Crash24 Δημοσ. Τετάρτη στις 12:23 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:23 πμ Το Facebook αναλαμβάνει δράση κατά των λογαριασμών που αντιγράφουν και αναδημοσιεύουν περιεχόμενο από άλλους χρήστες, σε μια προσπάθεια να μειώσει το spam στις ροές ειδήσεων. Η Meta ανακοίνωσε ότι οι δημιουργοί που επανειλημμένα επαναχρησιμοποιούν βίντεο, φωτογραφίες ή αναρτήσεις κειμένου άλλων χρηστών θα χάσουν την πρόσβαση στα προγράμματα αποκόμισης κερδών του Facebook "για μια χρονική περίοδο" και θα δουν μειωμένη προβολή των αναρτήσεών τους στην πλατφόρμα. "Πολύ συχνά το ίδιο meme ή βίντεο εμφανίζεται επανειλημμένα — μερικές φορές από λογαριασμούς που προσποιούνται ότι είναι οι δημιουργοί και άλλες φορές από διαφορετικούς λογαριασμούς spam," εξήγησε η εταιρεία στη δημοσίευση του ιστολογίου της, κάτι που "αμβλύνει την εμπειρία για όλους και καθιστά δυσκολότερο για τις νέες φωνές να αναδειχθούν." Όταν τα συστήματα του Facebook εντοπίζουν διπλότυπα βίντεο, η πλατφόρμα θα μειώνει την προβολή των αντιγράφων για να αποτρέψει την απόσπαση προβολών από τον αρχικό δημιουργό. Η Meta αναφέρει ότι διερευνά επίσης τρόπους για να δώσει στους δημιουργούς την αναγνώριση που τους αξίζει, όπως τη δοκιμή ενός χαρακτηριστικού που προσθέτει συνδέσμους που κατευθύνουν τους θεατές στο αρχικό περιεχόμενο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Meta, οι αλλαγές θα αρχίσουν να εφαρμόζονται σταδιακά κατά τους επόμενους μήνες. Δεν υπάρχει αναφορά για το αν η Meta θα εισαγάγει χαρακτηριστικά για τη μείωση του επαναλαμβανόμενου περιεχομένου στις πλατφόρμες Instagram και Threads. Οι αλλαγές στο Facebook αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας αντιμετώπισης του spam και ανάδειξης του πρωτότυπου περιεχομένου στις ροές ειδήσεων. Ο ιστότοπος έχει ήδη λάβει μέτρα εναντίον 500.000 λογαριασμών το πρώτο εξάμηνο του 2025 που συμμετείχαν σε συμπεριφορές spam ή ψεύτικη αλληλεπίδραση. Το YouTube κάνει παρόμοια προσπάθεια για την αντιμετώπιση του spam και του αναδημοσιευμένου περιεχομένου, ανακοινώνοντας την περασμένη εβδομάδα ότι ενημερώνει τις πολιτικές του σχετικά με τα μαζικά παραγόμενα και επαναλαμβανόμενα βίντεο, τα οποία έχουν γίνει πολύ ευκολότερο να παραχθούν μαζικά χάρη στην αυξανόμενη πρόσβαση σε εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης. Η Meta αναφέρει ότι η επερχόμενη αλλαγή έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσει το "μη πρωτότυπο περιεχόμενο" και δεν θα επηρεάσει τους δημιουργούς που "προσθέτουν τη μοναδική τους άποψη" όταν αναδημοσιεύουν περιεχόμενο, προσθέτουν σχόλια σε ένα βίντεο αντίδρασης ή συμμετέχουν σε μια viral τάση. Η ανακοίνωση περιλαμβάνει ορισμένες βέλτιστες πρακτικές για να βοηθήσει τους δημιουργούς να αποφύγουν τις κυρώσεις, όπως την προσθήκη ουσιαστικών επεξεργασιών, φωνητικών επικαλύψεων ή σχολίων στο επαναχρησιμοποιημένο περιεχόμενο. Προτείνει επίσης στους δημιουργούς να αποφεύγουν τη χρήση "ορατών υδατογραφημάτων τρίτων και περιεχομένου που είναι εμφανώς ανακυκλωμένο από άλλες εφαρμογές ή πηγές." Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
TechWeirdo Δημοσ. Τετάρτη στις 11:40 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:40 μμ Όλο το Facebook είναι ένα σπαμ 14 3
cpc464 Δημοσ. Τετάρτη στις 11:59 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:59 μμ Για τους απατεώνες όμως που πουλάνε διάφορα σε τιμή ευκαιρίας καμία δράση,πήγανε να πουλήσουν στον πεθερό μου σκαπτικό για 60€ και του έστειλαν έναν φάκελο, επίσης απο ότι έχω διαβάσει η δράση τους δεν περιορίζεται εκεί, έχει καταντήσει αηδία, εκεί όμως καμία προσπάθεια;. 7 1
mariosnik_ Δημοσ. χθες στις 12:02 πμ Δημοσ. χθες στις 12:02 πμ Είχα μια σκασίλα όμως... Στο μεταξύ γελάω που αναφέρουν για λογαριασμούς που παριστάνουν αλλούς και είναι αντίγραφα. Αυτοί έπρεπε να διαγράφονται κατευθείαν μετά από report του θιγόμενου που αντιγράφουν, δεν χρειάζεσαι εδώ ούτε ειδικά συστήματα και εφαρμογές ελέγχου ούτε τίποτε, τα πράγματα θα έπρεπε να ήταν απλά. 4 2
Super Moderators Snoob Δημοσ. χθες στις 12:04 πμ Super Moderators Δημοσ. χθες στις 12:04 πμ Δεν δικαιολογώ τους απατεώνες, αλλά και ο κόσμος δεν ξέρει να φυλαχτεί στοιχειωδώς. Γνωστός, ανώτερος αξιωματικός του Λιμενικού, υποτίθεται άνθρωπος της πιάτσας τέλος πάντων, να μας έχει ζαλίσει πως βρήκε γνήσια "rayban" με 40 ευρώ. Είναι που έχει κουμπαριά με ξαδέρφη, και δεν μπορώ να απαντήσω με ένα "ποιος θα σου πουλήσει ρε καραμήτρο αυθεντικό γυαλί Ray-Ban με τόσο γελοία τιμή;" Τους έχουμε και στο insomnia αυτούς, που βλέπουν "ευκαιρίες", κινητό ολοκαίνουργιο σε τιμή ξεφτίλα (που και τα διπλά και τρίδιπλα να ζητούσε, πάλι ευκαιρία θα ήταν), κι αντί να στείλουν μια αναφορά να βοηθήσουν την κοινότητα, τρέχουν να προλάβουν, τα δίνουν και με κατάθεση να δυσκολέψουν όσο περισσότερο γίνεται την προσπάθεια ανάκτησης των χρημάτων, και ύστερα "βοηθήστε με" και "τι κάνει το insomnia". 8 2
Zynto Δημοσ. χθες στις 12:41 πμ Δημοσ. χθες στις 12:41 πμ Με το που ειχα κανει λογαριασμο στο instagram αμεσως αρχισαν να μου κλεβουν τις φωτογραφιες, και το κορυφαιο ηταν οτι πολλοι θελαν να τους πληρωσω κιολας για να τις βαλουν στο προφιλ τους. Αλλοι τις εκλεβαν χωρις καμια ερωτηση, οταν εκανα μια φορά αναφορα στο instagram μου απαντησαν (απο το insta) οτι δεν καταλαβαινουν πως θιγονται τα δικαιωματα μου! Ασφαλώς μετά από αυτό έσβησα τις φωτογραφίες και τον λογαριασμό. Άλλοι στο facebook τις κλεβουν τις ανεβαζουν στο προφιλ τους, συνηθως συνοδευόμενες απο καποιο γενικολογο γλυκαναλατο "ψαγμενο" κειμενο (παπάντζα δηλαδή) . Ο άλλος του την λέω και μου απανταει οτι δεν εγραψε οτι ειναι δικια του! Την ανεβασε στο προφιλ του και αυτή ήταν και η δικαιολογία του. Άλλοι λένε ότι αν ανεβάσεις κάτι στο internet χάνεις τα πνευματικά σου δικαιώματα, άλλα χαϊβάνια, βγάζουν νόμους από το μυαλό τους 1
freegr Δημοσ. χθες στις 12:45 πμ Δημοσ. χθες στις 12:45 πμ Σίγουρα μεγάλο μέρος του fb είναι χαοτικό, χωρίς ειρμό αλλά οι χρήστες μπορούν να προστατέψουν υλικό τους - εκτός αν λάβεις την άδεια τους- με λογότυπο σε φωτό ή με άλλο διαφανή τρόπο.
d4mage Δημοσ. χθες στις 08:50 πμ Δημοσ. χθες στις 08:50 πμ 8 ώρες πριν, cpc464 είπε σε τιμή ευκαιρίας καμία δράση,πήγανε να πουλήσουν στον πεθερό μου σκαπτικό για 60€ και του έστειλαν έναν φάκελο Δηλαδή σας το προσπάθεια θέλεις να κάνει; Αυτή η τιμή ευκαιρίας, από ιδιώτη στο Facebook σημαίνει και με μετρητά σημαίνει "έρχομαι ουρλιάζοντας πως πάω να σε κλέψω" ειδικά εάν κλείσε κάποιος την αγοροπωλησία τηλεφωνικά (έχω νούμερο αδήλωτο χωρίς προσωπικά στοιχεία από διαφημιστική κίνηση της Cosmote για τους φοιτητές που μοιράζανε κάρτες sim στην Αριστοτέλους). Εάν εσύ που πας να πληρώσεις δεν γνωρίζεις πως να προστατευτείς δεν σου φταίει κανείς. Εδώ από μαγαζί ΙΚΕ ψωνίζεις στο skroutz και αν είναι μεγάλο το χρηματικό ποσό μέχρι να σου έρθει η παραγγελία τρέμει η ψυχή σου μη βαρέσει χρεωκοπία το κατάστημα όπως το citisshop και πολλά άλλα που ακόμα είναι μέσα στην πλατφόρμα με διαφορετικό ΑΦΜ και όνομ, κι εσύ μας λες για τους ιδιώτες...
Pokemon640 Δημοσ. χθες στις 09:41 πμ Δημοσ. χθες στις 09:41 πμ 8 hours ago, Zynto said: Με το που ειχα κανει λογαριασμο στο instagram αμεσως αρχισαν να μου κλεβουν τις φωτογραφιες, και το κορυφαιο ηταν οτι πολλοι θελαν να τους πληρωσω κιολας για να τις βαλουν στο προφιλ τους. Αλλοι τις εκλεβαν χωρις καμια ερωτηση, οταν εκανα μια φορά αναφορα στο instagram μου απαντησαν (απο το insta) οτι δεν καταλαβαινουν πως θιγονται τα δικαιωματα μου! Ασφαλώς μετά από αυτό έσβησα τις φωτογραφίες και τον λογαριασμό. Άλλοι στο facebook τις κλεβουν τις ανεβαζουν στο προφιλ τους, συνηθως συνοδευόμενες απο καποιο γενικολογο γλυκαναλατο "ψαγμενο" κειμενο (παπάντζα δηλαδή) . Ο άλλος του την λέω και μου απανταει οτι δεν εγραψε οτι ειναι δικια του! Την ανεβασε στο προφιλ του και αυτή ήταν και η δικαιολογία του. Άλλοι λένε ότι αν ανεβάσεις κάτι στο internet χάνεις τα πνευματικά σου δικαιώματα, άλλα χαϊβάνια, βγάζουν νόμους από το μυαλό τους Τα 2 χειρότερα σου λάθη εφόσον είσαι content creator: 1.Δεν έκανες trademark δικό σου και μοναδικό, με νομοθετική πράξη με δικηγόρο και με επίσημο χαρτί ότι σου ανήκει το trademark. 2.Δεν έβαλες watermark στο content σου. Με αυτά εγώ πολύ απλά οποίος με αντιγράφει κακόβουλα του σκάω report και πέφτει το προφίλ του σε λιγότερο από 24 ώρες. Αν θέλω τον τραβάω δικαστικώς για διαφυγοντα κέρδη. Το πώς θα τον βρούν είναι πανευκολο. Η meta καταγράφει τα πάντα. 1
cpc464 Δημοσ. χθες στις 09:57 πμ Δημοσ. χθες στις 09:57 πμ 54 minutes ago, d4mage said: Δηλαδή σας το προσπάθεια θέλεις να κάνει; Αυτή η τιμή ευκαιρίας, από ιδιώτη στο Facebook σημαίνει και με μετρητά σημαίνει "έρχομαι ουρλιάζοντας πως πάω να σε κλέψω" ειδικά εάν κλείσε κάποιος την αγοροπωλησία τηλεφωνικά (έχω νούμερο αδήλωτο χωρίς προσωπικά στοιχεία από διαφημιστική κίνηση της Cosmote για τους φοιτητές που μοιράζανε κάρτες sim στην Αριστοτέλους). Εάν εσύ που πας να πληρώσεις δεν γνωρίζεις πως να προστατευτείς δεν σου φταίει κανείς. Εδώ από μαγαζί ΙΚΕ ψωνίζεις στο skroutz και αν είναι μεγάλο το χρηματικό ποσό μέχρι να σου έρθει η παραγγελία τρέμει η ψυχή σου μη βαρέσει χρεωκοπία το κατάστημα όπως το citisshop και πολλά άλλα που ακόμα είναι μέσα στην πλατφόρμα με διαφορετικό ΑΦΜ και όνομ, κι εσύ μας λες για τους ιδιώτες... Μόνο που δεν μιλάω για ιδιώτες απο το marketplace, μιλάω για οργανωμένη απάτη στην οποία έχουν και πρόσβαση στα tracking cookies του fb, ας υποθέσουμε ότι ψάχνεις για smartwatch, σου βγαίνει μια ωραία διαφήμιση σε καλή τιμή και σου το στέλνουν υποτίθεται με κούριερ, μόλις έρθει στην πόρτα σου πρέπει να δώσεις τα χρήματα να παραλάβεις, τώρα το πακέτο μπορεί να έχει βαρίδια η δεν ξέρω και εγώ τι αλλά ο κούριερ δεν ξέρει τίποτα, μόνο αν αρνηθείς παραλαβή την γλυτώνεις.
filip123go Δημοσ. χθες στις 10:30 πμ Δημοσ. χθες στις 10:30 πμ 44 minutes ago, Pokemon640 said: Τα 2 χειρότερα σου λάθη εφόσον είσαι content creator: 1.Δεν έκανες trademark δικό σου και μοναδικό, με νομοθετική πράξη με δικηγόρο και με επίσημο χαρτί ότι σου ανήκει το trademark. 2.Δεν έβαλες watermark στο content σου. Με αυτά εγώ πολύ απλά οποίος με αντιγράφει κακόβουλα του σκάω report και πέφτει το προφίλ του σε λιγότερο από 24 ώρες. Αν θέλω τον τραβάω δικαστικώς για διαφυγοντα κέρδη. Το πώς θα τον βρούν είναι πανευκολο. Η meta καταγράφει τα πάντα. 1.Ναι , γιατί ο κάθε νέος δημιουργός, έχει να πετάξει κάτι χιλιάρικα για ευρωπαϊκό trademark. Εδώ λεφτά για τα βασικά εργαλεία της δουλειάς τους δεν έχουν (δυστυχώς) . 2. Στείλε μου οποίο βίντεο θέλεις και με 50€ σου έχω αφαιρέσει τελείως το watermark. Γενικώς, δεν είναι τόσο εύκολο να προστατευτείς στην πράξη. Στη θεωρία όλα μια χαρά είναι.. Σου κλέβει πχ ενας Κινέζος η ενας Ινδός ένα βίντεο που έχεις κάνει με αγώνες αυτοκινήτων. Τι ακριβώς θα του κάνεις;; Θα του κάνεις μήνυση;; 1
Pokemon640 Δημοσ. χθες στις 11:22 πμ Δημοσ. χθες στις 11:22 πμ 50 minutes ago, filip123go said: Σου κλέβει πχ ενας Κινέζος η ενας Ινδός ένα βίντεο που έχεις κάνει με αγώνες αυτοκινήτων. Τι ακριβώς θα του κάνεις;; Θα του κάνεις μήνυση;; DMCA takedown και τον κατεβάζεις κάτω, 1 Google μακρυά ήταν η απάντηση στο ερώτημα σου. Μήνυση φυσικά και μπορείς, απλά θα πληρώσεις παράβολα μετάφρασης και υπουργείο εξωτερικών. Γενικά κάνε το κόπο να ψάξεις στο Google είναι ακόμη δωρεάν... Και ένας πακι το αφαιρεί με 10, δεν μου λέει κάτι αυτό πάλι κατεβαίνει το υλικό για πνευματικά δικαιώματα. Στο 1ο μου ανέφερες, είναι το ίδιο επικίνδυνο σαν να κυκλοφορείς χωρίς πινακίδες. Όταν τη φας και σε βρούν θανε ήδη αργά. 1
lnwolfgr Δημοσ. χθες στις 11:43 πμ Δημοσ. χθες στις 11:43 πμ 11 ώρες πριν, Snoob είπε Δεν δικαιολογώ τους απατεώνες, αλλά και ο κόσμος δεν ξέρει να φυλαχτεί στοιχειωδώς. Δυστυχώς σε αυτούς βρίσκουν πάτημα και είναι τόσοι πολλοί πλέων, αλλά κάθε λίγο και λιγάκι βγαίνει καινούρια απάτη που μέχρι να την μυριστούνε, το κακό γίνεται. 1
filip123go Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες (επεξεργασμένο) 49 minutes ago, Pokemon640 said: DMCA takedown και τον κατεβάζεις κάτω, 1 Google μακρυά ήταν η απάντηση στο ερώτημα σου. Μήνυση φυσικά και μπορείς, απλά θα πληρώσεις παράβολα μετάφρασης και υπουργείο εξωτερικών. Γενικά κάνε το κόπο να ψάξεις στο Google είναι ακόμη δωρεάν... Και ένας πακι το αφαιρεί με 10, δεν μου λέει κάτι αυτό πάλι κατεβαίνει το υλικό για πνευματικά δικαιώματα. Στο 1ο μου ανέφερες, είναι το ίδιο επικίνδυνο σαν να κυκλοφορείς χωρίς πινακίδες. Όταν τη φας και σε βρούν θανε ήδη αργά. Ε ναι ρε φίλε, αν έχεις το trademark, ευχαριστώ πολύ. Το θέμα είναι ποιος έχει τα χιλιάρικα (ειδικά όταν ξεκινάει) για να πάρει το trademark. ΚΑΙ ΌΧΙ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΊΣ ΧΩΡΊΣ ΠΙΝΑΚΊΔΕΣ. Πρώτα απ' όλα το ένα είναι παράνομο. Το άλλο όχι. Επεξ/σία πριν από 23 ώρες από filip123go
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα