manolis940 Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου 2 λεπτά πριν, dpolal είπε Υπάρχουν και χειρότερα, DR Edix. Καλοπεράσαμε όσοι έπρεπε να δουλέψουμε με αυτόν. Δεν το έχω δουλέψει και για κάποιο λόγο το Google μου βγάζει σέλες αλόγου όταν κάνω search το παραπάνω 😂 Πάντως και εγώ έχω την ίδια απορία. Γιατί να τους δουλέψει κάποιος; Βοηθάνε κάπου πλέον αυτοί οι Editors; ίσως σε περιβάλλον command line πχ αν έχεις κάποιον non gui server; Εγώ όμως και εκεί αποφεύγω να τους χρησιμοποιώ και μέσω άλλων τρόπων πχ SSH FS προτιμώ να κάνω edit τα όποια αρχεία χρειάζεται. Στην σχολή πίστευα ότι με το να χρησιμοποιώ τέτοια εργαλεία θα με έκαναν καλύτερο προγραμματιστή. Είχε και μια δόση αλήθειας διότι έφτιαχνες τις δικές σου συντομεύσεις που έτρεχαν διάφορα scripts και αυτοματοποιούσες κάποιες διαδικασίες. Ωστόσο είχες την γλώσσα που έχει learning curve να έχεις και τον editor πάει πολύ. Σήμερα αμυδρά θυμάμαι vim και vi πως χρησιμοποιείται και άλλους που χρησιμοποιούσα δεν θυμάμαι καν τα ονόματα τους. Τώρα ξέρω ότι ο καλός προγραμματιστής είναι αυτός που ξέρει να χρησιμοποιεί καλά το chatGPT 😛 . Και αυτό βέβαια έχει μία δόση αλήθειας
dpolal Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, manolis940 είπε Δεν το έχω δουλέψει και για κάποιο λόγο το Google μου βγάζει σέλες αλόγου όταν κάνω search το παραπάνω 😂 Πάντως και εγώ έχω την ίδια απορία. Γιατί να τους δουλέψει κάποιος; Βοηθάνε κάπου πλέον αυτοί οι Editors; ίσως σε περιβάλλον command line πχ αν έχεις κάποιον non gui server; Εγώ όμως και εκεί αποφεύγω να τους χρησιμοποιώ και μέσω άλλων τρόπων πχ SSH FS προτιμώ να κάνω edit τα όποια αρχεία χρειάζεται. Στην σχολή πίστευα ότι με το να χρησιμοποιώ τέτοια εργαλεία θα με έκαναν καλύτερο προγραμματιστή. Είχε και μια δόση αλήθειας διότι έφτιαχνες τις δικές σου συντομεύσεις που έτρεχαν διάφορα scripts και αυτοματοποιούσες κάποιες διαδικασίες. Ωστόσο είχες την γλώσσα που έχει learning curve να έχεις και τον editor πάει πολύ. Σήμερα αμυδρά θυμάμαι vim και vi πως χρησιμοποιείται και άλλους που χρησιμοποιούσα δεν θυμάμαι καν τα ονόματα τους. Τώρα ξέρω ότι ο καλός προγραμματιστής είναι αυτός που ξέρει να χρησιμοποιεί καλά το chatGPT 😛 . Και αυτό βέβαια έχει μία δόση αλήθειας Digital Research Edix, ήταν editor που δούλευε σε λειτουργικό σύστημα FlexOS για επαγγελματικά περιβάλλοντα πολύ πριν τον vim. Τρελά key combinations για να κάνεις το παραμικρό, π.χ. CTRL+K+S για να σώσεις το αρχείο και μετά CTRL+K+Q για να βγείς από τον editor. 😵 Το Q edit τον δούλεψα λίγο και όντως ήταν πολύ καλός, εκείνες τις εποχές όμως το θέμα δεν ήταν να μάθεις και τα εργαλεία εκτός από την γλώσσα. Νέοι είμασταν, γουστάραμε και ρουφάγαμε κάθε τί καινούργιο που έπεφτε στα χέρια μας. Το πρόβλημα ήταν πού θα έβρισκες όλη αυτή την πληροφόρηση αφού το ίντερνετ δεν υπήρχε ούτε καν στις ταινίες sci-fi. Επεξ/σία 25 Ιουνίου από dpolal
somt Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου παιδια γιατί το αναλύετε τόσο...δεν βγήκε τόσο για να τον δουλέψει κάποιος αλλά σαν "respect" ή και για να μελετήσει κάποιος τον κώδικα του https://github.com/microsoft/edit 2
Diavolos666 Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου Μόνο εμένα με έπιασε νοσταλγία-remorse ρε παιδιά? Μου ξυπνάει κακές αναμνήσεις. Δεν ξέρω πόσο αρχαίοι είστε εγώ πάντως στην σχολή χρησιμοποιήσα τέτοιους editors και δεν θέλω καν να θυμάμαι την ύπαρξή τους. 1
nvel Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου 9 λεπτά πριν, Diavolos666 είπε Δεν ξέρω πόσο αρχαίοι είστε εγώ πάντως στην σχολή χρησιμοποιήσα τέτοιους editors και δεν θέλω καν να θυμάμαι την ύπαρξή τους. φαντάσου να χρησιμοποιούσες και vi σε terminal όπως κάποιοι παλαιότεροι 3
Diavolos666 Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 1 minute ago, nvel said: φαντάσου να χρησιμοποιούσες και vi σε terminal όπως κάποιοι παλαιότεροι ...δεν θέλω καν να μπω στην διαδικασία να σκεφτώ ότι υπήρχε κάτι χειρότερο από αυτά. Επεξ/σία 25 Ιουνίου από Diavolos666
oldnew Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου Αντε και τα Windows 3.11 τώρα, να τρέχουν σε συνχρονα συστήματα! 1
shodan Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου 11 λεπτά πριν, oldnew είπε Αντε και τα Windows 3.11 τώρα, να τρέχουν σε συνχρονα συστήματα! Ναι ναι για να παίξουμε ξανά το gorilla.bas στη γνήσια εκδοχή του. 1
keysmith Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου 13 hours ago, mariosnik_ said: Ωραία όλα αυτά. Το θέμα είναι σε τι βοηθάει και εξυπηρετεί αυτή η κίνηση; Να ολοκληρωθεί κανένα project, να λυθεί κάποιο τεχνικό ζήτημα η να μαζευτούν όλοι να νοσταλγούν τα παλιά. βοηθάει να υπάρχει default (ιδανικά αύριο outof the box) text editor σε περιβάλλον CMD/powershell όπως το linux έχει διάφορους VIM, pico, nano etc. αυτό βοηθάει. δεν είναι δυνατόν να κάνεις ssh σε ένα μηχάνημα και να μην υπάρχει text editor Και ένας παλιός κώδικας όπως του edit. δεν μπορεί, για το σήμερα θα είναι "αποδοτικός". Σαμ' πόσο άλλαξαν οι απαιτήσεις για cmd editors να πειράξεις ένα text αρχείο. 1
blincy Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, amveria είπε Τι αναμνήσεις... Τι εποχές... Ο πρώτος editor για επεξεργασία των config.sys & autoexec.bat Νοσταλγία. Μακάρι να δούμε κι άλλα τέτοια καθημερινά εργαλεία. και πάνω που είχα μάθει να έχω πολλαπλά προφιλ με autoexec.bat και ένα άριστο config.sys στον 486 μου τότε, βγήκαν τα Windows 95 και μαμήθηκε το σύμπαν! Κάθε εβδομάδα format και re-installation από δισκέτες... και ο 486 αναγκαίο κακό για να γράφω κώδικα για τη σχολή, διότι ήμουν χρήστης commodore 64, amiga 500 & 1200 !!! Επεξ/σία 25 Ιουνίου από blincy 1
MikeKata Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 10 hours ago, manolis940 said: Στην σχολή πίστευα ότι με το να χρησιμοποιώ τέτοια εργαλεία θα με έκαναν καλύτερο προγραμματιστή. Είχε και μια δόση αλήθειας διότι έφτιαχνες τις δικές σου συντομεύσεις που έτρεχαν διάφορα scripts και αυτοματοποιούσες κάποιες διαδικασίες. Ωστόσο είχες την γλώσσα που έχει learning curve να έχεις και τον editor πάει πολύ. Σήμερα αμυδρά θυμάμαι vim και vi πως χρησιμοποιείται και άλλους που χρησιμοποιούσα δεν θυμάμαι καν τα ονόματα τους. Καλύτερο προγραμματιστή εννοείται και δε σε κάνουν. Εργαλεία είναι. Ειδικά editors όπως ο VIM έχουν τεράστιο learning curve. Ωστόσο, να σου πω την αλήθεια, κι εγώ "ζορισα" τον εαυτό μου να μάθω vim (Lazyvim, με τα plugins) και με έσωσε. Έχω θέμα στον ώμο και η επαναλαμβανόμενη κίνηση "άσε ποντίκι, γράψε, βάλε το δεξί χέρι στα βελάκια, πήγαινε 3 λέξεις πιο δίπλα, ξαναπιάσε ποντίκι" κλπ, όταν την κάνεις εκατοντάδες φορές τη μέρα, είναι κουραστική. Και για μένα ήταν επίπονη. Από τη στιγμή που έμαθα τα vim motions (τα βασικά τουλάχιστον γιατί ο κατάλογος είναι τεράστιος), μου έχει φύγει και ο πόνος. Γιατί δεν είναι μόνο ότι δε φεύγουν τα χέρια από το πληκτρολόγιο, δεν κινούνται καν (κέντρο του πληκτρολογίου). Ένα συν σε αυτό είναι ότι έγινα και πολύ πιο γρήγορος στην επεξεργασία κώδικα, αλλά αυτό είναι δευτερεύον. Συν ότι δε μου έχει κρασαρει ποτέ όπως το VSCode. Το μόνο που μου λείπει, προς το παρόν, είναι η υποστήριξη database connections και η εκτέλεση queries μέσα από τον editor (το VSCode έχει extension για SQL) αλλά μπορεί και να υπάρχει, δεν έχω κάτσει να το ψάξω. Υ.Γ. Δοκίμασα και το VIM plugin για VSCode άλλα πολλά shortcuts είχαν conflict με τα native του VSCode, οπότε το παράτησα. Επεξ/σία 25 Ιουνίου από MikeKata
teodoreh Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου Microsoft φέρε πίσω το edlin να δουν οι νέοι τί τραβούσαμε!
kabamaru80 Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου 4 ώρες πριν, blincy είπε και πάνω που είχα μάθει να έχω πολλαπλά προφιλ με autoexec.bat και ένα άριστο config.sys στον 486 μου τότε, βγήκαν τα Windows 95 και μαμήθηκε το σύμπαν! Κάθε εβδομάδα format και re-installation από δισκέτες... και ο 486 αναγκαίο κακό για να γράφω κώδικα για τη σχολή, διότι ήμουν χρήστης commodore 64, amiga 500 & 1200 !!! Για να μάθω να κάνω διαφορετικά προφίλ με το MENUITEM ή όπως το λέγανε έφαγα μερόνυχτα... Το ένα μάλιστα ήταν για τα παιχνίδια που απαιτούσαν EMΜ ή EMS (έτσι λεγόταν η περίεργη ρύθμιση μνήμης που ήθελαν κάποια); Και φυσικά είχαμε και μενού για να μπορέσουμε να κρατήσουμε όσο περισσότερη μνήμη απο τα 640Κ μπορούσαμε με το 637Κ να ήταν "μαγικό" τότε... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα