Huruduru Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 1 λεπτό πριν, KostasKri είπε Η nintendo σου φταίει ή ο άλλος που πήρε αντίραφο και σου πούλησε το cartridge; Δηλαδή αγοράζεις ένα παιχνίδι 60€, το πουλάς 50€ και έχει κρατήσει το αντίγραφο άρα παίζεις με 10€; Ναι στην περίπτωση αυτή σίγουρα δεν φταις εσύ αλλά ούτε και η nintendo. Αλλά στην τελική αν διάβασες το άρθρο λέει ότι οι χρήστες που επικοινώνησαν και είχαν το original cartridge στα χέρια τους έκαναν ανάκτηση τα switch τους. Ιδανικά να έβαζαν και 5-10€ credit στο online store αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα δικά μας Μπλόκαρε όπως είπε ο φίλος παραπάνω απλά το παιχνίδι όχι όλη την κονσόλα. Με λίγα λόγια σου λέει η Nintendo ότι η κονσόλα που αγόρασες δεν σου ανήκει. 4
KostasKri Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες (επεξεργασμένο) 15 minutes ago, laxanoulis said: Δηλαδή η λύση είναι ή να δώσεις ένα νεφρό για παιχνίδια ή να σου κλειδώσουν μια κονσόλα που θεωρητικά σου ανήκει και αγόρασες με δικά σου χρήματα? Κλείδωσε το παιχνίδι που βρήκες ότι είναι duplicate σε οποιαδήποτε κονσόλα έχει εγκατασταθεί και πάμε παρακάτω. Μπες στο κόπο και διάβασε σε τι όρους συμφωνείς όταν ανοίγεις και ενεργοποιείς την κοσνόλα σου. Αυτό σου πουλάνε, αυτό συμφωνείς να αγοράσεις. Άμα θες πήγαινε και δικαστικά να δούμε τι άκρη θα βγάλεις αφού έχεις συμφωνήσει. Από την άλλη, αν δεν σου αρέσει η τακτική αυτή, πολύ απλά δεν αγοράζεις, απίστευτο ε; 2 minutes ago, Huruduru said: Μπλόκαρε όπως είπε ο φίλος παραπάνω απλά το παιχνίδι όχι όλη την κονσόλα. Με λίγα λόγια σου λέει η Nintendo ότι η κονσόλα που αγόρασες δεν σου ανήκει. Απάντησα ήδη και σε αυτό. Αν ο χρήστης είναι malicious, δεν έχει νόημα να κάνεις ban ένα παιχνίδι όταν μπορεί να έχει ένα σωρό. Επίσης μπλοκάροντας το παιχνίδι, αν ο άλλος είναι offline και παίζει σε airplane mode για να το αποφύγει, πώς ακριβώς θα κάνει έλεγχο το switch αν το παιχνίδι είναι Legit να το παίξει κάποιος; Επεξ/σία πριν από 7 ώρες από KostasKri 5 1
Huruduru Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 1 λεπτό πριν, KostasKri είπε Μπες στο κόπο και διάβασε σε τι όρους συμφωνείς όταν ανοίγεις και ενεργοποιείς την κοσνόλα σου. Αυτό σου πουλάνε, αυτό συμφωνείς να αγοράσεις. Άμα θες πήγαινε και δικαστικά να δούμε τι άκρη θα βγάλεις αφού έχεις συμφωνήσει. Από την άλλη, αν δεν σου αρέσει η τακτική αυτή, πολύ απλά δεν αγοράζεις, απίστευτο ε; Όταν πας στο κατάστημα να αγοράσεις την κονσόλα δεν γράφει πουθενά τους όρους χρήσης ότι η κονσόλα σου δεν σου ανήκει και η Nintendo μπορεί να στην αχρηστέψει όποτε της καπνίσει. Αν είναι έτσι να το γράφουν στα καταστήματα. Μετά την αγορά τι; θα κάτσει ο άλλος να διαβάσει όλο το EULA και μετά να πάει πίσω στο κατάστημα και να πει δεν την θέλω; Είμαστε σοβαροί; 12
