Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
18 ώρες πριν, newnick είπε

και το chatgpt προτιμάει την Δ! 😀

Η σωστή απάντηση είναι η πρώτη εικόνα από αριστερά (1η επιλογή).

Ας εξηγήσουμε το γιατί:

Παρατηρούμε ότι το σχήμα χωρίζεται σε τέσσερα τρίγωνα και κάθε ένα περιέχει:

1. Ένα μεγάλο γεωμετρικό σχήμα στην άκρη (τετράγωνο, εξάγωνο, πεντάγωνο, κ.λπ.)

2. Μικρούς κύκλους – κάποιες φορές μαύρους, κάποιες φορές λευκούς, κάποιες φορές με κουκκίδα.

Η λογική πίσω από το μοτίβο φαίνεται να είναι ότι:

• Κάθε τρίγωνο έχει 6 μικρούς κύκλους, κατανεμημένους ως εξής:

• 3 μαύροι

• 2 λευκοί

• 1 λευκός με μαύρη κουκκίδα

Αυτό ισχύει και για τα 3 γνωστά τρίγωνα. Επομένως, ο άγνωστος τέταρτος πρέπει να έχει το ίδιο μοτίβο κύκλων.

Όσον αφορά το γεωμετρικό σχήμα στην άκρη, φαίνεται να περιστρέφεται ή να αλλάζει θέση με κάποια λογική. Σε αυτό το σημείο, η πρώτη επιλογή ταιριάζει επίσης με τη σειρά και σχήμα.

Άρα, η σωστή απάντηση είναι η πρώτη επιλογή (αριστερά).

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Vstromrider είπε

Κάθε τρίγωνο έχει 6 μικρούς κύκλους, κατανεμημένους ως εξής:

• 3 μαύροι

• 2 λευκοί

• 1 λευκός με μαύρη κουκκίδα

Ρώτησα κι εγώ το chatgpt και μου έλεγε κάτι τέτοιες αρλούμπες και ενώ του επεσήμανα ότι έκανε λάθος και το διόρθωνα, αφού παραδεχόταν το λάθος συνέχιζε να μην βλέπει σωστά τα σχήματα και συνέχιζε να γράφει αρλούμπες. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειναι το Δ το 4 απο αριστερα δηλαδη

Α θελουμε το σχημα στο  τριγωνο να ειναι  πανω δεξια

β δεν ειναι ιδιο το εσωτερικο σχημα εναλλάσσεται αρα μονο τριγωνο και αν το παρουμε αλλιως ξεκιναει απο 6 γόνο παει 5 μετα 4γονο οποτε τριγωνο

γ οσο για τις μπιλιες ξεκιναει με μια σειρα μετα γινεται 2 μετα τρεις οποτε λογικα 4 σειρες.Το χρωμα θεωρω ειναι για να σε μπερδεψει..

Επεξ/σία από filipprin
Δημοσ.

μετρώντας από αριστερά πρέπει να είναι το 5

1. τρίγωνο βεβαίωνέ το σχήμα που θέλουμε (Πρωτο μοτίβο)

2. 5 άσπρες + 5 μαύρες μπίλιες (προσθέτουμε τον αριθμό) (2 μοτίβο)

3. αν γυρίζουμε όλα τα τρίγωνα θα δουμε ότι τα μικρά σχέδια (εξάγωνα, πεντάγωνο, τετράγωνο) είναι η βάση τους σε σχήμα V ωσ προς το μεγάλο τρίγωνο (τρίτο μοτίβο)

Δημοσ.

Νομίζω η σωστή απάντηση είναι το 2. 

1. Έχει το τρίγωνο στη σωστή θέση.

2. Έχει ακολουθία στα σχήματα, 3γωνο 4γωνο 5γωνο 6γωνο

3. Έχει ακολουθία στα κυκλάκια

1

1x3

2x3

3x3

1,3,6,9

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Νομίζω η σωστή απάντηση είναι το 2. 

1. Έχει το τρίγωνο στη σωστή θέση.

2. Έχει ακολουθία στα σχήματα, 3γωνο 4γωνο 5γωνο 6γωνο

3. Έχει ακολουθία στα κυκλάκια

1

1x3

2x3

3x3

1,3,6,9

τσι το πηγα και εγω  αλλα υποψιαζομαι οτι το τεστ ειναι απλα χαζο γιατι δεν υπαρχει καμια λογικη εξηγηση για τα χρωματα. οταν βαζεις κατι σε ενα γριφο πρεπει να εχει καποια λογικη. αν δεν υπαρχει λογικη ή αν η λογικη ειναι κατι που μονο εσυ μπορεις να σκεφτεις τοτε ο γριφος σου ειναι για πεταμα. 

πχ καποιος γριφος που ειδα τελικα λυση ειχε σαν λογικη αστρονομικα στοιχεια ενω τιποτα πανω του δεν σου ελεγε να ασχοληθεις ποτε με κατι τετοιο. σαν να μας πει εδω στο τεστ ο κυριος οτι τα λευκα και τα μαυρα σημαινουν χρονολογιες οροσημα του 2ου παγκοσμιου πολεμου...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το Δ είναι νομίζω και εγώ. Στα κυκλάκια που μπερδεύουν πολλούς, απλά αφαιρεί μια σειρά (αυτή που βρίσκεται πιο κοντά στο σχήμα) και έπειτα εναλλάσσει το χρώμα όσων απομένουν από μαύρο σε άσπρο και αντίστροφα.

Επεξ/σία από tedybear
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, milos_ είπε

κάποιος δίνει στον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Θα τραβάνε τα μαλλιά τους εδώ στο forum αν καταλάβουν ότι από αυτούς τους επαγωγικούς συλλογισμούς θα κριθεί το 25% του βαθμού. Όσο για το άλλο το ψευδοεπιστημονικό τεστ εργασιακών συμπεριφορών ...

Καταλήγω στο Δ. 

Επεξ/σία από kravaritis84
Δημοσ.
On 29/06/2025 at 15:25, basilis_k6 said:

τσι το πηγα και εγω  αλλα υποψιαζομαι οτι το τεστ ειναι απλα χαζο γιατι δεν υπαρχει καμια λογικη εξηγηση για τα χρωματα. οταν βαζεις κατι σε ενα γριφο πρεπει να εχει καποια λογικη. αν δεν υπαρχει λογικη ή αν η λογικη ειναι κατι που μονο εσυ μπορεις να σκεφτεις τοτε ο γριφος σου ειναι για πεταμα. 

πχ καποιος γριφος που ειδα τελικα λυση ειχε σαν λογικη αστρονομικα στοιχεια ενω τιποτα πανω του δεν σου ελεγε να ασχοληθεις ποτε με κατι τετοιο. σαν να μας πει εδω στο τεστ ο κυριος οτι τα λευκα και τα μαυρα σημαινουν χρονολογιες οροσημα του 2ου παγκοσμιου πολεμου...

Είναι πάρα πολύ συνηθισμένο αυτοί οι γρίφοι να έχουν άχρηστες πληροφορίες. Το να αναγνωρίσεις αν κάτι έχει πιθανότητα να έχει ένα μοτίβο, είναι σημαντικό από μόνο του. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...