Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν βλέπω τόπικ, ας το ξεκινήσω.

Το είδα σε IMAX στα Village στο Mall και ήταν απίστευτη εμπειρία. Άψογη εικόνα, εκπληκτικός ήχος, συνετέλεσαν στο να την απολαύσω.

Στα της ταινίας, μιλάμε για οπτικοακουστικό υπερθέαμα. Ειδικά ο ήχος των μονοθέσιων ήταν κάτι το μοναδικό. Οι μουσικές επιλογές εξαιρετικές. Η αίσθηση της ταχύτητας φανταστική.

Το σενάριο ήταν απλό, ήθελε ο σκηνοθέτης να πει μια ιστορία να πει μια ιστορία και την είπε, χωρίς περιττούς θορύβους και περισπασμούς. 2.30 ώρες ταινία και δεν κούρασε καθόλου.

Καλές ερμηνείες από το cast, έδωσαν συναίσθημα όπου χρειαζόταν.

Η ταινία επανέφερε τον όρο blockbuster. Θύμισε εποχές Jurassic Park, Independence Day, T2, Armageddon, Avengers. Ένας λόγος να μαζευτούμε σε μια κλειστή αίθουσα και να διασκεδάσουμε. 

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εχω διαβασει οτι την ταινια θα την απολαυσουν οσοι δεν ασχολουνται φανατικα με την Φ1.

Οι πιο γνωστες θα ξενερωσουν.

Θα δειξει 😆 

• Like 1
Δημοσ.

Στη Θεσσαλονίκη έχουμε μια γιαλαντζί αίθουσα iMAX, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει. Έχω πάει μια δυο φορές και σίγουρα έχει διαφορά από τις κανονικές, αλλά και πάλι.

Στην Αθήνα έχω διαβάσει πως θα αναβαθμιστούν ή αναβαθμίστηκαν.

Δημοσ.

Την είδα χθες.
Όποιος θέλει ρεαλιστικότητα, ας δει έναν αγώνα F1.
Όποιος θέλει ερμηνίες, ας δει το "Ο άνθρωπος που γνώριζε πολλά".
Όποιος θέλει να την δει, ας πάει σε ένα θερινό να πιει την μπύρα το και να περάσει την ώρα του. Μέχρι εκεί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, unforgiven είπε

Την είδα χθες.
Όποιος θέλει ρεαλιστικότητα, ας δει έναν αγώνα F1.
Όποιος θέλει ερμηνίες, ας δει το "Ο άνθρωπος που γνώριζε πολλά".
Όποιος θέλει να την δει, ας πάει σε ένα θερινό να πιει την μπύρα το και να περάσει την ώρα του. Μέχρι εκεί.

Τρια πουλάκια κάθονταν. 

Η ταινία έχει γίνει πολύ καλά δεδομένου ότι είναι δύσκολο να βρει το balance μεταξύ του Hollywood και της πραγματικότητας. Αλλά νομίζω το πάλεψαν το balance. Όσοι ασχολούνται με το σπορ θα έχουν κάποιες στιγμές cringe σίγουρα, και πρέπει να πάνε με ένα suspension of disbelief, και λόγω πραγμάτων που γίνονται και λόγω του obvious exposition που είναι απαραίτητο γιατί για κάποιον που είναι τελείως άσχετως είναι αναγκαίο.

Κατα τ' άλλα η πρόταση να δείτε αυτή την ταινία σε θερινό είναι ίσως ό,τι πιο άτοπο μπορεί να ειπωθεί. Αν είναι να την δείς σε θερινό με χάλια εικόνα και δυο ηχειάκια στις γωνίες, τότε καλύτερα να μην την δείς καθόλου. Η ταινία είναι για imax κατά προτίμηση και dolby atmos στο ελάχιστο. Υπάρχει πολύ ψωμί για τους φαν του σπορ απλά να δούνε και να ακούσουνε και να 'νιώσουν'  ωραίες στιγμές. Και η πλοκή δεν είναι κακή, αρκεί να καταλαβαίνεις και τι πας να δείς. Ήταν πολύ καλύτερη απ' ότι θα περίμενα να είναι. 

Επεξ/σία από Babis_allos
  • Like 8
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Babis_allos είπε

Τρια πουλάκια κάθονταν. 

Η ταινία έχει γίνει πολύ καλά δεδομένου ότι είναι δύσκολο να βρει το balance μεταξύ του Hollywood και της πραγματικότητας. Αλλά νομίζω το πάλεψαν το balance. Όσοι ασχολούνται με το σπορ θα έχουν κάποιες στιγμές cringe σίγουρα, και πρέπει να πάνε με ένα suspension of disbelief, και λόγω πραγμάτων που γίνονται και λόγω του obvious exposition που είναι απαραίτητο γιατί για κάποιον που είναι τελείως άσχετως είναι αναγκαίο.

Κατα τ' άλλα η πρόταση να δείτε αυτή την ταινία σε θερινό είναι ίσως ό,τι πιο άτοπο μπορεί να ειπωθεί. Αν είναι να την δείς σε θερινό με χάλια εικόνα και δυο ηχειάκια στις γωνίες, τότε καλύτερα να μην την δείς καθόλου. Η ταινία είναι για imax κατά προτίμηση και dolby atmos στο ελάχιστο. Υπάρχει πολύ ψωμί για τους φαν του σπορ απλά να δούνε και να ακούσουνε και να 'νιώσουν'  ωραίες στιγμές. Και η πλοκή δεν είναι κακή, αρκεί να καταλαβαίνεις και τι πας να δείς. Ήταν πολύ καλύτερη απ' ότι θα περίμενα να είναι. 

Τέσσερα πουλάκια κάθονταν.
Αν το κριτήριο για μια κινηματογραφική ταινία είναι από πόσα ηχεία βγαίνει ο ήχος, φαντάζομαι η πιο φανταστική ταινία που έχετε δει κάποιοι είναι τα demo των συστημάτων ήχου και τα intros των Video games.

Δημοσ.
3 minutes ago, unforgiven said:

Τέσσερα πουλάκια κάθονταν.
Αν το κριτήριο για μια κινηματογραφική ταινία είναι από πόσα ηχεία βγαίνει ο ήχος, φαντάζομαι η πιο φανταστική ταινία που έχετε δει κάποιοι είναι τα demo των συστημάτων ήχου και τα intros των Video games.

Νομίζω πως έχει δίκιο. Για κινηματογραφική αίθουσα, το πρώτο και κύριο κριτήριο είναι το οπτικοακουστικό αποτέλεσμα. 

Αλλιώς περιμένεις να βγει σε streaming πλατφόρμα.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Charismo είπε

Νομίζω πως έχει δίκιο. Για κινηματογραφική αίθουσα, το πρώτο και κύριο κριτήριο είναι το οπτικοακουστικό αποτέλεσμα. 

Αλλιώς περιμένεις να βγει σε streaming πλατφόρμα.

Είναι θέμα γούστου και εμπειριών. Καταλαβαίνω πως κάποιοι προτιμούν ταινίες όπως η F1 και δεν θα έβλεπαν ποτέ το Vertigo. Οι βασικές αρχές του κινηματογράφου όμως θα διαφωνήσουν μαζί σας.
Αλλά και πάλι, όλα είναι θέμα προσωπικών προτιμήσεων και προτεραιοτήτων.

Δημοσ.
1 minute ago, unforgiven said:

Είναι θέμα γούστου και εμπειριών. Καταλαβαίνω πως κάποιοι προτιμούν ταινίες όπως η F1 και δεν θα έβλεπαν ποτέ το Vertigo. Οι βασικές αρχές του κινηματογράφου όμως θα διαφωνήσουν μαζί σας.
Αλλά και πάλι, όλα είναι θέμα προσωπικών προτιμήσεων και προτεραιοτήτων.

Δεν στάθηκε κάποιος στις κινηματογραφικές προτιμήσεις ωστόσο. 

Το αρχικό σχόλιο του φίλου αφορούσε περισσότερο το κομμάτι της θέασης σε iMAX αίθουσα για την αξιοποίηση της εικόνας και του ήχου που δεν μπορείς να πετύχεις στο σπίτι σου, ούτε φυσικά σε θερινό κινηματογράφο.

Το Vertigo πού κολλάει; Δεν νομίζω πως έγινε προσπάθεια σύγκρισης από κανέναν με διαχρονικές ταινίες του χώρου.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...