Chloe2 Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου Χθες, στο βενζινάδικο μου είπαν έπειτα από σχετικό έλεγχο, μετά την ετήσια αλλαγή λαδιών, ότι πρέπει να αντικατασταθεί το φίλτρο αέρα στο Opel Tigra 1.4 του 1997. Ποιο φίλτρο προτείνετε να αγοράσω (θα μου το τοποθετήσουν δωρεάν στο αμάξι τα παιδιά από το βενζινάδικο όταν πάω το αμάξι για καύσιμα): BOSCH, MANN-FILTER, VALEO, MAHLE ORIGINAL, RIDEX ή κάποιο άλλο; 4
piiii Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου H μέχρι τώρα εμπειρία μου έχει δείξει ότι τουλάχιστον στο φίλτρο αέρα δεν έχει καμιά σημαντική διαφορά μεταξύ τους. Αν μιλούσαμε για φίλτρο καμπίνας θα σου έλεγα ναί υπάρχει διαφορά. 2
Ukforthemoment Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου 4 ώρες πριν, Chloe2 είπε Χθες, στο βενζινάδικο μου είπαν έπειτα από σχετικό έλεγχο, μετά την ετήσια αλλαγή λαδιών, ότι πρέπει να αντικατασταθεί το φίλτρο αέρα στο Opel Tigra 1.4 του 1997. Ποιο φίλτρο προτείνετε να αγοράσω (θα μου το τοποθετήσουν δωρεάν στο αμάξι τα παιδιά από το βενζινάδικο όταν πάω το αμάξι για καύσιμα): BOSCH, MANN-FILTER, VALEO, MAHLE ORIGINAL, RIDEX ή κάποιο άλλο; Οποιο θες ,δεν θα δεις κάποια διαφορά. Είναι το γνωστό ροζ τίγκρα της φίλης σου; 8
xsterg Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου 4 λεπτά πριν, piiii είπε H μέχρι τώρα εμπειρία μου έχει δείξει ότι τουλάχιστον στο φίλτρο αέρα δεν έχει καμιά σημαντική διαφορά μεταξύ τους. Αν μιλούσαμε για φίλτρο καμπίνας θα σου έλεγα ναί υπάρχει διαφορά. λαθος. η ποιοτητα του φιλτρου αερα κινητηρα ειναι καθοριστικη για την σωστη λειτουγια και οικονομια καυσιμου του αυτοκινητου.
Chloe2 Δημοσ. 6 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 49 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Σε βενζινάδικο κάνεις τα service? Σε βενζινάδικο αλλάζουμε λάδια, φίλτρο λαδιού, υαλοκαθαριστήρες, μπαταρίες, λάμπες, κλπ στα αμάξια της οικογένειας. Πληρώνουμε με χρεωστική κάρτα και οι εργασίες γίνονται επιτόπου παρουσία κάποιου μέλους της οικογένειας. Μάλλον θα πάρω φίλτρο αέρα BOSCH. Επεξ/σία 6 Ιουλίου από Chloe2 6
NT1G Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου Νομίζω τα mann είναι από τα πιο καλά, αλλά ελάχιστη σημασία έχει στις μάρκες που αναφέρθηκαν. 2
piiii Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου 4 ώρες πριν, xsterg είπε λαθος. η ποιοτητα του φιλτρου αερα κινητηρα ειναι καθοριστικη για την σωστη λειτουγια και οικονομια καυσιμου του αυτοκινητου. Μετά απο σχεδόν 380κ χιλιόμετρα στον fsi επέτρεψέ μου να διαφωνήσω. Χάρτινα είναι όλα δεν αλλάζει κάτι σημαντικό. 1
geopro Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Chloe2 είπε Σε βενζινάδικο αλλάζουμε λάδια, φίλτρο λαδιού, υαλοκαθαριστήρες, μπαταρίες, λάμπες, κλπ στα αμάξια της οικογένειας. Πληρώνουμε με χρεωστική κάρτα και οι εργασίες γίνονται επιτόπου παρουσία κάποιου μέλους της οικογένειας. Μάλλον θα πάρω φίλτρο αέρα BOSCH. Θα σου προτείνω να αλλάξετε συνήθειες. Τα βενζινάδικα δεν είναι τα κατάλληλα σημεία για εργασίες σέρβις. Και όχι μόνο να αλλάξετε τα σημεία διεξαγωγής των σέρβις αλλά να αλλάξετε και το τρόπο που αντιλαμβάνεστε την συντήρηση ως έννοια. Δηλαδή τι ; Αφέθηκε το φίλτρο αέρος στην μοίρα του μέχρι ένας βενζινάς να ανοίξει το φίλτροκούτι και να αποφανθεί ότι: “χμ πολύ σκόνη έχει μαζέψει, ας το αλλάξουμε ” Ας βρεθεί ένα συνεργείο και κατόπιν συνεννόησης αν δέχεται να του πηγαίνεις εσύ τα ανταλλακτικά / αναλώσιμα ( Mann filter, Bosch, Valeo κλπ) Και μπαταρία στα μπαταριάδικα που διαθέτουν την τεχνογνωσία και τα όργανα να δούνε αν όλα βαίνουν καλώς. Επεξ/σία 6 Ιουλίου από geopro 7
Chloe2 Δημοσ. 6 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 3 ώρες πριν, geopro είπε Τα βενζινάδικα δεν είναι τα κατάλληλα σημεία για εργασίες σέρβις. Δηλαδή για να γίνουν απλές συντηρήσεις όπως συμπλήρωση υγρού καθαρισμού παρπρίζ, συμπλήρωση αέρα στα ελαστικά, τοποθέτηση νέων υαλοκαθαριστήρων, αλλαγή λαδιών, κλπ ισχυρίζεστε ότι χρειάζεται οπωσδήποτε εξειδικευμένο συνεργείο; Αρκετά μέλη του φόρουμ τέτοιες απλές συντηρήσεις τις κάνουν στην αυλή του σπιτιού τους χωρίς να έχουν πτυχίο τεχνικού οχημάτων. 3 ώρες πριν, geopro είπε Και όχι μόνο να αλλάξετε τα σημεία διεξαγωγής των σέρβις αλλά να αλλάξετε και το τρόπο που αντιλαμβάνεστε την συντήρηση ως έννοια. Δηλαδή τι ; Αφέθηκε το φίλτρο αέρος στην μοίρα του μέχρι ένας βενζινάς να ανοίξει το φίλτροκούτι και να αποφανθεί ότι: “χμ πολύ σκόνη έχει μαζέψει, ας το αλλάξουμε ” Εάν είχες διαβάσει παλαιότερες αναρτήσεις μου θα είχες διαβάσει ότι κάθε χρόνο συντηρούμε τα αμάξια. Μεταξύ άλλων πέρυσι στο συγκεκριμένο αμάξι καθαρίστηκε δωρεάν με πιεστικό αέρα το φίλτρο αέρα στο βενζινάδικο. 3 ώρες πριν, geopro είπε Ας βρεθεί ένα συνεργείο και κατόπιν συνεννόησης αν δέχεται να του πηγαίνεις εσύ τα ανταλλακτικά / αναλώσιμα ( Mann filter, Bosch, Valeo κλπ) Ξέρεις συνεργείο που δέχεται να του πας δικό σου φίλτρο αέρα και άλλα ανταλλακτικά/ αναλώσιμα και να τα τοποθετήσει δωρεάν στο αμάξι επιτόπου; Εάν ναι σε πιστεύω ως καλόπιστος άνθρωπος. Στο βενζινάδικο θα τοποθετήσουν δωρεάν το φίλτρο αέρα επειδή με συμπαθούν που επιλέγω να βάζω συστηματικά καύσιμα σε αυτό. ΥΓ: Για αλλαγή ελαστικών, φρένα και άλλες εξειδικευμένες εργασίες πάμε τα αμάξια σε εξειδικευμένα συνεργεία. Σε ευχαριστώ για τις τρεις προτάσεις σου φίλτρων αέρα. 5
