Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, MikeKata είπε

Α, το κλασσικό fallacy της "επίκλησης στην αυθεντία". Θα επαναλάβω. Είπες ότι το iOS έγινε "λιγότερο ασφαλές". Ήταν πολύ συγκεκριμένο. Αυτό σου ζητάω να αποδειξεις. Το λειτουργικό έχει συγκεκριμένα συστήματα ασφαλείας. Δείξε μου, λοιπόν, ένα παράδειγμα παραβίασης του iOS επειδή "άνοιξε" σε νέα stores. Η ηλιθιότητα του χρήστη δε με ενδιαφέρει. Πού ούτε εδώ στέκει το επιχείρημα σου, καθώς ούτε ενεργοποιημένο από default είναι, αλλά και σε προειδοποιεί όταν πας να το ανοίξεις. 

Κολλάει στο ότι μπορείς να φορτίσεις τα πάντα χωρίς να έχεις 50 διαφορετικά καλώδια για να παίρνει η Apple προμηθεια. Και όχι, δεν είπες αυτό. Είπες ότι ναι/ίσως δημιούργησε πρόβλημα. Και το "πασπάλισες" μιλώντας για τα λεφτά που έδωσες για να αγοράσεις άλλα καλώδια. Καλώδια που δε θα χρειαζόσουν να αγοράσεις αν η Apple δε σου είχε βάλει τεχνητούς περιορισμούς. 

Και, ναι, είναι τεχνητοί περιορισμοί. Με 5€ έχω 2 μέτρα fast charging καλώδιο με υφασμάτινο sleeve και 100W power delivery και άλλα 30 GaN charger στα 300W, χωρίς κανένα από τα 2 να είναι Apple certified (mfa). Τι ακριβώς δεν μπορώ να κάνω και χρειάζομαι το certification; Γιατί τελευταία φορά που τσεκαρα, φορτίζω λάπτοπ, τηλέφωνο, ακουστικά ταυτόχρονα. Αν είχα και wireless charger θα έμπαινε κι αυτό πάνω.

Θα επαναλάβω, λοιπόν. Αντί να κατεβάζεις και να αναπαράγεις αυτούσια την προπαγάνδα της Apple, ποσταρε συγκεκριμένα σημεία όπου αυτή η προπαγάνδα έχει βγει πραγματική. Συγκεκριμένα data breaches, συγκεκριμένα CVEs που να σχετίζονται με το άνοιγμα σε άλλα stores, συγκεκριμένα στατιστικά δείγματα όπου οι χρήστες έχουν ξαφνικά προβλήματα με τα νέα καλώδια κλπ. Εσύ, άλλωστε είπες ότι έγινε λιγότερο ασφαλές το λειτουργικό (βασικά, η Apple, εσύ απλά το επανέλαβες), υποστήριξε τον ισχυρισμό σου.

Περιμένω.

Εγώ έχω 2 Anker Power Delivery καλώδια 100W το καθένα που τα είχα πάρει με προσφορά το ένα 5€ και το άλλο 7€ και έχουν εγγύηση απίστευτη άμα χαλάσει σου στέλνουν άλλο, τα έχω σταθερά στο γραφείο πάνω σε βάσεις καλωδίων. Επίσης έχω ένα Anker Thunderbolt που πήρα για ένα εχω το λάπτοπ της δουλειάς καρφωμένο στην 4Κ οθόνη και το φορτίζει ταυτόχρονα ενώ πήρα με 20€ 2x Braided USB-C 3.1 Gen 2 καλώδια της UGreen από το Amazon στα οποία έχω πάνω δύο εξωτερικούς στο Mac Mini μου μόνιμα συνδεδεμένους. Όσες φορές έπαιρνα καλώδια της Apple κιτρίνιζαν, καιγόντουσαν και έλιωνε το λάστιχο στις άκρες. Αυτά δεν έχουν πάθει τίποτα, μόνο το Anker που είχα για Lighting πριν αλλάξω iPhone (και ήταν και MFi Certified) είχε κιτρινίσει μετά από 2 χρόνια και η Anker μου έστειλε άλλο, ακόμα το έχω.

