Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χίλιες φορές Bluesky παρά X(twitter),ειδικά μετά την λοβοτομή που έκανε ο Μασκ στο grok και τώρα η αντωνυμία του είναι Mechahitler.

megahitler.JPG.525c380390d0c7a24b0b4af5bc568c38.JPG

Επεξ/σία από cpc464
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
38 minutes ago, Snoob said:

Τα ΜΜΕ μια χαρά ξέρετε να τα αμφισβητείτε, να καθίσετε να ενημερωθείτε στοιχειωδώς για το τι πρεσβεύει το AfD και οι στις δύο όχθες του Ατλαντικού απολογητές του ή τι επιτρέπει το Χ επί Μασκ να παραμένει αναρτημένο, δεν προλαβαίνετε, οικογένεια, παιδί, ναι, τρεχάματα.

Είπαμε: άγνοια α λα καρτ, διαχρονικό αποκούμπι.

Ευτυχώς βλέπουμε και με τους πλήρως ενημερωμένους πως πάει η κοινωνία και κάνει ελεύθερη πτώση χωρίς αλεξίπτωτο τα τελευταία χρόνια σε όλους τους τομείς, δίνοντας χώρο σε τέτοια κόμματα να ανέβουν. Αλλά το AfD μας φταίει και οι ναζί στο Χ και όχι αυτά που οδήγησαν σε αυτούς. Εντάξει.

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

Μη σας ταράξω, γιατί διερωτηθήκατε νωρίτερα "είμαι ναζί;" αλλά όλα αυτά που λέτε, είναι κατά λέξη η καταστροφολογική "επιχειρηματολογία" των "πατριωτών" που υποτίθεται ότι καταδικάζετε.

Είναι, παρενθετικά, η ίδια ακριβώς επιχειρηματολογία κάτι τιτάνων της πολιτικής που έκαναν την εμφάνισή τους κατά τη δεύτερη και τρίτη δεκαετία του 20ου αιώνα σε Γερμανία και Ιταλία, καταγγέλοντας τη "διεφθαρμένη" πολιτεία (Βαϊμάρη, Πορεία προς τη Ρώμη κτλ.) και υποσχόμενοι πως θα έρθουν αυτοί και θα τα στρώσουν όλα.

Το τι όμορφα που πήγαν εκείνα τα σχέδια, όσο και να μην προλαβαίνετε να ενημερωθείτε λόγω παιδιού και γάμου, φαντάζομαι το ξέρετε.

Καλή συνέχεια.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
15 minutes ago, Snoob said:

Μη σας ταράξω, γιατί διερωτηθήκατε νωρίτερα "είμαι ναζί;" αλλά όλα αυτά που λέτε, είναι κατά λέξη η καταστροφολογική "επιχειρηματολογία" των "πατριωτών" που υποτίθεται ότι καταδικάζετε.

Είναι, παρενθετικά, η ίδια ακριβώς επιχειρηματολογία κάτι τιτάνων της πολιτικής που έκαναν την εμφάνισή τους κατά τη δεύτερη και τρίτη δεκαετία του 20ου αιώνα σε Γερμανία και Ιταλία, καταγγέλοντας τη "διεφθαρμένη" πολιτεία (Βαϊμάρη, Πορεία προς τη Ρώμη κτλ.) και υποσχόμενοι πως θα έρθουν αυτοί και θα τα στρώσουν όλα.

Το τι όμορφα που πήγαν εκείνα τα σχέδια, όσο και να μην προλαβαίνετε να ενημερωθείτε λόγω παιδιού και γάμου, φαντάζομαι το ξέρετε.

Καλή συνέχεια.

Ναζί πλέον αποκαλούν πολύ εύκολα οι liberals οποιονδήποτε δεν συμφωνεί με τις ακρότητές τους όπως και ανέφερα πολύ πιο πριν. Αυτό είναι δεδομένο. Εκεί πήγαινε λοιπόν το "είμαι ναζί;"
Δεν επιχειριματολόγησα ποτέ υπέρ κανενός κόμματος, απλά ανέφερα ότι δεν θα βγάλω συμπέρασμα με το τι "ακούγεται". Δεν θέλω να λυπήσω κανέναν αλλά το ίδιο είχε γίνει και με τον Τραμπ. Το πόση προπαγάνδα είχε φάει ακριβώς επειδή δεν ήθελαν να βγει ξεπερνά κάθε φαντασία. Και αποκαλύπτεται τώρα σιγά σιγά με τις μηνύσεις που κάνει σε διάφορα media για παραπληροφόρηση. Όταν λοιπόν ζούμε σε μια τέτοια κοινωνία που ο μόνος τρόπος εκλογής κάποιου είναι το να μειώσει τον αντίπαλο με κάθε κόστος παρά να κερδίσει ψήφους με την αξία του και με ένα καλό προεκλογικό σχέδιο, επέτρεψέ μου να έχω αμφιβολίες για το οτιδήποτε ακούω περί πολιτικών.

Τέλος ειρωνείες για τον χρόνο μου και πως το αξιοποιώ νομίζω περισσεύουν και δεν συνάδουν με μια πολιτισμένη κουβέντα που νομίζω και ελπίζω πως έχουμε.

• Like 2
Δημοσ.

Αν κάποιος μπαίνει στον οχετό του twitter και δε διαπιστώνει πρόβλημα, είναι επειδή είναι μέρος του οχετού. Δεν αξίζει καν κουβέντα με αυτά τα άτομα, έχουν κατασταλάξει σε ιδεολογία. Εδώ σου λέει ο άλλος ότι για να πειστεί ότι το Afd είναι ακροδεξιό λογικά πρέπει να τους δει με τα ίδια του τα μάτια να κάνουν nazi salutes (oh wait έκανε ο φίλος του Έλονας και τελικά ήταν χαιρετούρα) ή να πραγματοποιήσουν Night of the Long Knives Μέρος 2ο. Ακόμα και σε αυτό το υποθετικό σενάριο θα βρεθεί η επιχειρηματολογία για να δικαιολογηθεί κάτι τέτοιο. 

Παρόλα αυτά μας παρακαλά ο φίλος σε πολιτισμένη κουβέντα στα πλαίσια της "ελευθερίας του λόγου". Εννοείται βέβαια ότι δεν επιχειρηματολογεί υπέρ κανενός συγκεκριμένου κόμματος, απλά παρατηρεί και αμφισβητεί ό,τι του λένε γιατί είναι σκεπτόμενος πολίτης. Εκτός εάν του το πει ο Έλονας ή ο κύριος Τραμπ ή κυριολεκτικά οποιοσδήποτε άσχετος πληρωμένος στο twitter

• Like 1
Δημοσ.
2 minutes ago, thanak96 said:

Αν κάποιος μπαίνει στον οχετό του twitter και δε διαπιστώνει πρόβλημα, είναι επειδή είναι μέρος του οχετού. Δεν αξίζει καν κουβέντα με αυτά τα άτομα, έχουν κατασταλάξει σε ιδεολογία. Εδώ σου λέει ο άλλος ότι για να πειστεί ότι το Afd είναι ακροδεξιό λογικά πρέπει να τους δει με τα ίδια του τα μάτια να κάνουν nazi salutes (oh wait έκανε ο φίλος του Έλονας και τελικά ήταν χαιρετούρα) ή να πραγματοποιήσουν Night of the Long Knives Μέρος 2ο. Ακόμα και σε αυτό το υποθετικό σενάριο θα βρεθεί η επιχειρηματολογία για να δικαιολογηθεί κάτι τέτοιο. 

Παρόλα αυτά μας παρακαλά ο φίλος σε πολιτισμένη κουβέντα στα πλαίσια της "ελευθερίας του λόγου". Εννοείται βέβαια ότι δεν επιχειρηματολογεί υπέρ κανενός συγκεκριμένου κόμματος, απλά παρατηρεί και αμφισβητεί ό,τι του λένε γιατί είναι σκεπτόμενος πολίτης. Εκτός εάν του το πει ο Έλονας ή ο κύριος Τραμπ ή κυριολεκτικά οποιοσδήποτε άσχετος πληρωμένος στο twitter

Είσαι επ ακριβώς ό,τι είναι λάθος με την κοινωνία σήμερα :) Δεν υπάρχει καμία ελπίδα δυστυχώς

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Άλλοι έχουν οικογένεια και δεν προλαβαίνουν να ενημερωθούν, άλλοι μελετούσαν και δεν ήξεραν τι συνέβαινε επί Χούντας.

Είναι θέμα σοβαρό οι υποχρεώσεις και εμποδίζουν τη σφαιρική ενημέρωση του ανθρώπου.

Δεν εμποδίζουν, όμως, τις ειρωνίες (που διατυπώθηκαν πρώτες στη ροή της συζήτησης αυτής) απέναντι σε όσους ενημερώνονται και ντρέπονται να κρυφτούν πίσω από το παιδί τους.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε KostasKri ήμουν ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι θα απαντούσες ακριβώς αυτό και το σκεφτόμουν πριν το πεις ότι πού έχουμε καταλήξει ως κοινωνία ώστε εγώ που θεωρώ τον εαυτό μου έναν μετριοπαθέστατο άνθρωπο μέσης νοημοσύνης και πολιτικής ενασχόλησης έχω φτάσει σε πολλούς κύκλους να θεωρούμαι ακρο αριστερό στοιχείο. Είναι τρομερή η ολίσθηση της κοινωνίας και των αξιών μας.

Ποιο είναι το νόημα συζήτησης με την αντίθετη πλευρά όταν η βάση συζήτησης είναι πως το Twitter είναι εντάξει; Πού θα οδηγήσει μια τέτοια κουβέντα; Στην Ελλάδα έχουμε ζήσει ΠΡΩΤΟΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ Χρυσή Αυγή 10%, τα έχουμε ήδη δει πριν από την Ευρώπη που τα βιώνει αυτή τη στιγμή. Και παρόλα αυτά τα συζητάμε.

Δώσαμε χώρο στα πλαίσια της ελευθερίας του λόγου στον Κασιδιάρη και έριχνε σφαλιάρες στην Κανέλλη. Τους δώσαμε εξουσία με την ψήφο μας, την προβολή στα μέσα και την κρατική κομματική χρηματοδότηση και δολοφόνησαν συνανθρώπους μας. 

Επεξ/σία από thanak96
Δημοσ.
3 minutes ago, Snoob said:

Άλλοι έχουν οικογένεια και δεν προλαβαίνουν να ενημερωθούν, άλλοι μελετούσαν και δεν ήξεραν τι συνέβαινε επί Χούντας.

Είναι θέμα σοβαρό οι υποχρεώσεις και εμποδίζουν τη σφαιρική ενημέρωση του ανθρώπου.

Δεν εμποδίζουν, όμως, τις ειρωνίες (που διατυπώθηκαν πρώτες στη ζωή της συζήτησης αυτής) απέναντι σε όσους ενημερώνονται και ντρέπονται να κρυφτούν πίσω από το παιδί τους.

Από ότι φαίνεται, η ενημέρωση στις μέρες μας έχει 2 πλευρές. Για κάποιο λόγο και οι δύο πλευρές ενημερώνονται για αντίθετα ακριβώς πράγματα και επιμένουν πως είναι σωστές. Ε συγνώμη λοιπόν που δεν καταδικάζω κανέναν χωρίς να ξέρω με σιγουριά ότι είναι άξιος καταδίκης.

Άλλωστε θα φανεί σε μερικά χρόνια ποιοι ήταν πιο σωστά ενημερωμένοι :) Το μόνο που εύχομαι από την καρδιά μου και χωρίς καμία ειρωνεία είναι να μην χυθεί αίμα γι' αυτό.

Δημοσ.

Ρε αδερφέ υπάρχουν τα κλασικά ΜΜΕ τύπου ιστοσελίδα και έγχαρτος τύπος όπου μπορείς να βρει αριστερές απόψεις, δεξιές και πιο συντηρητικές, θρησκευτικές κλπ. Διαλέγεις και παίρνεις. Υπάρχουν social media όπου μπορείς να ακολουθείς ενδιαφέροντες ανθρώπους με τους οποίους συκγλίνεις σε άποψη και σχολιάζουν θέματα της επικαιρότητας. 

Σε κάθε περίπτωση, πίσω από όλα αυτά υπάρχει και το ίδιο το γεγονός που δημοσιεύουν είτε τα παραδοσιακά ΜΜΕ είτε σχολιάζει ο τύπος που ακολουθείς στο τουίτερ. Αυτό μπορείς να το διαβάσεις και να το αξιολογήσεις και μόνος σου. Δηλαδή αντί να διαβάσεις μια είδηση από ένα συστημικό ΜΜΕ που αντιπαθείς και μετά να προστρέξεις στον αγαπημένο σου φίλο στο τουίτερ για να σου βάλει την είδηση στο πλυντήριο, μπορείς να διαβάσεις μια είδηση μόνος σου, να τη διασταυρώσεις, να τη σκεφτείς και να δεις τι λέει και ο χ ή ψ τύπος που ακολουθείς γι αυτή.

Αντ' αυτού εσύ τα έχεις καταφέρει έτσι ώστε άμα δε συζητήσουμε για το κατά πόσο το AfD είναι πράγματι κάτι προβληματικό ή παρεξηγημένο, τότε αυτόματα είμαι ό,τι πάει λάθος για την κοινωνία. Μπορείς να βρεις μόνος σου γιατί είναι προβληματικό κάτι, μεγάλο παιδί είσαι. Απλά δε θες γιατί ηδονίζεσαι με πολλά από αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο στις μέρες μας. 

• Super Moderators
Δημοσ.

Είναι απλό το θέμα: ό,τι δεν μπορεί να το υποστηρίξει ανοιχτά χωρίς να καρφωθεί, σκουπίζεται κάτω από το χαλί του "δεν ξέρω", "δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά", "δεν είμαι σίγουρος".

Κατά τα άλλα, η μονταζιέρα δουλεύει στο φουλ: τα ΜΜΕ, τα κόμματα που αποκλείουν άλλα κόμματα για να εκλεγούν ευκολότερα (κι όχι γιατί αυτά τα "αλλα κόμματα" είναι μορφώματα νοσταλγών του ναζισμού, ας πούμε), η κοινωνία σε ελεύθερη πτώση. Του λες ότι τα ίδια ακριβώς έλεγε ο Μουσολίνι κι ο Χίτλερ πριν από έναν αιώνα, και...τίποτε.

Και μετά, ανούσια στρογγυλέματα, "στην εποχή μας υπάρχουν δύο πλευρές" (όχι: πάντοτε υπήρχαν πολλές απόψεις, έλεος με την ξύλινη γλώσσα), "δεν καταδικάζω κανέναν αν δεν είμαι σίγουρος" και ταυτόχρονα "δεν προλαβαίνω να ενημερωθώ", άρα, τι; Ίσες αποστάσεις, δεν ξέρω, δεν είδα.

Αν δεν ήταν απογοητευτικό (και δυνητικά επικίνδυνο), όλο αυτό το κρυφτούλι, θα ήταν ξεκαρδιστικό. 

• Like 3
Δημοσ.
8 minutes ago, thanak96 said:

Φίλε KostasKri ήμουν ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι θα απαντούσες ακριβώς αυτό και το σκεφτόμουν πριν το πεις ότι πού έχουμε καταλήξει ως κοινωνία ώστε εγώ που θεωρώ τον εαυτό μου έναν μετριοπαθέστατο άνθρωπο μέσης νοημοσύνης και πολιτικής ενασχόλησης έχω φτάσει σε πολλούς κύκλους να θεωρούμαι ακρο αριστερό στοιχείο. Είναι τρομερή η ολίσθηση της κοινωνίας και των αξιών μας.

Ποιο είναι το νόημα συζήτησης με την αντίθετη πλευρά όταν η βάση συζήτησης είναι πως το Twitter είναι εντάξει; Πού θα οδηγήσει μια τέτοια κουβέντα; Στην Ελλάδα έχουμε ζήσει ΠΡΩΤΟΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ Χρυσή Αυγή 10%, τα έχουμε ήδη δει πριν από την Ευρώπη που τα βιώνει αυτή τη στιγμή. Και παρόλα αυτά τα συζητάμε.

Δώσαμε χώρο στα πλαίσια της ελευθερίας του λόγου στον Κασιδιάρη και έριχνε σφαλιάρες στην Κανέλλη. Τους δώσαμε εξουσία με την ψήφο μας, την προβολή στα μέσα και την κρατική κομματική χρηματοδότηση και δολοφόνησαν συνανθρώπους μας. 

Και αν διαβάσεις λίγο παραπάνω τα σχόλιά μου, ανέφερα συγκεκριμένα για την χρυσή αυγή που τους ξέραμε γιατί ήταν μες στα πόδια μας. Δεν θα μπω όμως στην διαδικασία να κρίνω κανένα κόμμα εκτός Ελλάδας από πράγματα που απλά ακούω online ειδικά όταν το "ακροδεξιός" έχει γίνει πλέον η καραμέλα των αριστερών και των liberal. Αν μιλούσαμε για ακροδεξιούς πριν 10-15 χρόνια θα σου έλεγα μάλιστα. Πλέον έχει χάσει την έννοιά της η λέξη - άποψή μου πάντα.

Συγνώμη, αλλά εγώ ναζί και ακροδεξιά ξέρω ότι μιλάνε για αφανισμό και superiority ενός γένους όπως στο Β' Παγκόσμιο. Το να μην θέλει ο άλλος παράνομους μετανάστες στην χώρα του δεν τον κάνει ναζί (παρόλο που στο 90% των περιπτώσεων θα τον αποκαλέσουν έτσι). Αν λοιπόν έχουν βγει και μιλάμε για θάνατο μεταναστών, είναι κάτι που θα καταδικάσω. Αν μιλάνε απλά για απέλασή τους, είναι κάτι που το θέλω γιατί η παράνομη μετανάστευση είναι κάτι που δεν βοηθάει κανέναν στην Ευρώπη και απλά έχουμε πλέον χάσει την μπάλα.

• Like 2
Δημοσ.

Και κάτι τελευταίο με όλους τους προβληματικούς των ημερών μας. Εάν δεν κάτσει κάποιος με υπομονή να σε ξεφτιλίσει με το γάντι, όπως εν προκειμένω ο Snoob, σπαταλώντας κατά την προσπάθεια αυτή χρόνο και ψυχικό απόθεμα, και αντ' αυτού απλά νευριάσει με την υπερκακόπιστη εξαντλητική επιχειρηματολογία σου, αυτόματα είναι ένας libtard woke snowflake. Ακραία κουραστικό αυτό το πράγμα.

• Thanks 1
Δημοσ.
7 minutes ago, thanak96 said:

Ρε αδερφέ υπάρχουν τα κλασικά ΜΜΕ τύπου ιστοσελίδα και έγχαρτος τύπος όπου μπορείς να βρει αριστερές απόψεις, δεξιές και πιο συντηρητικές, θρησκευτικές κλπ. Διαλέγεις και παίρνεις. Υπάρχουν social media όπου μπορείς να ακολουθείς ενδιαφέροντες ανθρώπους με τους οποίους συκγλίνεις σε άποψη και σχολιάζουν θέματα της επικαιρότητας. 

Σε κάθε περίπτωση, πίσω από όλα αυτά υπάρχει και το ίδιο το γεγονός που δημοσιεύουν είτε τα παραδοσιακά ΜΜΕ είτε σχολιάζει ο τύπος που ακολουθείς στο τουίτερ. Αυτό μπορείς να το διαβάσεις και να το αξιολογήσεις και μόνος σου. Δηλαδή αντί να διαβάσεις μια είδηση από ένα συστημικό ΜΜΕ που αντιπαθείς και μετά να προστρέξεις στον αγαπημένο σου φίλο στο τουίτερ για να σου βάλει την είδηση στο πλυντήριο, μπορείς να διαβάσεις μια είδηση μόνος σου, να τη διασταυρώσεις, να τη σκεφτείς και να δεις τι λέει και ο χ ή ψ τύπος που ακολουθείς γι αυτή.

Αντ' αυτού εσύ τα έχεις καταφέρει έτσι ώστε άμα δε συζητήσουμε για το κατά πόσο το AfD είναι πράγματι κάτι προβληματικό ή παρεξηγημένο, τότε αυτόματα είμαι ό,τι πάει λάθος για την κοινωνία. Μπορείς να βρεις μόνος σου γιατί είναι προβληματικό κάτι, μεγάλο παιδί είσαι. Απλά δε θες γιατί ηδονίζεσαι με πολλά από αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο στις μέρες μας. 

Μα αυτό ακριβώς κάνω. Προσπαθώ όσο μπορώ να εξακριβώνω πράγματα. Μόνο που δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο στις μέρες μας.

4 minutes ago, Snoob said:

Είναι απλό το θέμα: ό,τι δεν μπορεί να το υποστηρίξει ανοιχτά χωρίς να καρφωθεί, σκουπίζεται κάτω από το χαλί του "δεν ξέρω", "δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά", "δεν είμαι σίγουρος".

Κατά τα άλλα, η μονταζιέρα δουλεύει στο φουλ: τα ΜΜΕ, τα κόμματα που αποκλείουν άλλα κόμματα για να εκλεγούν ευκολότερα (κι όχι γιατί αυτά τα "αλλα κόμματα" είναι μορφώματα νοσταλγών του ναζισμού, ας πούμε), η κοινωνία σε ελεύθερη πτώση. Του λες ότι τα ίδια ακριβώς έλεγε ο Μουσολίνι κι ο Χίτλερ πριν από έναν αιώνα, και...τίποτε.

Και μετά, ανούσια στρογγυλέματα, "στην εποχή μας υπάρχουν δύο πλευρές" (όχι: πάντοτε υπήρχαν πολλές απόψεις, έλεος με την ξύλινη γλώσσα), "δεν καταδικάζω κανέναν αν δεν είμαι σίγουρος" και ταυτόχρονα "δεν προλαβαίνω να ενημερωθώ", άρα, τι; Ίσες αποστάσεις, δεν ξέρω, δεν είδα.

Αν δεν ήταν απογοητευτικό (και δυνητικά επικίνδυνο), όλο αυτό το κρυφτούλι, θα ήταν ξεκαρδιστικό. 

Έννοια σου και αν βάλουν μπρος τα άρματα να πάνε σε πόλεμο, θα είμαι ο τελευταίος που θα ακολουθήσει. Μπορεί να μην μπορώ να εκφραστώ τέλεια και να περάσω αυτά που θέλω, αλλά σίγουρα δεν εύχομαι τον θάνατο κανενός ανεξαρτήτως φυλής, φύλου και πολιτικών απόψεων.

8 minutes ago, thanak96 said:

Και κάτι τελευταίο με όλους τους προβληματικούς των ημερών μας. Εάν δεν κάτσει κάποιος με υπομονή να σε ξεφτιλίσει με το γάντι, όπως εν προκειμένω ο Snoob, σπαταλώντας κατά την προσπάθεια αυτή χρόνο και ψυχικό απόθεμα, και αντ' αυτού απλά νευριάσει με την υπερκακόπιστη εξαντλητική επιχειρηματολογία σου, αυτόματα είναι ένας libtard woke snowflake. Ακραία κουραστικό αυτό το πράγμα.

Εξίσου κουραστικό και από τις δύο μεριές δηλαδή. Τι σύμπτωση ε;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...