Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 hours ago, Dimitris_1981 said:

Τέλος για να βγάλουμε ίσως μια άκρη θα έπρεπε να έχουμε την συνολική εικόνα τις αγοράς. πχ πόσες ενεργές συσκευές είχαμε πχ το 2022 και πόσες σήμερα. Αν το νούμερο έπεσε 30%. Το κομμάτι με τα Tablet μοιάζει σωστό αλλά αν δεν ξέρουμε τα απόλυτα νούμερα είναι εικασία.

Εγώ πιστεύω ότι μετά την πανδημία έπεσε η χρήση pc,  πολλοί έπαψαν να το χρειάζονται γιατί πλέον δεν εργάζονται απο το σπίτι και πλέον πολλά παιδιά δεν κάνουν   τηλε-εκπαίδευση, όσο για την νεολαία κάνει τα παντα με το κινητό, όπως είπε και άλλος τα παιδιά ποιο πολυ ασχολούνται με το κινητό παρά με υπολογιστή.

και 2 σχετικά link

https://expertbeacon.com/mobile-vs-desktop-usage-statistics/?utm_source=chatgpt.com

https://gs.statcounter.com/platform-market-share/desktop-mobile?utm_source=chatgpt.com

• Like 2
  • Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 minutes ago, cpc464 said:

Εγώ πιστεύω ότι μετά την πανδημία έπεσε η χρήση pc,  πολλοί έπαψαν να το χρειάζονται γιατί πλέον δεν εργάζονται απο το σπίτι και πλέον πολλά παιδιά δεν κάνουν   τηλε-εκπαίδευση, όσο για την νεολαία κάνει τα παντα με το κινητό, όπως είπε και άλλος τα παιδιά ποιο πολυ ασχολούνται με το κινητό παρά με υπολογιστή.

και 2 σχετικά link

https://expertbeacon.com/mobile-vs-desktop-usage-statistics/?utm_source=chatgpt.com

https://gs.statcounter.com/platform-market-share/desktop-mobile?utm_source=chatgpt.com

στο 2ο λινκ αν βαλει καποιος ημερομηνια απο Σεπ 2020 θα δει τα 2 decline drops που εγιναν, το ενα στην αρχη της καραντινας, και το δευτερο μετα το τελος της, εκτοτε εχει 12% μειωση το desktop και παραλληλα 12% αυξηση το mobile platform, 

παρακατω εχω βαλει το link με την ημερομηνια:
https://gs.statcounter.com/platform-market-share/desktop-mobile/worldwide/#monthly-202009-202505

Επεξ/σία από Odyss3us
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, Odyss3us είπε

πουλησανε ολοι τα σαπακια dual core σε site αγγελιων οπως εδω του ινσομνια,

τα αγορασανε λινουξαδες που βαλανε stripped Windows iso χωρις telemetry και account και το παιζουν σε δυο ταμπλο τζαμπα μαγκες, 😄

ειναι πλεον ghost machines! γιαυτο και δε φαινεται και καμια μετακινηση πληθυσμου! 😁

O οδυσσεας του insomnia εχει windows οποτε ειναι λεφτας Διαδώστε 1!!!111

Επεξ/σία από ScorpioX777
Δημοσ.
3 ώρες πριν, cpc464 είπε

Πάντως σύμφωνα με το ZDnet ο κόσμος το γύρισε στα κινητά και τα τάμπλετ, για αυτό εξαφανίστηκαν 400 εκατομμύρια χρήστες.

Καλά πολλοί νομίζουν ότι μειώνοντας  την πίτα των windows όλοι πάνε σε Linux ή Σε MacOS ή δεν ξέρω σε τι άλλο.

Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες όπως δραστική μείωση του πληθυσμού του πλανήτη λόγω ας πούμε υπογεννητικότητας (μάλλον αδύνατο) ή εσκεμμένης υπογεννητικότητας για να σωθούν οι πόροι του πλανήτη μειώνοντας τους χαζούς για να κρατήσει ο πλανήτης τους πιο παραγωγικούς-έξυπνους και να σωθεί πιο εύκολα ο πλανήτης από καταστροφές (και αυτό μάλλον αδύνατον γιατί το μυαλό των χαζών είναι τροφή για τους έξυπνους)

Επίσης κάποιοι μπορεί να διαπίστωσαν ότι αυτή η τεχνολογία είναι καταστροφική για το περιβάλλον και πιάσαν τα βουνά γυρνώντας σε ένα πιο εύκολο και φυσικό τρόπο ζωής.

Πιο πιθανό είναι αυτό που έγραψες ότι το γύρισαν στα tablet και κινητά τύπου σοκολάτας. Γιατί είναι πιο εύχρηστα πιο απλά με πολλές λειτουργίες μεταφορότητα και χρηστικότητα.

Βέβαια δεν αρκεί να γυρίσεις την πλάτη στη παλιά-άλλη τεχνολογία αλλά πρέπει και να σκύψεις και εδώ τελειώνουν τα εύκολα γιατί μετά πρέπει και να ξεβρακωθείς μιας και δεν θα μπορείς να λύσεις τα καινούρια προβλήματα της νέας τεχνολογίας που είναι αναγκαστικά περισσότερα μιας και τα κινητά και tablet είναι ακόμα εν τη γένεσή τους σε σχέση με τα PC και τα computer Ντουλάπες.

Και μετά αφού αρχίζει στο σπρώξιμο έχεις την μοναδική Επιλογή σου Αρέσει Δεν σου Αρέσει ή μένεις ή Φεύγεις.

Σημείωση:

Εγώ πάντως μαζί με την τεχνολογία της Ντουλάπας θα κρατήσω και την τεχνολογία της σοκολάτας και των  γαριδακίων.

Δημοσ.

Θα μιλήσω αντικειμενικά και ότι πω είναι η γνώμη μου. Όπως ένα μεγάλο ποσοστό παγκοσμίως έτσι και εγώ έχω ένα κινητό που τρέχει android που ουσιαστικά έχει βάση το linux. Δεν είμαι υπέρμαχος του linux ή των windows ή του macos. Θέλω αυτό που έχω στο μηχάνημα μου να το ελέγχω επί το πλείστον εγώ και όχι η εκάστοτε εταιρεία που το βγάζει. To android σου δίνει μία ψευδαίσθηση ότι το ελέγχεις αλλά όλοι ξέρουμε ότι αυτό δεν ισχύει και δεν θα επεκταθώ. Τα windows εδώ και αρκετό καιρό προσπαθεί σώνει και καλά με συνεργασία και με άλλες εταιρείες να σε βάλει να αλλάξεις μηχάνημα. Οι περισσότεροι απο μας είχαν ή έχουν μηχάνημα που δεν υπάρχουν πλέον οδηγοί στα windows γιατί το θεωρούν πολύ παλιό. Τρανταχτό παράδειγμα ένας canon scanner που είχα μου δούλευε μόνο στα linux. Σώνει και καλά για να βάλεις τα 11αρια πρέπει να έχεις σύγχρονο μηχάνημα! Δεν είμαι gamer και για να κάνω την δουλειά μου έχω ένα λαπτοπ με i5 τρίτης γενιάς. Δεν χρειάζομαι μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ για αυτά που κάνω. Το desktop που έχω είναι μία αναβάθμιση που έκανα πριν πέντε χρόνια απο core2duo e8400 σε ryzen 5 2600 με τις ανάλογες μητρικές και μνήμες εννοείται. Άν θυμάμαι καλά όλη η αναβάθμιση δεν πρέπει να στοίχισε παραπάνω απο 130 ευρώ τότε (πούλησα τα προηγούμενα εννοείται σε λογικές τιμές). Στο laptop έχω mxlinux εδώ και πάρα πολύ καιρό ενώ στο desktop έχω win 10 γιατί το χρησιμοποιεί η γυναίκα μου και δεν θέλω να έχω γκρίνια γι'αυτό και παραμένουν (να φανταστείτε ούτε στα 11 θα το βάλω για το ίδιο θέμα). Ποιά η διαφορά θα μου πείτε; Άν αυριο πάθει κάτι ο δίσκος των windows θα πρέπει να κάνω εγκατάσταση και μετά να περάσω ένα σκασμό προγράμματα (για να σας προλάβω δεν κάνω ποτέ εγκατάσταση προηγούμενου image των windows γιατί δεν κάνω συχνά format και τα προγράμματα θα είχαν αρχαίες εκδόσεις). Στο linux απο την άλλη μετά απο εγκατάσταση έχω να βάλω 4 με 5 προγράμματα ακόμα διότι τα υπόλοιπα τα έχει ήδη εγκατεστημένα. Το ένα είναι το clamAV το antivirus που μέχρι στιγμής με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο. Πρέπει να είμαι χιλιόμετρα off topic αλλά έπρεπε να τα βγάλω από μέσα μου. Ακόμα και τώρα πιστεύω πως ποτέ δεν πρόκειται να έχω ένα λειτουργικό που να το ελέγχω και όχι να με ελέγχει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο....   

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο κύριος λόγος για αυτό πιστεύω ότι οφείλεται στην επικράτηση άλλων μέσων όπως tablet και smartphones. Laptop και desktop εχουν σημαντική μείωση. Αν και έχω και τα τρία, οι ώρες χρήσης κινητού εδώ και χρόνια είναι ασύγκριτα υψηλότερες απο αυτες στο pc. Πρακτικά desktop μόνο για δουλειές που το κινητό δεν με βολεύει. Laptop για ακόμα λιγότερες. Δεν θέλει και πολύ άμα χαλάσουν να πω δεν βαριεσαι δεν θα αγοράσω αλλο. 

Επεξ/σία από mariosnik_
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kyanos είπε

Θα μιλήσω αντικειμενικά και ότι πω είναι η γνώμη μου. Όπως ένα μεγάλο ποσοστό παγκοσμίως έτσι και εγώ έχω ένα κινητό που τρέχει android που ουσιαστικά έχει βάση το linux. Δεν είμαι υπέρμαχος του linux ή των windows ή του macos. Θέλω αυτό που έχω στο μηχάνημα μου να το ελέγχω επί το πλείστον εγώ και όχι η εκάστοτε εταιρεία που το βγάζει. To android σου δίνει μία ψευδαίσθηση ότι το ελέγχεις αλλά όλοι ξέρουμε ότι αυτό δεν ισχύει και δεν θα επεκταθώ. Τα windows εδώ και αρκετό καιρό προσπαθεί σώνει και καλά με συνεργασία και με άλλες εταιρείες να σε βάλει να αλλάξεις μηχάνημα. Οι περισσότεροι απο μας είχαν ή έχουν μηχάνημα που δεν υπάρχουν πλέον οδηγοί στα windows γιατί το θεωρούν πολύ παλιό. Τρανταχτό παράδειγμα ένας canon scanner που είχα μου δούλευε μόνο στα linux. Σώνει και καλά για να βάλεις τα 11αρια πρέπει να έχεις σύγχρονο μηχάνημα! Δεν είμαι gamer και για να κάνω την δουλειά μου έχω ένα λαπτοπ με i5 τρίτης γενιάς. Δεν χρειάζομαι μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ για αυτά που κάνω. Το desktop που έχω είναι μία αναβάθμιση που έκανα πριν πέντε χρόνια απο core2duo e8400 σε ryzen 5 2600 με τις ανάλογες μητρικές και μνήμες εννοείται. Άν θυμάμαι καλά όλη η αναβάθμιση δεν πρέπει να στοίχισε παραπάνω απο 130 ευρώ τότε (πούλησα τα προηγούμενα εννοείται σε λογικές τιμές). Στο laptop έχω mxlinux εδώ και πάρα πολύ καιρό ενώ στο desktop έχω win 10 γιατί το χρησιμοποιεί η γυναίκα μου και δεν θέλω να έχω γκρίνια γι'αυτό και παραμένουν (να φανταστείτε ούτε στα 11 θα το βάλω για το ίδιο θέμα). Ποιά η διαφορά θα μου πείτε; Άν αυριο πάθει κάτι ο δίσκος των windows θα πρέπει να κάνω εγκατάσταση και μετά να περάσω ένα σκασμό προγράμματα (για να σας προλάβω δεν κάνω ποτέ εγκατάσταση προηγούμενου image των windows γιατί δεν κάνω συχνά format και τα προγράμματα θα είχαν αρχαίες εκδόσεις). Στο linux απο την άλλη μετά απο εγκατάσταση έχω να βάλω 4 με 5 προγράμματα ακόμα διότι τα υπόλοιπα τα έχει ήδη εγκατεστημένα. Το ένα είναι το clamAV το antivirus που μέχρι στιγμής με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο. Πρέπει να είμαι χιλιόμετρα off topic αλλά έπρεπε να τα βγάλω από μέσα μου. Ακόμα και τώρα πιστεύω πως ποτέ δεν πρόκειται να έχω ένα λειτουργικό που να το ελέγχω και όχι να με ελέγχει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο....   

Αν το μηχάνημα είναι σταθερό χωρίς πολύ fragmentation πάρε Image του δίσκου. Αν χαλάσει ο δίσκος αλλάζεις δίσκο και πετάς το image στον καινούργιο.
Τα Data (Excel, Word , Mail αν είναι POP3 ακόμα κτλ) ιδανικά σε άλλο δίσκο και συχνά backup. 

Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά ίσως αξίζει να το ψάξεις αν σου κάνει.
https://www.paragon-software.com/free/br-free/
Παλιά χρησιμοποιούσα Pro Versions.

• Like 1
Δημοσ.

Κλασικό clickbait άρθρο που βρίθει ανακριβειών. 

Πως ορίζεται η "ενεργή συσκευή"; 
Ποια είναι η πηγή των δεδομένων;

Πάντως λογικό είναι να υπάρξει μια πτώση της χρήσης desktop υπολογιστών γενικότερα... Η πλειοψηφία των χρηστών Η/Υ είναι για να μπαίνει social media / email / internet browsing. Τώρα τα κάνεις όλα αυτά με ένα tablet, φθηνότερα και με μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας.

Δημοσ.

Εδώ που τα λέμε το pc πλέον στο σπίτι είναι για games άντε και καμιά τσόντα στα κρυφά

Που οι νέες γενιές αυτά τα έμαθαν από τα κινητά, ε και θα συνεχίσουν με τα κινητά

Σε μερικά χρόνια στους υπολογιστές στο σπίτι θα κρεμάμε σεμεδάκι όπως κάναν παλιά με τις παλιές τηλεοράσεις

spacer.png

• Haha 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, kyanos είπε

Τα windows εδώ και αρκετό καιρό προσπαθεί σώνει και καλά με συνεργασία και με άλλες εταιρείες να σε βάλει να αλλάξεις μηχάνημα.

Είσαι υπερβολικός. Τα πλαστικά καλαμάκια έχουν καταστρέψει τον πλανήτη, όχι το ότι πρέπει να αλλάζουμε Η/Υ κάθε 3 χρόνια που βγαίνει νέα έκδοση των Windows, ή ξυριστική μηχανή που για κάποιο λόγο οι μπαταρίες πρέπει να είναι κολλημένες πάνω και να μη μπορείς ούτε καν να την ανοίξεις για να τις αλλάξεις. Να μη συζητήσω για νέο κινητό επειδή βγήκε νέο Android/IOS με νέα super duper εικονίδια.

Σοβαρά πάντως, μην ανοίξουμε κουβέντα για το πόσο "ζώα" είμαστε σαν είδος (συγνώμη ζωάκια που σας υποτιμώ τόσο)...

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δουλειές που παλιά ήθελαν υπολογιστή, τώρα γίνονται με απλό κiνητό ή τάμπλετ. Λογικό να μειωθούν οι χρήστες Windows... Αν αυτά τα 400 εκατομμύρια "που λείπουν"  είχαν μοιραστεί σε Macos και Linux, τότε να το συζητήσουμε... Αλλά οι Μacίτες και οι Linuxάδες είναι ακόμα τόσοι, που γνωρίζονται μεταξύ τους με το μικρό τους όνομα... :) 

Επεξ/σία από Eloy
Δημοσ.

Έτσι είναι. Όταν υποχρεώνει η Microsoft τους χρήστες να εγκαταστήσουν κάτι που δεν επιθυμούν, να μην τους παρέχει ενημερώσεις παρά μόνο με χρέωση και μετά  να μην τους αναβαθμίζει σε συστήματα που η ίδια κρίνει πως δεν είναι ικανά για να πάει ο κόσμος και να πληρώσει νέο hardware...

• Like 1
Δημοσ.

Αυτή τη στιγμή έχω ενεργά στο σπίτι, ένα αρχαίο MacBook Pro με windows 10, ένα air m2, ένα x210 με win11, ένα Lenovo desktop win 11 και ένα hp win11. 
Και δεν είμαι καλά…

Δημοσ.

Αυτό σημαίνει ότι δεν πάει καλά από την στιγμή που δεν μπορείς να αναβαθμίσεις τα 10 ενώ δεν προχωρά σε μεγάλες καινοτομίες 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 30/06/2025 at 12:28, MikeKata said:

Εν τω μεταξύ, έχεις ήδη κάνει 2 σχόλια με σκοπό να προκαλέσεις, και κανένας δε σου δίνει σημασία. Πόσο περισσότερο απελπισμένος για προσοχή μπορεί να είναι κάποιος; 😂Κοινωνικοποιήσου, βγες έξω στον ήλιο, κάνει καλό. 

μια χαρα βολτες κανω, εσυ κατσε να μετρας τα προτσες και τα θρεντς απο τα πισια σου μη τυχον σου κανει κανενα μεμορυ λικ κανενα ξεκαμπαρκο θρεντ και δεν μπορεις να κοιμηθεις το βραδυ 😄

Επεξ/σία από Odyss3us
  • Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...