ScorpioX777 Δημοσ. Δευτέρα στις 02:28 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:28 μμ 3 λεπτά πριν, Huruduru είπε Ναι τώρα πάει να γίνει, δεν έχει γίνει εδώ και καιρό. Περιμένω το επόμενο Update με το επαναστατικό "Liquid Crystal" UI. Μην κλάσει η Apple και δεν τρέξει η Samsung να κάνει κάτι παρόμοιο. Εδώ υπήρχαν φήμες για iPhone Air και έτρεξε μόνο και μόνο από της φήμες να κυκλοφορήσει το Edge λες και το ζητούσε κανείς, κινητό λεπτό με απαράδεκτη μπαταρία. Πρωτοτυπία πλέον 0. Μόνο τα Foldables έμειναν που έχει και κάτι το πρωτότυπο. Καααλα δεν προλαβαινει να πουλαει Edge η Samsung, θα παρω ενα με θηκη... 1
Huruduru Δημοσ. Δευτέρα στις 02:29 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:29 μμ 2 λεπτά πριν, oldnew είπε Για λίγο, βγάζει και η apple. Ίσα ίσα, η σαμσουνγκ έχει οθόνες που διπλώνουν χωρίς τσάκιση και περιμένει να τις πουλήσει στην apple και μετά να τις βάλει στα δικά της.. Καθόλου απίθανο.
oldnew Δημοσ. Δευτέρα στις 02:34 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:34 μμ (επεξεργασμένο) 9 minutes ago, Huruduru said: Ουφ δεν μπορώ να διαβάζω ανοησίες "Τωρα αμα εισαι χρήστης iphone δεν καταλαβαίνεις καν γιατί μιλαω" ναι γιατί είσαι Power User μόνο όταν Rootάρεις μια συσκευή, τι άλλο θα διαβάσουμε. Δεν ζούμε το 2012 να κάνουμε Root και Jailbreak. Οι συσκευές πλέον προσφέρουν κατά 99% όλες τις δυνατότητες που χρειάζεται κάποιος. Τώρα αν όντως έχεις Niche ανάγκες, δεκτό αλλά μην το ξεχειλώνεις. Τα έκανα αυτά όταν ήμουν πιο νέος, τώρα θέλω μια συσκευή χωρίς Bloat που να λειτουργεί χωρίς θέματα, ευτυχώς η αγορά έχει αρκετές επιλογές. Μα ο ίδιος γράφω οτι το 95%.δεν ενδιαφέρεται για ροοτ γιατί αγνοεί πλήρως που είναι χρήσιμο. Το iphone χρήστης, εννοώ, κάνω κλικ και τρέχω εφαρμογές που κατέβασα απ το επίσημο store και τίποτα αλλο. Δεν είναι καν ειρωνικό αν και ακούγεται ετσι. Απλώς δεν είναι όλοι τέτοιου τύπου χρήστες. Στο παρελθόν ήταν πολύ λιγότεροι αυτού του τύπου χρήστες android. Μη ξεχνάμε οτι το βασικό ήταν οτι ειναι open source. Σήμερα πήγε περίπατο αυτο. Το ίδιο πράγμα γράφουμε ουσιαστικά απλά εσύ γίνεσαι ειρωνικός, ισως γιατι και εγω ακουστικά έτσι. Δεν γράφω καθόλου ανοησίες. Δεν ξέρω σε ποια εποχή ζούμε αλλα περίπου 3-5% κανουν ροοτ στα σαμσουνγκ βαση γκάλοπ στο xda σήμερα.. Δεν το συνεχίζω γιατί βαριέμαι. Επεξ/σία Δευτέρα στις 02:40 μμ από oldnew 1
MikeKata Δημοσ. Δευτέρα στις 02:58 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:58 μμ 1 hour ago, SabotazNic said: Γιατι, αλλαζατε συχνα roms στα καινουργια galaxy? Αν ναι, βγαζατε εκτος το knox και αρα pass/pay/secure folder κτλ χωρις λογο. Δεν εχει πλεον touchwiz για να βαζουμε lineage os Δεν είναι όλα τα use cases το ίδιο, ούτε το "OneUI" σημαίνει μόνο τηλέφωνο. Όταν π.χ το Galaxy Tab S6 Lite είναι "τα ζώα μου αργά" με το OneUI παρά το γεγονός ότι έχει μόνο τα απολύτως απαραίτητα apps και του έχω κόψει ο,τι process κόβεται με Universal Android Debloater, χωρίς root, προφανώς και δε θα το αφήσω να πάρει OneUI 8 αν κόβεται το bootloader unlock. Θα του βάλω debloated custom ROM και όσο κρατήσει. 2
KostasKri Δημοσ. Δευτέρα στις 03:09 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:09 μμ 58 minutes ago, Giannis_siag said: άρα πάει το debloating..... ρε Samsung αν ήθελα να πάρω iphone μάντεψε, θα έπαιρνα iphone. Τα ίδια λέμε κι εμείς που πάνε και μας πουσάρουν με το έτσι θέλω να ανοίξουν κομμάτια του iOS για άλλα markets κτλ κτλ. Έτσι να βλέπετε λίγο κι εσείς πως είναι 3 2
vagosd Δημοσ. Δευτέρα στις 03:43 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:43 μμ Επιτέλους να μπορούν να βάλουν και μια πιστωτική κάρτα χωρίς να φοβούνται σε ποιον κινέζο ROM developer θα φτάσει ... Στα σοβαρά τώρα αν δε σου αρέσει το oneUI δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάρεις samsung εξ αρχής. Επομένως όσοι τα έχουν είναι οκ με αυτά και δε θα υπάρχει πρόβλημα.
MikeKata Δημοσ. Δευτέρα στις 03:44 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:44 μμ 32 minutes ago, KostasKri said: Τα ίδια λέμε κι εμείς που πάνε και μας πουσάρουν με το έτσι θέλω να ανοίξουν κομμάτια του iOS για άλλα markets κτλ κτλ. Έτσι να βλέπετε λίγο κι εσείς πως είναι Λογικά είναι το ίδιο κάποιος να σου προσθέτει επιλογές με το να σου αφαιρεί... Ή μήπως έγινε το iOS "λιγότερο ασφαλές επειδή μας πίεσαν να επιτρέπουμε κι άλλα stores" όπως ήταν το νούμερο ένα επιχείρημα της Apple και των υποστηρικτών της όταν πίεζε η ΕΕ; Ξαφνικά πολύ "ησυχία" έπεσε από την Apple. Ή μήπως δημιούργησε κάπου πρόβλημα η υποχρέωση για USB-C; 1
KostasKri Δημοσ. Δευτέρα στις 04:16 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:16 μμ 24 minutes ago, MikeKata said: Λογικά είναι το ίδιο κάποιος να σου προσθέτει επιλογές με το να σου αφαιρεί... Ή μήπως έγινε το iOS "λιγότερο ασφαλές επειδή μας πίεσαν να επιτρέπουμε κι άλλα stores" όπως ήταν το νούμερο ένα επιχείρημα της Apple και των υποστηρικτών της όταν πίεζε η ΕΕ; Ξαφνικά πολύ "ησυχία" έπεσε από την Apple. Ή μήπως δημιούργησε κάπου πρόβλημα η υποχρέωση για USB-C; Έγινε το iOS λίγότερα ασφαλές; - Ναι. Τώρα μπορούν επιτήδιοι να βάλουν κόσμο που δεν ξέρει, να κατεβάσει εφαρμογές που δεν τις έχει ελέγξει κανείς και να κάνουν και αγορές που δεν σου εγκυάται κανείς ότι είναι ασφαλείς. Είναι γεγονός ότι είσαι πολύ πιο ασφαλείς σε ένα store που υπάρχει διαχείριση. Και αν εσένα δεν σου φαίνεται επειδή είσαι "πονηρεμένος" ή "μες στα πράγματα", να θυμάσαι πως είσαι η μειοψηφία, κατά ΠΟΛΥ. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ Δημιούργησε πρόβλημα το type-c; - Ναι/Ίσως Μπορώ να σου στείλω φωτογραφία με κουτιά από φορτιστές και lightning αξεσουάρ που έχω σπίτι μου και θα πεταχτούν όταν βαρεθώ να τα βλέπω και περάσει η ψυχολογική περίοδος του "ίσως μου χρειαστούν". Για να μην αναφέρω πόσα λεφτά έδωσα για να αγοράσω άλλα. Να 'ναι καλά το magsafe που την είχα μυριστεί και δεν επένδυα άλλο σε καλώδια. Ένα ακόμα πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί είναι το ότι πλέον δεν παίρνουμε όλα τα features που δίνουν γιατί η μαμά ΕΕ θα παρεξηγηθεί που δεν έφτιαξαν και αντίστοιχα apps να παίζουν σε android, windows, chromeOS, linux πχ iPhone Mirroring 2 1
Dimitris_1981 Δημοσ. Δευτέρα στις 04:22 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:22 μμ 32 λεπτά πριν, MikeKata είπε Λογικά είναι το ίδιο κάποιος να σου προσθέτει επιλογές με το να σου αφαιρεί... Ή μήπως έγινε το iOS "λιγότερο ασφαλές επειδή μας πίεσαν να επιτρέπουμε κι άλλα stores" όπως ήταν το νούμερο ένα επιχείρημα της Apple και των υποστηρικτών της όταν πίεζε η ΕΕ; Ξαφνικά πολύ "ησυχία" έπεσε από την Apple. Ή μήπως δημιούργησε κάπου πρόβλημα η υποχρέωση για USB-C; Αν έχει κάνει η epic τέτοιες πρακτικές με το σύστημα πληρωμών φαντάσου πόσο πιθανό να το κάνει ένας σχετικά μικρός developer. https://www.ftc.gov/business-guidance/blog/2022/12/245-million-ftc-settlement-alleges-fortnite-owner-epic-games-used-digital-dark-patterns-charge https://abcnews.go.com/GMA/Living/ftc-sends-126m-fortnite-gamers-charged-unwanted-purchases/story?id=123226958 1
MikeKata Δημοσ. Δευτέρα στις 04:28 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:28 μμ (επεξεργασμένο) 16 minutes ago, KostasKri said: Έγινε το iOS λίγότερα ασφαλές; - Ναι. Απόδειξη. Το τι κατεβάζει η γκλάβα μας, ειδικά όταν δε γνωρίζουμε τις δικλείδες ασφαλείας του λειτουργικού, ή αναμασάμε την προπαγάνδα της Apple, δε με ενδιαφέρει. Ποσταρε μου κάποιο CVE ή data breach που συνέβη λόγω του ανοίγματος σε νεα stores. Περιμένω... 16 minutes ago, KostasKri said: Μπορώ να σου στείλω φωτογραφία με κουτιά από φορτιστές και lightning αξεσουάρ που έχω σπίτι μου και θα πεταχτούν όταν βαρεθώ να τα βλέπω και περάσει η ψυχολογική περίοδος του "ίσως μου χρειαστούν". Ποσταρε μου επίσης τη φωτογραφία από τα αξεσουάρ σου που χρησιμοποιούν USB-C (Macbook, κλπ) και δε θα σε αναγκάσουν να αγοράσεις αλλά καλώδια όπως ισχυρίζεσαι γιατί, εν έτει 2025, το να μην έχει κάποιος στο σπίτι του USB-C καλώδιο, είναι σχεδόν απίθανο. Εκτός κι αν εννοείς τους τεχνητούς περιορισμούς που πήγε και σου έβαλε η Apple με τα "certified" καλώδια και νομίζεις ότι σου φταίνε οι άλλοι. Επαναλαμβάνω, λοιπόν. Αντί για παπαγαλία του marketing της Apple και να μιλάμε στον αέρα, αποδείξεις ότι όντως δημιούργησαν προβλήματα (όχι απλά ότι δημιούργησαν πρόβλημα στον 1/1000, αλλά ότι δημιούργησαν περισσότερα από όσα έλυσαν), έχουμε; Όχι. 11 minutes ago, Dimitris_1981 said: Αν έχει κάνει η epic τέτοιες πρακτικές με το σύστημα πληρωμών φαντάσου πόσο πιθανό να το κάνει ένας σχετικά μικρός developer. https://www.ftc.gov/business-guidance/blog/2022/12/245-million-ftc-settlement-alleges-fortnite-owner-epic-games-used-digital-dark-patterns-charge https://abcnews.go.com/GMA/Living/ftc-sends-126m-fortnite-gamers-charged-unwanted-purchases/story?id=123226958 Εντελώς άσχετα άρθρα με το iOS και την ασφάλεια του. Ούτε καν μέσα δεν αναφέρονται. Η συσχέτιση που κανείς εδώ είναι "το όργανο είναι μπουζούκι, ο αστυνομικός είναι όργανο, αρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι". Τα άρθρα ασχολούνται με το τι συνέβη στο store της Epic. Η μόνη συσχέτιση που υπάρχει με την Apple εδώ είναι η λέξη "Epic" επειδή έχουν δικαστική διαμάχη. Το store υπάρχει σε όλες τις πλατφόρμες. Το σημαντικότερο; Τα άρθρα μιλάνε για το 2022 και για το 2023. Αναδρομικά φταίει το άνοιγμα του store, κιόλας; Επεξ/σία Δευτέρα στις 04:33 μμ από MikeKata 4 2
Huruduru Δημοσ. Δευτέρα στις 04:36 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:36 μμ (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, KostasKri είπε Έγινε το iOS λίγότερα ασφαλές; - Ναι. Τώρα μπορούν επιτήδιοι να βάλουν κόσμο που δεν ξέρει, να κατεβάσει εφαρμογές που δεν τις έχει ελέγξει κανείς και να κάνουν και αγορές που δεν σου εγκυάται κανείς ότι είναι ασφαλείς. Είναι γεγονός ότι είσαι πολύ πιο ασφαλείς σε ένα store που υπάρχει διαχείριση. Και αν εσένα δεν σου φαίνεται επειδή είσαι "πονηρεμένος" ή "μες στα πράγματα", να θυμάσαι πως είσαι η μειοψηφία, κατά ΠΟΛΥ. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ Δημιούργησε πρόβλημα το type-c; - Ναι/Ίσως Μπορώ να σου στείλω φωτογραφία με κουτιά από φορτιστές και lightning αξεσουάρ που έχω σπίτι μου και θα πεταχτούν όταν βαρεθώ να τα βλέπω και περάσει η ψυχολογική περίοδος του "ίσως μου χρειαστούν". Για να μην αναφέρω πόσα λεφτά έδωσα για να αγοράσω άλλα. Να 'ναι καλά το magsafe που την είχα μυριστεί και δεν επένδυα άλλο σε καλώδια. Ένα ακόμα πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί είναι το ότι πλέον δεν παίρνουμε όλα τα features που δίνουν γιατί η μαμά ΕΕ θα παρεξηγηθεί που δεν έφτιαξαν και αντίστοιχα apps να παίζουν σε android, windows, chromeOS, linux πχ iPhone Mirroring Το iOS παραμένει ασφαλές όσο παραμένεις στο AppStore. Για να εγκαταστήσεις εφαρμογές εκτός του καταστήματος θα χρειαστείς κάποιο κατάστημα τρίτων, για το οποίο σου βγάζει προειδοποίηση, οπότε όποιος έχει άγνοια των κινδύνων και δεν διαβάζει, τότε θα την πατήσει με δικό του λάθος. Εμένα προσωπικά με βολεύει το USB-C καθώς χρειάζομαι ένα μόνο καλώδιο για τα πάντα, άσε που έχω μεγαλύτερες ταχύτητες στο 15 Pro μιας και διαχειρίζομαι μεγάλους όγκους δεδομένων RAW. To Lightning ήταν προσωρινό για την μετάβαση στο USB-C καθώς η Apple πρώτη εδώ και καμιά δεκαριά χρόνια "Pushαρε" το USB-C. Επιτέλους έχουμε πλέον ένα πρότυπο. Όσο για τα Features είναι ουσιαστικά Safety First για την Apple, πριν φάει και άλλη καμπάνα από την E.E. Τι να πεις πραγματικά.. το AppStore δίνει στον προγραμματιστή την δυνατότητα να ανεβάσει την εφαρμογή του σε ένα κεντρικό κατάστημα που υπάρχει σε εκατομμύρια συσκευές, δεν χρειάζεται να πληρώσει Hosting, Payment Management, κλπ. Απλά πληρώνει για έναν ολόκληρο χρόνο 99€ και άμα έχει έσοδα 30% πάνε στην Apple, έχεις τα στατιστικά που χρειάζεσαι, διαχειρίζεσαι σε ποιες χώρες ή συσκευές να είναι διαθέσιμη η εφαρμογή σου και δεν μπορεί να στην χακάρει κάποιος ώστε να κατεβαίνει πειρατικά σε συσκευές και να χάνεις λεφτά. Όλα αυτά δεν είναι τζάμπα, έχουν έξοδα, κάπως πρέπει να πληρώσει αυτά τα έξοδα η εταιρία και να βγάλει και κάποιο κέρδος, δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα. Ένας μικρός προγραμματιστής θα επωφεληθεί από αυτό. Όλος ο ντόρος έγινε γιατί οι άλλες μεγάλες εταιρίες Netflix, Spotfiy, Epic δεν ήθελαν να πληρώνουν προμήθεια αλλά να την βγάζουν στο τζάμπα. Δεν μπορείς να έχεις την πίτα ολόκληρη. Και έχεις την Ε.Ε. να πουλάει παπά ότι και καλά το έκανε για τους καταναλωτές. Εγώ ακόμα δεν έχω την ανάγκη να σπάσω το οικοσύστημα που με βολεύει όλα αυτά τα χρόνια και τις εφαρμογές μου θα συνεχίσω να τις ανεβάζω στο AppStore, δεν θέλω να φτάσουν στα χέρια τρίτων. Επεξ/σία Δευτέρα στις 04:40 μμ από Huruduru 2
KostasKri Δημοσ. Δευτέρα στις 04:41 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:41 μμ 1 minute ago, MikeKata said: Απόδειξη. Το τι κατεβάζει η γκλάβα μας, ειδικά όταν δε γνωρίζουμε τις δικλείδες ασφαλείας του λειτουργικού, ή να ανασαίνει την προπαγάνδα της Apple, δε με ενδιαφέρει. Ποσταρε μου κάποιο CVE ή data breach που συνέβη λόγω του ανοίγματος σε νεα stores. Περιμένω... Ποσταρε μου επίσης τη φωτογραφία από τα αξεσουάρ σου που χρησιμοποιούν USB-C (Macbook, κλπ) και δε θα σε αναγκάσουν να αγοράσεις αλλά καλώδια όπως ισχυρίζεσαι γιατί, εν έτει 2025, το να μην έχει κάποιος στο σπίτι του USB-C καλώδιο, είναι σχεδόν απίθανο. Εκτός κι αν εννοείς τους τεχνητούς περιορισμούς που πήγε και σου έβαλε η Apple με τα "certified" καλώδια και νομίζεις ότι σου φταίνε οι άλλοι. Επαναλαμβάνω, λοιπόν. Αντί για παπαγαλία του marketing της Apple και να μιλάμε στον αέρα, αποδείξεις ότι όντως δημιούργησαν προβλήματα (όχι απλά ότι δημιούργησαν πρόβλημα στον 1/1000, αλλά ότι δημιούργησαν περισσότερα από όσα έλυσαν), έχουμε; Όχι. Δεν ήξερα ότι χρειάζεται απόδειξη η ηλιθιότητα των χρηστών. Δουλεύω ΙΤ πάνω από 10 χρόνια. Όσο πιο πολύ περιορίζεις τον χρήστη, τόσο το καλύτερο και για σένα, και για την ασφάλειά του. Αυτό είναι κάτι που δεν χρειάζεται απόδειξη. Τι σχέση έχει το macbook; Ίδια αξεσουάρ έχεις στο iPhone και ίδια στο λάπτοπ σου; Μήπως έχει βάση φόρτισης το macbook; Δεν λέω ότι δεν βολεύει. Απλά λέω ότι και να μην γινόταν, δεν έγινε και κάτι για τους περισσότερους. Τα "certified" καλώδια που λες ήταν ότι καλύτερο. Πληρούν προδιαγραφές που ήξερες ότι αν το πάρεις θα παίζει. Ψάχνε τώρα εσύ κάθε usb-c που θα παίρνεις μην τυχόν και είναι version 2.0, 3.0, 3.1, 3.2, T3, T4 ή Τ5. Ψάχνε μέχρι πόσα watt σηκώνει και αν μπορεί να αξιοποιήσει στο μέγιστο της ταχύτητες ή την φόρτιση που θες. Οπότε καμία παπαγαλία. Αν είσαι πεποισμένος ότι όλοι θέλουν να σε κλέβουν και θέλουν το κακό σου, θα βλέπεις φαντάσματα παντού. 6 minutes ago, Huruduru said: Το iOS παραμένει ασφαλές όσο παραμένεις στο AppStore. Για να εγκαταστήσεις εφαρμογές εκτός του καταστήματος θα χρειαστείς κάποιο κατάστημα τρίτων, για το οποίο σου βγάζει προειδοποίηση, οπότε όποιος έχει άγνοια των κινδύνων και δεν διαβάζει, τότε θα την πατήσει με δικό του λάθος. Με σημείο κλειδί το "όσο παραμένεις στο AppStore". Εγώ μίλησα για χρήστες και επιτίδιους. Μπορείς να googlάρεις πόσα δις $ χάνονται ετησίως από scammers. 4
alexioannou Δημοσ. Δευτέρα στις 04:51 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:51 μμ Μέλος στους xda από το 2007...... Κάποτε ξεκλείδωναμε τα android όταν ερχόντουσαν με 512mb ram και σερνοντουσαν .... Βάζαμε custom rom αλαφρωμενη και πειραγμενη για να πάρει λίγο ζωή η συσκευή ..... Μόλις άρχισαν να φορτώνουν ram κάπου στα 4gb άρχισαν να είναι σβέλτα...... Σήμερα έχω κινητό 8+8 ram και δεν κολλάει με τίποτα ακόμα ανά έχεις ανοιχτά τα πάντα .... 1
MikeKata Δημοσ. Δευτέρα στις 05:02 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:02 μμ (επεξεργασμένο) 22 minutes ago, KostasKri said: Δεν ήξερα ότι χρειάζεται απόδειξη η ηλιθιότητα των χρηστών. Δουλεύω ΙΤ πάνω από 10 χρόνια. Όσο πιο πολύ περιορίζεις τον χρήστη, τόσο το καλύτερο και για σένα, και για την ασφάλειά του. Αυτό είναι κάτι που δεν χρειάζεται απόδειξη. Α, το κλασσικό fallacy της "επίκλησης στην αυθεντία". Θα επαναλάβω. Είπες ότι το iOS έγινε "λιγότερο ασφαλές". Ήταν πολύ συγκεκριμένο. Αυτό σου ζητάω να αποδειξεις. Το λειτουργικό έχει συγκεκριμένα συστήματα ασφαλείας. Δείξε μου, λοιπόν, ένα παράδειγμα παραβίασης του iOS επειδή "άνοιξε" σε νέα stores. Η ηλιθιότητα του χρήστη δε με ενδιαφέρει. Πού ούτε εδώ στέκει το επιχείρημα σου, καθώς ούτε ενεργοποιημένο από default είναι, αλλά και σε προειδοποιεί όταν πας να το ανοίξεις. 22 minutes ago, KostasKri said: Τι σχέση έχει το macbook; Ίδια αξεσουάρ έχεις στο iPhone και ίδια στο λάπτοπ σου; Μήπως έχει βάση φόρτισης το macbook; Δεν λέω ότι δεν βολεύει. Απλά λέω ότι και να μην γινόταν, δεν έγινε και κάτι για τους περισσότερους. Κολλάει στο ότι μπορείς να φορτίσεις τα πάντα χωρίς να έχεις 50 διαφορετικά καλώδια για να παίρνει η Apple προμηθεια. Και όχι, δεν είπες αυτό. Είπες ότι ναι/ίσως δημιούργησε πρόβλημα. Και το "πασπάλισες" μιλώντας για τα λεφτά που έδωσες για να αγοράσεις άλλα καλώδια. Καλώδια που δε θα χρειαζόσουν να αγοράσεις αν η Apple δε σου είχε βάλει τεχνητούς περιορισμούς. Και, ναι, είναι τεχνητοί περιορισμοί. Με 5€ έχω 2 μέτρα fast charging καλώδιο με υφασμάτινο sleeve και 100W power delivery και άλλα 30 GaN charger στα 300W, χωρίς κανένα από τα 2 να είναι Apple certified (mfa). Τι ακριβώς δεν μπορώ να κάνω και χρειάζομαι το certification; Γιατί τελευταία φορά που τσεκαρα, φορτίζω λάπτοπ, τηλέφωνο, ακουστικά ταυτόχρονα. Αν είχα και wireless charger θα έμπαινε κι αυτό πάνω. Θα επαναλάβω, λοιπόν. Αντί να κατεβάζεις και να αναπαράγεις αυτούσια την προπαγάνδα της Apple, ποσταρε συγκεκριμένα σημεία όπου αυτή η προπαγάνδα έχει βγει πραγματική. Συγκεκριμένα data breaches, συγκεκριμένα CVEs που να σχετίζονται με το άνοιγμα σε άλλα stores, συγκεκριμένα στατιστικά δείγματα όπου οι χρήστες έχουν ξαφνικά προβλήματα με τα νέα καλώδια κλπ. Εσύ, άλλωστε είπες ότι έγινε λιγότερο ασφαλές το λειτουργικό (βασικά, η Apple, εσύ απλά το επανέλαβες), υποστήριξε τον ισχυρισμό σου. Περιμένω. Επεξ/σία Δευτέρα στις 05:04 μμ από MikeKata 6 1
KostasKri Δημοσ. Δευτέρα στις 05:27 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:27 μμ 4 minutes ago, MikeKata said: Α, το κλασσικό fallacy της "επίκλησης στην αυθεντία". Θα επαναλάβω. Είπες ότι το iOS έγινε "λιγότερο ασφαλές". Ήταν πολύ συγκεκριμένο. Αυτό σου ζητάω να αποδειξεις. Το λειτουργικό έχει συγκεκριμένα συστήματα ασφαλείας. Δείξε μου, λοιπόν, ένα παράδειγμα παραβίασης του iOS επειδή "άνοιξε" σε νέα stores. Η ηλιθιότητα του χρήστη δε με ενδιαφέρει. Πού ούτε εδώ στέκει το επιχείρημα σου, καθώς ούτε ενεργοποιημένο από default είναι, αλλά και σε προειδοποιεί όταν πας να το ανοίξεις. 8 minutes ago, MikeKata said: Κολλάει στο ότι μπορείς να φορτίσεις τα πάντα χωρίς να έχεις 50 διαφορετικά καλώδια για να παίρνει η Apple προμηθεια. Και όχι, δεν είπες αυτό. Είπες ότι ναι/ίσως δημιούργησε πρόβλημα. Και το "πασπάλισες" μιλώντας για τα λεφτά που έδωσες για να αγοράσεις άλλα καλώδια. Καλώδια που δε θα χρειαζόσουν να αγοράσεις αν η Apple δε σου είχε βάλει τεχνητούς περιορισμούς. Και, ναι, είναι τεχνητοί περιορισμοί. Με 5€ έχω 2 μέτρα fast charging καλώδιο με υφασμάτινο sleeve και 100W power delivery και άλλα 30 GaN charger στα 300W, χωρίς κανένα από τα 2 να είναι Apple certified (mfa). Τι ακριβώς δεν μπορώ να κάνω και χρειάζομαι το certification; Γιατί τελευταία φορά που τσεκαρα, φορτίζω λάπτοπ, τηλέφωνο, ακουστικά ταυτόχρονα. Αν είχα και wireless charger θα έμπαινε κι αυτό πάνω. Καλώδια τα οποία μπορεί να βλάψουν την συσκευή σου. Η προμήθεια της Apple προερχόταν από το ότι έβαζε την σφραγίδα της ότι αυτό που αγοράζεις είναι αυτό που λέει ότι είναι και ότι δεν θα έχεις προβλήματα. Ουκ ολίγοι μου έχουν έρθει με εταιρικά iPhone που "δεν φορτίζουν" με κάτι καλώδια από Κίνα και τρέχε γύρευε. Τώρα όπως είπα, καλή τύχη να βρεις το "σωστότερο" καλώδιο. Για τα 5€ 2μ με 100W PD δεν το σχολιάζω καν. Δεν θα το χρησιμοποιούσα να φορτίσω ούτε android. Το καλό καλώδιο θα το πληρώσεις. Το mfi απλά σε έβγαζε από τον κόπο να ψάχνεσαι. Τώρα ψάξου, πουυυυυ για ακόμα μια φορά, εσύ κι εγώ μάλλον δεν θα έχουμε πρόβλημα αλλά ο απλός ο χρήστης που θα βρει το πιο φθηνό, θα του πουν "ναι φορτίζει iPhone" και θα του μείνει στο χέρι κανένα βράδυ. 14 minutes ago, MikeKata said: Θα επαναλάβω, λοιπόν. Αντί να κατεβάζεις και να αναπαράγεις αυτούσια την προπαγάνδα της Apple, ποσταρε συγκεκριμένα σημεία όπου αυτή η προπαγάνδα έχει βγει πραγματική. Συγκεκριμένα data breaches, συγκεκριμένα CVEs που να σχετίζονται με το άνοιγμα σε άλλα stores, συγκεκριμένα στατιστικά δείγματα όπου οι χρήστες έχουν ξαφνικά προβλήματα με τα νέα καλώδια κλπ. Εσύ, άλλωστε είπες ότι έγινε λιγότερο ασφαλές το λειτουργικό (βασικά, η Apple, εσύ απλά το επανέλαβες), υποστήριξε τον ισχυρισμό σου. Σου εξήγησα, αποδείξεις για τα αυτονόητα δεν χρειάζονται. Δεν χρειάζεται να βγει breech (που είναι πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο άλλωστε) για να καταλάβεις ότι δίνοντας τρόπο για sideloading εφαρμογών μειώνεις την ασφάλεια του λειτουργικού και πως η ασφάλεια ΔΕΝ έχει να κάνει μόνο με το αν είναι "τρύπιο" το λειτουργικό. Υπάρχει πάντα και η μεριά του χρήστη που δεν ελέγχεις καλώς ή κακώς. Αν από τα windows αφαιρέσεις την δυνατότητα να τρέχουν .exe αρχεία οι χρήστες, έχεις ξαφνικά ένα πιο ασφαλές λειτουργικό, όχι γιατί έκλεισε τρύπες η ίδια η μαμά εταιρία αλλά γιατί ο κάθε επιτίδιος έχει λιγότερες επιλογές στο πως να κάνει κάθε τι κακόβουλο. Αν δεν μπορείς να καταλάβεις τα παραπάνω, συγνώμη αλλά είσαι απλά κολλημένος και θα σε αφήσω με τα φαντάσματά σου. Α ναι, και εν τέλη, αν κάποιος τα ήθελε όλα αυτά, θα έπαιρνε εξ αρχής android. Αν θες android αλλά iPhone, έχεις κάνει λάθος επιλογή εξ αρχής. Και μια σημείωση, δεν έχω κάτι προσωπικά με το android. Επιτελεί τον σκοπό του και όταν θέλω να "παίξω" ανοίγω την android συσκευή μου. Αν μπορούσα να διαθέσω και 2 χιλιαρικάκια έξτρα, θα έπαιρνα και ένα fold7 γιατί φαίνεται απίστευτο, και ας μην μπορώ να του ανοίξω πια το bootloader 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα