Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε

Αυτές ήταν χρυσές εποχές για τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια. Καθόμασταν με τους γονείς στο σαλόνι και βλέπαμε όλοι μαζί η οικογένεια τις ταινίες που έπαιζαν τότε. Για το new channel, δεν έβλεπα τέτοιες εκπομπές τότε, αλλά το ευγνωμονώ που πρόλαβα το ashita e free kick και Jura tripper. 

Τελειο δεν το γνωριζα.

Μια ακομα χρυση εποχη αυτη με τον καθημερινο καιρο στο star 

• Απαντ. 208
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Arkin είπε

Τελειο δεν το γνωριζα.

Μια ακομα χρυση εποχη αυτη με τον καθημερινο καιρο στο star 

Εμένα δεν μου άρεσε καθόλου, αλλά είχε τους οπαδούς της και φαίνεται έκανε καλά την δουλειά της. Το όλο concept φυσικά ηταν μια light αντιγραφή απο αντίστοιχα αμερικανικών/ρωσικών καναλιών και οχι μόνο, που ορισμένα εκ των οποίων τις μεταμεσονυχτιες ώρες παρουσίαζαν τα δελτία καιρού με παρουσιαστριες μοντέλα που έβγαζαν τα ρούχα τους σαν να κάνουν στριπτίζ. Την Πετρούλα μπροστά στις άλλες του εξωτερικού θα την έλεγα και πολύ ηπια/συντηρητική. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

TS πήρα αυτή την απόφαση γύρω στο 2015. Μέχρι πριν 3 χρόνια δεν είχα καν συσκευή. Τώρα έχω αλλά ανοίγει για ταινίες 3-4 φορές το μήνα. 

Γενικά δεν μου άρεσε ποτέ, προτιμώ να αράξω στον υπολογιστή όσο είμαι σπίτι να διαβάσω ειδήσεις, να δω κανένα βίντεο κτλ. Απλά αν πάω κάπου και παίζει τηλεόραση μου φαίνεται αποκρουστικό που δημιουργεί μια φασαρία δείχνει βλακείες και έχει πολλές διαφημίσεις.

Επεξ/σία από armagedwnn
  • Like 1
Δημοσ.

Οσοι λενε οτι μπορουν χωρις τηλεοραση προφανως ανηκουν στη προνομιουχα ομαδα του πληθυσμου που οταν πεφτει στο κρεβατι για υπνο κοιμαται αμεσως 👍

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε

Οσοι λενε οτι μπορουν χωρις τηλεοραση προφανως ανηκουν στη προνομιουχα ομαδα του πληθυσμου που οταν πεφτει στο κρεβατι για υπνο κοιμαται αμεσως 👍

Κοίτα, το υπνοδωμάτιο, όπως υποδηλώνει και η λέξη, είναι για να πηγαίνεις για ύπνο. Αν έχεις τηλεόραση είναι πολύ μεγάλο φάουλ.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Κοίτα, το υπνοδωμάτιο, όπως υποδηλώνει και η λέξη, είναι για να πηγαίνεις για ύπνο. Αν έχεις τηλεόραση είναι πολύ μεγάλο φάουλ.

και αν δε μπορεις να κοιμηθεις ευκολα τι κανεις? μετρας προβατακια? 

Δημοσ.

Αν βρεθείς σε μια κουβέντα, θα δεις ότι είναι ΟΛΟΙ ενημερωμένοι για τα ίδια 4-5 θέματα (το πολύ 5) και έχουν ΟΛΟΙ δυο αντικρουόμενες απόψεις πάνω σε αυτά. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορεί να εμβαθύνει, αλλά μπορούν να ρίξουν απίστευτες κορώνες και προσβολές, που τελικά θα καταλήξουν στο «αυτή είναι η άποψή μου και έχω κάθε δικαίωμα να την πω».

Αυτό, ΔΕΝ έτυχε. Δεν είναι προνόμιο της Ελλάδας – είναι η παγκόσμια βάση της κοινωνικής απόσυρσης από τα κοινά, ακόμα και σε επίπεδο γειτονιάς.

Τώρα... αν έχεις ήδη μπει σε αυτό το μονοπάτι, σε αυτή τη μορφή συζήτησης, είτε βλέπεις τηλεόραση είτε όχι, δεν αλλάζουν και πολλά.
ΟΜΩΣ, αν δεν "κλείσεις" την τηλεόραση, δεν έχεις ελπίδα. Γιατί μέσα από την παθητική επανάληψη, σου κάνουν βίωμα ότι «οι απόψεις είναι δύο», «οι λύσεις είναι δύο», και σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να ασχοληθείς με κάτι πέρα από τη στερεοποιημένη σου ΙΕΡΗ γνώμη, που κανείς δεν μπορεί να σου αφαιρέσει.

Και το χειρότερο: αν δεν καλλιεργήσεις την ικανότητα να ξεχωρίζεις μόνος σου πληροφόρηση από προπαγάνδα, το να «κόψεις την τηλεόραση» δεν σημαίνει τίποτα. Θα συνεχίσεις να λειτουργείς μέσα στα ίδια φίλτρα, από άλλες οθόνες — με άλλη ταχύτητα, αλλά την ίδια ουσία.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της κατάληψης της ενημέρωσης από 2-3 οικονομικά συμφέροντα παγκοσμίως. Το ίδιο ισχύει και για τις ταινίες και τις σειρές — εδώ και δύο δεκαετίες πλέον.

Και όσο η αδυναμία για ουσιαστικό διάλογο βαθαίνει, τα κοινωνικά κενά πολλαπλασιάζονται. Δεν είναι απλώς διαφωνίες — είναι η απουσία κοινού εδάφους για να μπορέσει να υπάρξει κάτι καλύτερο.

1 ώρα πριν, fitsoulas2024 είπε

παιρνεις ενα βιβλιο... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω τι δουλειά κάνει ο καθένας, αλλά εγώ προσωπικά που σηκώνομαι στις 8 το πρωί (που δεν είναι και πολύ πρωί, άλλοι σηκώνονται και νωρίτερα), το βράδυ θα πέσω ξερός για ύπνο. Τώρα αν είναι κάποιος, πχ άνεργος η κανένας φοιτητής σε καλοκαιρινές διακοπές, που την έχει δει χαλαρά και σηκώνεται στις 11 και στις 12 το μεσημέρι, λογικό να μην τον παίρνει ο ύπνος το βράδυ.

Επεξ/σία από gokuthelegend
Δημοσ.
17 hours ago, armagedwnn said:

TS πήρα αυτή την απόφαση γύρω στο 2015. Μέχρι πριν 3 χρόνια δεν είχα καν συσκευή. Τώρα έχω αλλά ανοίγει για ταινίες 3-4 φορές το μήνα. 

Γενικά δεν μου άρεσε ποτέ, προτιμώ να αράξω στον υπολογιστή όσο είμαι σπίτι να διαβάσω ειδήσεις, να δω κανένα βίντεο κτλ. Απλά αν πάω κάπου και παίζει τηλεόραση μου φαίνεται αποκρουστικό που δημιουργεί μια φασαρία δείχνει βλακείες και έχει πολλές διαφημίσεις.

Ακριβώς τα ίδια λέω και εγώ. Τα Χριστούγεννα πήγα σε σπίτι συγγενή που έκανε το τραπέζι. Ανοιχτή όλη την ώρα η τηλεόραση μόνο που κανένας δεν έβλεπε. Ήταν τόσος πολύς ο κόσμος και έκανε φασαρία, είχανε συζητήσεις μεταξύ τους και δεν έβλεπε κανένας, η τηλεόραση απλά ανοιχτή χωρίς να ακούγεται καν θόρυβος και να δείχνει βλακειες. Ήθελα να πάρω το κοντρόλ να την κλείσω αλλά λέω δεν βαριέσαι, anyway, δική τους ειναι η συσκευή ας την χρησιμοποιήσουν όπως θέλουν αυτοί. 

14 hours ago, fitsoulas2024 said:

Χαζεύω στο intenet μέχρι να με πάρει ο ύπνος. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε

Χαζεύω στο intenet μέχρι να με πάρει ο ύπνος. 

Kι εγω, συναδελφε. Οταν λεμε τηλεοραση, εξυπακουεται οτι εννoουμε ιντερνετ/pc μεσω τηλεορασης. Στα καναλια της τηλεορασης ειναι εξαιρετικα περιορισμενες οι δυνατοτητες για χαζεμα.

1 ώρα πριν, gokuthelegend είπε

Δεν ξέρω τι δουλειά κάνει ο καθένας, αλλά εγώ προσωπικά που σηκώνομαι στις 8 το πρωί (που δεν είναι και πολύ πρωί, άλλοι σηκώνονται και νωρίτερα), το βράδυ θα πέσω ξερός για ύπνο. Τώρα αν είναι κάποιος, πχ άνεργος η κανένας φοιτητής σε καλοκαιρινές διακοπές, που την έχει δει χαλαρά και σηκώνεται στις 11 και στις 12 το μεσημέρι, λογικό να μην τον παίρνει ο ύπνος το βράδυ.

συνηθως δυσκολευομουν να κοιμηθω και το καιρο που δουλευα. Τωρα ξυπναω οποτε θελω και κοιμαμαι οσο και οποτε θελω 👍

1 ώρα πριν, Upogeios είπε

παιρνεις ενα βιβλιο... 

προτιμω να διαβαζω pdf και wiki

Επεξ/σία από fitsoulas2024
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποιος βλέπει live tv ρε παιδια? Τουλαχιστον ποιος κατω των 60..
Σιγα μην κατσω να χάσω το χρόνο μου με τις διαφημίσεις τους. 
Ακόμα και εσεις που βλέπετε realities κτλ, ας μην δειτε το επισόδειο Δευτερα βράδυ, δειτε το Τριτη βράδυ online χωρις διαφημίσεις με δυνατότητα pause fast forward..
H live ειναι μονο για αργόσχολους.

Θα μου πειτε πως θα βγάλουν λεφτα? ας βρουν ενα άλλο μοντέλο τι να κάνουμε. 
TV μόνο ταινίες και σειρές απο πλατφόρμες. Οταν και αν το αποφασίσω. Σιγά μην στηθώ να περιμένω να ξεκινήσει ταινία με τον Κωνσταντάρα.

Επεξ/σία από Grfoxz
Δημοσ.

Kι εγω, συναδελφε. Οταν λεμε τηλεοραση, εξυπακουεται οτι εννoουμε ιντερνετ/pc μεσω τηλεορασης. Στα καναλια της τηλεορασης ειναι εξαιρετικα περιορισμενες οι δυνατοτητες για χαζεμα.

συνηθως δυσκολευομουν να κοιμηθω και το καιρο που δουλευα. Τωρα ξυπναω οποτε θελω και κοιμαμαι οσο και οποτε θελω 👍

προτιμω να διαβαζω pdf και wiki

Οκ. Το καλύτερο για μένα αν θες να σε πάρει ο ύπνος είναι το κινητό στο χερι. Άμα βρίσκομαι μπροστά σε μεγάλη οθόνη δεν νυστάζω. Υπάρχουν πάνω από καμιά δεκαριά φορές που από την νύστα ενώ είχα το κινητό στο χέρι μου έπεσε κάτω. Ευτυχώς που κάθομαι πάνω στο κρεβάτι γιατί αν ήμουν σε καναπέ θα είχε σπάσει από τις πτώσεις στο δάπεδο. 

Δημοσ.
On 05/07/2025 at 08:19, jpaokx said:

Δεν βλέπω τηλεόραση. Αν τύχει ίσως σε περίπτωση που κάποιος άλλος δει. Μόνος μου δύσκολα. Έχουν περάσει καμια 15-20 χρόνια από την τελευταία φορά που έβλεπα συστηματικά, όταν και την σιχαθηκα όταν σε ξένο big brother είχαν πει live σε μια διαγωνιζόμενη (που το έμαθε εκείνη την στιγμή) ότι έχει καρκίνο σε τελικό στάδιο. Καμία ανθρωπιά οι της τηλεόρασης!

Πως γινεται αυτο; Ποιοι της το ειπαν; Και πως το εμαθαν;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Οκ. Το καλύτερο για μένα αν θες να σε πάρει ο ύπνος είναι το κινητό στο χερι. Άμα βρίσκομαι μπροστά σε μεγάλη οθόνη δεν νυστάζω. Υπάρχουν πάνω από καμιά δεκαριά φορές που από την νύστα ενώ είχα το κινητό στο χέρι μου έπεσε κάτω. Ευτυχώς που κάθομαι πάνω στο κρεβάτι γιατί αν ήμουν σε καναπέ θα είχε σπάσει από τις πτώσεις στο δάπεδο. 

συναδελφε τωρα που το προσεξα ειμαστε off topic, το θεμα ειναι η κανονικη τηλεοραση. Στο κρεβατι εννοειται οτι καθομαστε, ποιος θα κατσει στο καναπε για να κοιμηθει εκει. Ποτέ δε φερνω κινητο στο κρεβατι, με τοσο μικροβια που εχει καταλαβαινεις. Βεβαια καποιοι αλλοι εξαρτημενοι το παιρνουν μαζι τους και στο 🚾

Προσωπικα τηλεοραση ανοιγω για να ακουσω τις ειδησεις το απογευμα σε καποιο απο τα μεγαλα καναλια. Επισης συνηθως βαζω και το Αλερτ στις 22:00 για να γελαω με τα καφριλικια που λενε 😆 Και καποιες φορες, συνηθως σαβ/κα βραδι, παρακολουθω καποια ταινια επιλεγοντας απο τα προγραμματα των καναλιων.

Επεξ/σία από fitsoulas2024
Δημοσ.

Οταν μπαινω σε σπιτι αλλου, και βλεπω σε κεντρικη θεση την τηλεοραση να δεσποζει στον χωρο....βγαζω τα συμπερασματα μου....

εγω την εχω, ως οθονη, σε μια γωνια, σχεδον ουτε που την βλεπεις.

Μια τηλεοραση σε ανυποληψία! Ετσι οπως της αρμοζει!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...