• Like 2
  • Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Τι μου θυμήσατε τώρα!.. Τι τράβηξε εκείνο το καημένο το S3 και ιδίως το Note 4 με τις ROMs του Dr.Ketan!..

Αλλά τότε δεν είχαμε dark mode, το ήθελα οπωσδήποτε. Ήθελα Viper4android, τώρα έχουμε απίθανα USB DACs που κάνουν πολύ καλύτερη δουλειά. Ήθελα Titanium backup για ένα σωρό λόγους, πλέον δεν μου έχει απομείνει κανένας. Ήθελα custom roms που "έκαναν πύραυλο το κινητό", τα κινητά πια είναι πύραυλοι από μόνα τους.

Έχω για backup κινητό ένα Redmi Note 6 με Lineage 14. Επειδή η μπαταρία του έχει ψοφήσει και είναι πράγματι πολύ παλιό πια, θα αγοράσω κανένα μεταχειρισμένο. Πράγματι σε αυτήν την περίπτωση το πρώτο πράγμα που θα κοιτάξω θα είναι να παίρνει custom rom όσο γίνεται πιο εύκολα. Αλλά να αγοράσω καινούργιο κινητό με αυτό το κριτήριο, δεν υπάρχει περίπτωση.

• Like 1
Δημοσ.
2 minutes ago, KostasKri said:

Καλώδια τα οποία μπορεί να βλάψουν την συσκευή σου. Η προμήθεια της Apple προερχόταν από το ότι έβαζε την σφραγίδα της ότι αυτό που αγοράζεις είναι αυτό που λέει ότι είναι και ότι δεν θα έχεις προβλήματα. Ουκ ολίγοι μου έχουν έρθει με εταιρικά iPhone που "δεν φορτίζουν" με κάτι καλώδια από Κίνα και τρέχε γύρευε. Τώρα όπως είπα, καλή τύχη να βρεις το "σωστότερο" καλώδιο. Για τα 5€ 2μ με 100W PD δεν το σχολιάζω καν. Δεν θα το χρησιμοποιούσα να φορτίσω ούτε android. Το καλό καλώδιο θα το πληρώσεις. Το mfi απλά σε έβγαζε από τον κόπο να ψάχνεσαι. Τώρα ψάξου, πουυυυυ για ακόμα μια φορά, εσύ κι εγώ μάλλον δεν θα έχουμε πρόβλημα αλλά ο απλός ο χρήστης που θα βρει το πιο φθηνό, θα του πουν "ναι φορτίζει iPhone" και θα του μείνει στο χέρι κανένα βράδυ

Πάλι υποθέσεις; "Θα" και "θα". Η προπαγάνδα (της Apple) δεν κοστίζει τίποτα, στηρίζεται στα "θα" και τις γενικολογιες, αλλά θα μου πεις, έτσι είναι πιο εύκολο. Για τα υπόλοιπα, σε παραπέμπω στο σχόλιο που μόλις έκανε ο @Huruduru

3 minutes ago, KostasKri said:

Σου εξήγησα, αποδείξεις για τα αυτονόητα δεν χρειάζονται. Δεν χρειάζεται να βγει breech (που είναι πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο άλλωστε) για να καταλάβεις ότι δίνοντας τρόπο για sideloading εφαρμογών μειώνεις την ασφάλεια του λειτουργικού και πως η ασφάλεια ΔΕΝ έχει να κάνει μόνο με το αν είναι "τρύπιο" το λειτουργικό. Υπάρχει πάντα και η μεριά του χρήστη που δεν ελέγχεις καλώς ή κακώς. 

Επαναλαμβάνω. Τα λειτουργικά δεν είναι αερολογίες. Έχουν συγκεκριμένα συστήματα ασφαλείας. Είπες ότι το ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΌ έγινε λιγότερο ασφαλές. Περιμένω να το αποδείξεις, μιλώντας συγκεκριμένα. Το τι υποθέσεις κάνεις δε με ενδιαφέρει.

Αυτή τη στιγμή, το πιο ασφαλές και private λειτουργικό (ROM για την ακρίβεια), με διαφορά, είναι το Graphene OS. Σου δίνει την ΕΠΙΛΟΓΗ να κάνεις sideloading. Τόσο απλό.

Πάμε παλι. Ποια είναι τα συγκεκριμένα κομμάτια που καθιστούν το iOS λιγότερο ασφαλές σήμερα; Η λογική "δεν υπάρχουν CVEs ή data breaches ακόμα γιατί είναι νωρίς" δε στέκει, αν όντως άνοιγε "παράθυρο" θα είχε πλακώσει κόσμος εκεί να "σπάσει" το iOS, καθώς και όλοι οι ερευνητές θα επικεντρώνονταν εκεί. Το ότι δεν υπάρχει ούτε ψίθυρος, ούτε καν από τη μεριά της Apple, από εκεί που πάλευε με μανία να το αποτρέψει, είναι πολύ ενδεικτικό.

Μη μου πεις πάλι για τη βλακεία του χρήστη, καταντάει αστείο και ενισχύει το στερεότυπο που κυκλοφορεί για τους Apple users... Δεν το εστερνίζομαι και δεν πήγα εκεί.

• Like 4
Δημοσ.
4 hours ago, SabotazNic said:

Γιατι, αλλαζατε συχνα roms στα καινουργια galaxy? Αν ναι, βγαζατε εκτος το knox και αρα pass/pay/secure folder κτλ χωρις λογο. Δεν εχει πλεον touchwiz για να βαζουμε lineage os

Είχα σταματήσει να αλλάζω Roms απ το Galaxy S9, φαντάζομαι τώρα με όσα έχουν βγει από τότε, πόσο ανούσιο είναι να αλλάξεις rom. 
Τρελοί τουλάχιστον. 

Δημοσ.
1 minute ago, MikeKata said:

Αυτή τη στιγμή, το πιο ασφαλές και private λειτουργικό (ROM για την ακρίβεια), με διαφορά, είναι το Graphene OS. Σου δίνει την ΕΠΙΛΟΓΗ να κάνεις sideloading. Τόσο απλό.

Πόσοι security engineers προσπαθούν να "σπάσουν" το Graphene OS σε σχέση με λειτουργικά όπως iOS ή Android; Το ότι δεν βρίσκουν τρύπες είναι επειδή δεν το χρησιμοποιεί μαζικά κόσμος και έτσι δεν μπορεί να βγάλει κανείς κέρδος από το να βρεθεί μια ευπάθεια εκεί. Τι ποσοστό στην αγορά έχει το Graphene OS; Θα σου πω εγώ. Για 250k συσκευές που είναι το upper estimate, μιλάμε για 0.0035% των mobile συσκευών, 0.0064% αν μιλάμε μόνο για android. Σίγουρα αξίζει να ασχοληθεί κανείς να βρει ευπάθειες γι αυτό που μπορεί να αξιοποιηθεί σε 250k συσκευές που έχουν high tech, security oriented άνθρωποι (less likely to be scammed or hacked). Λες και έχουν χρόνο για πέταμε οι ερευνητές να ασχολούνται με τέτοια projects.

Εσύ νομίζεις ότι το MacOS είναι πιο ασφαλές από τα windows για παράδειγμα; Απλά με τα windows ασχολείται περισσότερος κόσμος και έτσι βγαίνουν περισσότερες ευπάθειες, γιατί ακριβώς μπορούν να βγάλουν λεφτά όσοι τις βρίσκουν.

Για όλα τα υπόλοιπα που έγραψες, τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου. Αν δεν καταλαβαίνεις ότι τα λειτουργικά και η ασφάλεια τους δεν έχει να κάνει μόνο με αν έχει τρύπες αλλά και αν ο χρήστης είναι πιο εύκολο να "πάθει" κάτι τότε μάλλον:

1. δεν είσαι του κλάδου οπότε η άποψή σου δεν αφορά κανέναν όταν δεν ξέρεις για τι πράγμα μιλάς

2. είσαι του κλάδου και δεν την έχεις πάθει ακόμα (ελπίζω το πρώτο)

Όταν βγουν ευπάθειες θα σου πω. Όπως θα σου πω και όταν θα ανέβουν και τα scam attempts στο iOS.

• Like 3
Δημοσ.
16 minutes ago, KostasKri said:

Αν από τα windows αφαιρέσεις την δυνατότητα να τρέχουν .exe αρχεία οι χρήστες, έχεις ξαφνικά ένα πιο ασφαλές λειτουργικό, όχι γιατί έκλεισε τρύπες η ίδια η μαμά εταιρία αλλά γιατί ο κάθε επιτίδιος έχει λιγότερες επιλογές στο πως να κάνει κάθε τι κακόβουλο.

Η απόλυτη ασφάλεια είναι παραλογισμός.  Καθε φορα που διαβαζω ενα σχόλιο τετοιου τυπου, μου έρχεται στο μυαλό,  που ειχα φτιάξει μια εφαρμογή αυτόματης εναλλαγής wallpaper στα windows.  Οι αγορασμενες εφαρμογές,  οσες ειχα ψάξει τοτε (υπάρχουν σίγουρα και φθηνότερες ή και τσάμπα,  που τοτε δε βρηκα ομως κάποια να με καλύπτει) , δεν μου αρεσε καμιά.  Καποιες καναν αλλά 10 πράγματα που δεν ήθελα,  ηταν βαριες και τρωγανε πορους ανεφ λογου κλπ.

Οποτε έφτιαξα σε λιγα λεπτά μια δικια μου που έκανε ακριβώς οτι ήθελα.  Δεν είμαι καν επαγγελματιας προγράμματιστης.

Αποτέλεσμα: Το anti-virus των windows,  ανίχνευσε την εφαρμογή μου ως ιο και την εκοψε..

Αν τα βλέπανε αυτα οι δημιουργοι των windows θα τους πεφτανε τα μαλια. Και οχι δεν ειναι ασπρο μαυρο, ασφάλεια και κλειδωμένα τα παντα ή ξεκλείδωτα και ιοι. Υπάρχει μια χρήση τομη που καλύπτει ολους. Όποιος θέλει κανει οτι θελει ξεκλείδωνοντας κατι και αναλαμβάνει και την ευθύνη που του αναλογει. Οποιος θελει την απόλυτη ασφάλεια κρατάει τα παντα κλειδωμένα και γίνεται ενας απλος τελικος χρήστης που απλα τρεχει ετοιμες εφαρμογές απο ενα επίσημο ασφαλες store. Κανένα απο τα 2 δεν ειναι κακό,  βολεύονται οι πάντες.  Ολα τα υπόλοιπα είναι για κονομα.

Δεν ειχα σκοπό να ξαναγράψω γιατι εχει καταντήσει βαρετό το ιδιο 1000συζητημενο θεμα, αφου ολοι είναι κολλημενοι στο τι λεει η χ εταιρεία και δεν μπορούν να δουν την πραγματικότητα. Άπλα ήθελα να αναφέρω το συγκεκριμένο παράδειγμα στα windows που λεει πολλα..

Δημοσ.
3 minutes ago, oldnew said:

Η απόλυτη ασφάλεια είναι παραλογισμός.  Καθε φορα που διαβαζω ενα σχόλιο τετοιου τυπου, μου έρχεται στο μυαλό,  που ειχα φτιάξει μια εφαρμογή αυτόματης εναλλαγής wallpaper στα windows.  Οι αγορασμενες εφαρμογές,  οσες ειχα ψάξει τοτε (υπάρχουν σίγουρα και φθηνότερες ή και τσάμπα,  που τοτε δε βρηκα ομως κάποια να με καλύπτει) , δεν μου αρεσε καμιά.  Καποιες καναν αλλά 10 πράγματα που δεν ήθελα,  ηταν βαριες και τρωγανε πορους ανεφ λογου κλπ.

Οποτε έφτιαξα σε λιγα λεπτά μια δικια μου που έκανε ακριβώς οτι ήθελα.  Δεν είμαι καν επαγγελματιας προγράμματιστης.

Αποτέλεσμα: Το anti-virus των windows,  ανίχνευσε την εφαρμογή μου ως ιο και την εκοψε..

Αν τα βλέπανε αυτα οι δημιουργοι των windows θα τους πεφτανε τα μαλια. Και οχι δεν ειναι ασπρο μαυρο, ασφάλεια και κλειδωμένα τα παντα ή ξεκλείδωτα και ιοι. Υπάρχει μια χρήση τομη που καλύπτει ολους. Όποιος θέλει κανει οτι θελει ξεκλείδωνοντας κατι και αναλαμβάνει και την ευθύνη που του αναλογει. Οποιος θελει την απόλυτη ασφάλεια κρατάει τα παντα κλειδωμένα και γίνεται ενας απλος τελικος χρήστης που απλα τρεχει ετοιμες εφαρμογές απο ενα επίσημο ασφαλες store. Κανένα απο τα 2 δεν ειναι κακό,  βολεύονται οι πάντες.  Ολα τα υπόλοιπα είναι για κονομα.

Δεν ειχα σκοπό να ξαναγράψω γιατι εχει καταντήσει βαρετό το ιδιο 1000συζητημενο θεμα, αφου ολοι είναι κολλημενοι στο τι λεει η χ εταιρεία και δεν μπορούν να δουν την πραγματικότητα. Άπλα ήθελα να αναφέρω το συγκεκριμένο παράδειγμα στα windows που λεει πολλα..

Συμφωνώ μαζί σου. Η διαφορά ξέρεις ποια είναι όμως; Όταν σαν εταιρία φτιάχνεις κάτι προς μία κατεύθυνση, δεν μπορεί να έρχεται ένα πολιτικό σώμα που δεν έχει ιδέα και απλά κάνει μεταρυθμίσεις για να μαζεύει λεφτά από εταιρίες που δεν πληρούν τις προυποθέσεις αυτές. Αν εγώ πουλάω ένα μπλουζάκι σε χρώμα κόκκινο, γιατί να έρθει κάποιος να με αναγκάσει να το πουλάω και σε άλλο χρώματα; Αν κάποιος ήθελε sideloading και λοιπά καλούδια, υπάρχει ήδη λύση γι αυτό. Αν κάποιος δεν θέλει να ανεβάζει εφαρμογές στο iOS γιατί δεν του αρέσουν οι πολιτικές της Apple, έχει την ελευθερία να πάει στο android που μάντεψε... ο μέσος χρήστης χαλάει πολύ λιγότερα σε in app purchases και apps γενικότερα σε σχέση με τον χρήστη iOS.

Και όλα αυτά επειδή αποφάσισε ένα ωραίο πρωί μια Epic ότι θέλει να ανοίξει δικό της μαγαζί στο iOS

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 minutes ago, KostasKri said:

Πόσοι security engineers προσπαθούν να "σπάσουν" το Graphene OS σε σχέση με λειτουργικά όπως iOS ή Android;

Όχι "πόσοι", "ποιοι". Αυτοί που καίγονται να "σπάσουν" το GrapheneOS δεν είμαστε εγώ κι εσύ, αλλά οι υπηρεσίες που έχουν να κερδίσουν από την παρακολούθηση που θα τους προσφέρει. Κοινώς, οι top security engineers στις "3-letter agencies". Τι; Ανέκδοτους ισχυρισμούς δεν κάνουμε;

Εσύ νομίζεις ότι το MacOS είναι πιο ασφαλές από τα windows για παράδειγμα; Απλά με τα windows ασχολείται περισσότερος κόσμος και έτσι βγαίνουν περισσότερες ευπάθειες, γιατί ακριβώς μπορούν να βγάλουν λεφτά όσοι τις βρίσκουν.

Βασικά, είναι. Υπάρχει λόγος και λέγεται privilege escalation και το πώς το διαχειρίζονται τα 2 λειτουργικά, καθώς και το ποσό "ανοιχτός" είναι ο kernel. Μιλάμε για out of the box. Αλλά θα βγούμε off-topic. 

1. δεν είσαι του κλάδου οπότε η άποψή σου δεν αφορά κανέναν όταν δεν ξέρεις για τι πράγμα μιλάς

Το ταξίδι μου ξεκίνησε με environmental engineering, και πλέον έχω μεταφερθεί σε data science, backend development databases, Azure Operations και MLOPS. Δεν είμαι και kernel engineer, αλλά νομίζω ότι, σε σχέση με κάποιον που απλά επισκευάζει συσκευές, ε, κάποια σχέση έχω με developement και security.

Αν αντί να απαντήσεις στα ίσια με συγκεκριμένα δεδομένα (σου ζήτησα επανειλημμένως CVE και data breaches που να σχετίζονται με το άνοιγμα του λειτουργικού), εσύ επιλέγεις α) επιλέγεις να πετάς αερολογίες που έβγαλες από το κεφάλι σου, β) να κάνεις "επίκληση στην αυθεντία και γ) να προσπαθείς πλαγίως να βγάλεις άσχετο κάποιον τρίτο, κάτι δείχνει. Και δεν είναι αυτό που θες.

Υπάρχει και τρίτη επιλογή. Να είμαι του κλάδου, να ξέρω τα εργαλεία που χρησιμοποιώ και να μην στηρίζομαι στην ηλιθιότητα του χρήστη. Όπου "χρήστης" μιας πλατφόρμας και εργαλείων, είμαι εγώ ο ίδιος.

Μα, όχι, οτιδήποτε έχει το backing μιας πολυεθνικής είναι ασφαλές να χρησιμοποιείται ευρέως. Γιατί οι μεγάλες εταιρείες "ξέρουν". 

Επεξ/σία από MikeKata
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 minutes ago, KostasKri said:

Συμφωνώ μαζί σου. Η διαφορά ξέρεις ποια είναι όμως; Όταν σαν εταιρία φτιάχνεις κάτι προς μία κατεύθυνση, δεν μπορεί να έρχεται ένα πολιτικό σώμα που δεν έχει ιδέα και απλά κάνει μεταρυθμίσεις για να μαζεύει λεφτά από εταιρίες που δεν πληρούν τις προυποθέσεις αυτές. Αν εγώ πουλάω ένα μπλουζάκι σε χρώμα κόκκινο, γιατί να έρθει κάποιος να με αναγκάσει να το πουλάω και σε άλλο χρώματα; Αν κάποιος ήθελε sideloading και λοιπά καλούδια, υπάρχει ήδη λύση γι αυτό. Αν κάποιος δεν θέλει να ανεβάζει εφαρμογές στο iOS γιατί δεν του αρέσουν οι πολιτικές της Apple, έχει την ελευθερία να πάει στο android που μάντεψε... ο μέσος χρήστης χαλάει πολύ λιγότερα σε in app purchases και apps γενικότερα σε σχέση με τον χρήστη iOS.

Και όλα αυτά επειδή αποφάσισε ένα ωραίο πρωί μια Epic ότι θέλει να ανοίξει δικό της μαγαζί στο iOS

Αλλο αυτό σε αυτό μπορεί να έχεις και δίκιο. Δεν είναι κακό να υπάρχει ενα κλειδωμένο στα παντα λειτουργικό αφου κάποιοι θέλουν κατι τετοιο οταν υπάρχει εναλλακτική του android. 

Τωρα πάνε να κλειδώσουν και αυτο (βασικά είναι μια  διαδικασία που σίγα σιγα συμβαίνει εδώ και καιρό. 

Στο τέλος, πλην Λίνουξ δε θα υπάρχει εναλλακτική. Και το Λίνουξ δεν αποτελεί καν εναλλακτική γιατί δεν μπρορει καθένας να κανει τα πάντα. 

Ολα κλειδωμένα δεν είναι ούτε αυτό σωστο. Στα Windows πουλάνε εφαρμογή auto wallpaper 50e οταν στο android είναι τσάμπα.. 

Επεξ/σία από oldnew
Δημοσ.
5 minutes ago, MikeKata said:

Το ταξίδι μου ξεκίνησε με environmental engineering, και πλέον έχω μεταφερθεί σε data science, backend development databases, Azure Operations και MLOPS. Δεν είμαι και kernel engineer, αλλά νομίζω ότι, σε σχέση με κάποιον που απλά επισκευάζει συσκευές, Ε, κάποια παραπάνω σχέση έχω με developement και security.

Αφού λοιπόν είσαι του κλάδου και γνωρίζεις, τότε μάλλον ξέρεις ότι το μεγαλύτερο breech σε μια εταιρία είναι οι ίδιοι της οι χρήστες. Γι αυτό υπάρχουν trainings, το "δεν πατάμε λινκ στα μέιλ" κτλ κτλ. Δεν πα να χεις το πιο ασφαλές λειτουργικό που υπάρχει. Τι, όχι;

Επίσης, ΙΤ δεν σημαίνει "επισκευάζω" συσκευές. Κι εσύ ΙΤ κάνεις. Πάμε πάρα κάτω.

8 minutes ago, oldnew said:

Αλλο αυτό σε αυτό μπορεί να έχεις και δίκιο. Δεν είναι κακό να υπάρχει ενα κλειδωμένο στα παντα λειτουργικό αφου κάποιοι θέλουν κατι τετοιο οταν υπάρχει εναλλακτική του android. 

Τωρα πάνε να κλειδώσουν και αυτο (βασικά είναι μια  διαδικασία που σίγα σιγα συμβαίνει εδώ και καιρό. 

Στο τέλος, πλην Λίνουξ δε θα υπάρχει εναλλακτική. Και το Λίνουξ δεν αποτελεί καν εναλλακτική γιατί δεν μπρορει καθένας να κανει τα πάντα. 

Ολα κλειδωμένα δεν είναι ούτε αυτό σωστο. Στα Windows πουλάνε εφαρμογή auto wallpaper 50e οταν στο android είναι τσάμπα.. 

Ας υπάρχουν από όλα να έχει επιλογές ο κόσμος. Απλά επειδή η Apple ανέβηκε τόσο, έτσουξε κάποιους και είπαν να βάλουν στοπ με λάθος τρόπο. Το να επιβάλεις την αλλαγή του προιόντος επειδή έχει κοινό δεν είναι λύση.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, MikeKata είπε

Εντελώς άσχετα άρθρα με το iOS και την ασφάλεια του. Ούτε καν μέσα δεν αναφέρονται. Η συσχέτιση που κανείς εδώ είναι "το όργανο είναι μπουζούκι, ο αστυνομικός είναι όργανο, αρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι".

Τα άρθρα ασχολούνται με το τι συνέβη στο store της Epic. Η μόνη συσχέτιση που υπάρχει με την Apple εδώ είναι η λέξη "Epic" επειδή έχουν δικαστική διαμάχη. Το store υπάρχει σε όλες τις πλατφόρμες.

Το σημαντικότερο; Τα άρθρα μιλάνε για το 2022 και για το 2023. Αναδρομικά φταίει το άνοιγμα του store, κιόλας;

Δεν είπα ότι μιλάνε για iOS κάπου. Όταν κάνει τέτοιες ενέργειες μια μεγάλη εταιρία είναι ακόμα πιο επικίνδυνο από μικροεφαρμογές τρίτων μικρών developers. Η τρύπα είναι εκεί.
.Το θέμα είναι ότι μέσω Apple Pay δεν θα μπορούσε να συμβεί αυτό. Αν έκανες αγορές εκτός App Store θα είχες το ίδιο θέμα αφού δεν εμπλέκεται η Apple.

Η διαμάχη ξεκίνησε το 2020 και ο λόγος ήταν ότι χρησιμοποιούσε εξωτερικό σύστημα πληρωμών. Ακριβώς αυτό που οδήγησε στα πρόστιμα. Που είναι το αναδρομικό;

Δεν λέω ότι η Apple το έκανε για το καλό μας και όχι για το συμφέρον της, αλλά ότι είναι γεγονός ότι κάτι τέτοιο δημιουργεί κενά ασφαλείας και δεν είναι στην σφαίρα της φαντασίας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, ScorpioX777 said:

Πω ρε π@υστη Apple παει να γινει...

Έχει γίνει εδω και καιρό απλα αντιγράφει μόνο τα κακά. 

Παλιες καλές εποχές μονοκρατοτιας νότια.

Εκανε τα ιδια μέχρι που έκλεισε. Ελπίζω να έχουν μυαλό η το ίδιο τέλος. 

Δεν.καταάβαινω γιατί πάντα μια εταιρεία μεγαλώνει και νομίζεις οτι πλέον θα κανει οτι γουστάρει χωρίς κανένα πρόβλημα. 

Δεν έχω πειράξει το κινητο εδω και χρόνια αλλα με χαλάει η λογική 

Επεξ/σία από kinitos
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Γιατι, αλλαζατε συχνα roms στα καινουργια galaxy? Αν ναι, βγαζατε εκτος το knox και αρα pass/pay/secure folder κτλ χωρις λογο. Δεν εχει πλεον touchwiz για να βαζουμε lineage os

Αν και ειμαι ασχετος απο Samsung παρότι γνωρίζω για το αθλιο Knox, εγώ δεν αγοραζα ποτέ κινητο αν δεν υπηρχε η ικανοτητα να rootαριστει.

Προφανως και με αυτον τον τροπο αποτρεπεις τον χρηστη απο πολλα χρησιμα πραγματα οπως το firewall που ειναι το πρωτο πραγμα που πρεπει να εχει καποιος που νοιαζεται για την ιδιωτικοτητα του (και οχι, το να στεινεις vpn firewall δεν ειναι το ιδιο, περα απο την πτωση της ταχυτητας που ειναι τραγικα μειωμενη). Η ικανοτητα να εχεις προσβαση σε πολλους φακελους που ο μονος τροπος να τους κανεις backup σε διαφορετικη περιπτωση ειναι που σε αναγκαζουν να τους σωνεις στο cloud, ειναι επισης σημαντικη. Οπως και η ικανοτητα να κανεις backup προγραμματα που δεν εχουν local backup (πχ Etar Calendar).

Υπαρχουν πολλες πιο εξειδικευμενες χρησεις αλλά τι να το κανεις οταν απουσιαζουν τα βασικα στις επιλογές του χρηστη.

Επεξ/σία από xaerialtwistx
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ουτε το 0.05% δεν κανει root σε samsung, αφου πολυ απλα πλεον ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. Καποτε καναμε root στα σαπακια τα android ετσι ωστε να γινουν ποιο γρηγορα, να αφαιρεσουμε bugs, να παρουν παραπανω χρονια λειτουργιας, αφου τα updates της εταιρειας τελειωναν σε 1 η 2 χρονια, να αφαιρεσουμε bloatware, να εχουμε μεγαλυτερο ευρος customization και ολα αυτα, χανοντας και την παραμικρη ασφαλεια της συσκευης.

Πλεον η ιδια η samsung σου δινει ενα  τελειο, smooth, fast as f@ck λογισμικο, 7 χρονια updates, αριστη ασφαλεια συσκευης, 0 bloatware, χωρις διαφιμησεις, απειρο customization... Δεν βλεπω κανενα λογο να κανω κατι σε μια συσκευη που λειτουργει αριστα απο το εργοστασιο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...