Directx Δημοσ. Δευτέρα στις 04:51 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:51 μμ 9 λεπτά πριν, manolis940 είπε [..]Κάθε φορά που κάτι θυμίζει σε ένα χριστιανό κάτι θα το κατεβάζουμε γιατί προσβάλει εκείνον και τους φανταστικούς του φίλους; Ας κουνήσουν λίγο το κεφάλι του να δούμε αν κάνει γκλιν γκλον γιατί μέχρι και παραστάσεις κατέβηκαν σε διάφορα μέρη της Ελλάδος και κόντεψαν να φάνε αγνό χριστιανικό ξύλο οι δημιουργοί ενώ το περιεχόμενο δεν είχε να κάνει καν με την θρησκεία. Off-Topic Η θρησκεία όπως η πολιτική και η γεωγραφία κατατάσσονται σε αυτό που λέμε, ευαίσθητη θεματολογία οπότε είναι δεδομένο ότι οποιοσδήποτε θίγει αυτά τα θέματα, λίγο πολύ ψάχνει για μπελάδες, that’s life. .- 1 1 1 2
George454 Δημοσ. Δευτέρα στις 05:03 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:03 μμ Η φωτογραφία με την εκκλησία τι σχέση έχει; 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. Δευτέρα στις 05:08 μμ Super Moderators Δημοσ. Δευτέρα στις 05:08 μμ 47 λεπτά πριν, Directx είπε Δεν είναι θέμα εποχής αλλά αφενός μεν σεβασμού προς τα θρησκευτικά πιστεύοντα μιας μερίδας του πληθυσμού και αφετέρου της τρέχουσας νομοθεσίας την οποία δεν γνωρίζω οπότε υποθέτω ότι θα σας έχει κατατοπίσει επ' αυτού ο νομικός σύμβουλος του site σας. Τα παράπονα σου στη διοίκηση της σελίδας. Δεν είναι δική μου. Παρόλα αυτά και ενώ θα έπρεπε να γελάω, στεναχωριέμαι πραγματικά. Anyway… 1 1
Directx Δημοσ. Δευτέρα στις 05:25 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:25 μμ 13 λεπτά πριν, billdanos είπε Τα παράπονα σου στη διοίκηση της σελίδας. Δεν είναι δική μου. Παρόλα αυτά και ενώ θα έπρεπε να γελάω, στεναχωριέμαι πραγματικά. Anyway… Κανένα παράπονο απλά απάντησα σε μια αιτίαση σου, το ότι δεν σου άρεσε η απάντηση μου και σε έκανε να στεναχωρηθείς ή σωστότερα να νιώσεις χαρμολύπη είναι κάτι που δεν εξαρτάται από εμένα, έχεις όμως την συμπάθεια μου, καλή συνέχεια 2 1
MikeGR7 Δημοσ. Δευτέρα στις 05:29 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:29 μμ 39 λεπτά πριν, manolis940 είπε Κάθε φορά που κάτι θυμίζει σε ένα χριστιανό κάτι θα το κατεβάζουμε γιατί προσβάλει εκείνον και τους φανταστικούς του φίλους; Ας κουνήσουν λίγο το κεφάλι του να δούμε αν κάνει γκλιν γκλον γιατί μέχρι και παραστάσεις κατέβηκαν σε διάφορα μέρη της Ελλάδος και κόντεψαν να φάνε αγνό χριστιανικό ξύλο οι δημιουργοί ενώ το περιεχόμενο δεν είχε να κάνει καν με την θρησκεία. Απλα κατι θυμίζει?? Δειχνει ξεκαθαρα νομιζω θρησκετικα σύμβολα, χώρο και τελετη τα οποια θεωρουνται ιερα απο ενα πολυ μεγαλο αριθμο ανθρώπων. Θα θεωρούσε κανεις οτι ειναι αυτονοητο πως γελιογραφιες και καρικατουρες με τετοιο περιεχόμενο θα θιξουν την αντιστοιχη θρησκευτική ομάδα, αλλα τι ψαχνεις να βρεις, εδω ακουσαμε οτι ο σεβασμος και αξιοπρεπη αντιμετωπιση στα πιστευω των αλλων ειναι θεμα ημερομηνιας.... 1
Super Moderators paredwse Δημοσ. Δευτέρα στις 05:35 μμ Super Moderators Δημοσ. Δευτέρα στις 05:35 μμ 2 hours ago, MikeGR7 said: Μηπως η φωτογραφία του αθρου φερνει σε δύσκολη θέση τους συμπολίτες μας που ανηκουν σε αυτο θρήσκευμα? Λεω εγω τωρα... 58 minutes ago, Directx said: Δεν είναι θέμα εποχής αλλά αφενός μεν σεβασμού προς τα θρησκευτικά πιστεύοντα μιας μερίδας του πληθυσμού και αφετέρου της τρέχουσας νομοθεσίας την οποία δεν γνωρίζω οπότε υποθέτω ότι θα σας έχει κατατοπίσει επ' αυτού ο νομικός σύμβουλος του site σας. Just now, MikeGR7 said: Απλα κατι θυμίζει?? Δειχνει ξεκαθαρα νομιζω θρησκετικα σύμβολα, χώρο και τελετη τα οποια θεωρουνται ιερα απο ενα πολυ μεγαλο αριθμο ανθρώπων. Θα θεωρούσε κανεις οτι ειναι αυτονοητο πως γελιογραφιες και καρικατουρες με τετοιο περιεχόμενο θα θιξουν την αντιστοιχη θρησκευτική ομάδα, αλλα τι ψαχνεις να βρεις, εδω ακουσαμε οτι ο σεβασμος και αξιοπρεπη αντιμετωπιση στα πιστευω των αλλων ειναι θεμα ημερομηνιας.... 1. Πού ακριβώς βρίσκεται η έλλειψη σεβασμού κάποιου θρησκευτικού συμβόλου; 2. Πώς ακριβώς θίγεται η αντίστοιχη θρησκευτική ομάδα; Αν εικονίζεται ένας αγριόχοιρος, θα θιγούν οι συμπολίτες μας που ακολουθούν την ισλαμική πίστη; Αν εικονίζεται μια αγελάδα, θα θιγούν οι συμπολίτες μας που ακολουθούν τον ινδουισμό; 3. Ποια είναι η τρέχουσα νομοθεσία (την οποία προφανώς οι γράφοντες αγνοούν αλλιώς δεν θα έκαναν επίκληση της) που παραβιάζεται; Spoiler 4 4 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. Δευτέρα στις 05:36 μμ Super Moderators Δημοσ. Δευτέρα στις 05:36 μμ 8 λεπτά πριν, Directx είπε Κανένα παράπονο απλά απάντησα σε μια αιτίαση σου, το ότι δεν σου άρεσε η απάντηση μου και σε έκανε να στεναχωρηθείς ή σωστότερα να νιώσεις χαρμολύπη είναι κάτι που δεν εξαρτάται από εμένα, έχεις όμως την συμπάθεια μου, καλή συνέχεια Πέρα από τη συμπάθεια σου, το πιο σημαντικό είναι πως είμαι ελεύθερος να νιώσω όπως θέλω! 8 λεπτά πριν, MikeGR7 είπε Απλα κατι θυμίζει?? Δειχνει ξεκαθαρα νομιζω θρησκετικα σύμβολα, χώρο και τελετη τα οποια θεωρουνται ιερα απο ενα πολυ μεγαλο αριθμο ανθρώπων. Θα θεωρούσε κανεις οτι ειναι αυτονοητο πως γελιογραφιες και καρικατουρες με τετοιο περιεχόμενο θα θιξουν την αντιστοιχη θρησκευτική ομάδα, αλλα τι ψαχνεις να βρεις, εδω ακουσαμε οτι ο σεβασμος και αξιοπρεπη αντιμετωπιση στα πιστευω των αλλων ειναι θεμα ημερομηνιας.... Σαφώς και είναι θέμα ημερομηνίας. Σε κάποιες παλιότερες ημερομηνίες, ο αρθογράφος θα καιγόταν αυτή τη στιγμή στην πλατεία μαζί με την οικογένεια του! 2 1
jmirko15 Δημοσ. Δευτέρα στις 05:50 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:50 μμ 46 minutes ago, George454 said: Η φωτογραφία με την εκκλησία τι σχέση έχει; Μην κάνεις και εσύ τέτοιες ερωτήσεις εδώ μέσα.. 15 minutes ago, paredwse said: 1. Πού ακριβώς βρίσκεται η έλλειψη σεβασμού κάποιου θρησκευτικού συμβόλου; 2. Πώς ακριβώς θίγεται η αντίστοιχη θρησκευτική ομάδα; Αν εικονίζεται ένας αγριόχοιρος, θα θιγούν οι συμπολίτες μας που ακολουθούν την ισλαμική πίστη; Αν εικονίζεται μια αγελάδα, θα θιγούν οι συμπολίτες μας που ακολουθούν τον ινδουισμό; 3. Ποια είναι η τρέχουσα νομοθεσία (την οποία προφανώς οι γράφοντες αγνοούν αλλιώς δεν θα έκαναν επίκληση της) που παραβιάζεται; Hide contents Όπως μας συμφέρει όμως αυτό εδώ μέσα. Nice nice 1
mariosnik_ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:54 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:54 μμ (επεξεργασμένο) Θεούλης οποίος σκέφτηκε το concept πισω απο την εικόνα αν και έγινε μέσω ΑΙ, έσκασα στα γέλια. Θα προτιμούσα ανάμεσα στους νεόνυμφους να είχαμε τον Αμβρόσιο. Όσο για το υπόλοιπο θέμα, θετικό νέο αυτό. Επεξ/σία Δευτέρα στις 05:56 μμ από mariosnik_
MikeGR7 Δημοσ. Δευτέρα στις 05:57 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:57 μμ 6 λεπτά πριν, paredwse είπε 1. Πού ακριβώς βρίσκεται η έλλειψη σεβασμού...; Ειναι αργα να στο μαθω, αυτα διδασκονται σε μικρότερη ηλικια. 6 λεπτά πριν, paredwse είπε 2. Πώς ακριβώς θίγεται η αντίστοιχη θρησκευτική ομάδα; Θα το ηξερες αν ανηκες σε καποια. Επι του παροντος πρεπει να αρκεστεις στη μαρτυρια των υπολοιπων. 7 λεπτά πριν, billdanos είπε ο αρθογράφος θα καιγόταν Ειναι ολα τοσο ασπρο μαυρο δηλαδη? Πρεπει να παμε απο το καψιμο στην ασυδοσια? 2
atheatos Δημοσ. Δευτέρα στις 06:04 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:04 μμ 1 λεπτό πριν, MikeGR7 είπε Ειναι αργα να στο μαθω, αυτα διδασκονται σε μικρότερη ηλικια. Θα το ηξερες αν ανηκες σε καποια. Επι του παροντος πρεπει να αρκεστεις στη μαρτυρια των υπολοιπων. Ειναι ολα τοσο ασπρο μαυρο δηλαδη? Πρεπει να παμε απο το καψιμο στην ασυδοσια? Τιποτα δεν διδάσκεται σε κάποιον που δεν έχει νόηση . Το χιούμορ είναι μέρος της νόησης. Απο ότι κατάλαβα ο αρθρογράφος έχει χιούμορ βάζοντας αυτήν την φωτογραφία. Το να ανήκει κάποιος στην μαύρη ή άσπρη ομάδα, που θίγεται με κάποια σύμβολα , δεν νομίζω ότι είναι δείγμα ευφυΐας… 2 1
MikeGR7 Δημοσ. Δευτέρα στις 06:14 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:14 μμ 6 λεπτά πριν, atheatos είπε Τιποτα δεν διδάσκεται σε κάποιον που δεν έχει νόηση . Το χιούμορ είναι μέρος της νόησης. Δεν ειναι ολα τα πραγματα καταληλα για χιούμορ. Αν ας πουμε εκανα χιούμορ με την σωματικη αναπηρια καποιου? Θα μπορουσα? Ναι. Θα ηταν ένδειξη ανθρωπιας, σεβασμου, ενσυναισθησης και μιας και το αναφερεις εφυιας? Την απαντηση μεσα σου την ξέρεις. 1
Nikos Ceasar Δημοσ. Δευτέρα στις 06:23 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:23 μμ 3 ώρες πριν, billdanos είπε Να κοιτάξουν στο ημερολόγιό τους και να δουν σε ποια χρονιά βρισκόμαστε... Το 2025 οι Χριστιανοι (δεν)ειναι προβλημα...αν ηταν Εβραιοι η Μουσουλμανοι τοτε θα θιγομασταν....
MikeKata Δημοσ. Δευτέρα στις 06:29 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:29 μμ 8 minutes ago, MikeGR7 said: Αν ας πουμε εκανα χιούμορ με την σωματικη αναπηρια καποιου? Θα μπορουσα? Ναι. Α, το κλασσικό fallacy που χρησιμοποιείται σχεδόν κατά κόρον όταν ένας πιστός οποιασδήποτε θρησκείας προσπαθεί να δικαιολογήσει το λόγο που θίγεται Ο ΙΔΙΟΣ, όταν κάποιος σατιρίζει ένα θρησκευτικό σύμβολο. Οι σωματικές αναπηρίες, σε αντίθεση με τους άυλους θεους (εκτός κι αν διαφωνείς στο "άυλους"), είναι πραγματικές παθήσεις, σε πραγματικούς ανθρώπους, με πραγματικές συνέπειες στη ζωή τους. Αντιθέτως οι θρησκείες είναι ανθρώπινα πολιτιστικά κατασκευάσματα που στηρίζονται στον ανθρώπινο φόβο του θανάτου. Το ότι οι θρήσκοι προσπαθούν να εξισώσουν αυτά τα 2, θα μπορούσε να εκληφθεί και ως μορφή προσβολής απέναντι σε άτομα με αναπηρίες. Αν εγώ πιστεύω στο ιπτάμενο μακαρονοτέρας, δεν είναι δουλειά κανενός άλλου να σταματήσει να τρώει μακαρόνια επειδή εγώ "θίγομαι". Είναι προσωπικό μου ζήτημα. Είναι ενδεικτικό, πάντως, πώς, η πίστη, ανάλογα το context, αναφέρεται ως "προσωπική υπόθεση", αλλά ταυτόχρονα, μπορούν να θίγονται κιόλας κάποιοι γιατί κάποιος άλλος θέλει να κάνει σάτιρα. Κι αν σου φαίνεται τραβηγμένο το "ιπτάμενο μακαρονοτέρας", άλλο τόσο τραβηγμένη φαίνεται η οποιαδήποτε θρησκεία στους οπαδούς μιας οποιαδήποτε άλλης θρησκείας. Και, στο κάτω κάτω, αν η πίστη κάποιου είναι τόσο εύθραυστη που θίγεται από μια εικόνα AI, κάτι πάει στραβά με την πίστη του, όχι με τη σάτιρα. Τόσο απλά. 7 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα