mariosnik_ Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Πλησιάζει σχεδόν ένας μήνας στον οποίον δεν έχω ανάψει καθόλου την τηλεόραση του σπιτιού. Το τελευταίο εξάμηνο ξεκίνησα σιγά σιγά να περιορίζω την τηλεόραση, μέχρι που σταμάτησα να την ανάβω εντελώς. Πλέον την έβγαλα και από την πρίζα για να μην καταναλώνει από το stand by. Τα τελευταία χρόνια έβλεπα καθημερινά 2-3 δελτία ειδήσεων και κανένα reality. Άκουγα τα ίδια και τα ίδια τα οποία επίσης διάβαζα και από το κινητό όταν έμπαινα στο internet. Οι ειδήσεις άρχισαν να με στεναχωρουν όμως αλλά και να με εκνευρίζουν με τον τρόπο που τις έλεγαν. Κατάλαβα κάποια στιγμή ότι δεν υπάρχει λόγος να βλέπω δελτία και γενικά τηλεόραση. Ίδιο μοτίβο αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό ακολουθήθηκε και στο ραδιόφωνο, όπου εκεί απλά σταμάτησα να ακούω σταθμούς που έλεγαν ειδήσεις η επικαιρότητα και άλλαξα σε μουσική ή άλλο είδος σταθμού. Στο μεν internet, διαβάζω μόνο τους τίτλους των ειδήσεων από το google και αν επιθυμώ μπορεί να κλικαρω να διαβάσω το υπόλοιπο κείμενο. Παρατηρώ ότι προτιμώ πολύ περισσότερο να διαβάζω κάτι μόνος μου από το να το ακούω. Το άκουσμα και η ανακοίνωση της επικαιρότητας δεν μου αρέσουν καθόλου συγκριτικά με την ανάγνωση τους. Οσον αφορά social media τύπου fb κτλ που και εκεί παίζεται πολύ η διασπορά ειδήσεων, απόψεων και κειμένων, τα έχω περιορίσει σημαντικα, όσο μπορώ δηλαδή, διότι δεν με ενδιαφέρει να συμμετέχω πλέον σε όλο αυτό το σύστημα διασποράς και διάδοσης των προσωπικών και της ζωής του καθενός μαζι με ειδήσεις και το καλό συναπάντημα. Νομιζω οτι από αυτή την στάση μου είμαι σε κάτι κερδισμένος. Δεν μπορώ να βρω σε τι, ούτε μπορώ να πω ότι έγινα πιο ήρεμος η μου έφυγε το άγχος η έλυσα κάποια παραπάνω προβλήματα. Αλλά πραγματικά, τόλμησα να παρακολουθήσω δύο τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων για λίγα λεπτά και το έκλεισα σχεδόν άμεσα. Απορώ πως κάποιοι συνεχίζουν και τα βάζουν να τους ακούν όλη μέρα, ηλικιωμένοι κυρίως και λοιποί που κάθονται σπίτι. Θεωρώ τα ΜΜΕ κυρίως τα τηλεοπτικά ως τρισάθλια και τα social media αρκετά εκ των οποίων είναι καρκίνος. Εσάς ποια είναι η δική σας άποψη; Βλέπετε τηλεόραση, όσο μάλλον ειδήσεις; Την έχετε κόψει εντελώς; Πολλές φορές παλια έπεφτα σε posts εδώ στο insomnia και όχι μόνο που κάποιοι αν τους δινόταν η ευκαιρία έλεγαν ότι δεν έχουν τηλεόραση στο σπίτι τους, μερικοί δεν τους πίστευαν. Αλλά τώρα ναι μπορώ να πω και εγώ ότι είναι κάτι που δεν το χρειάζομαι και απλά μένει στο σαλόνι ως κάτι διακοσμητικό. Οτιδήποτε σχετικό με ψυχαγωγία η ενημέρωση με καλύπτει το internet. Η τηλεόραση και μόνο που είναι αναμένη, άμα δεν βλέπεις κάποια ταινία ή ακούς μουσικη, το μόνο που προκαλεί είναι μια ανουσια οχλαγωγια, ενα συνονθύλευμα απο ήχους που γινεται εύκολα αντιληπτό όταν παίζονται διαφημίσεις. Edit: Για να αποφευχθεί παραπάνω μπέρδεμα στα σχόλια, άλλαξα τον τίτλο από "χωρίς καθόλου τηλεόραση" σε "χωρίς καθόλου τηλεοπτικά κανάλια". Επεξ/σία Τετάρτη στις 03:05 μμ από mariosnik_ 18 4 1
Lewnidas1995 Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου εγω εχω να ανοιξω τηλεοραση και να μπω στα ελληνικα καναλια 6 χρονια. 17 1
Deu164 Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου Τα τελευταία 5 χρόνια ίσως και περισσότερο ανοίγει μόνο για τα παιδιά αν θέλουν να δουν παιδικά κατά τα άλλα για έμενα μου είναι αδιάφορη αν τύχει ποτέ να δω κάτι θα είναι παιδικό πρόγραμμα μαζί τους 3
lector Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου Εγω εχω τηλεοραση, αλλα δε βλεπω τηλεοπτικα καναλια. Την εχω με ενα pc επανω για να βλεπω μονο σειρες και ταινιες. Δεν ειναι ενεργητικη επιλογη, οτι δηλαδη αρνουμαι να δω καναλια για καποιο λογο, αλλα παθητικη, δε θεωρω οτι μου προσφερουν κατι οποτε και δεν τα βλεπω. 16
mike15 Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου ειμαι ταινιακιας ,εαν εχει κατι καλο νεο η' κατι παλιο που θελουμε να ξαναδουμε,μετα καποιον αγωνα συνηθως εθνικης.τιποτα αλλο. 1
somt Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Αν κάποιος κλείνει την TV γιατί είναι "κατευθυνόμενη" μήπως καταλήγει απλά να διαλέγει άλλο μέσο "αποβλάκωσης" που του λέει όλα αυτά που του αρέσουν να ακούει; Τώρα εξαρτάται γιατί την ανοίγεις. Για να δεις μια ταινία ή να πέσεις πάνω σε μια συζήτηση για ένα τρέχον ζήτημα το βρίσκω οκ. Κριτική ικανότητα να έχεις και να τη γυμνάζεις. Για τις ειδήσεις συγκεκριμένα δε βλέπω λόγο να περιμένεις να τις δεις στην tv. Για σκουπιδοεκπομπές κτλ νομίζω η απάντηση είναι αυτονόητη. Επεξ/σία 4 Ιουλίου από somt 9
mariosnik_ Δημοσ. 4 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 9 λεπτά πριν, somt είπε Αν κάποιος κλείνει την TV γιατί είναι "κατευθυνόμενη" μήπως καταλήγει απλά να διαλέγει άλλο μέσο "αποβλάκωσης" που του λέει όλα αυτά που του αρέσουν να ακούει; Δεν είναι κακό να δεις μια ταινία ή να πέσεις πάνω σε μια συζήτηση. Κριτική ικανότητα να έχεις και να την γυμνάζεις. Για τις ειδήσεις συγκεκριμένα δε βλέπω κανένα λόγο να περιμένεις να τις δεις στην tv. Άλλο μέσο αποβλακωσης μετα την τηλεόραση μπορει να είναι μόνο fb, TikTok κτλ. 1
somt Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Άλλο μέσο αποβλακωσης μετα την τηλεόραση μπορει να είναι μόνο fb, TikTok κτλ. Και κανάλια στο youtube που σου λένε όσα σου αρέσει να ακούς (echo chamber) νομίζοντας ότι κάτι κατάφερες. Απλά αντί να σε χαζεύει η τηλεόραση τώρα σε χαζεύει το youtube. Με λίγα λόγια έκλεισες την τηλεόραση και άνοιξες... την τηλεόραση. Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα σε μικρότερη οθόνη με κάποιον που κάτι λέει. Επεξ/σία 4 Ιουλίου από somt 9 2
gokuthelegend Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Εγώ δεν έχω τηλεόραση από το 2004, έχω κλείσει 20ετία και βάλε. Δεν έχω ούτε καν συσκευή. Επεξ/σία 4 Ιουλίου από gokuthelegend 6 1
phanispal Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου Μιλάμε για κατάργηση της συσκευής ή κάποιων καναλιών/προγραμμάτων; Όπως και στο κινητό μπορείς να βλέπεις κάτι αξιόλογο και εποικοδομητικό ή να τρως σανό, έτσι και στην τηλεόραση. Αν κάποιος θέλει να καταργήσει καθολικά την τηλεόραση, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιεί και τις υπόλοιπες συσκευές ανάλογα, όχι να διαβάζει άθλια άρθρα σε σκουπιδοsites στο κινητό. Διαφορετικά κάνει μια τρύπα στο νερό. Γενικά νομίζω καθόλου τηλεόραση στο σπίτι έχουν συνήθως άτομα ανώτερου επιπέδου, που προτιμούν να διαβάζουν βιβλία. Προσωπικά, έχω τηλεόραση γιατί βλέπω κυρίως ταινίες και σειρές, που εγώ θεωρώ αξιόλογες. 8
archer100 Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου Εχω να δω τηλεοραση πολυ καιρο, δε γουσταρω καθολου τον τροπο που μιλανε οι δημοσιογραφοι, θαρρεις και τους διδασκουν στις σχολες να ειναι ενοχλητικοι. Κατ εμε το μελλον ειναι το twitch και το youtube live, ουσιαστικα απλοι ανθρωποι κανουν αυτο που εως προτινος ειχαν προνομιο μονο δημοσιογραφοι καναλιων 3
somt Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου 1 λεπτό πριν, archer100 είπε Κατ εμε το μελλον ειναι το twitch και το youtube live, ουσιαστικα απλοι ανθρωποι κανουν αυτο που εως προτινος ειχαν προνομιο μονο δημοσιογραφοι καναλιων κι εγω το περιμένω αυτό στην ιατρική γιατι δηλαδη να με χειρουργήσει καποιος ειδικός και όχι ενας απλος άνθρωπος το να είναι "απλος ανθρωπος" είναι το κριτήριο σου εσένα για να τον επιλέξεις; 3 1
archer100 Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου 2 minutes ago, somt said: κι εγω το περιμένω αυτό στην ιατρική γιατι δηλαδη να με χειρουργήσει καποιος ειδικός και όχι ενας απλος άνθρωπος το να είναι "απλος ανθρωπος" είναι το κριτήριο σου εσένα για να τον επιλέξεις; Συγκρινεις Δημοσιογραφους με Γιατρους; Υπαρχει προφιλ πασιγνωστου δημοσιογραφου στο τουιτερ με το παρακατω μοτο: "Καποτε ημουν ανθρωπος. Μετα εγινα δημοσιογραφος. Τωρα προσπαθω να ξαναγινω ανθρωπος" 1
somt Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου δεν συγκρινω κανέναν με κανέναν επιλέγω κάποιον (σε οποιονδήποτε τομέα) που θεωρω ειδικό στο θέμα του, ειλικρινή όσο μπορώ να κρίνω, να έχει τα μέσα να κάνει τη δουλειά του, και όχι επειδή "ειναι ενας απλος άνθρωπος" που για κάποιον ανεξηγητο λόγο αυτό τον κάνει ιδανικό 1
archer100 Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 12 minutes ago, somt said: δεν συγκρινω κανέναν με κανέναν επιλέγω κάποιον (σε οποιονδήποτε τομέα) που θεωρω ειδικό στο θέμα του, ειλικρινή όσο μπορώ να κρίνω, να έχει τα μέσα να κάνει τη δουλειά του, και όχι επειδή "ειναι ενας απλος άνθρωπος" που για κάποιον ανεξηγητο λόγο αυτό τον κάνει ιδανικό Το απλος ανθρωπος μαλλον ητανε λαθος. Αντικαταστησε το με μη-δημοσιογραφο. Διοτι οι περισσοτεροι στρεαμερς ειναι ειδικοι σε αυτο που κανουν, πχ μουσικος, sand artist, τραγουδιστης, ποδηλατης, ψαρρας, DJ, γκειμερ, προγραμματιστης, ζωγραφος, κλπ ακομα και απλοι ταξιδευτες. Καποτε για να δεις καποιον μουσικο, επρεπε να ειναι καλεσμενος σε εκπομπη με παρουσιαστη που συχνα ητανε δημοσιογραφος, διασημος καλλιτεχνης, κλπ. Σημερα ο καθενας που εχει να δειξει κατι, μπορει να ανοιξει την καμερα του κινητου του και να τον δει οποιος θελει, χωρις να χρειαζεται μεσαζοντες, σπρωξιμο, γλυψιμο κλπ. Υπαρχει στρεαμερ φορτηγατζου απο Βελγιο που εχει 3000 viewers την ωρα που δουλευει, και μεσα σε 20 μερες εχει παει απο τις 9.5Κ ακολουθους στους 38Κ. Απλως ανοιγει την καμερα του κινητου της την ωρα που οδηγαει 8 ωρες στους δρομους του Βελγιου. Καποτε επρεπε να εισαι ο Ευτυχης Μπλετσας για να εκπεμπεις τετοιο υλικο. 3000 για αρχη, σε μερικα χρονια μπορει να εχει 50Κ οταν το twitch μεγαλωσει κι αλλο. Επιπεδα εκπομπης Αυτια, Παπαδακη, Κουσουλου, κλπ Και το κυριοτερο ο θεατης μιλαει απ ευθειας με τον στριμερ χωρις να χρειαζεται να καλει το κοντρολ και να βγαινει στον αερα. Σα να μιλας πχ με τον Δουση την ωρα που στριμαρει απο το Ντουμπαι https://www.twitch.tv/kumamonster Επεξ/σία 4 Ιουλίου από archer100
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα