Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα φωτα σας αν εχει καποιος εμπειρια:

Υπαλληλος που δουλευει 3 χρονια σε εταιρεια,  χρειαστηκε αναρρωτικη για σοβαρο λογο. Ο εργοδοτης αρχισε μουτρα γιατι στο μυαλο του το να  βγει το πλανο του εκεινες τις μερες ηταν πιο σοβαρο απο την υγεια του αλλου. Η αδεια ηταν 2 βδομαδες, τελικα ο εργαζομενος προτεινε να γυρισει στη 1, αν και ο εργοδοτης επισημα δηλωσε οτι ελειψε και τις 2 βδομαδες, οπως γραφει η αδεια. Και καλα ο εργοδοτης θα πληρωσει τη διαφορα σαν μπονους. Με την ληξη των 2 εβδομαδων επισημης αναρρωτικης, ο εργοδοτης προφορικα ανακοινωσε στον εργαζομενο οτι "οπως βλεπεις δεν ταιριαζεις στην κουλτουρα μας, θα ηταν για το καλο και των 2 μας, να ψαξεις σιγα σιγα δουλεια αλλου". Αν ο εργαζομενος δεν εχει βρει δουλεια σε ενα μηνα και δεν παραιτηθει, τοτε ο εργοδοτης δηλωσε παντα προφορικα, οτι θα προχωρησει σε απολυση με γραπτη προειδοποιηση (2 μηνες).

Τωρα στο πρακτικο: ο ανθρωπος προφανως ψαχνει για δουλεια αμεσα. Αλλα αν καταφερι να βρει δουλεια, κανεις νεος εργοδοτης δε θα περιμενει ουτε 2 ουτε 3 μηνες, ολοι θα θελουν σε 2,3,4 βδομαδες. Αλλα ο ανθρωπος δεν ξυπνησε ενα πρωι και σκεφτηκε να παραιτηθει, εξαναγκασμος ειναι. Ουτε εχει καμια ορεξη να δουλευει για αυτον τον ανθρωπο πια. Μια αμεση απολυση με τη νομιμη αποζημιωση θελει.

Τι μπορει να κανει; 

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ας κανει λευκη απεργια. Να πηγαινει για δουλεια και να ξυνεται (διακριτικα).

• Like 3
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Greenberry είπε

ο εργοδοτης δηλωσε παντα προφορικα, οτι θα προχωρησει σε απολυση με γραπτη προειδοποιηση (2 μηνες).

Αυτο το κανει για να πληρωσει μικροτερη αποζημιωση.
Με λιγα λογια ειναι αποφασισμενος να τον διωξει.

Αυτο που ισως μπορει να κανει,ειναι να σταματησει να κανει οτιδηποτε που δεν ειναι αρμοδιοτητα του,ωστε να αναγκασει τον εργοδοτη να τον απολυσει.
Σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να παει και να αρχισει να πουλαει τρελα,γιατι εκει ο εργοδοτης θα ειναι καλυμενος και θα τον απολυσει χωρις αποζημιωση.

Εγω οταν μου αλλαξαν το ωραριο απο συνεχομενο σε σπαστο,απλα σταματησα να κανω τα παραπανω.

Τους φανηκε παρα πολυ,πιστεψε με.

Ουτε αντιμιλουσα,ουτε τιποτα,εκανα μονο τα νομιμα και οταν μου ζητουσαν να κανω παραπανω δουλεια οπως  να παραδωσω δεματα εκτος ωραριου ,επειδη καποιοι πονηροι πρωινοι " τα ειχαν κανονισει",τους απαντουσα οτι εγω εχω σχολασει και ας τα βρουν με αυτους που τα  κανονισαν.

1 λεπτό πριν, lector είπε

Ας κανει λευκη απεργια. Να πηγαινει για δουλεια και να ξυνεται (διακριτικα).

Αυτο γραφω ακριβως απο πανω,το διακριτικα ποσο διακριτικα ειναι;
Γιατι αν παει και ξυνεται,θα εχουν καθε δικιο να τον απολυσουν,καθως το κανει επιτηδες για να παρει την αποζημιωση.
Και ειναι καλυμενοι.

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Αυτο το κανει για να πληρωσει μικροτερη αποζημιωση.
Με λιγα λογια ειναι αποφασισμενος να τον διωξει.

Αυτο που ισως μπορει να κανει,ειναι να σταματησει να κανει οτιδηποτε που δεν ειναι αρμοδιοτητα του,ωστε να αναγκασει τον εργοδοτη να τον απολυσει.
Σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να παει και να αρχισει να πουλαει τρελα,γιατι εκει ο εργοδοτης θα ειναι καλυμενος και θα τον απολυσει χωρις αποζημιωση.

Εγω οταν μου αλλαξαν το ωραριο απο συνεχομενο σε σπαστο,απλα σταματησα να κανω τα παραπανω.

Τους φανηκε παρα πολυ,πιστεψε με.

Ουτε αντιμιλουσα,ουτε τιποτα,εκανα μονο τα νομιμα και οταν μου ζητουσαν να κανω παραπανω δουλεια οπως  να παραδωσω δεματα εκτος ωραριου ,επειδη καποιοι πονηροι πρωινοι " τα ειχαν κανονισει",τους απαντουσα οτι εγω εχω σχολασει και ας τα βρουν με αυτους που τα  κανονισαν.

Αυτο γραφω ακριβως απο πανω,το διακριτικα ποσο διακριτικα ειναι;
Γιατι αν παει και ξυνεται,θα εχουν καθε δικιο να τον απολυσουν,καθως το κανει επιτηδες για να παρει την αποζημιωση.
Και ειναι καλυμενοι.

Γι'αυτο ειπα διακριτικα, εννοω μια κατασταση σαν αυτη που περιγραφεις. Δεν εννοω να παει εκει και να ανακατευει φραπε 8 ωρες καθιστος.

Παρισταται στην εργασια, κανει αυτο που του λενε να κανει, ισως και νωχελικα, και μεχρι εκει.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, lector είπε

Γι'αυτο ειπα διακριτικα, εννοω μια κατασταση σαν αυτη που περιγραφεις. Δεν εννοω να παει εκει και να ανακατευει φραπε 8 ωρες καθιστος.

Παρισταται στην εργασια, κανει αυτο που του λενε να κανει, ισως και νωχελικα, και μεχρι εκει.

Φιλε,οταν εκανα αυτα που περιγραφω και ειδα ποσο σοκαριστηκαν εκει μεσα,καταλαβα οτι η διαφορα αυτων που εκανα απο την καλη μου την καρδια,με αυτων που επρεπε να κανω,ηταν τεραστια. 
Ειχα γενικα καλες σχεσεις,αλλα τα σπασαμε οταν με εβαλαν με το ζορι σπαστο ωραριο,ενω ειχα ξεκαθαρισει οτι δε μπορω  να δουλεψω σπαστο.
Στην πορεια,αφου χαλασαν και οι σχεσεις καθως ημουν διαλυμενος απο το ωραριο ( εχω και δικη μου δουλεια ) και δεν ειχα πλεον κουραγιο να ανεχομαι την καθε παπαντζα,αρχισα απλα να αρνουμαι να κανω οτιδηποτε ηταν περα απο τα καθηκοντα μου και περα απο το ωραριο μου.
Σκεψου οτι καθε φορα που εμφανιζοταν  κατι εκτακτο και επρεπε καποιος να παει για παραλαβη,παντα δηλωνα εγω εθελοντης.

Και φτανουμε στο σημερα,που βλεπω σε κατι βιντεακια τυπου τικτοκ,να λεει καποιος/καποια   οτι παραιτηθηκε απο τη δουλεια και αναγκαστηκαν να προσλαβουν 2 ατομα για να καλυψουν το κενο.
Και καμαρωνουν.

Οι δουλοι.

Που εκαναν δουλεια 2 ατομων.

• Like 16
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αναλογα αν ειναι με ατομικη ή Συλλογικη Κλαδικη συμβαση μπορει  να ειναι τυπικη η αποζημιωση.

Εγω παλι βρισκω οτι ειναι ξεκαθαρος ο εργοδοτης κ ειπε οτι οταν βρεις  δουλεια σε αποδεσμευει αμεσα κ χωρις απολυση..αν θελει απολυση κ οαεδ ας ψαξει αν "δικαιουται" κ ποιο ποσό θα επαιρνε.

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Greenberry είπε

ο εργοδοτης δηλωσε παντα προφορικα, οτι θα προχωρησει σε απολυση με γραπτη προειδοποιηση (2 μηνες).

Η παραίτηση που κολλάει απο την στιγμή που του ανακοίνωσε επίσημα οτι θα γινει απόλυση; 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ήταν παράνομο ότι δούλεψε νωρίτερα από την λήξη της αναρρωτικής (όταν αρρώστησα και έγινα καλά νωρίτερα, ζήτησα να επιστρέψω και η εταιρεία μου το ξέκοψε – δεν επιτρέπεται, από ότι κατάλαβα, ακόμα και να θέλει ο εργαζόμενος).

Όλα αυτά που είπε ότι θα κάνει ο εργοδότης σχετικά με την απόλυση φαίνονται νόμιμα.

Το μόνο που δεν ξέρω είναι άμα είναι έχει την δυνατότητα να του κάνει αγωγή, του εργοδότη, ως άδικη απόλυση σε περίπτωση που είναι σίγουρος ότι η απόλυση είναι ως αντίποινα που πήρε αναρρωτική άδεια (άμα μπορεί να το αποδείξει βέβαια νομικά αυτό...δεν ξέρω πως), και δεν σχετίζεται με την απόδοση ή τη συμπεριφορά του. Όλο αυτό βέβαια θα έχει την κλασσική ταλαιπωρία της νομικής οδού, και δεν ξέρω άμα αξίζει.

Επεξ/σία από nick_souvlaki
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Greenberry είπε

Τα χρειαστηκε αναρρωτικη για σοβαρο λογο.

Η αδεια ηταν 2 βδομαδες, τελικα ο εργαζομενος προτεινε να γυρισει στη 1,

Μάλλον δεν ήταν και τόσο σοβαρός ο λόγος. 

• Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Μάλλον δεν ήταν και τόσο σοβαρός ο λόγος. 

Για σοβαρό θέμα υγείας δε θα το διαπραγματευόμουν με κανέναν καραγκιόζη.

• Like 2
Δημοσ.
10 hours ago, Greenberry said:

Τα φωτα σας αν εχει καποιος εμπειρια:

Υπαλληλος που δουλευει 3 χρονια σε εταιρεια,  χρειαστηκε αναρρωτικη για σοβαρο λογο. Ο εργοδοτης αρχισε μουτρα γιατι στο μυαλο του το να  βγει το πλανο του εκεινες τις μερες ηταν πιο σοβαρο απο την υγεια του αλλου. Η αδεια ηταν 2 βδομαδες, τελικα ο εργαζομενος προτεινε να γυρισει στη 1, αν και ο εργοδοτης επισημα δηλωσε οτι ελειψε και τις 2 βδομαδες, οπως γραφει η αδεια. Και καλα ο εργοδοτης θα πληρωσει τη διαφορα σαν μπονους. Με την ληξη των 2 εβδομαδων επισημης αναρρωτικης, ο εργοδοτης προφορικα ανακοινωσε στον εργαζομενο οτι "οπως βλεπεις δεν ταιριαζεις στην κουλτουρα μας, θα ηταν για το καλο και των 2 μας, να ψαξεις σιγα σιγα δουλεια αλλου". Αν ο εργαζομενος δεν εχει βρει δουλεια σε ενα μηνα και δεν παραιτηθει, τοτε ο εργοδοτης δηλωσε παντα προφορικα, οτι θα προχωρησει σε απολυση με γραπτη προειδοποιηση (2 μηνες).

Τωρα στο πρακτικο: ο ανθρωπος προφανως ψαχνει για δουλεια αμεσα. Αλλα αν καταφερι να βρει δουλεια, κανεις νεος εργοδοτης δε θα περιμενει ουτε 2 ουτε 3 μηνες, ολοι θα θελουν σε 2,3,4 βδομαδες. Αλλα ο ανθρωπος δεν ξυπνησε ενα πρωι και σκεφτηκε να παραιτηθει, εξαναγκασμος ειναι. Ουτε εχει καμια ορεξη να δουλευει για αυτον τον ανθρωπο πια. Μια αμεση απολυση με τη νομιμη αποζημιωση θελει.

Τι μπορει να κανει; 

Κακώς γύρισε στη 1 βδομάδα. Λάθος και ο εργοδότης που το δέχτηκε. 

Ο εργοδότης τον ενημερώνει ότι θα τον απολύσει σε 2 μήνες. 

Δεν τον εξαναγκάζει σε παραίτηση. Τον ενημερώνει ότι θα γίνει απόλυση σε 2 μήνες. 

Τώρα το ότι ο εργαζόμενος θέλει και να καβατζώσει την επόμενη δουλειά σε χρόνο που επιθυμεί και να πάρει αποζημίωση, είναι πρόβλημα του εργαζομένου και όχι του εργοδότη. 

Αυτό που μπορεί να κάνει υποθέτω είναι να ξεκινήσει την αναζήτηση της επόμενης του δουλειάς σε 45 μέρες π.χ. οπότε αν αρχίσει να εργάζεται σε 1 μήνα από την αρχή της αναζήτησης, θα έχει μείνει άνεργος 15 μέρες και θα έχει πάρει την αποζημίωση. 

Αν θυμάμαι σωστά, εφόσον είναι τακτική η απόλυση, η αποζημίωση θα είναι μισή από την έκτακτη. 

• Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, andreas1gr είπε

Η παραίτηση που κολλάει απο την στιγμή που του ανακοίνωσε επίσημα οτι θα γινει απόλυση; 

Δεν ανακοίνωσε επίσημα απόλυση. Είπε "κανόνισε να βρεις δουλειά αλλου, γιατί ΘΑ σε απολυσω".

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Greenberry είπε

ο εργοδοτης προφορικα ανακοινωσε στον εργαζομενο οτι "οπως βλεπεις δεν ταιριαζεις στην κουλτουρα μας, θα ηταν για το καλο και των 2 μας, να ψαξεις σιγα σιγα δουλεια αλλου". Αν ο εργαζομενος δεν εχει βρει δουλεια σε ενα μηνα και δεν παραιτηθει, τοτε ο εργοδοτης δηλωσε παντα προφορικα, οτι θα προχωρησει σε απολυση με γραπτη προειδοποιηση (2 μηνες).

Για αρχή, το τι δήλωσε προφορικά ο εργοδότης μας αφήνει αδιάφορους (κυρίως τον φίλο σου) για να έχει την όποια ισχύ η ενημέρωση θα πρέπει να γίνει γραπτώς (και να υπογραφεί από τον φίλο σου) καθώς και να καταχωρηθεί και στο ΕΡΓΑΝΗ, όσο κάτι τέτοιο δεν γίνεται, απόλυση με προειδοποίηση (τακτική καταγγελία)  δεν μπορεί να γίνει, φυσικά μπορεί να γίνει έκτακτη καταγγελία οποιαδήποτε στιγμή, αλλά εκεί καταβάλει το φουλ ποσό της αποζημίωσης.

Από τα γραφόμενά σου, δεν μου ακούγεται για εργοδότης "κελεπούρι" οπότε εγώ στην θέση του φίλου σου, θα έβρισκα κάτι και θα αποχωρούσα για να βρώ την υγειά μου.

• Like 1
Δημοσ.

Ο εργοδότης θέλει να γλιτώσει την αποζημίωση απόλυσης. Τι πιο σύνηθες θα μου πείτε.

Οπότε σου λέει, θα του ανακοινώσω τώρα προφορικά ότι θα τον διώξω, ώστε να αρχίσει να ψάχνει για δουλειά με την ελπίδα ότι θα βρει, άρα θα δηλώσει παραίτηση, άρα θα γλιτώσω την αποζημίωση.

Σε κάθε περίπτωση, είτε τον απολύσει είτε όχι καλά θα είναι να βρει άλλη δουλειά διότι δε βλέπω προκοπή 

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...