Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας, αυτή τη στιγμή είμαι ενοικιαστής σε ένα διαμέρισμα (Θεσσαλονίκη) και σε 1 μήνα λήγει το συμβόλαιο που έχω (ετήσιο).
Επειδή ψάχνω για νέο σπίτι, σκεφτόμουν να όταν μιλήσω με τον τωρινό ιδιοκτήτη για ανανέωση, να του προτείνω να κάνουμε 6μηνο συμβόλαιο ώστε μόλις βρω το νέο να το αφήσω το τωρινό.
Επειδή δε ξέρω εάν θα δεχθεί το 6μηνο συμβόλαιο (χωρίς να έχω μιλήσει ακόμη μαζί του), έλεγα να του πω να κάνουμε πάλι ετήσια ανανέωση και όταν με το καλό βρω το νέο να του πω πως θα φύγω (όχι την τελευταία στιγμή, αλλά 1 μήνα πριν σίγουρα). Αυτό σίγουρα θα γίνει σε λιγότερο από 1 χρόνο που θα έχει διάρκεια το νέο συμβόλαιο μου.
Γνωρίζει κάποιος εάν θα έχω κυρώσεις εάν φύγω πριν τη λήξη του συμβολαίου; (στο συμβόλαιο δεν υπάρχουν όροι και ρήτρες και έχω δώσει 1 ενοίκιο ως εγγύηση όταν έκανα το πρώτο συμβόλαιο τον Αύγουστο του 2023).

• Super Moderators
Δημοσ.
24 minutes ago, ManasG said:

Καλημέρα σας, αυτή τη στιγμή είμαι ενοικιαστής σε ένα διαμέρισμα (Θεσσαλονίκη) και σε 1 μήνα λήγει το συμβόλαιο που έχω (ετήσιο).
Επειδή ψάχνω για νέο σπίτι, σκεφτόμουν να όταν μιλήσω με τον τωρινό ιδιοκτήτη για ανανέωση, να του προτείνω να κάνουμε 6μηνο συμβόλαιο ώστε μόλις βρω το νέο να το αφήσω το τωρινό.
Επειδή δε ξέρω εάν θα δεχθεί το 6μηνο συμβόλαιο (χωρίς να έχω μιλήσει ακόμη μαζί του), έλεγα να του πω να κάνουμε πάλι ετήσια ανανέωση και όταν με το καλό βρω το νέο να του πω πως θα φύγω (όχι την τελευταία στιγμή, αλλά 1 μήνα πριν σίγουρα). Αυτό σίγουρα θα γίνει σε λιγότερο από 1 χρόνο που θα έχει διάρκεια το νέο συμβόλαιο μου.
Γνωρίζει κάποιος εάν θα έχω κυρώσεις εάν φύγω πριν τη λήξη του συμβολαίου; (στο συμβόλαιο δεν υπάρχουν όροι και ρήτρες και έχω δώσει 1 ενοίκιο ως εγγύηση όταν έκανα το πρώτο συμβόλαιο τον Αύγουστο του 2023).

20 minutes ago, phanispal said:

Το αρχικό συμβόλαιο έχει τριετή ισχύ.

Αυτό! ^^^ 

Το αρχικό συμβόλαιο έχει υποχρεωτική ισχύ τρία (3) έτη, ακόμη κι αν αναγράφεται μικρότερη διάρκεια στο μισθωτήριο συμβόλαιο, εφ' όσον το ακίνητο χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία του μισθωτή.

Συνεπώς, μπορείς άνετα να μείνεις άλλα δύο έτη. 

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, ManasG είπε

το πρώτο συμβόλαιο τον Αύγουστο του 2023

Αν δεν έχεις κάνει λάθος στην ημερομηνία αυτό σημαίνει ότι μέχρι τώρα έχεις κάνει 2 ετήσια. 

Τι θα γίνει αν ο ιδιοκτήτης δεχθεί το 6μηνο κι εσύ δεν έχεις βρει ακόμα σπίτι? μετά θα κάνεις μηνιαία? 

Υπάρχει κάποιος λόγος που ζητάς βραχύβια συμβόλαια?

Δημοσ.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν κάνετε σωστές συμφωνίες εξαρχής και στο τέλος χαλάτε τις καρδιές σας. 

Δημοσ.

Aν ο ιδιοκτητης επιθυμεί να ζητήσει αυξήση,με ποιον τροπο μπορεί να ενημερώσει τον ενοικιαστή πριν λήξει το συμβόλαιο και πόσο καιρό πριν την λήξη;

Δημοσ.

Ο άνθρωπος θέλει να φύγει απ' ότι καταλαβαίνω, πριν τη λήξη του συμβολαίου.

Θεωρητικά ο ιδιοκτήτης μπορεί να αξιώσει τα χαμένα μισθώματα, στην πράξη όμως είναι απίθανο να ασχοληθεί, εκτός κι αν μιλάμε για περίπτωση που δε θα μπορεί να βρει με τίποτα επόμενο ενοικιαστή (επειδή π.χ. έχει σοβαρά προβλήματα που δεν τα είδε ο TS).

Δημοσ.
4 ώρες πριν, paredwse είπε

Αυτό! ^^^ 

Το αρχικό συμβόλαιο έχει υποχρεωτική ισχύ τρία (3) έτη, ακόμη κι αν αναγράφεται μικρότερη διάρκεια στο μισθωτήριο συμβόλαιο, εφ' όσον το ακίνητο χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία του μισθωτή.

Συνεπώς, μπορείς άνετα να μείνεις άλλα δύο έτη. 

Ναι, το είχα διαβάσει ότι το αρχικό συμβόλαιο ισχύει για 3 έτη εάν ο χωρος χρησιμοποιείται για 1η κατοικία (και χρησιμοποιείται ως 1η κατοικία μου) αλλά ο ιδιοκτήτης και ο λογιστής του επέμεναν να αναγράφουμε ότι είναι ετήσιο.

ΔΕΝ θέλω να μείνω ολόκληρο τον επόμενο χρόνο καθώς είμαι σε διαδικασία που αναζητώ καινούρια κατοικία και για αυτό είχα σαν σκέψη να μειώσω το χρόνο μίσθωσης του νέου συμβολαίου. Γενικά δεν είμαι ικανοποιημένος από το ακίνητο λόγω της κατάστασης του (γνώριζα ορισμένες ιδιαιτερότητες του εξ αρχής, αλλά βγήκαν και άλλες στην πορεια που το καθιστούν δύσκολο να συνεχίσω να μένω εκεί).

Θεωρώ πως ο ιδιοκτήτης θα βρει άμεσα επόμενο ενοικιαστή καθώς όπως γνωρίζετε δεν υπάρχουν πολλά ακίνητα διαθέσιμα και η ζήτηση στην περιοχή μου είναι μεγάλη.

Τέλος, δε θέλω να του κάνω "πονηριά" και να "φύγω νυχτα" αφήνοντας υπόλοιπο απλήρωτο (εδώ και 2 χρόνια δεν έχω αργήσει ούτε 1 μέρα στην πληρωμή μου κι έτσι συνεχίζω) ή χωρίς να τον ενημερώσω, για αυτό είπα και πως θα τον ενημερώσω και νωρίτερα 1 μήνα από την αποχώρηση μου. Απλά κοιτάω τι είναι λιγότερο δεσμευτικό.

Δημοσ.

Πρακτικά τίποτα δε σε δεσμεύει, εκτός αν πέσεις σε πολύ περίεργο.

Θεωρητικά σου είπα, μπορεί να σου ζητήσει τα υπόλοιπα ενοίκια. Θα το κάνει; Αμφίβολο έως απίθανο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...