Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

Αλλά και τους πελάτες πχ με skrtouz plus το ανέβαζαν τιμή παγίου, κατέβασαν το όριο βάρους για δωρεάν μεταφορά , ανέβασαν το όριο αγορών για δωρεάν μεταφορικά (+ αυτό το όριο μετριέται ανα κατάστημα και όχι ανα συνολο στο καλάθι) και σε κάποιες περιπτώσεις ανέβασαν και τα καθαρά μεταφορικά δηλαδή εκει που ήταν πάντα 3 το χρεώνουν 4...

και όλα αυτά χωρίς οι ταχυδρομικές να αλλάξουν τιμολόγια κτλ απλά έτσι επειδή μπορούν ..

(+ κάνουν δεξιά και αριστερά μικροπαπάντζε,ς φασουλι το φασούλι σε χιλιάδες καταναλωτές γεμίζει το σακούλι του skroutz πχ αν πες αγοράζεις πράματα αξίας 26 ευρώ από 1 κατάστημα και δεν έχεις plus και αγοράζεις plus για ένα μήνα γιατί πχ τα μεταφορικά ειναι 6 ευρώ και το plus κάνει 4, πέφτεις στην φάκα κολπάκια , αν το προσθέσεις μαζί plus 1 μήνα + τα πράματα αξίας 26 ευρώ σε ένα καλάθι ΔΕΝ γλιτώνεις τα μεταφορικά! ποντάρουν δηλαδή στην απερισκεψία/βιασύνη σου και στην κοινή λογική που δεν είναι κοινή για αυτούς.. όπως κάνανε παρόμοια τα καρτέλ κινητής με τις μονάδες και τα πακέτα κτλ, για να "πιάσει" το plus πρέπει να σβήσεις το καλάθι σου, να αγοράσεις σκέτο μόνο του το plus για 1 μήνα και μετά να ξαναπροσθέσεις τα αντικείμενα 26 ευρώ για να βγούν με δωρεάν μεταφορικά) 

και για ένα μεγάλο διάστημα είχαν αφαιρέσει και τα τηλέφωνα και το μπότ με το ζόρι ενώ επιμένεις να μιλήσεις με εκπρόσωπο να επιμένει να θέλει να σου λύσει αυτό το πρόβλημα ενώ δεν κάνει ούτε και για τα βασικά... 

Ευτυχώς πρόσφατα αλλάξανε αμανέ και ξανα πρόσθεσαν τηλέφωνα (δεν γίνανε και λίγα παράπονα έχω δει κάμποσα εγώ online και νομίζω και εγώ παραπονέθηκα δηλαδή σίγουρα παραπονέθηκα και σε αυτούς και σε άλλες σελίδες αλλά νομίζω και στο Insomnia εία παραπονεθεί για αυτό ) και το bot δεν ειναι τόσο τσαμπουκάς φάση "you shall not pass" αν ζητήσεις εκπρόσωπο. 

EDIT Επίσης το scoop είναι περισσότερο για να κλέβει traffic απο το Insomnia και παρόμοιες σελίδες αγγελιών μιας και το έχουν @#@#σμένο και παρατημένο ένας συρφετός απο απρόσωπες αγγελίες ατάκτως διασπαρμένες σε βασικά και πολύ γενικολογικά categories...  δεν τους νοιάζει να "πάει καλά" κάνοντας το πραγματικά λειτουργικό και βολικό και να γίνει φάση ελληνικό ebay, ενώ μπορούν, το έχουν έτσι ίσα ίσα με "μηχανική υποστήριξη" (που λένε και στις κλινικές) να επιβιώνει για να έρχεται κόσμος και να αυξήσει την πιθανότητα πωλήσεων στο κανονικό skroutz.

Έχω skroutz plus, είναι 25 ευρώ για ένα χρόνο. Για παράδοση στο σπίτι η ελάχιστη αξία για δωρεάν μεταφορικά πήγε στα 25 ευρώ, αλλά για παράδοση σε skroutz point είναι 15 ευρώ και μέχρι 5 κιλά βάρος. Ποτέ δεν πληρώνω μεταφορικά για αυτά που παίρνω. Και πάλι είναι πολύ φτηνότερα από αποστολές από κατάστημα καθώς οι κουριερ έχουν ογκομετρική χρέωση. Γενικά με τα 25 ευρώ που δίνω κάθε χρόνο γλυτώνω 110 ευρώ περίπου σε μεταφορικά από skroutz. Και αυτά τα 110 θα ήταν παραπάνω από τα διπλά αν έπαιρνα από κατάστημα κατευθείαν. 

Επίσης είναι πολύ πιο εύκολο στις επιστροφές, που είναι δωρεάν και χωρίς μα και μου, από κατάστημα σου λέει στείλτο με δικά σου έξοδα, τουλάχιστον 13,5 ευρώ η κούριερ για μέχρι 2 κιλά και αν το δεχτούν, και δεν σου επιστρέφουν τα αρχικά μεταφορικά

Όσο για το Scoop σου δίνει ένα περιθώριο 2 ημερών από την παραλαβή για έλεγχο και σου επιτρέπει να πληρώνεις από πιστωτική αν δεν έχεις λεφτά. Επίσης υπάρχει ταυτοποίηση χρηστών με ΑΦΜ και ταυτότητα. Στο insomnia δεν υπάρχει καμία ασφάλεια. Όλοι ζητάνε απευθείας μεταφορά σε τραπεζικό λογαριασμό χωρίς καμία εγγύηση και χωρίς καμία ταυτοποίηση

• Like 4
  • Haha 2
  • Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Το άρθρο αφορά την εξέταση πιθανής κατάχρησης δεσπόζουσας θέσης και εσείς γράφετε για εμπειρίες χρήσης. Κλασική περίπτωση διαγωνίου διαβάσματος και ανάγκης άσχετου σχολιασμού.

• Like 7
  • Haha 4
Δημοσ.
12 hours ago, ashoka21 said:

Ωπ τι εχουμε εδω;

Skroutz μια πλατφρομα με εξαιρετικες υπηρεσιες για τους πελατες της (τηρούμενων των αναλογιων ελλαδα) και κακιστες για τους συνεργατες της. Την σωζει οτι τα αλλα marketplaces και price comparison sites ειναι για το πλοιο.

Ναι καλά... έχεις δοκιμάσει να χρειαστείς κάποια υποστηρίξη από το Skroutz? Δεν απαντάν στα τηλέφωνα, δεν απαντάν στα emails (αν βρεις το email τους), μόνο ένα άθλιο bot έχουν το οποίο δεν κάνει τίποτα.

Εδώ και 2 εβδομάδες τους έχω στείλει email για αντικατάσταση μία μνήμης Kingston για laptop (η οποία έχει εγγύηση εφόρου ζωής) και με "γράφουν" κανονικά. Πήρα τηλέφωνο το μαγαζί από το οποίο μου είχε έρθει η μνήμη (γνωστό μαγαζί στην Αθήνα, έχω αγοράσει και απευθείας, με καλό support) και μου είπαν ότι η διαδικασία πρέπει να γίνει μέσω του Skroutz από τη στιγμή που η αγορά έγινε από το καλάθι του Skroutz . Δεν μπορούν να κάνουν αυτή τη διαδικασία γιατί σε παρόμοια περίπτωση στο παρελθών τους είχαν μήνυση λόγο GDPR (!!!)  επειδή εκμεταλλευτήκαν εμπορικά τα στοιχεία που τους είχε δώσει το Skroutz για τον "πελάτη τους".

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, manval είπε

Ναι καλά... έχεις δοκιμάσει να χρειαστείς κάποια υποστηρίξη από το Skroutz? Δεν απαντάν στα τηλέφωνα, δεν απαντάν στα emails (αν βρεις το email τους), μόνο ένα άθλιο bot έχουν το οποίο δεν κάνει τίποτα.

Εδώ και 2 εβδομάδες τους έχω στείλει email για αντικατάσταση μία μνήμης Kingston για laptop (η οποία έχει εγγύηση εφόρου ζωής) και με "γράφουν" κανονικά. Πήρα τηλέφωνο το μαγαζί από το οποίο μου είχε έρθει η μνήμη (γνωστό μαγαζί στην Αθήνα, έχω αγοράσει και απευθείας, με καλό support) και μου είπαν ότι η διαδικασία πρέπει να γίνει μέσω του Skroutz από τη στιγμή που η αγορά έγινε από το καλάθι του Skroutz . Δεν μπορούν να κάνουν αυτή τη διαδικασία γιατί σε παρόμοια περίπτωση στο παρελθών τους είχαν μήνυση λόγο GDPR (!!!)  επειδή εκμεταλλευτήκαν εμπορικά τα στοιχεία που τους είχε δώσει το Skroutz για τον "πελάτη τους".

αφού δεν απαντουν εγώ θα έκανα καταγγελία στον συνήγορο του καταναλωτή.

• Haha 1
Δημοσ.

Κλασική περίπτωση διαπλεκόμενων συμφερόντων (γκουχ!, γκουχ!) που θέλουν να χτυπήσουν με κάθε τρόπο τον ηγέτη.

Παίρνει προμήθεια το skroutz? ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ. Από πίσω δουλεύει τόσος κόσμος, προγραμματιστές, αποθήκες, οδηγοί κλπ. 
Διαμαρτύρεται το μικρομάγαζο που μπορεί να μην έχει καν φυσική έδρα και που χωρίς το skroutz δεν θα το ήξερε ούτε η μάνα του, ότι έπεσε το περιθώριο κέρδους του!

Με το skroutz η εμπειρία αγοράς είναι επαγγελματική. Παραδόσεις στην ώρα τους, επιστροφές, σοβαρό site, έκδοση παραστατικών κλπ.. Άντε να βγάλεις άκρη με ένα μικρομάγαζο. 

Τώρα υπάρχουν και άλλοι (καλό είναι αυτό!) bestprice, shopflix κλπ., αλλά θα δείτε ότι και εκεί οι διαφορές είναι το πολύ 1%.. Επομένως δεν μπορώ να πω ότι το skroutz "γδέρνει" τους προμηθευτές. Ας δουλέψει ο ανταγωνισμός και οι επιχειρηματίες να οργανωθούν όπως το skroutz προσφέροντας αντίστοιχη εμπειρία. 

Αθλητικά παπούτσια   Skroutz: 92.90.  BestPrice: <δεν είχε το νούμερο> (91.00 το πιο κοντινό),    Shopflix: <δεν είχε νούμερο> (91.00 το πιο κοντινό).

• Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 3
  • Haha 5
Δημοσ.
1 hour ago, dtk-386 said:

αφού δεν απαντουν εγώ θα έκανα καταγγελία στον συνήγορο του καταναλωτή.

το έχω κάνει ήδη... και μου έστειλαν να συμπληρώσω μια φόρμα σε pdf.image.png.c3376bb4d58691b020f3076b67973d1a.png

• Like 1
  • Sad 2
Δημοσ.

αγόρασα ένα κράνος για μηχανή το οποίο βγήκε ελαττωματικο .

δεν ήρθαν ποτέ να το παραλάβουν για επιστροφή .

μίλησα απευθείας με το κατάστημα αφού βρήκα το τηλέφωνο το έστειλα πίσω και μου έστειλε άλλο .

το πρόβλημα λύθηκε .

ο σκρουτς ακόμα το πάει από εβδομάδα σε εβδομάδα 

η αγορά ήταν μέσο σκρουτς .

αποφάσισα να πάρω pc parts new build μου έβγαζε μεταφορικά περισσότερα και από την μητρική 

δοκίμασα την μέθοδο αντικαταβολής για πλάκα να δω τι παίζει μεταφορικά και αντικαταβολή ήθελε κάπου στα 138 ευρώ .

τελικά δοκίμασα να πάρω ένα επεξεργαστή μόνο για αρχή να δοκιμάσω και όταν τον πήρα με μπαναραν το λογαριασμό γιατί τους ρώτησα αν έχει εγγύηση και αν γίνονται επιστροφές καμία εμπιστοσύνη πλέον .

τελικά πήρα τα υπόλοιπα parts από το κίτρινο μαγαζί με τιμές μεταφορικών νορμάλ και όλα στην ώρα τους ..

δεν ψωνίζω από το σκρουτς έχω σταματήσει 

15 ώρες πριν, morfeas-dsl- είπε

Μακάρι να φάνε βαρύ πρόστιμο

δεν πρόκειται για τον λόγο ότι πίσω από το σκρουτς βρίσκονται αυτοί που κυβερνούν την Ελλάδα όπως και στο effood 

Δημοσ.

Το skroutz αρκετά συχνά το βλέπω και τον θεωρώ χρήσιμο περισσότερο για τις κριτικές και τα σχόλια παρά για τις τιμές.

Παρότι δίνει πολλά λεφτά στην διαφήμιση και είναι πρώτο στο google σε κάποιες κατηγορίες το best price έχει καλύτερα φίλτρα. Παραμένει όμως σε αρκετές κατηγορίες το πιο καλά δομημένο και οργανωμένο market place.

Ωστόσο νομίζω σε κάποιες περιπτώσεις ίσως και να έχουν αφαιρέσει σκόπιμα φίλτρα για να χάνει ο πελάτης περισσότερο χρόνο στο σκρολάρισμα αφού πληρώνονται ανάλογα με το κατάστημα και με τα κλικς. Επιπλέον όπως με τα super markets και τους διαδρόμους τύπου jumbo θέλουν να σε κάνουν να χαθείς στους διαδρόμους μπας και ψωνίσεις κάτι επιπλέον.

• Like 1
Δημοσ.
11 hours ago, Dr_Pepper said:

Ο έλληνας ποτέ δεν κάνει κάτι σωστά σιγά, σιγά λίγο λίγο γιαυτό,

Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ geizhals που δεν ειναι τέλειο αλλά τουλάχιστον έχει το 90 με 99% των spec σωστά (ενώ το srkoutz 50-50 δε βαριέσαι)  και επίσης έχει όλα τα spec για φιλτράρισμα (στο skroutz βασικά spec για μια κατηγορία μπορεί να λείπουν, δεν μου έρχεται τώρα συγκεκριμένο παράδειγμα αλλά σκέψου παράδειγμα να ψάχνεις για μονιτορ και να μην μπορείς να φιλτράρεις μόνιτορ που να έχουν τουλάχιστον μια DP ας πούμε, δεν το συζητώ για την γενιά του DP πολλά ψάχνεις μάστορα ποιος ασχολείται) 

Αλλά βέβαια το geizhals το χρησιμοποιώ γιατί στην Ελλάδα σχεδόν κανένας δεν έχει σοβαρό μαγαζί όλα ειναι dropship που δηλαδή παίρνουν τα λεφτά του πελάτη αγοράζουν το προϊόν απο το ίδιο μαγαζί που θα το αγοράσω εγώ κατευθείαν στο geizhals (πολλά κιόλας σε τιμές λιανικές απλά χωρίς τον εκεί VAT/ΦΠΑ ούτε καν B2B σχέσεις δηλαδή) και βάζουν απλά ένα καπέλο για skroutz και ΦΠΑ και το κέρδος τους) 

Μερικοί έχουν και καινούργιο φρούτο/ιδέα δεν κάνουν καν αυτό απλά ψάχνουν τι δεν έχουν τα άλλα skroutz πχ στην τύχη τώρα αυτό το μηχανικό μολύβι δεν βγαίνει στο σκρουτζ https://www.unibrands.co/products/kuru-toga-dive?variant=42288003317966 (ειναι ακριβό επειδή εκτός απο special edition ξύνη την μύτη ομοιόμορφα μόνο του καθώς γράφεις) ε το βάζουν τιμή πχ 300 ευρώ και όποιο κορόιδο κάτσει... (στην αρχή ήταν ένα μαγαζί που το κάνει αυτό τώρα παρατήρησα βγήκε και άλλο) 

Εμ δεν γίνονται έτσι δουλειές....

θέλουμε έναν (ή να συσπειρωθείτε μια ομάδα ρε παιδάκι μου) να κάνει ομαδικές παραγγελίες σε πράματα που σίγουρα πουλάνε (πχ κινητά Samsung) και να μας τα φέρνει σε χαμηλές τιμές και να ειναι και το service center εδώ και να κυνηγάει την Samsung (και την κάθε άλλη εταιρεία) μιας και κάνει τόσες παραγγελίες να βάλει και bixby στα ελληνικά (μέχρι και Σουαχίλι έχουν πολλά προϊόντα ελλήνικά ομως όχι!!! γιατί κανένας δεν ασχολείται νομίζουμε μόνες τους οι εταιρείες θα φιλοτιμηθούν, τα Σουαχίλι τα βάζουν όχι επειδή Κονγκολέζοι εισαγωγείς τους πιέζουν αλλά για την ψυχή της μάνας τοους... ) 

Στην ελλαδα μάθαμε το low hanging fruit του dropshit και 3dl 25 χρόνια αφού ψόφησε ο γάιδαρος και όλοι τώρα σαν τις μύγες στο 💩 στον υπερκορεσμένο χώρο θέλουν αέρα πατέρα να τους έρθουν βροχή τα χιλιάρικα και αυτοί να κάθονται σπίτι τους και να παίζουν lineage... 

Γιατί μάλλον κάνας πχ (λέω τώρα εικασία) ΟΤΕ θα στράβωσε που εν βάζουν την βλακεία του πέιζι ή πως το λένε (και που ποτέ δεν θα το χρησιμοποιήσω μόνο και μόνο γιατί ειναι του πΟΤΕ και ας μην έχει σχέση με το θέμα :P ) και αντ'αυτού βάλανε googlepay και μίλησε με τους ημέτερους να τους τρίξουν λίγο τα δόντια

Στην ελλάδα ρούπι δεν κινείται αν δεν υπάρχει κάποιος κουμπάρος απο πίσω που να ξέρει κατάλληλο κόσμο και να υπάρχει το κατάλληλο συμφέρον. 

η ΕΕΤΤ (μιας και ανέφερα οτε που μπορεί να μην έχει καμία σχέση με το συγκεκριμένο θέμα αλλά γενικά μιλώντας ειναι ένοχος :P ) χρόνια αγρόν ηγοράζει, ο άρειος πάγος (γενικά οι εισαγγελείς) και αυτοί τον ύπνο του δικαίου, θα έλεγα θα πρέπει να πεθάνει κάποιος για να κάτσουν να ασχοληθούν αλλά στην ελλάδα αποδείχτηκε ότι και αυτό να γίνει και δεκάδες να πεθάνουν όλοι κάνουν τον Κινέζο... 

Το σαιτ που λες δεν το ήξερα 

Αλλα μπήκα να το δω αλλα το θενα ειναι να το αντικαταστησω το σκρουτζ με αυτό?

Είναι σε άλλη γλώσσα. Δεν έχω ιδέα τα μαγαζιά (όχι οτι εδω έχω αλλα ειναι ευκολότερο να το ψάξω)

Αλλα μιας και το χρησιμοποιείς γενικά σκέψου θα μπω και δεν θα καταλάβω τιποτα αρα πάω με το φθηνότερο η θέλει ψάξιμο γενικά στέλνουν όλα ελλαδα ?

• Like 2
Δημοσ.
9 ώρες πριν, keysmith είπε

ειδικά σε κινητά και άλλα ηλεκτρονικά πλέον κοιτάμε bestprice και skroutz μονο για κριτικές 

δυστυχώς ή ευτυχώς το όνομα σκρουτζ παραμένει πρώτο στη συνείδηση πολλών πελατών που αυτό ξερουν να λένε και να πληκτρολογούν. Περιέργως δεν έχουν φύγει ΟΛΟΙ για εναλλακτικές πλατφόρμες ώστε το σκρουτζ να αυτο-ρυθμιστεί με χαμηλότερες προμηθείς. 

Αυτη η συμπεριφορά του αγοραστικού κοινού να μένει στα παλιά τα ακριβά πλέον και η αδράνειά του να αλλάξει "μαγαζί" είναι ένα xasestudy μονο του. 

οι κριτικές φίλτατε είναι 70%ψευτικες .

8 ώρες πριν, Zynto είπε

Είσαι σίγουρος γιαυτό; Ψωνίζω συνέχεια και δεν μου έχει κάνει ποτέ κάτι τέτοιο

εμένα μου το κάνει συνέχεια όσο έπαιρνα κάτι από εκεί αλλά και πρόσφατα που έκανα μια απόπειρα να δω τι συμβαίνει αν άλλαξαν κάτι και ναι το κάνει 3 λέει 6 μετά και ποιο κουλά πράγματα κάνει .γενικά με της τιμές είναι ένα μπου@@ο άλλες γράφει άλλες ισχύουν οποίο μαγαζί Πολωνίας βάζει προτεινόμενο μέσω αγοράς σκρουτς ότι να ναι δεν βγάζεις άκρη και η παραγγελία καθυστερεί πάρα πολύ να φτάσει και μερικές φορές δεν φτάνει κιόλας .και άμα είσαι και από τους τυχερούς σε εισαγωγικά και πάρεις προβληματικό προϊόν την έκατσες την βάρκα 

Δημοσ.

Εν τω μεταξύ απόρρητη είναι αυτή η έκθεση?
Μπήκα στο λινκ του άρθρου να διαβάσω τις παραβάσεις και δεν υπάρχει κάτι

Δημοσ.
15 hours ago, cthulhucarbide said:

Εδώ και κάμποσο καιρό όταν βρίσκω το πράγμα που θέλω και το μαγαζί που με συμφέρει μπαίνω στην ίδια την σελίδα του μαγαζιού και το παραγγέλνω. Έτσι όχι μόνο έχω πιο φτηνά μεταφορικά αφού συνήθως στέλνουν με box αλλά δεν δίνω και την προμήθεια στο Σκρουτζ αλλά κατευθείαν στο μαγαζί

Το ίδιο κάνω, αλλά στο bestprice... οπου έχει και φιλτρο "Κοντά μου". Ή θα παραγγείλω όπως λες από το την ιστοσελίδα του καταστήματος ή αν είναι κοντά μου, κάνω τηλεφωνική παραγγελία και το παίρνω από το κατάστημα χωρίς μεταφορικά. Γενικά αποφεύγω την κοροϊδία του skroutz... 

Επίσης τα περισσότερα καταστήματα τώρα έχουν και boxnow, για παραλαβή κοντά σου σε σχέση με το skroutz point.

Δημοσ.
25 minutes ago, Barbattilas said:

Το skroutz αρκετά συχνά το βλέπω και τον θεωρώ χρήσιμο περισσότερο για τις κριτικές και τα σχόλια παρά για τις τιμές.

Κριτικες στο σκρουτζ :

"Το πηρα σημερα, ειναι το καλυτερο"

"Παιδια τελειο, σουπερ ουαου"

"Τελικα η θηκη που πηρα ηταν για αλλο κινητο" (1 αστερι)

"Το παρελαβα προχθες, απο αξιοπιστια δε ξερω ακομα αλλα του βαζω εγω τωρα δεκα αστερια και θα επανελθω σιγουρα 1000% μην ανησυχειτε"

"Αργησε μια βδομαδα να ερθει, αρα ειναι μαπα το προιον, 1 αστερι απο μενα"

"Ειμαι μαραθωνοδρομος, πηρα αυτες τις βιταμινες αλλα δεν εκανα ρεκορ οπως περιμενα, μαπα το καρπουζι"

Δημοσ.

βασικά φταίνε οι ίδιοι οι έμποροι-μαγαζατορες  που δεχονται να συνεργάζονται με μια εταιρεία που δημιουργεί  με ελαχιστο κόστος ανταγωνιστές τους, παλιώτερα κωτσοβολος πλαισιο e-shop ηταν πελατες τους, τώρα γιατι δεν είναι? Αλλώστε κατα καιρούς βλεπουμε βιντεακια με ανθρωπους που αποχώρησαν λέγοντας το τι συμβαίνει. Το σκρουτζ καλο ειναι εαν εχεις σκοπό να βαρεσεις κανονι μετα από καμποσα χρόνια σκληρής δουλειας...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kinitos είπε

Το σαιτ που λες δεν το ήξερα 

Αλλα μπήκα να το δω αλλα το θενα ειναι να το αντικαταστησω το σκρουτζ με αυτό?

Είναι σε άλλη γλώσσα. Δεν έχω ιδέα τα μαγαζιά (όχι οτι εδω έχω αλλα ειναι ευκολότερο να το ψάξω)

Αλλα μιας και το χρησιμοποιείς γενικά σκέψου θα μπω και δεν θα καταλάβω τιποτα αρα πάω με το φθηνότερο η θέλει ψάξιμο γενικά στέλνουν όλα ελλαδα ?

Έχει σχεδόν όλα τα μαγαζιά σε Αγγλία, Γερμανία, Αυστρία, Πολωνία.

Πολλά αν όχι τα περισσότερα στέλνουν ελλάδα 

Μπορείς να το γυρίσεις στα αγγλικά ή ελληνικά με google translate δεξί click στην σελίδα πχ αν είσαι σε chrome και επιλογή "μετάφραση στα ελληνικά ") 
Εγώ θα πρότεινα στα αγγλικά γιατί έτσι θα έχεις λιγότερα θέματα όσο αφορά τα φίλτρα δηλαδή στα ελληνικά κάποιες μεταφράσεις για λέξεις κλειδιά χαρακτηριστικών σε ένα προϊόν ίσως είναι ό,τι νάναι... 

Τώρα αν μπορείς να το αντικαταστήσεις με skroutz ....

εξαρτάται απο τι ψάχνεις και τι ζητάς, σίγουρα καλό ειναι σαν 2ο εργαλείο στην χειρότερη για να δεις αν όντως μια τιμή (που βλέπεις στο Plaisio ή skroutz ή eshop κτλ ) ειναι καλή ή όχι. 

Επίσης έχει και πολλά που δεν υπάρχουν στο skroutz ή δεν ήρθαν ακόμη στο skroutz οπότε αν δεν βρίσκεις κάτι εκει θα το βρείς μάλλον στο geizhals εκτός αν ειναι αποκλειστικά απο κίνα (αλλά και πάλι θα το δείξει το geizhals κατα πάσα πιθανότητα γιατί οι κινέζοι βάζουν και αγγελίες ebay και το geizhals δείχνει και αγγελίες ebay)

Τέλος ειναι χρήσιμο για να αποφασίσεις ποιο μοντέλο θες αν δεν ξέρεις ήδη

Αλλά ξέρεις ΤΙ θέλεις πχ 

Στο Skroutz για μνήμες RAM έχει μόνο χωρητικότητα, μάρκα, αριθμό Module, και κάνα 2 άλλες αλλά χαζές κατηγορίες πχ αν ειναι "gaming" ... (και πολλές φορές ειναι και λάθος τα χαρακτηριστικά γιατί ο πωλητής δεν τα έγραψα σωστά και το skroutz δεν νοιάστηκε να τα διορθώσει... ) 

Στο Geizhals τα φίλτρα ειναι τόσο πολλά που δεν χωράνε στην οθόνη για το screenshot image.png.78f3d8039f2cfff39750c82424ff0d43.png

οπότε μπορείς να ψάξεις πχ για μνήμη DDR4,

single rank (πιο γρήγορο απο dual rank), 

χωρίς RGB(γιατί πες δεν σου αρέσει )

με συχνότητα 3200MT/s ή μεγαλύτερη (έχει και φίλτρο με καρφωτές συχνότηες πχ να δείξει μονο οσες ειναι 3200 αλλά και φίλτρο με απο 3200 και κάτω ή απο 3200 και πάνω)

cl 18 (γιατι πες αυτές με 16 ειναι πιο ακριβές και δεν έχουν διαφορά ειδικά αν οι δευτερεύοντες χρόνοι είναι υψηλοί ) 

με απόκριση TRP στα 9,5ns (γιατί θέλεις και γρήγορους δευτερεύοντες  χρόνους γιατί ξέρεις ότι πολλά κιτ έχουν χαμηλό CL για να φαίνονται καλές στο μάτι, αλλά υψηλούς δευτεύοντες χρόνους )

και τελικά σου βρίσκει μέσα απο τα χιλιάδες μοντέλα αυτά τα 3 

image.png.f3552198ad64f6e76f52bd78668aa245.png

και μετά ψάχνεις αν ένα απο αυτά ειναι στο skroutz (κάνοντας copy paste τον σειριακό ) και αν ειναι σε καλή τιμή το παίρνεις απο εκει  ελπίζοντας ότι δεν ειναι λάθος το όνομα ή το latency στον τίτλο τους skroutz αλλιώς δεν το βρεις το παίρνεις απο τον γερμανό ή πολονό κτλ στο geizhals 

Στο skroutz πάντως για να βρεις αυτό που θες (πχ τα συγκεκριμένα χαρακτιριστικά πιο πάνω) δεν μπορείς θα έπρεπε να έψαχνες μια μια τις αγγελίες μια μια τις καρτέλες (ένα άλλο αρνητικό δεν μπορείς να μεγαλώσεις τον αριθμό προϊόντων ανα καρτέλα οπότε αν ειναι πολλά αναγκάζεσαι να πηγαίνεις μια μια τις καρτέλες πχ για μνήμες ραμ έχει 3600 προϊόντα σε 76 καρτέλες  στο geizhals μπορείς να βάλεις 50-100 έως και 1000 προϊόντα ανα καρτέλα που κάνει πολύ βολικό το browsing ακόμη και αν δεν θέλεις να φιλτράρεις χαρακτηριστικά και απλά να κοιτάξεις τιτλος με βασικά στοιχεία και εικόνα προϊόντας με το μάτι για να διαλέξεις  ) 

Όσο αφορά τώρα για αποστολή στην ελλάδα συνήθως τα φθηνότερα μαγαζιά θα ειναι amazon ή τιμή νέου απο μαγαζί στο ebay ή μεγάλη γερμανική ή αγγλική αλυσίδα (πχ mind factory ) και αυτά όλα συνήθως στέλνουν Ελλάδα

Στην περίπτωση που δεν στέλνει κάποιο έχεις και την επιλογή του packet forwarding ειναι εταιρείες που σου δίνουν πχ μια γερμανική διεύθυνση

Το κατάστημα που δέν στέλνει Ελλάδα θα στείλει στην γερμανική αυτή διεύθυνση (συνήθως μάλιστα οι αποστολές ειναι δωρεάν εντός Γερμανίας ακόμη και σε ογκώδη προϊόντα όπως ένα desktop PC)

Και μετά η υπηρεσία το προωθεί σε εσένα με ένα έξτρα κόστος (όχι μεγάλο αλλά υψηλότερο απο το πχ να σου το έστελνε ένας φίλος σου απο Γερμανία που θα σου χρέωνε μόνο τα μεταφορικά ) 

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...