polaki Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες Αρχικά ας ξεκινήσουμε απ'τα βασικά, κατά 99,999% μιλάμε για θέμα που συναντήθηκε 1-2 φορές και έγινε ολόκληρο θέμα για να πουλήσει σε κλικς. Ακόμα και όντως να έγινε, οκ μίλησαν με support και λύθηκε. Και εμένα μία φορά η MS μου έγραψε ότι δεν ήταν legit το key για τα windows, παρόλο που ήταν bundled με το PC, επειδή είχα αλλάξει motherboard. Οκ μίλησα μαζί τους, σε 10 λεπτά είχε λυθεί. Μην κάνουμε την τρίχα τριχιά, και μην πέφτει ο καθένας στην παγίδα, δηλαδή κάπου ώπα. Από εκεί και πέρα τώρα, ολες οι εταιρείες αυτό που θέλουν είναι να το γυρίσουν αποκλειστικά και μόνο σε digital. Χάνουν από τα physical. Κόστος physical έστω 70€, από εκεί πληρώνεται ο τρόπος μεταφοράς, ο εισαγωγέας, distributor, 17 άτομα, άντε να καταλήγει στη Sony ένα 30€ Κόστος digital εξίσου 70€ (και καλά για να μην κανιβαλίζουν τις αγορές του physical), 100% κέρδος για τη Sony, προφανώς και οι 2 εκδοχές έχουν ΦΠΑ, αλλά άλλος ο ΦΠΑ που έχει η Ελλάδα 24% άλλος η Γερμανία κλπ. Πέραν αυτού, πριν καιρό είχα πάρει το PS5, μαζί του στο σύνολο πρέπει να έχω πάρει 5-6 games, δυστυχώς για μένα όλα digital, παρόλο που έχω την έκδοση με το bluray. Τώρα έχω να το ανοίξω απ'το Πάσχα, σκέφτομαι να το δώσω, οπότε αναγκαστικά δεν θα βγάλω φράγκο απ'τα παιχνίδια, που είχα πληρώσει συνολικά πιο ακριβά απ'την ίδια την κονσόλα. Ταυτόχρονα ο άλλος που θα πάρει τη μτχ κονσόλα μου, εάν θέλει να παίξει πχ το Astro Bot που έχω σε digital εγώ, θα πρέπει να το αγοράσει. 5
KostasKri Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 8 minutes ago, Huruduru said: Όταν πας στο κατάστημα να αγοράσεις την κονσόλα δεν γράφει πουθενά τους όρους χρήσης ότι η κονσόλα σου δεν σου ανήκει και η Nintendo μπορεί να στην αχρηστέψει όποτε της καπνίσει. Αν είναι έτσι να το γράφουν στα καταστήματα. Μετά την αγορά τι; θα κάτσει ο άλλος να διαβάσει όλο το EULA και μετά να πάει πίσω στο κατάστημα και να πει δεν την θέλω; Είμαστε σοβαροί; Έχεις δικαίωμα να την επιστρέψεις, ναι. Αλλά όπως είπαμε, αν δεν κάνεις περίεργα "πειράματα" ο ίδιος, δεν έχεις να φοβηθείς κάτι. Και να σου κάτσει μια στραβή με μεταχειρισμένο, θα βγάλεις άκρη. 2
MikeKata Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες (επεξεργασμένο) 26 minutes ago, KostasKri said: Επίσης μπλοκάροντας το παιχνίδι, αν ο άλλος είναι offline και παίζει σε airplane mode για να το αποφύγει, πώς ακριβώς θα κάνει έλεγχο το switch αν το παιχνίδι είναι Legit να το παίξει κάποιος; "Επίσης, μπλοκάροντας την κονσόλα, αν ο άλλος είναι offline και παίζει σε airplane mode για να το αποφύγει, πώς ακριβώς θα κάνει έλεγχο το switch αν η κονσόλα είναι Legit να το παίξει κάποιος;" Είναι ο ίδιος ΑΚΡΙΒΩΣ τρόπος. Όπως χρειάζεσαι σύνδεση για να "μπλοκαριστεί" το παιχνίδι την πρώτη φορά, έτσι χρειάζεσαι σύνδεση για να μπλοκαριστεί και η κονσόλα. "Μα, οι πλεμπαίοι θα πάνε και θα απεγκαταστήσουν και εγκαταστήσουν το παιχνίδι πάλι". Ναι, το ίδιο μπορούν να κάνουν και με την κονσόλα μέσω reset/firmware flash κλπ. Θα μπορούσε ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ να συνδέει το key code του παιχνιδιού με το id της κονσόλας στην οποία εγκαταστάθηκε τελευταία (χρονικά). Ένα από τα πιο απλά πράγματα στον κόσμο. Εδώ απλά η Nintendo γίνεται Nintendo. Τίποτα καινούριο. 26 minutes ago, KostasKri said: Από την άλλη, αν δεν σου αρέσει η τακτική αυτή, πολύ απλά δεν αγοράζεις, απίστευτο ε; Αυτό το "επιχείρημα" το έχω ακούσει ξανά και για την Apple, φαίνεται ότι προκύπτει από την ίδια βάση. Όχι, δε ζούμε απομονωμένοι, ούτε σε μια ιδεατή κοινωνία όπου ο καταναλωτής έχει τόση δύναμη. Ζούμε σε μια ακραία καπιταλιστική κοινωνία όπου οι mega corporations έχουν (ο καθένας στον τομέα του) τέτοια δύναμη να κατευθύνουν την αγορά εκεί που θέλουν. Όταν οι άλλοι βλέπουν ότι οι αντικαταναλωτικές πρακτικές της Nintendo γιατί οι χρήστες της δε σκέφτονται την τσέπη τους αλλά πάνε με το σκεπτικό "Ninty είσαι, προπαραγγελία πριν καν το δούμε" περνάνε στο ντούκου, τα ίδια θα έρθουν και στο Playstation, και στο XBOX και στο SteamDeck κλπ. Γιατί έτσι λειτουργούν τα market trends. "Αν δε σου αρέσει μην το αγοράζεις" είναι βάσιμο επιχείρημα μόνο όταν δεν ξέρεις (ή κάνεις ότι δεν ξέρεις) πώς λειτουργεί η αγορά και τα market trends. Και να μην το αγοράσω, θα επηρεάσει και εμένα και τον δίπλα κλπ εν καιρώ, όταν μιλάμε για αυτού του είδους τις εταιρείες, όχι για το παραμάγαζο του Μπάμπη του Σουγιά στη γωνία.. Υπάρχει λόγος που έχουμε νόμους προστασίας του καταναλωτή και είναι ακριβώς αυτός. Για να μην αφήνεται ελεύθερη η κάθε εταιρεία να είναι ασύδοτη. Επεξ/σία πριν από 6 ώρες από MikeKata 5
KostasKri Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 17 minutes ago, polaki said: Αρχικά ας ξεκινήσουμε απ'τα βασικά, κατά 99,999% μιλάμε για θέμα που συναντήθηκε 1-2 φορές και έγινε ολόκληρο θέμα για να πουλήσει σε κλικς. Ακόμα και όντως να έγινε, οκ μίλησαν με support και λύθηκε. Και εμένα μία φορά η MS μου έγραψε ότι δεν ήταν legit το key για τα windows, παρόλο που ήταν bundled με το PC, επειδή είχα αλλάξει motherboard. Οκ μίλησα μαζί τους, σε 10 λεπτά είχε λυθεί. Μην κάνουμε την τρίχα τριχιά, και μην πέφτει ο καθένας στην παγίδα, δηλαδή κάπου ώπα. Από εκεί και πέρα τώρα, ολες οι εταιρείες αυτό που θέλουν είναι να το γυρίσουν αποκλειστικά και μόνο σε digital. Χάνουν από τα physical. Κόστος physical έστω 70€, από εκεί πληρώνεται ο τρόπος μεταφοράς, ο εισαγωγέας, distributor, 17 άτομα, άντε να καταλήγει στη Sony ένα 30€ Κόστος digital εξίσου 70€ (και καλά για να μην κανιβαλίζουν τις αγορές του physical), 100% κέρδος για τη Sony, προφανώς και οι 2 εκδοχές έχουν ΦΠΑ, αλλά άλλος ο ΦΠΑ που έχει η Ελλάδα 24% άλλος η Γερμανία κλπ. Πέραν αυτού, πριν καιρό είχα πάρει το PS5, μαζί του στο σύνολο πρέπει να έχω πάρει 5-6 games, δυστυχώς για μένα όλα digital, παρόλο που έχω την έκδοση με το bluray. Τώρα έχω να το ανοίξω απ'το Πάσχα, σκέφτομαι να το δώσω, οπότε αναγκαστικά δεν θα βγάλω φράγκο απ'τα παιχνίδια, που είχα πληρώσει συνολικά πιο ακριβά απ'την ίδια την κονσόλα. Ταυτόχρονα ο άλλος που θα πάρει τη μτχ κονσόλα μου, εάν θέλει να παίξει πχ το Astro Bot που έχω σε digital εγώ, θα πρέπει να το αγοράσει. Τα digital και τα physicals έχουν τα υπέρ και τα κατά τους. Πλέον κι εγώ μόνο digital αγοράζω είτε στο Playstation είτε στο Switch (στο PC είναι digital εδώ και πάρα πολλά χρόνια). Επιλέγω να το κάνω μόνο και μόνο για την ευκολία που παρέχουν και απλά έχω αποδεχτεί ότι δεν πρόκειται να πάρω πίσω ευρώ από αυτά οπότε πλέον δεν με αγγίζει. Το μόνο που θα με λυπήσει είναι αν κλείσουν τα store που παρέχουν τα παιχνίδια όπως έγινε με το 3ds (ευτυχώς τότε αγόραζα ακόμα physical).
spirostolios Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες Με απλά λόγια: μην αγοράσετε ξανά την κονσόλα, πάρτε άλλη κονσόλα, αποκτήστε καταναλωτική συνείδηση, προστατέψτε και άλλους καταναλωτές από τέτοιου είδους πρακτικές. Βασικά κάντε το αυτονόητο: εάν η απληστία τους μεγαλώνει βάλτε Χ σε όλα τα προϊόντα τους. Μόνο έτσι γινόμαστε κατανοητοί για τις προθέσεις μας, δεν υπάρχει άλλος τρόπος. 9
KostasKri Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 4 minutes ago, MikeKata said: "Επίσης, μπλοκάροντας την κονσόλα, αν ο άλλος είναι offline και παίζει σε airplane mode για να το αποφύγει, πώς ακριβώς θα κάνει έλεγχο το switch αν η κονσόλα είναι Legit να το παίξει κάποιος;" Είναι ο ίδιος ΑΚΡΙΒΩΣ τρόπος. Όπως χρειάζεσαι σύνδεση για να "μπλοκαριστεί" το παιχνίδι την πρώτη φορά, έτσι χρειάζεσαι σύνδεση για να μπλοκαριστεί και η κονσόλα. "Μα, οι πλεμπαίοι θα πάνε και θα απεγκαταστήσουν και εγκαταστήσουν το παιχνίδι πάλι". Ναι, το ίδιο μπορούν να κάνουν και με την κονσόλα μέσω reset/firmware flash κλπ. Θα μπορούσε ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ να συνδέει το key code του παιχνιδιού με το id της κονσόλας στην οποία εγκαταστάθηκε τελευταία (χρονικά). Ένα από τα πιο απλά πράγματα στον κόσμο. Εδώ απλά η Nintendo γίνεται Nintendo. Τίποτα καινούριο. Αυτό το "επιχείρημα" το έχω ακούσει ξανά και για την Apple, φαίνεται ότι προκύπτει από την ίδια βάση. Όχι, δε ζούμε απομονωμένοι, ούτε σε μια ιδεατή κοινωνία όπου ο καταναλωτής έχει τόση δύναμη. Ζούμε σε μια ακραία καπιταλιστική κοινωνία όπου οι mega corporations έχουν (ο καθένας στον τομέα του) τέτοια δύναμη να κατευθύνουν την αγορά εκεί που θέλουν. Όταν οι άλλοι βλέπουν ότι οι αντικαταναλωτικές πρακτικές της Nintendo γιατί οι χρήστες της δε σκέφτονται την τσέπη τους αλλά πάνε με το σκεπτικό "Ninty είσαι, προπαραγγελία πριν καν το δούμε" περνάνε στο ντούκου, τα ίδια θα έρθουν και στο Playstation, και στο XBOX και στο SteamDeck κλπ. Γιατί έτσι λειτουργούν τα market trends. "Αν δε σου αρέσει μην το αγοράζεις" είναι βάσιμο επιχείρημα μόνο όταν δεν ξέρεις (ή κάνεις ότι δεν ξέρεις) πώς λειτουργεί η αγορά και τα market trends. Και να μην το αγοράσω, θα επηρεάσει και εμένα και τον δίπλα κλπ εν καιρώ, όταν μιλάμε για αυτού του είδους τις εταιρείες, όχι για το παραμάγαζο του Μπάμπη του Σουγιά στη γωνία.. Υπάρχει λόγος που έχουμε νόμους προστασίας του καταναλωτή και είναι ακριβώς αυτός. Για να μην αφήνεται ελεύθερη η κάθε εταιρεία να είναι ασύδοτη. Έχεις την δύναμη σαν καταναλωτής να ψηφίσεις με το πορτοφόλι σου. Υπάρχουν ανταγωνιστές. Μπορείς να πας σε PC gaming που είναι πιο "ανοιχτά". Το να μην θέλει μια εταιρία να αντιγράφουν και να πειρατεύουν το λογισμικό της είναι απολύτως θεμιτό. Για πιθανές άλλες λύσεις που πιθανών βολεύουν το μυαλό του καθένα μας μπορούμε να μιλάμε βδομάδες και να μην συμφωνήσουμε κάπου. Αυτό επέλεξαν να κάνουν. Αντιγράφεις παιχνίδι; brick την κοσνόλα. Τέλος, ήρεμα και ωραία. Αν δεν κάνεις κάτι παράνομο δεν έχεις να φοβάσαι και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί κράζεις την εταιρία και όχι αυτούς που αντιγράφουν και πουλάνε το παιχνίδι σε άλλους. Δηλαδή εσύ κι εγώ είμαστε &$%@(% που θα το αγοράσουμε και ο άλλος είναι έξυπνος που θα το πάρει 60€, θα το δώσει 50€ και θα του μείνει και το παιχνίδι; 1 1
Razgriz Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δίνετε πάτημα στις υπόλοιπες εταιρείες να κάνουν τα ίδια σε επόμενες κονσόλες. Δεν θα μας ανήκουν ούτε οι κάρτες γραφικών σε μερικά χρόνια. "Εγω αγοράζω και δεν με ανησυχεί τίποτα" Παιδικό σκεπτικό 6
AtiX Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, KostasKri είπε Έχεις την δύναμη σαν καταναλωτής να ψηφίσεις με το πορτοφόλι σου. Υπάρχουν ανταγωνιστές. Μπορείς να πας σε PC gaming που είναι πιο "ανοιχτά". Το να μην θέλει μια εταιρία να αντιγράφουν και να πειρατεύουν το λογισμικό της είναι απολύτως θεμιτό. Για πιθανές άλλες λύσεις που πιθανών βολεύουν το μυαλό του καθένα μας μπορούμε να μιλάμε βδομάδες και να μην συμφωνήσουμε κάπου. Αυτό επέλεξαν να κάνουν. Αντιγράφεις παιχνίδι; brick την κοσνόλα. Τέλος, ήρεμα και ωραία. Αν δεν κάνεις κάτι παράνομο δεν έχεις να φοβάσαι και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί κράζεις την εταιρία και όχι αυτούς που αντιγράφουν και πουλάνε το παιχνίδι σε άλλους. Δηλαδή εσύ κι εγώ είμαστε &$%@(% που θα το αγοράσουμε και ο άλλος είναι έξυπνος που θα το πάρει 60€, θα το δώσει 50€ και θα του μείνει και το παιχνίδι; Αν και συμφωνώ με τα λεγόμενα σου, διαφωνώ ως προς το brick της κονσόλας λόγω αντιγράφου… αυτό δεν είναι υπέρ του καταναλωτή ο οποίος δεν έχει και καμία ευθύνη αν ο άλλος του πούλησε ενεργό παιχνίδι…. εδώ η Nintendo είναι φάουλ και καλά κάνουν και την κράζουν… Επεξ/σία πριν από 4 ώρες από AtiX 3
KostasKri Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 1 minute ago, AtiX said: Αν και συμφωνώ με τα λεγόμενα σου, διαφωνώ ως προς το brick της κονσόλας λόγω αντιγράφου… αυτό δεν είναι υπέρ του καταναλωτή ο οποίος δεν έχει και καμία έφηβη αν ο άλλος του πούλησε ενεργό παιχνίδι…. Αναφέρει το άρθρο ότι άτομα που επικοινώνησαν με την εταιρία το διευθέτησαν μιας και είχαν το αυθεντικό cartridge στα χέρια τους. Ναι μπορεί αν είσαι άτυχος να μπλέξεις και να έχεις 1-2-3 μέρες πάρε δώσε με την nintendo αλλά δεν νομίζω να είναι πολύ σύνηθες. Θα ήταν και ωραίο να έδιναν 5-10€ credit στο online store αν συνέβαινε σε κάποιον αυτό ως ένδειξη σεβασμού και για το "sorry for the inconvenience"
kgkaudi Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 44 minutes ago, Huruduru said: Να θυμίσω και κάτι παλιό που κορόιδευε η Sony την Microsoft για παρόμοιες τακτικές. Ακριβώς. Αν το έκανε η Sony ή god forbid, η Microsoft αυτό, θα είχε πάρει φωτιά το ίντερνετ. Αλλά το τώρα το κάνει η Ninty, που μας έφτιαξε την παιδική ηλικία, οπότε πήδα μας τα καταναλωτικά δικαιώματα. Στα λοιπά νέα, η Βραζιλία τους κυνηγά. Και για πρώτη φορά είμαι με το κράτος εδώ. Vamos Brasil!!!!! 3 1
kinitos Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες Σε όλες αυτές τις ηλικίες πρακτικές η απάντηση ειναι μια . Μην ξανά αγοράσεις απο αυτούς να πάνε προς η και να κλείσουν να δεις πως σφίγγουν οι κ...ι Όλες οι εταιρίες όσο μεγαλώνουν τοσο γίνονται το λιγότερο περίεργες 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα