Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, apollonas7 said:

αυτο ειναι το μέλλον των προγραμματιστών φίλε...(τέτοιος είμαι κ εγώ εδώ και 15 χρόνια...όχι από αυτούς του κορωνοιου) σε 1-2 χρόνια θα ψάχνουμε δουλειά 

Αυτή τη καραμέλα την ακούω από την πρώτη στιγμή που βγήκε το ΑΙ. Εν τω μεταξύ, από τότε μέχρι σήμερα οι μισθοί των προγραμματιστών έχουν ανέβει κατά 30%.!! Εάν είσαι 15 χρόνια engineer και φοβάσαι ότι θα σου πάρει τη δουλειά το ΑΙ, κάτι κάνεις πολύ λάθος..!!

On topic τώρα. Πολύς κόσμος μπορεί να ξοδέψει λιγότερα σε video games, (και εγώ είμαι ένας από αυτούς), γιατί πολύ απλά δεν πιστεύουν ότι ένα game αξίζει τόσα πολλά χρήματα, ειδικά όταν μετά από 2-3 μήνες , μπορεί να το βρει σε χαμηλότερη τιμή. 

Όταν ζητάς για κάτι 100€, θα πρέπει να προσφέρεις και κάτι που να αξίζει 100€ 🙃 .!

• Like 1
  • Haha 1
  • Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, filip123go είπε

Αυτή τη καραμέλα την ακούω από την πρώτη στιγμή που βγήκε το ΑΙ. Εν τω μεταξύ, από τότε μέχρι σήμερα οι μισθοί των προγραμματιστών έχουν ανέβει κατά 30%.!! Εάν είσαι 15 χρόνια engineer και φοβάσαι ότι θα σου πάρει τη δουλειά το ΑΙ, κάτι κάνεις πολύ λάθος..!!

On topic τώρα. Πολύς κόσμος μπορεί να ξοδέψει λιγότερα σε video games, (και εγώ είμαι ένας από αυτούς), γιατί πολύ απλά δεν πιστεύουν ότι ένα game αξίζει τόσα πολλά χρήματα, ειδικά όταν μετά από 2-3 μήνες , μπορεί να το βρει σε χαμηλότερη τιμή. 

Όταν ζητάς για κάτι 100€, θα πρέπει να προσφέρεις και κάτι που να αξίζει 100€ 🙃 .!

Ποια καραμέλα ρε αδερφέ? τόσα layoffs, τόσες εταιρίες απλά έχουν σταματήσει να προσλαμβάνουν (ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ). Το τελευταίο γιατί δεν το αναφέρουμε ε? και δεν μιλάμε για "διόρθωση της αγοράς" που επί κοβιντ προσλαμβάνανε τον κάθε άσχετο. Η κατάσταση είναι χειρότερη και από προ κοβιντ.

Αν θυμάμαι καλά σε αλλα τοπικς έχεις πει ότι ασχολείσαι με DevOps. Ο κλάδος σου κι αν θα αυτοματοποιηθει με ΑΙ, να ξες. Έχεις παραπάνω λόγο να ανησυχεις με το ΑΙ και όχι να το θεωρείς φίλο σου.

Επεξ/σία από atypicalcoder
  • Like 1
Δημοσ.

Υπαρχουν και τα bundles και οι συνεχομενες εκπτωσεις σε παιχνιδια που γινονται καθε τοσο. Δεν θελει 60 ευρω για ενα παιχνιδι παρε καποιο που εχει 10-20 η ακομα και 5 εχει απειρα αξιολογα σε αυτες τις τιμες και οταν αυτο των 60 πεσει στα 15 παρτο τοτε. Ετσι κανω εγω τουλαχιστον. Το gaming ειναι απο τα φθηνοτερα χομπι εκει εξω ε δεν θα μας πουν οτι ειναι ακριβο και αυτο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 minutes ago, atypicalcoder said:

Ποια καραμέλα ρε αδερφέ? τόσα layoffs, τόσες εταιρίες απλά έχουν σταματήσει να προσλαμβάνουν (ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ).

Spoiler

Τι έχουν κάνει;;; Σοβαρά τώρα;;; Εμείς ψάξουμε με το δίκανο senior devs και δεν υπάρχει άνθρωπος..!!! Ψάχναμε 1.5 χρόνο senior DevOps με μισθό στην κυριολεξία ότι ήθελε, και δεν βρίσκαμε κανέναν, και τελικά πήραμε εξωτερικό από Αμερική.!!

Και αυτό γίνεται σε όλες τις μεγάλες εταιρείες..!! Opap, netCompany, Sword, Deloitte, accepted, intralot είναι μόνο μερικές που μου έρχονται αυτή τη στιγμή, που ψάχνουν καμία 10ρια senior άτομα η κάθε μία!!! Plus και όλες οι ασφαλιστικές και όλες οι τράπεζες.!

Να μου έλεγες ότι είσαι junior, να έλεγα οκ, είναι λίγο πιο δύσκολο να μπεις στην αγορά εργασίας, απ' ότι μέσα στον κοβιντ, αλλά για άτομο με 15 χρόνια προϋπηρεσία, δεν το δέχομαι.

Εάν δεις τα layoffs, ελάχιστοι είναι pure software engineers (μπορεί και κανένας). 

19 minutes ago, atypicalcoder said:

Αν θυμάμαι καλά σε αλλα τοπικς έχεις πει ότι ασχολείσαι με DevOps. Ο κλάδος σου κι αν θα αυτοματοποιηθει με ΑΙ, να ξες. Έχεις παραπάνω λόγο να ανησυχεις με το ΑΙ και όχι να το θεωρείς φίλο σου.

Δεν είμαι μόνο DevOps. Γράφω απ' όλα (εννοώ Fe, be). Ξεκίνησα με java (για android) , μετά sprig boot, μετά react native και react, και τώρα στην εταιρεία που είμαι είχε κενό και γράφω angular. Στο DevOps είμαι junior ακόμα. Έχω το CKAD και τώρα διαβάζω για CKA.

Επίσης, επειδή τυχαίνει να τεσταρω ΑΙ μοντέλα (έχω αυτή τη στιγμή τα pro versions του chatgpt, cursor, perplexity και copilot) μπορώ να σου πω με 100% βεβαιότητα πως , τα επόμενα 25 χρόνια δεν υπάρχει περίπτωση το ΑΙ να αντικαταστήσει κανέναν senior μηχανικό. Όλα τα μοντέλα, 2 στις 10 φορές, στάνταρ θα κάνουν λάθος.!!

Επεξ/σία από filip123go
  • Thanks 1
  • Haha 3
Δημοσ.

Αναμενόμενο, μιας και ο λαός φτωχοποιείται, και παράλληλα οι εταιρείες ζητάνε τα άντερα τους. Για αυτό διαφωνώ κάθετα με την μη ύπαρξη υπηρεσιών τύπου Game Pass. Τι νομίζετε δηλαδή, ότι ο άλλος που παίζει από εκεί θα πάει και θα σκάει 70 και 80 ευρώ για να παίξει ένα παιχνίδι; Τις μαύρες θάλασσες θα έπιανε, πίνοντας ρούμι και τραγουδώντας γιοχο γιοχο. Κοινώς, αν δεν αλλάξει κάτι στην οικονομία, τα πράγματα θα παίρνουν για όλους την κάτω βόλτα 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, panther_512 είπε

Φίλε λυπάμαι, αλλά οι υπόλοιποι ειδικοί του insomnia, με επίσης δεκαετίες πίσω τους στον προγραμματισμό, διαφωνούν μαζί σου.

Και οι απόψεις τους απόλυτα σταθερές:

- Το 2022 όταν πρωτοκυκλοφόρησε το ChatGPT γελούσαν με τον γεμάτο ανοησίες κώδικα που έφτιαχνε

- Το 2023 λέγαν ότι τα AI tools παράγουν κακής ποιότητας κώδικα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τον άνθρωπο

- Το 2024 λέγαν ότι οκ, μπορεί η ΑΙ να φτιάξει κώδικα, αλλά μόνο για μικροπράγματα (code snipsets)

- Τώρα λένε ότι ναί, θα χάσουν κάποιοι προγραμματιστές τη δουλειά τους, αλλά και πάλι είναι αδύνατο να αντικαταστήσουν τον άνθρωπο.

Τα AI μοντέλα δεν διαθέτουν κοινή λογική. Δεν τρέχουν μέσα τους κάποιο μοντέλο του έξω κόσμου, ώστε να καταλαβαίνουν πότε γράφουν μπαρούφες. Δηλαδή, πότε γράφουν πράγματα που συκγρούονται με την νομοτέλεια του έξω κόσμου. Γιατί στερούνται την απαραίτητη προϋπόθεση δημιουργίας τέτοιων μοντέλων που είναι το unsupervised learning. Αποκλειστικό προνόμιο των ζώων. Απλά έχουν εκπαιδευτεί πάνω σε δισεκατομμύρια κείμενα και έτσι γνωρίζουν ήδη τις λύσεις για πληθώρα προβλημάτων(το σπουδαιότερο πλεονέκτημά τους). Ακόμα και μοντέλα με κάποια κριτική σκέψη, όπως το o4-mini, βασίζονται σε επιπλέον αλγόριθμους σχεδιασμένους από άνθρωπους.

Όσες απολύσεις γίνονται δεν έχουν καμία σχέση με AI. Απλά βρήκαν μια επιπλέον δικαιολογία.

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και αντί να το βλέπουν αυτό οι εταιρίες δημιουργίας παιχνιδιών και να ρίχνουν τις τιμές κάνουν το εντελώς αντίστροφο και τις αυξάνουν.

Ήδη καινούργια παιχνίδια αναμένουμε να πουληθούν(Βλέπε Gta6) κοντά στα 100 ευρώ ενώ μέχρι πρότινος το μέγιστο τιμής ενός 3A παιχνιδιού day1 άντε να κόστιζε 80 ευρώ.

Επεξ/σία από Paragontas-x
Δημοσ.

Τα torrents που λέτε πολλοί δεν ισχύουν πια, τουλάχιστον στο PC. Τα περισσότερα παιχνίδια έχουν denuvo και αργούν πολύ να σπάσουν γιατί υπάρχει μόνο ένας cracker και ασχολείται όποτε του κα@λωσει.

Κατά τα άλλα με τα γνήσια υπάρχει θέμα σε χώρες όπως η δική μας που οι μισθοί είναι χαμηλοί. Δεν δίνει το ίδιο εύκολα 80 ευρώ για ένα παιχνίδι ο Έλληνας σε σχέση με τον Γερμανό.

Στα γενικότερα πάνε πολλοί στην πειρατεία ξανά όσον αφορά ταινιες και σειρές γιατί γεμίσαμε συνδρομητικά και είναι αδύνατο να τα πληρώνεις όλα αυτά.

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Nαι εμμ το 30 % δεν εχει να φαει και που να μεινει δε νομιζω καν να θελει να αγορασει ψηφιακες μλκιες .  Οι proud Αμερικανοί καταναλωτές που λεει το αρθρο τρωνε τοσο shitflation  που κοβουνε και τα mcdonalds . Και νομιζουνε οι τσεο οτι θα τρεχουν να αγορασουν τα ΑΑΑΑ 100 $ :D

Επεξ/σία από Mhlogiatros
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 minutes ago, Psycho_Warhead said:

Τα torrents που λέτε πολλοί δεν ισχύουν πια, τουλάχιστον στο PC. Τα περισσότερα παιχνίδια έχουν denuvo και αργούν πολύ να σπάσουν γιατί υπάρχει μόνο ένας cracker και ασχολείται όποτε του κα@λωσει.

Κατά τα άλλα με τα γνήσια υπάρχει θέμα σε χώρες όπως η δική μας που οι μισθοί είναι χαμηλοί. Δεν δίνει το ίδιο εύκολα 80 ευρώ για ένα παιχνίδι ο Έλληνας σε σχέση με τον Γερμανό.

Στα γενικότερα πάνε πολλοί στην πειρατεία ξανά όσον αφορά ταινιες και σειρές γιατί γεμίσαμε συνδρομητικά και είναι αδύνατο να τα πληρώνεις όλα αυτά.

Για τα παιχνίδια gamepass ultimate και παίζω ότι θέλω που το μοιράζω και με την γυναίκα και κατεβάζει και αυτή ότι θέλει και παίζει, κόστος από 8 έως 11€ ανάλογα σε τι τιμή θα βρω την 3μηνη core έκδοση στο eneba που μου την μετατρέπει σε ultimate γύρο στους 2 μήνες και 10 μέρες.

Όσο για της σειρές, prime video με ετήσια συνδρομή με 4,5€ μέσω Amazon.eg, Disney plus 25€ ετήσια συνδρομή μέσω gamsgo, Netflix 6€ τον μήνα από τον θείο στην Τουρκία και κλειδακι από eneba.

Στα περισσότερα από αυτά να είναι καλά ο Σωτήρης ο κριτικός ο YouTuber που έδειξε τα tutorials.

https://www.gamsgo.com/share/DHPZpXSC

Επεξ/σία από Drake27
Δημοσ.
2 ώρες πριν, d4mage είπε

Make America Great Again. Ο τραμπ δηλαδή θα έχει τους Αμερικανούς για δούλους στα σπίτια των Ελιτ και σε όλες τις δουλειές του ποδιού; Ήρεμα ρωτάω επειδή ξαφνικά θέλει να τους διώξει όλους.

Εκτός από το γεγονός πως οπλοφορεί ο κάθε σαλταρισμένος (μέσα στη λίστα και μικρά παιδιά), είναι και παχύσαρκοι από τα burger τις κόκα κόλες που καταναλώνουν όλοι μέρα και μπουχέσες όπου καίγονται στα βιντεοπαιχνίδια.

Θα είναι πλήγμα εάν δεν αγοράσουν!

Ο Κούλης προχθές μπήκε στο Άγιο Όρος για οικονομική στήριξη έως το 2030 αξίας 100.000,000€. Ναι, όλες αυτές τις μονές εννοώ με τις αμύθητες περιουσίες που επιπλέον θέλουν να είναι και αναξάρτητο κράτος. Ότι μπαίνει είναι αφορολόγητο, καύσιμα χωρίς φόρους και εννοέιται χωρίς βιοντίζελ, καθαρό πετρέλαιο. Αυτά μετά βγαίνουν ξανά στο εμπόριο κάπως υπεροκοστολογημένα, κάπως χωρίς ΦΠΑ άλλα με καθαρή τιμή παραπάνω από ότι έχει με ΦΠΑ κ.λ.π

Μιλάμε για δισεκατομμύρια € κάθε χρόνο.

Και την ίδια στιγμή έχουμε τον νομοταγή πολίτη να κράζει τον διπλανό του για το VPN που αναφέρεις. Δηλαδή εκεί είναι το πρόβλημα.

Αδερφέ ειναι παγκόσμιο πολιτιστικό κέντρο το Άγιο όρος και προστατευόμενο από διεθνεις οργανισμούς. Όσον αφορά την αμύθητη περιουσία που λες υπάρχει όντως αλλά είναι κειμήλια. Με την ίδια λογική να πουλήσουμε και μεις τα αρχαία που έχουμε στα μουσεία, πως το βλέπεις; 

2ον το Άγιο όρος δεν έχει χρηματοδότηση από την εκκλησία αλλά υπόκειται στο πατριαρχείο.

• Like 1
Δημοσ.

Πριν χρόνια έπαιρνες παιχνίδι deluxe εκδοση με 60 €, θυμάμαι το fallout 3 το είχα πάρει με lunchbox,boblehead και artwork και είναι ακόμα στολίδι στη συλλογή μου,μετά ήρθαν τα κακοφτιαγμένα παιχνίδια που έκανες τον beta tester με τιμή 80-100 € όπως το Stalker heart of Chornobyl που για να στρώσει ήθελε ένα patch όσο το παιχνίδι και τώρα μας λένε για τιμές που θα περάσουν τα 100€;.

'Οχι, καλά κάνουν όσοι θα κόψουν τα παιχνίδια, τα ποιό πολλά άλλωστε είναι FPS με story mode 4-8 ώρες, δεν παίρνεις αξία για τα χρήματά σου.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, soconium είπε

Δεν θα άλλαζα ούτε κόμμα απτό κείμενο  σου. 
Το αστείο είναι ότι με τέτοια σχόλια μπορείς να χαρακτηριστείς κομμουνιστής 😁
Και τι δεν έχω ακούσει. 
«αν δεν σ αρέσει ο καπιταλισμός να πας Κίνα (🙄

«Ζηλεύεις τον κάθε Μπέζος επειδή αυτός έχει λεφτά και σύ όχι»

«Μπράβο τους. Ήταν άξιοι και έκαναν λεφτά»

Εχει πειστεί ο κόσμος πως είναι εν δυνάμει πλούσιος. Απλά πρέπει να δουλέψει σκληρά μέρα νύχτα. Έτσι έκανε λεφτά το τοπ 1% άλλωστε 😆.
Νιώθει πιο κοντά στον δισεκατομμυριούχο ενώ έχει πιο πολλά κοινά με τον υπάλληλο των 500-800€. 

Σορυ για το hijack του νήματος . Αν και αυτή η συζήτηση ταιριάζει με όλα μιας και επηρεάζει κάθε πτυχή της ζωής μας. 
Απτο φαγητό μας μέχρι το gaming και τα gadgets.  

Ή όπως είπε κι ο πρώην πρόεδρος της Ουρουγουάης Χοσέ Μουχίκα:

«ο χειρότερος εχθρός ενός φτωχού είναι ένας άλλος φτωχός που νομίζει ότι είναι πλούσιος και υπερασπίζεται αυτόν που τους κάνει και τους δύο φτωχούς».

Και θα πρόσθετα ότι θα έπρεπε να μην τσιμπάμε σε τάχα μου παιχνίδια τύπου DMA όταν μας λένε ότι τάχα μου χτυπάνε τις εταιρίες. Απλά μετακινούν λεφτά μεταξύ τους  ενώ παράλληλα με άλλες αποφάσεις υποθηκεύουν το μέλλον μας με 800Δις σε εξοπλισμούς.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω παντως επιασα στα χερια μου το κουτι του Assassins Creed Shadows το γυρισα και ειδα 54.99 Ευρω.

Το αφησα ξανα στο ραφι.

Σιγα μην δωσω τοσα για ενα παιχνιδι. Αργοτερα.

Επεξ/σία από BertaJourdan
  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, alizia77 είπε

Αδερφέ ειναι παγκόσμιο πολιτιστικό κέντρο το Άγιο όρος και προστατευόμενο από διεθνεις οργανισμούς. Όσον αφορά την αμύθητη περιουσία που λες υπάρχει όντως αλλά είναι κειμήλια. Με την ίδια λογική να πουλήσουμε και μεις τα αρχαία που έχουμε στα μουσεία, πως το βλέπεις; 

2ον το Άγιο όρος δεν έχει χρηματοδότηση από την εκκλησία αλλά υπόκειται στο πατριαρχείο.

Εντελώς άκυρη τοποθέτηση, δεν έχεις ιδέα τι σου γίνεται.

• Like 1
  • Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...