geopro Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου 19 λεπτά πριν, Chloe2 είπε Δηλαδή για να γίνουν απλές συντηρήσεις όπως συμπλήρωση υγρού καθαρισμού παρπρίζ, συμπλήρωση αέρα στα ελαστικά, τοποθέτηση νέων υαλοκαθαριστήρων, αλλαγή λαδιών, κλπ ισχυρίζεστε ότι χρειάζεται οπωσδήποτε εξειδικευμένο συνεργείο; Όχι βέβαια. Η συμπλήρωση υγρού καθαρισμού παρπρίζ, συμπλήρωση αέρα στα ελαστικά, τοποθέτηση νέων υαλοκαθαριστήρων όχι μόνο δεν χρειάζεται συνεργείο αλλά είναι και στα καθήκοντα του οδηγού. Η αλλαγή λαδιών όμως πρέπει να γίνεται σε συνεργείο διότι έτσι εξασφαλίζεται η ανακύκλωση των χρησιμοποιημένων λιπαντικών καθώς και το ότι κατά την αλλαγή ο μηχανικός ρίχνει και την ματιά του τριγύρω. Η αλλαγή λαδιών στο βενζινάδικο δεν προτείνεται και για έναν άλλο λόγο ακόμη διότι γίνονται ζημιές. Η συνηθέστερη είναι ότι καταστρέφουν το σπείρωμα του κάρτερ λόγω υπερβολικού σφιξίματος. 4
meletis_m Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου Βρείτε κάποιο συνεργείο για τη τακτική συντήρηση. Στο συνεργείο θα ανέβει στη ράμπα να γίνει και ένας έλεγχος στο σύστημα διεύθυνσης / φρένα . Από τη άλλη στα βενζινάδικα τα λιπαντικά τα πουλάνε ακριβά . Υπάρχουν μαγαζιά που κάνουν αλλαγές φίλτρων / λαδιών εάν θες πιο οικονομικά. Όσο για τα φίλτρα καλό θα είναι κάθε 2η αλλαγή λαδιών 15000 να τα αλλάζετε όλα . Του καυσίμου δεν πρέπει να αλλάζει στο συγκεκριμένο μοντέλο είναι μέσα στη αντλία καυσίμου. Προσωπικά σε Corsa C βάζω Mann filter ή Valeo ή Bosch . 3
geopro Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου 7 ώρες πριν, meletis_m είπε Βρείτε κάποιο συνεργείο για τη τακτική συντήρηση. Στο συνεργείο θα ανέβει στη ράμπα να γίνει και ένας έλεγχος στο σύστημα διεύθυνσης / φρένα . Από τη άλλη στα βενζινάδικα τα λιπαντικά τα πουλάνε ακριβά . Υπάρχουν μαγαζιά που κάνουν αλλαγές φίλτρων / λαδιών εάν θες πιο οικονομικά. Όσο για τα φίλτρα καλό θα είναι κάθε 2η αλλαγή λαδιών 15000 να τα αλλάζετε όλα . Του καυσίμου δεν πρέπει να αλλάζει στο συγκεκριμένο μοντέλο είναι μέσα στη αντλία καυσίμου. Προσωπικά σε Corsa C βάζω Mann filter ή Valeo ή Bosch . Θα συμφωνήσω σε όλα εκτός από την αλλαγή φίλτρου λαδιού κάθε δεύτερη 2η αλλαγή λαδιού. Τα οφέλη της ταυτόχρονης αλλαγής είναι περισσότερα από την μικρή εξοικονόμηση χρημάτων της μη ταυτόχρονης αλλαγής. 2
NT1G Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου 20 λεπτά πριν, geopro είπε Θα συμφωνήσω σε όλα εκτός από την αλλαγή φίλτρου λαδιού κάθε δεύτερη 2η αλλαγή λαδιού. Τα οφέλη της ταυτόχρονης αλλαγής είναι περισσότερα από την μικρή εξοικονόμηση χρημάτων της μη ταυτόχρονης αλλαγής. Για το φίλτρο αέρα νομίζω λέει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα