με ακολουθεί μέχρι το επόμενο φανάρι. Έρχεται δίπλα μου και μου ζητάει και τα ρέστα με απίστευτη ψευτομαγκιά, τύπου "έτσι γούσταρα και μπήκα, δεν έγινε και τίποτα", και μόνο που δεν κατεβήκαμε να πλακωθούμε. Μου περασε απο το μυαλο ενω τον ειδα να ερχεται να βαλω το κιν να βγαζει βιντεο κρυφα σε περιπτωση που μου σπασει κανενα καθρεπτη. Πρεπει να επιτρεπονται οι dashcams στα αυτοκινητα πιστευω. Τι γίνεται εκεί έξω? Επεξ/σία Δευτέρα στις 11:52 πμ από dimlevi 5
Δημοφιλής ανάρτηση BlueBlade Δημοσ. Δευτέρα στις 11:42 πμ Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. Δευτέρα στις 11:42 πμ Η εικόνα στους δρόμους είναι μια τέλεια σύνοψη της Ελληνικής κοινωνίας. Αγενείς, παρτάκηδες, σταρχιδιστες, τσαμπουκάδες, ψευτόμαγκες κτλ. Αυτός είναι ο σύγχρονος Ρωμιός. Γελάω που φοβόμαστε τους μετανάστες μην αλλοιώσουν αυτήν την κοινωνία της απόλυτης σκατίλας. 39 10
haris_216 Δημοσ. Δευτέρα στις 12:29 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:29 μμ (επεξεργασμένο) Άλλο ένα νήμα με προδιαγεγραμμένη πορεία (κλειδώματος). Αφού όπως πάντα κάποιοι δεν θα "ανεχτούν" τέτοιες συμπεριφορές (σεβαστό αφού, θεωρητικά, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν) και από την άλλη οι "υποστηριχτές" θα αναλύσουν 1002 λόγους για τους οποίους συμβαίνει και θα "έπρεπε" να είναι αποδεκτό. Η σύγκρουση μοιραία και ο "βαρύς πέλεκυς" των mod αναμενόμενος Επεξ/σία Δευτέρα στις 12:29 μμ από haris_216 4 4
Ukforthemoment Δημοσ. Δευτέρα στις 12:31 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:31 μμ 57 λεπτά πριν, dimlevi είπε Καλησπέρα, Προχτές κατέβαινα με έναν φίλο για ποτό κοντά στην Ακρόπολη, και ενώ πάμε να μπούμε με το αυτοκίνητο σε δρόμο μονής κατεύθυνσης, μπαίνει ένας ντελιβεράς ανάποδα. Ερχόμαστε πρόσωπο με πρόσωπο και περνάει ξυστά από δίπλα μου. Κατεβάζω το τζάμι, του λέω δυο λόγια, και καθώς συνεχίζω την πορεία, κάνει αναστροφή και με ακολουθεί μέχρι το επόμενο φανάρι. Έρχεται δίπλα μου και μου ζητάει και τα ρέστα με απίστευτη ψευτομαγκιά, τύπου "έτσι γούσταρα και μπήκα, δεν έγινε και τίποτα", και μόνο που δεν κατεβήκαμε να πλακωθούμε. Μου περασε απο το μυαλο ενω τον ειδα να ερχεται να βαλω το κιν να βγαζει βιντεο κρυφα σε περιπτωση που μου σπασει κανενα καθρεπτη. Πρεπει να επιτρεπονται οι dashcams στα αυτοκινητα πιστευω. Τι γίνεται εκεί έξω? Πρώτη σου φορά στην Ελλάδα; 17
Free Bird Δημοσ. Δευτέρα στις 12:35 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:35 μμ Την Παρασκευή οδηγός της Wolt (τον οποίο τον έχω κόψει από τον καθρέφτη ότι έρχεται), με βρίσκει πίσω με τον καθρέφτη του, περνάει από δίπλα σα σίφουνας και εξαφανίζεται μέσα στην κίνηση της Βουλιαγμένης σα να κατεβαίνει γιγαντιαίο σλάλομ στο σκι. Πολλοί μηχανόβιοι είναι σοβαροί. Ο συγκεκριμένος φαινόταν ότι ήταν killer ...
dimlevi Δημοσ. Δευτέρα στις 12:42 μμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 12:42 μμ (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Πρώτη σου φορά στην Ελλάδα; οχι αλλα πρωτη φορα τοσο θρασσος στο δρομο. Ενω εχεις κανει μ... με ακολουθεις και με τσαμπουκα. Με τετοιο mentality ντελιβερας θα μεινει. Επεξ/σία Δευτέρα στις 12:46 μμ από dimlevi
chrisgav Δημοσ. Δευτέρα στις 12:43 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:43 μμ Quote Ντελιβεραδες και οδικη συμπεριφορα. Κατα τη γνώμη μου, αυτά τα 2 δεν πάνε μαζί. Εξαιρέσεις προφανώς υπάρχουν. Βέβαια, θα έπρεπε να μιλάμε για εξαιρέσεις στην αντίθετη κατεύθυνση, δηλαδή 1 στους 100 να κάναν αυτά που κάνουν και όχι το αντίστροφο. Από την άλλη, αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι τα ίδια μαγαζιά τους σιγοντάρουν, οπότε δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Να δώσω 2 παραδείγματα γιατί το λέω αυτό. Πριν λίγα χρόνια, σε πολύ κεντρικό δρόμο που ήμουν με το αμάξι, πετάγεται από στενό με ΣΤΟΠ ένας ντελιβεράς χωρίς να κοιτάξει καν. Από στενό, σε κεντρικό! Είχα ξενερώσει τόσο πολύ (γιατί προφανώς θα μπορούσα να τον σκοτώσω) που πήρα στο κατάστημα να το πω. Ούτε το είχα ξανακάνει και ούτε θα το ξανακάνω. Το κατάστημα μου είπε: "Ε εντάξει, τα παιδιά πρέπει να προλάβουν να πάνε όλες τις παραγγελίες τι να κάνουμε" Σε ένα γνωστό καφέ, ο ιδιοκτήτης τους ανάγκαζε να φεύγουν από το κατάστημα με το κράνος και τους έλεγε, στο επόμενο τετράγωνο βγάλτε το δεν με νοιάζει - όπως και κάναν όλοι. Όλα για το θεαθήναι. Οπότε όπως είπα, αυτά τα 2 δεν πάνε μαζί. 2
dimlevi Δημοσ. Δευτέρα στις 01:46 μμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 01:46 μμ Έχω μια ερώτηση σχετικά με τη νομοθεσία για τις dashcams, επειδή το έψαξα στο Google και δεν είναι πολύ ξεκάθαρο. Μπορώ να βάλω μία στο αυτοκίνητο και να καταγράφει, χωρίς να δημοσιοποιώ το υλικό πουθενά, παρά μόνο να το χρησιμοποιήσω ως αποδεικτικό σε περίπτωση περιστατικού; 2 1
Nabuko Δημοσ. Δευτέρα στις 01:56 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:56 μμ 9 λεπτά πριν, dimlevi είπε Έχω μια ερώτηση σχετικά με τη νομοθεσία για τις dashcams, επειδή το έψαξα στο Google και δεν είναι πολύ ξεκάθαρο. Μπορώ να βάλω μία στο αυτοκίνητο και να καταγράφει, χωρίς να δημοσιοποιώ το υλικό πουθενά, παρά μόνο να το χρησιμοποιήσω ως αποδεικτικό σε περίπτωση περιστατικού; Nαι 7
moysatos79 Δημοσ. Δευτέρα στις 02:19 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:19 μμ Το τοπίο στη χώρα μας είναι λίγο θολό. Αυτό διότι δεν λογίζεται ως παράβαση η καταγραφή της διαδρομής σας μέσω μιας dashcam. Θα έχετε, όμως, νομικές συνέπειες εφόσον δημοσιοποιήσετε το αρχείο. Το υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά εφόσον διασφαλίζεται πως ο σκοπός επεξεργασίας είναι μόνον η απόδειξη ατυχήματος. Αν, δηλαδή, έχετε βρεθεί κατηγορούμενος σε δικαστήριο και επιθυμείτε να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας. Τι αναφέρει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα είχε ασχοληθεί με το ζήτημα των καμερών καταγραφής ατυχημάτων σε αυτοκίνητα το 2014, όταν δηλαδή σε ισχύ βρισκόταν ο Νόμος 2472/1997 και πριν την εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (GDPR). Έκτοτε έχει εκφράσει την άποψη πως εγείρονται ζητήματα ως προς την προστασία των προσωπικών δεδομένων τρίτων προσώπων – ειδικότερα: Σε περίπτωση μόνιμης και συνεχούς καταγραφής, ο σκοπός και η αναλογικότητα της επεξεργασίας δεν μπορούν να προσδιορισθούν και να περιορισθούν επαρκώς, Οι τρίτοι, διερχόμενοι ή εμπλεκόμενοι σε ατύχημα, δεν μπορούν να ενημερωθούν για την πραγματοποιούμενη επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων, έτσι ώστε να ασκήσουν και τα περαιτέρω δικαιώματά τους, Επιφυλάξεις ως προς τη νομιμότητα συντρέχουν και στην περίπτωση που θα μπορούσε η χρήση της συσκευής από κάθε ιδιώτη-χρήστη να θεωρηθεί ως επεξεργασία που πραγματοποιείται για αποκλειστικώς προσωπικές δραστηριότητες. 1
kage Δημοσ. Δευτέρα στις 02:42 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:42 μμ (επεξεργασμένο) γι αυτο αργησε η παραγγελια μ? Αρα τον ειπες μλκ? κ ζητας να ειχες την εγγραφη απο αυτο να πεις κανεις τι ? Προσωπικα ειμαι οκ θα εκανα κ λιγο χωρο να περασει..γιατι ετσι δεν αργουν οι παραγγελιες κ δεν πιεζουν καταστασεις οι πελατες... Τα υπολοιπα ειναι λυμενα...κατω των 25 αργα η γρηγορα θα χασουν διπλωμα ή θα τρακαρουν με αυτο το μηχανακι ή το 2ο που δουλευουν γ να παρουν.. Καπου εκει συνηθως σταματανε οι βλακειες με το να νομιζουν οτι ειναι ατρωτοι κ αυτα δεν τυχαινουν σε αυτους Επεξ/σία Δευτέρα στις 11:05 μμ από kage 3 1 2
dimlevi Δημοσ. Δευτέρα στις 02:47 μμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 02:47 μμ (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, kage είπε Αρα τον ειπες μλκ κ ζητας μακαρι να ειχες την εγγραφη να πεις κανεις τι μονταζ? Προσωπικα ειμαι οκ θα εκανα κ λιγο χωρο να περασει..γιατι ετσι δεν αργουν οι παραγγελιες κ δεν πιεζουν καταστασεις οι πελατες... Τα υπολοιπα ειναι λυμενα...κατω των 25 αργα η γρηγορα θα χασουν διπλωμα ή θα τρακαρουν με αυτο το μηχανακι ή το 2ο που δουλευουν γ να παρουν.. Καπου εκει συνηθως σταματανε οι βλακειες με το να νομιζουν οτι ειναι ατρωτοι κ αυτα δεν τυχαινουν σε αυτους ειπα πουθενα οτι τον ειπα μαλακα ? αντιθετα αυτος ειπε με ειπε βλακα. Επεξ/σία Δευτέρα στις 03:01 μμ από dimlevi 2
vamvakoolas Δημοσ. Δευτέρα στις 02:56 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:56 μμ (επεξεργασμένο) καποτε στη δουλεια ειχαμε εναν κλητηρα. Οταν ηρθε να πιασει δουλεια ζητησε παπακι για να κανει πιο γρηγορα και επειδη ηταν πανω απο 55 θα τον διευκολυνε. Πραγματι ηταν γρηγορος στη δουλεια του και μαλιστα εκανε και πολυ περισσοτερα αποτι του ζηταγαμε (π.χ για αναλωσιμα γραφειου αντι να τα φερει ο κουριερ πηγαινε αυτος). Μια φορα τον βλεπει το αφεντικο χωρις κρανος τυχαια και τα πηρε μαζι του και τον προειδοποιησε. Επειδη ημουν μπροστα του εκανε κυρηγμα περι ασφαλειας και οτι δεν υπαρχει βιασυνη για τις δουλειες. Πως τα εφερε η ζωη και μετα απο κανα χρονο τον πετυχαμε να κανει σφηνες κεντρο Αθηνα και εννοειται χωρις κρανος. Μετα πολλα πολλα ...απολυθηκε και μαλιστα κλαιγωντας πηγε στο αφεντικο για μετανοια αλλα τπτ. Γιατι το γραφω αυτο; Ενα μεγαλο μερος των ντελιβεραδων πιεζονται και τα ακουνε τοσο απο αφεντικα οσο και απο πελατες και βγαζουν τοξικοτητα, επιθετικη συμπεριφορα και εννοειται παρανομουν. Ενα μικρο μερος ειναι εκ φυσεως ...αναποδοι και εχουν αυτοκτονικες τασεις στο δρομο Επεξ/σία Δευτέρα στις 02:58 μμ από vamvakoolas 3
james01gr Δημοσ. Δευτέρα στις 03:14 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:14 μμ Δεν γνωρίζω πόση πίεση έχουν οι διανομείς. Πιστεύω πως το 75% των κατόχων δικύκλου δουλεύει ως διανομεας και δυστυχώς ακόμη και όταν δεν δουλεύουν συνεχίζουν να κάνουν τις ίδιες παραβασεις. Που σημαινει πως οι παραβάσεις που κάνουν δεν είναι θέμα πίεσης αλλά θέμα συνήθειας και πεποιθησης. αυτοί θα κάνουν τουλάχιστον 30 παραβάσεις του ΚΟΚ ανά ημέρα. Μπορεί να λέω και λίγες. Κατά κανόνα ανεβάζουν μηχανάκια πάνω σε πεζοδρόμια, πάνε ανάποδα σε μονόδρομους συνέχεια. Κάνουν σφήνες, περνάνε τα λεωφορεία χωρίς να έχουν ορατότητα τι γίνεται από απεναντι. 2-3 φορές έχουν κοντεψει να με πατήσουν την κόρη μου και εμενα όταν περνάμε από διάβαση για αυτόν τον λογο. Γκαζι τέρμα και όλοι είναι αερατοι... Και κορωνίδα αυτών είναι πως δεν φοράνε κράνος πράγμα το οποίο δεν μπορώ να διαννοηθω τον λόγο που δεν το κάνουν. Και θα ήθελα να δω και τι προδιαγραφών είναι το κράνος αυτών των οποίων το φοράνε... 3
ringboy Δημοσ. Δευτέρα στις 03:27 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:27 μμ (επεξεργασμένο) Τελευταια πετυχαινω συνεχεια στην Εγνατια απο μαγαζι να περνανε στο αντιθετο ρευμα πατωντας την διπλη γραμμη και ενω τα αυτοκινητα ειναι με πληρη ταχυτητα εν κινησει. Τρελα μιλαμε. Χαος. Η δικη μου συμβουλη προς τους οδηγους αυτοκινητων για προληψη ατυχηματος με μηχανακι ειναι χαμηλες ταχυτητες και να αλλαζετε λωριδα μονο οταν ειναι απαραιτητο. Αν θελουν να σκοτωθουν οι αλλοι εμεις δεν φταιμε σε τιποτα. Επεξ/σία Δευτέρα στις 03:31 μμ από ringboy 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις