Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσωπικά το μόνο που έχει χρειαστεί να βάλω στα τόσα χρόνια, ήταν το microsoft store,
που ουσιαστικά ήταν μια εντολή.
Είναι πολύ πιο ελαφριά από τα Pro καθώς λείπει όλο το bloatware.
Στα παιχνίδια πάλι έχω παρατηρήσει ~+10% FPS.

• Like 1
  • Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Odyss3us είπε

δε νομιζω οτι υπαρχει μεγαλο ποσοστο χρηστων που δεν αναβαθμιζει λογω hardware, οι περισσοτεροι ενω σηκωνουν το upgrade απλα τεμπελιαζουν ή δεν ασχολουνται μεχρι να ερθει ο κομπος στο χτενι..

Δεν φαντάζεσαι πόσες μικρές εταιρείες εξοπλίζονται με refurbished i5 υπολογιστές από τα γνωστά καταστήματα που τους πουλάνε με νέο sticker / άδεια refurbished των Windows 10 και τιμολόγιο στα 100 ευρώ. Εξαιρετικά δύσκολη και μη επιθυμητή, αρκετές φορές η αλλαγή, ειδικά όταν δεν χρειάζεται. Εμείς, ήδη έχουμε αποφασίσει τη μετάβαση σε Linux, εκτός από τους 3-5 υπολογιστές που πρέπει απαραίτητα να έχουν Windows.

• Like 4
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Odyss3us είπε

δε νομιζω οτι υπαρχει μεγαλο ποσοστο χρηστων που δεν αναβαθμιζει λογω hardware, οι περισσοτεροι ενω σηκωνουν το upgrade απλα τεμπελιαζουν ή δεν ασχολουνται μεχρι να ερθει ο κομπος στο χτενι..

Για ποιο λογο να αναβαθμισει καποιος κατι που λειτουργει τοσα χρονια μια χαρα χωρις προβληματα ?

Επειδη θελουν αυτοι να πουλανε νεο hardware ?

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 minutes ago, adi32 said:

Για ποιο λογο να αναβαθμισει καποιος κατι που λειτουργει τοσα χρονια μια χαρα χωρις προβληματα ?

Επειδη θελουν αυτοι να πουλανε νεο hardware ?

ξαναδιαβασε προσεκτικα τι εγραψα

Επεξ/σία από Odyss3us
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, alejsalonica είπε

Άρα όσοι έχουμε 360 είμαστε ΟΚ

Όσοι έχουμε office 365 family κτλ εννοεις;

Επεξ/σία από jimarass26
  • Like 1
Δημοσ.

Η microsoft πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι όλοι enthusiast να αγοράζουν hardware κάθε 2 με 3 χρόνια, σε δουλείες που έχω κάνει έχω δεί μηχανήματα δεκαετίας και, συνήθως i5 δεύτερης γενιάς, για να τρέξεις 11 θέλεις τουλάχιστον ιντελ 9ης γενιάς η ryzen 2ης που ακόμα και refurbished δεν είναι και τόσο φθηνά,επομένως η enterprise η linux.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Odyss3us είπε

Εγώ πχ δεν αναβαθμίζω λόγο hardware. Ryzen 1600. Δεν θέλω κάτι άλλο, δεν χρειάζομαι κάτι άλλο. Πλέον οι κανονικοί επεξεργαστές σε βγάζουν 15 χρόνια εάν δεν κάνεις απαιτητικά πράγματα. Πριν από 30 χρόνια είχες λόγο να αναβαθμίζεις μιας και σε πέντε χρόνια έμενες πίσω σε απόδοση. Για browser, λίγο photoshop, office και europa universalis δεν θέλω κάτι άλλο. Εγώ και κάτι ακόμη εκατοντάδες εκατομμύρια. Εάν κάτι χαλάσει τότε θα αλλάξω. Αλλά τρέχω τόσα χρόνια που έβαλα μόνο 8gb έξτρα μνήμη και μια άλλη κάρτα (6600xt). Σύνολο 400 ευρώ σε δέκα σχεδόν χρόνια... Τρώγομαι να αλλάξω αλλά πραγματικά δεν έχει νόημα.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, BritGreek said:

Δεν φαντάζεσαι πόσες μικρές εταιρείες εξοπλίζονται με refurbished i5 υπολογιστές από τα γνωστά καταστήματα που τους πουλάνε με νέο sticker / άδεια refurbished των Windows 10 και τιμολόγιο στα 100 ευρώ. Εξαιρετικά δύσκολη και μη επιθυμητή, αρκετές φορές η αλλαγή, ειδικά όταν δεν χρειάζεται. Εμείς, ήδη έχουμε αποφασίσει τη μετάβαση σε Linux, εκτός από τους 3-5 υπολογιστές που πρέπει απαραίτητα να έχουν Windows.

καλα κανατε και το γυρισατε, οπως και τα τερματικα των σουπερμαρκετ, της Vodafone, του Γερμανου κλπ. με τα μικρα μηχανακια βιδωμενα πισω απο τις οθονες που ειναι για να κοβουν αποδειξεις δεν εχουν κανενα λογο να τρεχουν Windows

34 minutes ago, james01gr said:

Εγώ πχ δεν αναβαθμίζω λόγο hardware. Ryzen 1600. Δεν θέλω κάτι άλλο, δεν χρειάζομαι κάτι άλλο. Πλέον οι κανονικοί επεξεργαστές σε βγάζουν 15 χρόνια εάν δεν κάνεις απαιτητικά πράγματα. Πριν από 30 χρόνια είχες λόγο να αναβαθμίζεις μιας και σε πέντε χρόνια έμενες πίσω σε απόδοση. Για browser, λίγο photoshop, office και europa universalis δεν θέλω κάτι άλλο. Εγώ και κάτι ακόμη εκατοντάδες εκατομμύρια. Εάν κάτι χαλάσει τότε θα αλλάξω. Αλλά τρέχω τόσα χρόνια που έβαλα μόνο 8gb έξτρα μνήμη και μια άλλη κάρτα (6600xt). Σύνολο 400 ευρώ σε δέκα σχεδόν χρόνια... Τρώγομαι να αλλάξω αλλά πραγματικά δεν έχει νόημα.

ο ορισμος του power user..  εκτος του οτι σκεφτεσαι να αναβαθμισεις μη μας πεις οτι χρησιμοποιεις ακομα και πλαστικο καλαμακι.. 

Επεξ/σία από Odyss3us
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αντικειμενικά οι μόνοι που έχουν πρόβλημα με τις αλλαγές λογισμικού είναι οι εταιρείες και γενικότερα οι ιδιωτικοί ή δημόσιοι οργανισμοί που είναι δύσκολο εως αδύνατο να αλλάξουν είτε λογισμικό είτε hardware και παράλληλα είναι απαραίτητο να έχουν security updates για λόγους ανωτέρας βίας .

Για το 95%, αν όχι 99%, των απλών χρηστών-ιδιωτών δεν παίζει ρόλο και δεν τους αφορά. Είτε παλιοί υπολογιστές θα συνεχίσουν να τα χρησιμοποιούν ως έχει είτε οι υπόλοιποι θα περάσουν σε νεότερες εκδόσεις. Οι καινούργιοι υπολογιστές θα πωλούνται με τις νεότερες εκδόσεις και η ζωή συνεχίζεται.

Έτσι κι αλλιώς τα ίδια γράφτηκαν για όλες τις προηγούμενες εκδόσεις.

Ο μόνος τρόπος για να βγάλει η microsoft τα μάτια της είναι άμα κάνει τα windows μόνο συνδρομητικά τύπου 365. Αλλιώς θα ζει και βασιλεύει με τους σημερινούς όρους.

Επεξ/σία από Pansp32
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Odyss3us είπε

ο ορισμος του power user..  εκτος του οτι σκεφτεσαι να αναβαθμισεις μη μας πεις οτι χρησιμοποιεις ακομα και πλαστικο καλαμακι.. 

δλδ για να καταλάβω, τα win11 είναι για power user; αυτό που λέω είναι πως το 90% αυτών που έχουν αγοράσει υπολογιστή τα τελευταία 10 χρόνια δεν έχουν ανάγκη να αλλάξουν λειτουργικό όταν κάνεις συγκεκριμένες δουλειές. ειδικά σε μία εταιρεία που τα τερματικά κάνουν συγκεκριμένες δουλειές, θα πρέπει να αλλάξεις τόσους υπολογιστές γιατί θα σταματήσουν οι ενημερώσεις ασφαλείας. εάν έχεις 20-30 εργαζόμενους, μιλάμε για 25-30κ κόστος. απλά επειδή χρειάζεσαι το νέο λειτουργικό. και μην ακούω για linux γιατί σχεδόν όλες οι εταιρείες τρέχουν εξειδικευμένα προγράμματα που τρέχουν μόνο σε παράθυρα ενώ και οι εργαζόμενοι θα πάθουν σοκ εάν αλλάξει έστω και λίγο το περιβάλλον εργασίας. πλέον η υπολογιστική ισχύς παλιών επεξεργαστών για απλές εργασίες είναι υπεραρκετή σήμερα. αυτό προσπαθώ να πω αλλά είμαστε μέσα στην ειρωνία.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 hours ago, cpc464 said:

Τέταρτη επιλογή, κατεβάζεις το σκρίπτ απο το github/massgrave/MAS και μετατρέπεις τα δεκάρια σε Windows 10 IoT Enterprise LTSC που έχουν στήριξη μέχρι το 32,αν και είναι ποιο δύστροπα απο τα 10 pro.

Δεν γίνεται να κάνεις κανονικά Win 10 σε LTSC, μπορείς όμως να βάλεις την επιλογή TSforge - All για δωρεάν ESU μέχρι το 2028 στα απλά Windows 10

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, james01gr said:

δλδ για να καταλάβω, τα win11 είναι για power user; αυτό που λέω είναι πως το 90% αυτών που έχουν αγοράσει υπολογιστή τα τελευταία 10 χρόνια δεν έχουν ανάγκη να αλλάξουν λειτουργικό όταν κάνεις συγκεκριμένες δουλειές. ειδικά σε μία εταιρεία που τα τερματικά κάνουν συγκεκριμένες δουλειές, θα πρέπει να αλλάξεις τόσους υπολογιστές γιατί θα σταματήσουν οι ενημερώσεις ασφαλείας. εάν έχεις 20-30 εργαζόμενους, μιλάμε για 25-30κ κόστος. απλά επειδή χρειάζεσαι το νέο λειτουργικό. και μην ακούω για linux γιατί σχεδόν όλες οι εταιρείες τρέχουν εξειδικευμένα προγράμματα που τρέχουν μόνο σε παράθυρα ενώ και οι εργαζόμενοι θα πάθουν σοκ εάν αλλάξει έστω και λίγο το περιβάλλον εργασίας. πλέον η υπολογιστική ισχύς παλιών επεξεργαστών για απλές εργασίες είναι υπεραρκετή σήμερα. αυτό προσπαθώ να πω αλλά είμαστε μέσα στην ειρωνία.

refurbished 8ης γενιας Windows 11 ready απο 165€:

https://refurbished24.gr/product-category/prosfores-desktop/?filter_genia-epexergasti=8i-genia

ποια εξειδικευμενα προγραμματα; μεχρι και gimb εχει το linux που αντικαθιστα επαξια τη σουιτα της adobe..

υγ. δε πιστευω να εισαι τιποτα εγκαθετος που θελει να τρομοκρατησει τον κοσμο και να να πουλησει νταβατζιλικι στην Micro$oft!

Επεξ/σία από Odyss3us

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...