Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
50 minutes ago, dewn735 said:

Έχεις γράψει 10 φορές το τι έκανες εσύ και ο φίλος σου και λύσσαξες να το πασσάρεις σαν τις δύο και μοναδικές λύσεις για όλον το κόσμο, και σου έχουν απαντήσει ισάριθμες φορές ότι υπάρχει διαφορετική προσέγγιση για κάθε άνθρωπο

Δεν πασσάρω τίποτα, απλά λέω οτι κόσμος παίρνει ozempic χωρίς να έχει συμβουλευτεί γιατρό και γιατί έχει γίνει μόδα.

Δημοσ.

Απόλυτα λογικό να κάνεις την επιστημονική έρευνα μετά την χρήση του από εκατομμύρια κόσμο και μετά την κυκλοφορία του φυσικά.

• Like 1
Δημοσ.

In December 2024, there were 500,000 people taking semaglutide and tirzepatide in the UK. Of these, 95% were buying the medications privately.

https://www.healthpolicypartnership.com/are-weight-loss-treatments-contributing-to-health-inequalities/

Αναφορά σε κείμενο

Μέχρι σήμερα, το σύστημα έχει λάβει σχεδόν 400 αναφορές οξείας παγκρεατίτιδας από ασθενείς που έχουν χρησιμοποιήσει Mounjaro, Wegovy, Ozempic και liraglutide, με σχεδόν τις μισές (181) να αφορούν την τιρζεπατίδη (Mounjaro).

Δημοσ.

Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Θες να το πάρεις για να χάσεις κιλά; Πάρε το. Ξέρεις πως έχει κάποιες παρανέργειες; Οκ, αφού το ξέρεις δεν υπάρχει πρόβλημα. Ξέρω ανθρώπους που παίρνουν τη Mounjaro και δεν έχουν πάθει τίποτα. Ο ένας πήγε σε ενδοκρινολόγο που του είπε πως ο πιθανότητητες της παγκερατίτιδας είναι ελάχιστες. Ο δεύτερος πήγε χύμα και την αγόρασε. Τώρα αν σου κάτσει να είσαι ο 1 στους 100, σόρι. 

Τώρα, οι υπόλοιπες ανοησίες τύποτ "ράβεις το στόμα σου" κτλ είναι πάντα από άτομα που δεν έχουν πρόβλημα βάρους και δεν θα διστάσουν να προσβάλλουν τον άλλο λέγοντάς τον "χοντρό" κ.α. Τους ξέρουμε. Αν θέλω να πάρω τη Mounjaro (που δεν έχει 1% πιθανότητα παρενεργειών, αλλά χαμηλότερη απ' όσο ξέρω) και πάθω παγκρεατίτιδα, πρόβλημά μου. Δεν σας είδα να κράζετε για "φάρμακα" μου μας έβαλαν να πάρουμε ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ. Γιατί εκεί είναι το πρόβλημα

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, cpc464 είπε

εγώ την γλύτωσα με διατροφή, για το ύψος μου (1,88) έπρεπε να είμαι 94 κιλά και εγώ είχα φτασει 104.

1.88 και 104 κιλά δεν είναι άνθρωπος με πρόβλημα. Λες ότι "τη γλίτωσες με διατροφή" γιατί προφανώς δεν έχεις καταλάβει ότι τα φάρμακα αυτά τα παίρνουν άνθρωποι με πραγματικό πρόβλημα.

• Like 3
Δημοσ.
12 hours ago, cpc464 said:

Κοιτάτε, γιατρός δεν είμαι,αλλα για θέματα που κόβονται εύκολα με λύσεις τύπου "Κόβω την μάσα" φαρμακα δεν παίρνω,ειδικά όταν εχουν παρενέργειες όπως η παγκρεατίτιδα, είχα φίλο που είχε θέμα με το βάρος αλλά τον έστειλε ο γιατρός για μία εγχείριση τύπου "μανίκι" και ακόμα να ήθελε να φάει δεν μπορούσε, αν υπάρχει στο forum καποιος γιατρός να μας δώσει τα φώτα του θα ήταν καλό.

Εγχειρήσεις τύπου μανίκι, αρχικά γίνονται σε ασθενείς ιατρικά παχύσαρκους και κατά δεύτερον, πρόκειται για έσχατη λύση, μιας και είναι αρκετά δύσκολες και επικίνδυνες, συνεπώς δεν σε "στέλνουν" ελαφρά τη καρδία για μανίκι, αλλά κατόπιν πλήρους ιατρικής διερεύνησης.

Δυστυχώς, ένα μεγάλο ποσοστό παχυσαρκίας (σε μια χώρα που κατέχει αρνητικό ρεκόρ, ειδικά στα παιδιά) δεν πηγάζει απ' την "παραπάνω μάσα". Η παχυσαρκία και δη η χρόνια παχυσαρκία γεννά προβλήματα, και να το πω λαϊκά, ριζώνει στον οργανισμό με αποτέλεσμα να θέλει έντονη και ισχυρή προσπάθεια για να χάσεις βάρος, χωρίς πάντα επιτυχία.

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, cpc464 είπε

Δεν γραφει όμως ozempic στον καθένα. και τελευταία έχει γινει μόδα και το παίρνουν άνθρωποι που δεν το χρειάζονται, οι οργανισμοί υγείας λένε ότι είναι μονο για τον διαβήτη 2.

Ενοείται οτι παίρνεις και άλλες γνώμες, και επειδή η δουλειά μου είχε σύμβαση με το "υγεία" το έκανα,ο φίλος έκανε γαστρικό μανίκι που είναι πολύ ποιο δραστικό απο δακτύλιο γιατί στην ουσία του μείωσαν το στομάχι, είχε παραγίνει το κακό όμως γιατί ήταν πάνω απο 150, εγώ την γλύτωσα με διατροφή, για το ύψος μου (1,88) έπρεπε να είμαι 94 κιλά και εγώ είχα φτασει 104.

Απο το άρθρο που έβαλες

What's the difference between Ozempic and Wegovy?

Wegovy is a once-weekly injection approved by the FDA in 2021 for chronic weight management. It's the first drug approved for this purpose since 2014.

Ozempic and Wegovy are made by the same company. They both contain the same active ingredient semaglutide. However, Wegovy contains higher doses of it and is designed for weight loss. Ozempic has lower doses of semaglutide and was developed specifically for type 2 diabetes patients.

One other difference is that Ozempic is typically covered by health insurance, while Wegovy is often not covered.

Και απο το NHS μιας και το θέμα είναι για το ΗΒ 

Weight management injections

National Institute for Health and Care Excellence (NICE) recommends tirzepatide (Mounjaro®) for the management of obesity for certain patients.

Tirzepatide (also called Mounjaro®) is a weight loss medicine that makes you feel fuller for longer and therefore less hungry. It comes in the form of an injection which you inject yourself, once a week. Your doctor or nurse will show you how to use it.

When tirzepatide (Mounjaro®) should be used for weight management

NICE has recommended tirzepatide (Mounjaro®) for weight management for eligible adults living with obesity, who present with other weight-related health problems, including:

dyslipidaemia (abnormal fat levels in the blood)

hypertension (high blood pressure)

obstructive sleep apnoea (when your breathing stops and starts while you sleep)

cardiovascular disease (heart and blood vessel disease)

type 2 diabetes mellitus

https://www.england.nhs.uk/ourwork/prevention/obesity/medicines-for-obesity/weight-management-injections/

• Like 2
Δημοσ.

Παιρνω Ozempic για διαβητη, και τα φαρμακεια εχουνε προβλημα, μεγάλη έλλειψη, καθώς τα γράφουνε για

δίαιτες.

Ναι, με βοηθάει και στο να τρωω λιγότερο, κόβει αρκετά την πείνα, όμως δεν το παιρνω για αυτό.

Δεν υπάρχει φάρμακο χωρίς φαρμάκι! Τερμα....

Μην το παίρνετε αν δεν έχετε διαβήτη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε όλους τους ομοιοπαθείς υπέρβαρους, παχύσαρκους, θηρία και δεν ξέρω τι άλλο. Τα φάρμακα δεν θα λύσουν το πρόβλημα. Το δύσκολο δεν είναι να χάσεις τα κιλά. Το δύσκολο είναι να ΜΗΝ ΤΑ ΞΑΝΑΠΑΡΕΙΣ. Αν έχεις μάθει όλη σου τη ζωή να τρως σαβούρα και έχεις συγκεντρώσει 20-30-50-100 κιλά, το έχεις κάνει μέσα σε πολλά χρόνια και τα κουβαλάς για πολλά χρόνια. Δεν γίνεται μέσα σε μερικούς μήνες να τα ξεφορτωθείς και να είσαι μια χαρά. Αν δεν αλλάξεις τρόπο ζωής και διατροφής, τα κιλά ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΜΕ ΤΟΚΟ. Ξέρω άνθρωπο που έκανε εγχείρηση για να αδυνατίσει όταν έφτασε 165 κιλά, έπεσε στα 90 και τώρα είναι 190 και όλα αυτά έγιναν μέσα σε 5 χρόνια.

Δεν γίνεται διαφορετικά, πρέπει να αναθεωρήσεις τη σχέση σου με το φαγητό πρώτα και μετά πρέπει να αρχίσεις και να κινείσαι λίγο παραπάνω αλλά το 85% είναι το φαγητό. Το πρόβλημα δεν είναι στο στομάχι, στο αίμα ή σε γονίδια. Είναι στο μυαλό και εκεί πρέπει να δώσεις βάση. Το πρόβλημα στο προκαλούν αυτά που βάζεις στο στόμα, τίποτα και κανένας άλλος.

Τώρα για την παγκρεατίτιδα, όσοι την σκέφτεστε έτσι ελαφριά, πρόκειται για μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Ειδικά αν είσαι παχύσαρκος ή υπάρχουν συννοσηρότητες, κινδυνεύεις να πεθάνεις σε μεγάλο ποσοστό. Σίγουρα μέρος του παγκρέατος θα βγει off και αν επιβιώσεις, το όργανο θα πρέπει να ελέγχεται τουλάχιστον ανά έτος με εισαγωγή σε νοσοκομείο και δύσκολες εξετάσεις.

Το οζεμπίκ είναι βαρύ φάρμακο για διαβητικούς, δεν είναι απλό σαν ένα γλουκοφάζ. Με 100 καυγάδες το πήρε η γυναίκα μου για να αδυνατίσει με παρακολούθηση υπέρηχο κοιλιάς και εξετάσεις αίματος κάθε μήνα και συμφωνία για 6 μήνες. Έχασε τα παραπάνω κιλά όντως. Με δίαιτα όμως, έτρωγε πολύ προσεκτικά. Τώρα όμως έχει αρχίσει και τα μαζεύει πάλι...

Σε όποιον το αποφασίσει, μην το κάνει χωρίς παρακολούθηση γιατί αν συμβεί η ζημιά στο πάγκρεας, είναι μη αναστρέψιμη. Εξετάσεις και υπέρηχο κάθε μήνα και στάθμιση του οφέλους. Θέλω να πω αν κάποιος/ κάποια είναι σε μεγάλο ΔΜΣ και είναι ήδη με κόκκινες χοληστερίνες και δείκτες φλεγμονής στα ύψη σίγουρα εκεί το όφελος είναι μεγαλύτερο του κινδυνου αφού έτσι κι αλλιώς κινδυνεύει να πεθάνει και λογικά θα έχει ήδη και διαβήτη. Αλλά για 10-20 κιλά δεν αξίζει σε καμία περίπτωση το ρίσκο.

Προσωπικά είμαι 104 κιλά, ταβάνι για εμένα, και όσες φορές έχω χάσει βάρος και πάω σε νορμάλ στα 90, το παίρνω πάλι γιατί επιστρέφω στις κακές συνήθειες και τρώω/πίνω για ψυχολογικούς λόγους, όχι γιατί πεινάω. Ντρέπομαι που το λέω αλλά έτσι είναι. Οπότε και οζεμπικ να πάρω, την ξέρω την εξέλιξη...

Φιλικά πάντα...

Επεξ/σία από pace
  • Like 2
Δημοσ.

έχασα ογδόντα κιλα  σε δυο χρονια , χωρις φαρμακα και χειρουργια , απλα το εβαλα στο μυακλο μου και τα καταφερα. Με διαλειματικη νηστεια και εκοψα την ζαχαρη , το αλκοολ και μειωσα   στο ελαχιστο την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφων 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Το πρόβλημα με όλα αυτά τα φάρμακα είναι οτι τα κιλά επανέρχονται μόλις τα σταματήσεις. Γνωρίζω ανθρώπους που έχασαν (αρκετά) κιλά με το ozempic αλλα μόλις το σταμάτησαν τα ξαναέβαλαν. Αν δεν υπάρξει αλλαγή στον τρόπο ζωής και στο φαγητό, όλα θα είναι ενας φαύλος κύκλος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, cpc464 είπε

Δεν γραφει όμως ozempic στον καθένα. και τελευταία έχει γινει μόδα και το παίρνουν άνθρωποι που δεν το χρειάζονται, οι οργανισμοί υγείας λένε ότι είναι μονο για τον διαβήτη 2.

Ενοείται οτι παίρνεις και άλλες γνώμες, και επειδή η δουλειά μου είχε σύμβαση με το "υγεία" το έκανα,ο φίλος έκανε γαστρικό μανίκι που είναι πολύ ποιο δραστικό απο δακτύλιο γιατί στην ουσία του μείωσαν το στομάχι, είχε παραγίνει το κακό όμως γιατί ήταν πάνω απο 150, εγώ την γλύτωσα με διατροφή, για το ύψος μου (1,88) έπρεπε να είμαι 94 κιλά και εγώ είχα φτασει 104.

Εννοείται ότι φάρμακα πρέπει να στα γράψει γιατρός, δεν τα παίρνουμε έτσι. 

Με 1.88 και 104κιλα δεν εχεις κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, εγώ ήμουν κάποτε. 1.78 και 120 κιλα.  Ακομα και πάνω από 150 κιλά να είσαι, μπορείς να την γλιτώσεις με διατροφή, είχα πολλούς συγγενείς παχύσαρκους παλια, και εγώ ήμουν. Αλλά άμα δεν έχεις το ψυχικό σθένος να αντέξεις δίαιτες, αλλαγές, κόψιμο σαβουρας, υπάρχει και κατάθλιψη, είσαι κατακοιτος οπότε δεν μπορείς να ασκηθείς.... Μάλλον πας για αυτές τις μεθόδους. 

7 ώρες πριν, lost2 είπε

Δεν ισχύει για όλους αυτό, ξέρω δύο άτομα (το ένα παιδί) που τι ειδικές διατροφές το γυμναστική τι τένις μπαλέτο τι Διατροφολόγος , ένα χάνει δύο βάζει, μάλλον κάτι με χάλια μεταβολισμό, αλλά στο σύνολο ,ναι δεν το κλείνουν καθόλου, σαβουρα φαγητο και καναπέ 

Αυτές είναι περιπτώσεις με προβλήματα στον βασικό μεταβολισμό, ο οποίος επηρεάζεται τόσο από άλλες ασθένειες όσο και από την κακή διατροφή χωρίς μετά να μπορεί να διορθωθεί. Υπάρχουν και τέτοια. 

Επεξ/σία από mariosnik_
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Highscore21 είπε

Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Θες να το πάρεις για να χάσεις κιλά; Πάρε το. Ξέρεις πως έχει κάποιες παρανέργειες; Οκ, αφού το ξέρεις δεν υπάρχει πρόβλημα. Ξέρω ανθρώπους που παίρνουν τη Mounjaro και δεν έχουν πάθει τίποτα. Ο ένας πήγε σε ενδοκρινολόγο που του είπε πως ο πιθανότητητες της παγκερατίτιδας είναι ελάχιστες. Ο δεύτερος πήγε χύμα και την αγόρασε. Τώρα αν σου κάτσει να είσαι ο 1 στους 100, σόρι. 

Τώρα, οι υπόλοιπες ανοησίες τύποτ "ράβεις το στόμα σου" κτλ είναι πάντα από άτομα που δεν έχουν πρόβλημα βάρους και δεν θα διστάσουν να προσβάλλουν τον άλλο λέγοντάς τον "χοντρό" κ.α. Τους ξέρουμε. Αν θέλω να πάρω τη Mounjaro (που δεν έχει 1% πιθανότητα παρενεργειών, αλλά χαμηλότερη απ' όσο ξέρω) και πάθω παγκρεατίτιδα, πρόβλημά μου. Δεν σας είδα να κράζετε για "φάρμακα" μου μας έβαλαν να πάρουμε ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ. Γιατί εκεί είναι το πρόβλημα

Δεν είναι προσβολή το να ράψεις το στόμα σου. Όταν ο αδύνατος βάλει 2 κιλά και αρχίσει να μην τρώει ώστε να ξανά πάει εκεί που πρέπει αυτός που μελλοντικά θα ψάχνει για χάπια αδυνατισματος θα συνεχίσει να τρώει και θα πάει 90 100 110 κτλ κιλά. Ποτέ μου δεν μπόρεσα να καταλάβω ότι γιατί ένας που είναι φυσιολογικά κιλά πχ 1.80 με 80 κιλά βλέπει να πηγαίνει 90 και δε κάνει δίαιτα έπειτα 100 και δεν κάνει δίαιτα δηλαδή δεν είναι ότι αυτόματα από τα 80 πήγε 150. Πέρασε άλλα 10 στάδια. Σε όλα αυτά τα στάδια ποτέ δεν είπε κάτσε πρέπει να κόψω το φαγητό ? 2 κιλά βάζουμε το ξανά λέω και το ραβουμε για αυτό μερικές φορές δεν μπορώ να καταλάβω πως από φυσιολογικα κιλά 70 80 πάς 150 χωρις ενδιάμεσα να πεις φτανει. Και ναι έχει ώρες της ημέρας που θα νιώσεις πείνα ειδικά βράδυ αν τελευταίο γεύμα είναι 8 9 εκεί πρέπει να πεις όχι μην πεις δεν μπορώ και 3 το βράδυ φας 2000 θερμίδες για να χορτάσεις. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να προσθέσω πχ οτι η munjaro, λεει θα παιρνεις 3 μηνες μετα σταματας. Εχω διαβασει σχολια οτι καποιοι την παιρνουν για 7 η και 10 μηνες σερι...Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να ξέραμε την διάρκεια που ο καθένας επαιρνε το εκάστοτε σκευασμα, και πόσο πιστα ακολουθούσε της οδηγίες του.

Επεξ/σία από heavyrain
Δημοσ.

Να κάνουν πρώτα εξετάσεις για προδιάθεση όσοι θέλουν να πάρουν τέτοιο φάρμακο, ήθελα να ήξερα δε ρωτάνε ενδοκρινολόγο; έτσι πάνε πληρώνουν στο φαρμακείο και το ρίχνουν μέσα τους;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...