JakeKaufman Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου Έχω βαρεθεί να ακούω «δε βλέπω τηλεόραση» από τύπους που λιώνουν τις σειρές του Netflix 2
alex84 Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου 9 λεπτά πριν, JakeKaufman είπε Έχω βαρεθεί να ακούω «δε βλέπω τηλεόραση» από τύπους που λιώνουν τις σειρές του Netflix Συμφωνώ , μέσα στα σκατα που είναι η πλειοψηφία των προγραμμάτων των netflix , disney κλπ οκ θα υπάρχουν και αξιόλογα , αλλά είναι τόσα λίγα. Έχω netflix λόγο παιδιών (ήδη έχω διαγράψει το disney+ , έρχεται και η σειρά του) και άπειρες φορές έχω κάνει login και ψάχνω με τις ώρες τι θα δω. 9 στις 10 θα βγω από εκεί χωρις αποτέλεσμα. Μην αναφέρω wokeness , προπαγάνδα κλπ που βρωμάει ο τόπος εκεί.
fitsoulas2024 Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου 1 ώρα πριν, georgiouu είπε ston κοσμο του ιντερνετ ειναι πολυ χειροτερα τα πραγματα.fakenews κατασκευασμενες ειδησεις,ψευτικες φωτο και βιντεο φτιαγμενες απο τεχνητη νοημοσυνη προωθουνται μεσα απο σοσιαλ και οχι μονο.ειναι γεματο το ιντερνετ με ψεμα και υπερβολη παρασυροντας κοσμο που επαναστατει εναντια στα "βοθροκαναλα" (ενω στην πραγματικοτητα οι ιδιο ειναι πολυ πιο βρωμικοι) ε τοτε να το καταργησουμε για να μη μας παραπλανει και μας διαφθειρει. Απο σημερα ξεκιναμε αποχη απο το ιντερνετ👍
georgiouu Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου 9 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε ε τοτε να το καταργησουμε για να μη μας παραπλανει και μας διαφθειρει. Απο σημερα ξεκιναμε αποχη απο το ιντερνετ👍 για μενα το σωστο ειναι να παιρνουμε αποψεις απο παντου και να τις φιλτραρουμε αλλιως ναι αν ξεκιναμε αποχη απο την τηλεοραση για να μην μας χειραγωγουν ναι πρεπει να κοψουμε και το ιντερνετ το οποιο εμπεριεχει τα μειονεκτηματα της τηλεορασης ως προς την χειραγωγηση στο μεγιστο 1
1comment Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου 51 λεπτά πριν, JakeKaufman είπε Έχω βαρεθεί να ακούω «δε βλέπω τηλεόραση» από τύπους που λιώνουν τις σειρές του Netflix Ε ναι. Δεν βλεπω τηλεόραση εννοούν δεν βλέπουν τις ελληνικές σειρές και εκπομπές. Βέβαια αν τύχει και ειναι ανοιχτή και παίζει κάνα πάρα πέντε η κων/νου και Ελένης μια χαρα θα το δουν και θα γελάσουν, όπως και αποσπάσματα εκπομπών στα σοσιαλ.😜
poulinos Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου 59 minutes ago, JakeKaufman said: Έχω βαρεθεί να ακούω «δε βλέπω τηλεόραση» από τύπους που λιώνουν τις σειρές του Netflix δεν βλεπω τηλεοραση και κατα μεσο ορο βλεπω μια ταινια το μηνα αντε δυο
great Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου 2 hours ago, JakeKaufman said: Έχω βαρεθεί να ακούω «δε βλέπω τηλεόραση» από τύπους που λιώνουν τις σειρές του Netflix εδω υπαρχει μπερδεμα νομιζω, οσοι λεμε δεν βλεπω τηλεοραση εννοουμε τα Ελληνικα καναλια, input from κεραια δηλαδη. Tουλαχιστον αυτο εννοω εγω.
adi32 Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου 2 ώρες πριν, JakeKaufman είπε Έχω βαρεθεί να ακούω «δε βλέπω τηλεόραση» από τύπους που λιώνουν τις σειρές του Netflix Σαν τους αλλους που λενε προτιμω να διαβασω ενα αξιολογο βιβλιο οπως αρλεκιν ή να δω youtube το λιγδα
CMOS_Z Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου 4 ώρες πριν, archer100 είπε Καμια σχεση με προπαγανδα, στο twitch βλεπεις ανθρωπους απλα να τραγουδανε, παιζουν πιανο, ζωγραφιζουν, οδηγανε ποδηλατο στο βουνο, ψαρευουν, η απλως να περπατανε στο κεντρο της Νεας Υορκης μιλωντας περι ανεμων κα υδατων. Δεν υπαρχει καμια προπαγανδα.Ειναι ακριβως το αντιθετο με την τηλεοραση που ολοι ειναι πληρωμενοι και κατευθυνομενοι. Στο twitch φτιαχνει σαρμαδακια η κυρα-Κουλα απ την Ανω Ραχουλα, την βλεπουν 3000 κυρα-Σουλες απο τα γυρω χωρια, πεταει και καμια διαφημιση που και που και τα μισα λεφτα τα παιρνει η κα Κουλα. Παλιοτερα ηταν η Βεφα Αλεξιαδου στο Μεγκα που πληρωνονταν και τα λεφτα απο τις διαφημισεις τα επαιρνε το Μεγκα. Υπαρχει τεραστια διαφορα και απειρες προοπτικες Κανενα δραμα, καμια προπαγανδα, τιποτε πονηρο η κατευθυνομενο, κανενας κανιβαλισμος. Ενας στιμερ που δειχνει κατι, ενα κοινο που του αρεσει και ενα μεσο που περναει διαφημισεις και δινει τα μισα στον στριμερ. Ομορφα, τιμια, ξεκαθαρα. Ο,τι γουσταρεις βλεπεις, ο,τι γουσταρεις δεν το βλεπεις. Και μαλιστα μιλας αμεσα με τον στριμερ, ρωτας πχ την κυρα-Κουλα αν εβαλε στους σαρμαδες μαιντανο και ποσο Οι μεγαλύτεροι top streamers είναι πληρωμένοι και κατευθυνόμενοι για συγκεκριμένους σκοπούς. Οι πιο κάτω το κάνουν ξεκάθαρα επαγγελματικά και καλά κάνουν απλά συνήθως το περιεχόμενο σε αυτό το επίπεδο είναι σαπίλα και απλά εκμεταλλεύονται τον συνδρομητή με κοινές πρακτικές. Οι υπόλοιποι ή θα είναι όντως αυτό που περιγράφεις και δε θα τους νοιάζει κάτι παραπάνω ή θα προσπαθούν να πάνε στην πάνω κατηγορία με κάποιο τρόπο. Έχω αρκετή εμπειρία από αυτήν την πλατφόρμα μιας που έχω δικό μου άτομο streamer που τώρα είναι στο KICK αποκλειστικά και έχω δει τι ποσά παίζουν στα συμβόλαια και πόσο γρήγορα αλλάζει ο άνθρωπος περιεχόμενο για να ικανοποιήσει τους sponsors.
dtk-386 Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου αν θες να σε διαβάζουν μην το κάνεις αυτό! δεν διαβάζεται.... 2
iorant Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου 22 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Πλησιάζει σχεδόν ένας μήνας στον οποίον δεν έχω ανάψει καθόλου την τηλεόραση του σπιτιού. Το τελευταίο εξάμηνο ξεκίνησα σιγά σιγά να περιορίζω την τηλεόραση, μέχρι που σταμάτησα να την ανάβω εντελώς. Πλέον την έβγαλα και από την πρίζα για να μην καταναλώνει από το stand by. Τα τελευταία χρόνια έβλεπα καθημερινά 2-3 δελτία ειδήσεων και κανένα reality. Άκουγα τα ίδια και τα ίδια τα οποία επίσης διάβαζα και από το κινητό όταν έμπαινα στο internet. Οι ειδήσεις άρχισαν να με στεναχωρουν όμως αλλά και να με εκνευρίζουν με τον τρόπο που τις έλεγαν. Κατάλαβα κάποια στιγμή ότι δεν υπάρχει λόγος να βλέπω δελτία και γενικά τηλεόραση. Ίδιο μοτίβο αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό ακολουθήθηκε και στο ραδιόφωνο, όπου εκεί απλά σταμάτησα να ακούω σταθμούς που έλεγαν ειδήσεις η επικαιρότητα και άλλαξα σε μουσική ή άλλο είδος σταθμού. Στο μεν internet, διαβάζω μόνο τους τίτλους των ειδήσεων από το google και αν επιθυμώ μπορεί να κλικαρω να διαβάσω το υπόλοιπο κείμενο. Παρατηρώ ότι προτιμώ πολύ περισσότερο να διαβάζω κάτι μόνος μου από το να το ακούω. Το άκουσμα και η ανακοίνωση της επικαιρότητας δεν μου αρέσουν καθόλου συγκριτικά με την ανάγνωση τους. Οσον αφορά social media τύπου fb κτλ που και εκεί παίζεται πολύ η διασπορά ειδήσεων, απόψεων και κειμένων, τα έχω περιορίσει σημαντικα, όσο μπορώ δηλαδή, διότι δεν με ενδιαφέρει να συμμετέχω πλέον σε όλο αυτό το σύστημα διασποράς και διάδοσης των προσωπικών και της ζωής του καθενός μαζι με ειδήσεις και το καλό συναπάντημα. Νομιζω οτι από αυτή την στάση μου είμαι σε κάτι κερδισμένος. Δεν μπορώ να βρω σε τι, ούτε μπορώ να πω ότι έγινα πιο ήρεμος η μου έφυγε το άγχος η έλυσα κάποια παραπάνω προβλήματα. Αλλά πραγματικά, τόλμησα να παρακολουθήσω δύο τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων για λίγα λεπτά και το έκλεισα σχεδόν άμεσα. Απορώ πως κάποιοι συνεχίζουν και τα βάζουν να τους ακούν όλη μέρα, ηλικιωμένοι κυρίως και λοιποί που κάθονται σπίτι. Θεωρώ τα ΜΜΕ κυρίως τα τηλεοπτικά ως τρισάθλια και τα social media αρκετά εκ των οποίων είναι καρκίνος. Εσάς ποια είναι η δική σας άποψη; Βλέπετε τηλεόραση, όσο μάλλον ειδήσεις; Την έχετε κόψει εντελώς; Πολλές φορές παλια έπεφτα σε posts εδώ στο insomnia και όχι μόνο που κάποιοι αν τους δινόταν η ευκαιρία έλεγαν ότι δεν έχουν τηλεόραση στο σπίτι τους, μερικοί δεν τους πίστευαν. Αλλά τώρα ναι μπορώ να πω και εγώ ότι είναι κάτι που δεν το χρειάζομαι και απλά μένει στο σαλόνι ως κάτι διακοσμητικό. Οτιδήποτε σχετικό με ψυχαγωγία η ενημέρωση με καλύπτει το internet. Η τηλεόραση και μόνο που είναι αναμένη, άμα δεν βλέπεις κάποια ταινία ή ακούς μουσικη, το μόνο που προκαλεί είναι μια ανουσια οχλαγωγια, ενα συνονθύλευμα απο ήχους που γινεται εύκολα αντιληπτό όταν παίζονται διαφημίσεις. 8 χρόνια χωρίς τηλεόραση. 50 λεπτά πριν, great είπε εδω υπαρχει μπερδεμα νομιζω, οσοι λεμε δεν βλεπω τηλεοραση εννοουμε τα Ελληνικα καναλια, input from κεραια δηλαδη. Tουλαχιστον αυτο εννοω εγω. Σωστά τα λες. Εγώ έχω ένα boxακι και stremio . 2
mariosnik_ Δημοσ. 5 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, The_Judas είπε Κακή η τηλεοραση, αλλα τα social ειναι ακόμη πιο μεγάλα σκουπίδια και εχουν μηδενικό έλεγχο. Στο youtube και στο ιντερνετ μπορείς να λες το μεγαλυτερο ψέμα και να βαζεις 100.000 bots για να διαδωσουν την "αλήθεια" παγκοσμίως. Το ιντερνετ μεσω των αλγοριθμων σου δίνει μονο την άποψη που συμφωνεί μαζί σου. Είναι σαν να βλεπεις "συστημικά" μμε με πολλαπλασια δύναμη. Οποιος νομίζει οτι οι influencers ειναι ραντομ απλοι ανθρωποι και δεν τα τσεπωνουν ειναι αφελής. Οι αλγόριθμοι ήταν και η αιτία που αηδίασα με τα social. Μολονότι στα social έχεις την δυνατότητα να επιλέξεις εσύ τι θα βλέπεις και με ποιους θα μιλάς, αλλά ήταν σε τέτοιο μέγεθος το καθημερινό σφυροκοπημα με υποδείξεις του που θα πρέπει να μπαίνω και τι να βλέπω, που αηδίασα εντελώς. Νοσταλγώ τα πρώτα χρόνια που ανοίγαμε fb για να μιλάμε και να βλέπουμε μόνο τους φίλους μας και όσους κάναμε add. Τώρα πλέον μόνο λίγοι και καλοί στο messenger. 7 ώρες πριν, 1comment είπε Ε όχι ρε φίλε. Δηλαδή δεν θα ξαναδείς τις ειδήσεις στον Ευαγγελάτο με τις τέλειες αναπαραστάσεις που κάνει και το καταγγελτικό ύφος που τα λέει; Πώς θα ζήσεις χωρίς αυτό;😂 Πέρα από την πλάκα, τα τελευταία χρόνια έχω συνδέσει ένα δίσκο στην τιβι με αγαπημένες ταινίες και παλιές σειρές και συνήθως βλέπω αυτά. Τηλεόραση θα δω κάποιο χαλαρό τηλεπαιχνίδι, λίγο ειδήσεις-Ευαγγελάτο, άντε και λίγο big brother αν έχουν μαναφούκι (με νανουρίζει ευχάριστα). Αν έχει κάποια αγαπημένη κωμική σειρά, θα τη χαζέψω. Επίσης μετά από χρόνια που είχα να δω τηλεοπτική σειρά, είδα τον Τιμωρό και μπορώ να πω μου άρεσε αρκετά. Δεν είναι για να τα αφορίζουμε όλα. Υπάρχουν και καλά προγράμματα ανάλογα με το τι ψάχνει ο καθένας. Σίγουρα δεν θα έβλεπα πρωινάδικα αν είμουν σπίτι, ούτε εκπομπές με πολιτικούς. Για μενα, η τηλεόραση (αλλά και το ιντερνετ-υπολογιστής, γενικά ό,τι έπαιζε σειρές-ταινίες) λειτούργησαν ως η απόλυτη παρέα κάποτε που έτυχε να μαλώσω με ένα κολλητό και πέρασα μια εποχή απομόνωσης και κατάθλιψης. Ακόμα και σήμερα, μιας και πέρα από δουλειά δεν βγαίνω συχνά, ως συσκευή μαζί με τον υπολογιστή θα έλεγα ότι είναι από τις πιο σημαντικές της καθημερινότητάς μου. Φυσικά θα μπορούσε να αντικατασταθεί από ένα λαπτοπ στο κρεβάτι ή ταμπλετ αλλά η ουσία δεν θα άλλαζε. Εντάξει άμα βλέπεις ταινίες είναι καλή φάση η τηλεόραση. Την συνδέεις με κανένα pc, με σκληρό, με παλιό dvd player αμα εχεις κρατήσει τα δισκάκια. 11 ώρες πριν, jpaokx είπε όταν και την σιχαθηκα όταν σε ξένο big brother είχαν πει live σε μια διαγωνιζόμενη (που το έμαθε εκείνη την στιγμή) ότι έχει καρκίνο σε τελικό στάδιο. Καμία ανθρωπιά οι της τηλεόρασης! Πραγματικά αδιανόητο.... 9 ώρες πριν, spirostolios είπε To 1999 κατανόησα (αναλυτικά) πως λειτουργούν τα ιδιωτικά και τα κρατικά κανάλια. Το 2002 αποσύνδεσα την κεραία και χρησιμοποιούσα το διαδίκτυο για την ψυχαγωγία μου και την ενημέρωση ενώ η τηλεόραση παρέμενε χρήσιμη για ταινίες παιχνίδια κ.α. (σύνδεση με υπολογιστή) 24 χρόνια μετά ακολουθώ την ίδια ρότα αν και έχουν αλλάξει πολλά και το διαδίκτυο πλέον είναι διαφημιστικό πρακτορείο (αλλά υπάρχουν λύσεις). Μία πρόταση για τον συντάκτη του άρθρου: σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα θα σου φαίνεται αδιανόητο πως άκουγες ειδήσεις οι οποίες είχαν προέλευση απο συγκεκριμένους οικονομικούς ασβούς και τους μαϊντανούς που τις εκφωνούσαν. Επίσης θα διαπιστώσεις ότι χρησιμοποιησούσες κατά μέσο ημερήσια μία ώρα για να ακούς και να βλέπεις άμεσα και έμμεσα διαφημίσεις. Τέλος επειδή η επιστημή προχωρά και να μην έβλεπες τηλεόραση αυτά που άκουγες τα κατέγραφες στο ήδη ταλαιπωρημένο μυαλό σου από τα αφοδευτήριο της τηλεόρασης. Συγχαρητήρια, έκανες μία άριστη επιλογή για τη ζωή σου (όπως π.χ. να κόψεις το τσιγάρο που πληρώνεις για να αρρωστήσεις, να κάνεις παθητικούς τους δικούς σου, να βρωμάει όλος ο τόπος κ.α.). Εύγε! Έβλεπα από 2 ως 3 δελτία την ημέρα. Οπότε πολύ πάνω από 1 ώρα χρόνος. Τις διαφημίσεις οπότε έπαιζαν πατούσα τελευταία το pause του ήχου. Το θέμα μου δεν ήταν τόσο το σε ποιους οικονομικους παράγοντες ανήκουν τα κανάλια, προφανώς και για να ανοίξεις κανάλι θα είσαι κάποιος καλός επιχειρηματίας, δεν πας να ανοίξεις έτσι κανάλι αέρα πατέρα. Το θέμα μου ήταν το περιεχόμενο των ειδήσεων, ο τρόπος ανακοίνωσης, η ποιότητα των πληροφοριών και τέλος η επαναληψιμοτητα και η κοινοτυπια. Όλα τα κανάλια έλεγαν σχεδόν τα ίδια με τον ίδιο τρόπο, ψάξε να βρεις ρε φίλε κάποια άλλη είδηση να πεις κάτι πιο ευχάριστο να διαφοροποιηθεις από την μάζα. Στο τέλος, όπως είπες και εσύ πολύ καλά. Κατέληξα με ένα ταλαιπωρημενο μυαλό από πληροφορίες που δεν μου προσφέρουν τίποτε στην ζωή μου. 8 ώρες πριν, great είπε Οταν ηρθαμε στο σπιτι το 2005 ηταν περιπου η εποχη που θα αλλαζαν σε DIGEA και επρεπε να παρεις τηλεοραση με δεκτη πως το λεγαν DVB2 και τελικα πηγαν στο 4 οποτε η τηλεοραση ηταν αχρηστη. Δεν εβαλα ποτέ καποιο αποκωδικοποιητή. Mετά πηρα macmini Και μπηκε kodi. Αυτο την δουλεια κάνει. 2015 εννοείς, τότε είχε γίνει αυτό με την digea και τους αποκωδικοποιητες. 3 ώρες πριν, JakeKaufman είπε Έχω βαρεθεί να ακούω «δε βλέπω τηλεόραση» από τύπους που λιώνουν τις σειρές του Netflix Γιατί; Τι το κακό δηλαδή έχουν οι σειρές του Netflix; Κανουν παρομοια προπαγάνδα των δελτίων η έχουν περιεχόμενο βίαιο που απαγορεύεται; Ειλικρινά ρωτάω. Δεν έχω Netflix ουτε συνδρομή σε τέτοιες πλατφόρμες. Επεξ/σία 5 Ιουλίου από mariosnik_ 1
phanispal Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου Τελικά το «χωρίς καθόλου τηλεόραση» καταλήξαμε ότι σημαίνει «χωρίς καθόλου Digea»;
Sorath Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου Τηλεόραση (και ναι εννοώ τηλεοπτικό πρόγραμμα), σταμάτησα να βλέπω απο το 2009. Απο τότε δηλαδή, που ξεκίνησε η κρίση και έπεσε καρακόρυφα (ακόμα περισσότερο) η ποιότητα του ελληνικού προγράμματος. Επιπρόσθετα απο το 2019 που μετακόμισα και μένω μόνος, η τηλεόραση δεν είναι καν συνδεδεμένη σε κεραία. Συνεπώς πληροφόρηση μέσω Online υλικού και διασκέδαση πάλι μέσω streaming υπηρεσιών. 5 hours ago, JakeKaufman said: Έχω βαρεθεί να ακούω «δε βλέπω τηλεόραση» από τύπους που λιώνουν τις σειρές του Netflix Τι σχέση έχει το ένα, με το άλλο; Συγκρίνεις τελείως διαφορετικά πράγματα. Το μόνο κοινό που έχουν, είναι οτι προβάλλονται σε οθόνη, απο εκεί και πέρα καμία σχέση σε όλους τους τομείς. 3
Black Demis Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου ειμαι 37 εχω να δω τηλεωραση απο τα 18 και τοτε μην φανταστειτε μονο παιδικα εβλεπα και καμια ταινια.... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις