Lucifer Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου 1 λεπτό πριν, kurkosdr είπε Δεν είναι απαραίτητα: https://en.wikipedia.org/wiki/Work_for_hire Ισχύει και αυτό. Όπως και να 'χει, δεν αλλάζει κάτι στη φιλοσοφία (ή στην διάρκεια του copyright στην ΕΕ).
manolis940 Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου 4 ώρες πριν, kurkosdr είπε Και τα copyright και οι πατέντες (και τα trademark) θεωρούνται "πνευματική ιδιοκτησία" και ας είναι τρία εντελώς διαφορετικά πράγματα. Τώρα ας επικεντρωθούμε στο copyright: Τι είδους ιδιοκτησία είναι αυτή που σταματά να είναι ιδιοκτησία 70 χρόνια μετά το θάνατο του πνευματικού ιδιοκτήτη; Το σπίτι που βρήκαν οι γονείς μου στο χωριό από τον παππού θα σταματήσει να είναι ιδιοκτησία 70 χρόνια μετά το θάνατο του παππού; Όχι. Άρα τα copyrighted works δεν είναι ιδιοκτησία ("πνευματική" ή άλλη), είναι limited-time monopoly right. Είπες ότι και τα δύο έχουν χρόνο για 20 ή 95 χρόνια και γι αυτό μπήκα στον κόπο να σου εξηγήσω την διαφορά.
kurkosdr Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Lucifer είπε Ισχύει και αυτό. Όπως και να 'χει, δεν αλλάζει κάτι στη φιλοσοφία (ή στην διάρκεια του copyright στην ΕΕ). Προφανώς και αλλάζει, η πραγματική ιδιοκτησία κληρονομείται και δεν έχει όριο λήξης, η "πνευματική ιδιοκτησία" κληρονομείται μεν, αλλά έχει όριο λήξης, άρα δεν πληρεί ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της ιδιοκτησίας (να μην έχει όριο λήξης), είναι limited-time monopoly right. Είναι σαν να λες ότι οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν ιδιόκτητες συχνότητες ενώ τις έχουν μόνο για 10 χρόνια. Δεν έχουν ιδιότητες συχνότητες, έχουν ένα περιορισμένου χρόνου δικαίωμα. Επεξ/σία 1 Ιουλίου από kurkosdr
Lucifer Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου Μόλις τώρα, kurkosdr είπε Προφανώς και αλλάζει, η πραγματική ιδιοκτησία κληρονομείται και δεν έχει όριο λήξης, η "πνευματική ιδιοκτησία" κληρονομείται μεν, αλλά έχει όριο λήξης, άρα δεν πληρεί τα χαρακτηριστικά της ιδιοκτησίας (να μην έχει όριο λήξης), είναι limited-time monopoly right. Ναι, έτσι ακριβώς είναι. Σου είπα το σκεπτικό πίσω από αυτή τη διαφορά ανάμεσα στην εμπράγματη και την πνευματική ιδιοκτησία.
kurkosdr Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου 3 λεπτά πριν, Lucifer είπε Ναι, έτσι ακριβώς είναι. Σου είπα το σκεπτικό πίσω από αυτή τη διαφορά ανάμεσα στην εμπράγματη και την πνευματική ιδιοκτησία. Και εγώ σου λέω ότι αν έχει ημερομηνία λήξης δεν είναι ιδιοκτησία αλλά ένα εντελώς διαφορετικό δικαίωμα.
Lucifer Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου 1 λεπτό πριν, kurkosdr είπε Και εγώ σου λέω ότι αν έχει ημερομηνία λήξης δεν είναι ιδιοκτησία αλλά ένα εντελώς διαφορετικό δικαίωμα. Είναι εντελώς διαφορετικό. Το ένα λέγεται εμπράγματη ιδιοκτησία και το άλλο πνευματική ιδιοκτησία. Η λέξη σε ενοχλεί; Δεν καταλαβαίνω. 1
kurkosdr Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου 41 λεπτά πριν, Lucifer είπε Είναι εντελώς διαφορετικό. Το ένα λέγεται εμπράγματη ιδιοκτησία και το άλλο πνευματική ιδιοκτησία. Η λέξη σε ενοχλεί; Δεν καταλαβαίνω. Η λέξη "ιδιοκτησία", που υπονοεί κάτι που δεν λήγει.
manolis940 Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου 1 ώρα πριν, kurkosdr είπε Προφανώς και αλλάζει, η πραγματική ιδιοκτησία κληρονομείται και δεν έχει όριο λήξης, η "πνευματική ιδιοκτησία" κληρονομείται μεν, αλλά έχει όριο λήξης, άρα δεν πληρεί ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της ιδιοκτησίας (να μην έχει όριο λήξης), είναι limited-time monopoly right. Είναι σαν να λες ότι οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν ιδιόκτητες συχνότητες ενώ τις έχουν μόνο για 10 χρόνια. Δεν έχουν ιδιότητες συχνότητες, έχουν ένα περιορισμένου χρόνου δικαίωμα. 43 λεπτά πριν, kurkosdr είπε Η λέξη "ιδιοκτησία", που υπονοεί κάτι που δεν λήγει. Υπάρχουν χώρες όπου και η κανονική ιδιοκτησία έχει όριο λήξης. Πχ Σιγκαπούρη.
gokuthelegend Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, kurkosdr είπε Η λέξη "ιδιοκτησία", που υπονοεί κάτι που δεν λήγει. Η πιο σωστή διατύπωση θεωρώ ότι είναι το γεγονός ότι η μία ιδιοκτησία μεταβιβάζεται (σπίτι, χωράφι, αυτοκίνητο κλπ) ενώ η άλλη ιδιοκτησία (πνευματικά δικαιώματα) δεν μεταβιβάζεται και απλώς έχει χρονικό όριο που λήγει. Επεξ/σία 1 Ιουλίου από gokuthelegend
manolis940 Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου 11 ώρες πριν, gokuthelegend είπε Η πιο σωστή διατύπωση θεωρώ ότι είναι το γεγονός ότι η μία ιδιοκτησία μεταβιβάζεται (σπίτι, χωράφι, αυτοκίνητο κλπ) ενώ η άλλη ιδιοκτησία (πνευματικά δικαιώματα) δεν μεταβιβάζεται και απλώς έχει χρονικό όριο που λήγει. Μια χαρά μεταβιβάζονται και τα δικαιώματα. Πχ η Sony αγόρασε τα δικαιώματα για την τηλεοπτική προβολή του Spiderman.
gokuthelegend Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου 1 ώρα πριν, manolis940 είπε Μια χαρά μεταβιβάζονται και τα δικαιώματα. Πχ η Sony αγόρασε τα δικαιώματα για την τηλεοπτική προβολή του Spiderman. Έχει πληρώσει για το δικαίωμα να παράγει ταινίες και σειρές με τον συγκεκριμένο χαρακτήρα για όσα χρόνια διαρκεί η συμφωνία που έχει κάνει. Έχω ακούσει για τέτοιες περιπτώσεις ότι μετά από κάποια χρόνια τα δικαιώματα επιστρέφουν στην Marvel.
manolis940 Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου 2 ώρες πριν, gokuthelegend είπε Έχει πληρώσει για το δικαίωμα να παράγει ταινίες και σειρές με τον συγκεκριμένο χαρακτήρα για όσα χρόνια διαρκεί η συμφωνία που έχει κάνει. Έχω ακούσει για τέτοιες περιπτώσεις ότι μετά από κάποια χρόνια τα δικαιώματα επιστρέφουν στην Marvel. Μπορείς να την πουλήσεις και εξ' ολοκλήρου. Το 1985 ο Michael Jackson αγόρασε ολικώς τα δικαιώματα για τραγούδια των Beatles. Μπορούμε να βρούμε και πολλά παραδείγματα για πωλήσεις κώδικα που είναι και αυτό πνευματική ιδιοκτησία. Πάντως η παραδοχή ότι η πνευματική ιδιοκτησία δεν είναι ιδιοκτησία διότι δεν μπορεί να πουληθεί δεν υφίσταται. Η λέξη ιδιοκτησία πουθενά δεν περιέχει μέσα της την λέξη πώληση.
dieksodo Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου μπορεις να το πεις και φραντζεσκα αν θες το θεμα δεν ειναι ποια η διαφορα πνευματικης ιδιοκτησιας και κανονικης ουτε αν πρεπει να απελευθερωνεται μια ιδιοκτησια μετα απο 70 χρονια γιατι ειναι πνευματικη ουτε φυσικα τα περι ανταγωνισμου και κατα ποσον πρεπει να δινονται ελευθεριες στους καταναλωτες η κλοπη δεν ειναι ελευθερια το θεμα ειναι πως μια κοινωνια πχ η ΕΕ μπορει να κινητροδοτησει την δημιουργια πλουτου προφανως η ΕΕ εδω και δεκαετιες εχει αποφασισει να μην ειναι ουτε ανταγωνιστικη ουτε να δημιουργει συνθηκες για προοδο και δημιουργια γιαυτα υπαρχει η ασια και η αμερικη οποτε φυσικα και η ΕΕ δεν λογαριαζει τα θεμελειωδη αυτα δικαιωματα αλλωστε απο ποου προκυπτει οτι μια πατεντα ή ενα πνευματικο προιον ΠΡΕΠΕΙ να γινεται δημοσιο? με αυτη τη λογικη ενας γερος 70 χρονων γιατι να δουλευει αν ξερει πως η δουλεια του δεν θα παει στα παιδια του?
Lucifer Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου αν αναρωτιόσασταν τι παθαίνει κανείς όταν βάζει τη μπατονέτα πολύ βαθειά 1 1
mike299 Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Ξεπέρασε το όριο των 1.000.000 υπογραφων 😃 https://eci.ec.europa.eu/045/public/#/screen/home Επεξ/σία 4 Ιουλίου από mike299 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα