Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@gbras για μένα ζήτα να δεις και 1-2 άλλες κατασκευές εκτός από τα δικά τους γραφεία και αν είναι όλα καλά προχώρα το. 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου κάνει εντύπωση που το θέμα άνοιξε ειδικά ξύλου εν μέσω πυρκαγιών...

Σαν τρολάρισμα μου φαίνεται.

Τα τύπου "Σουηδικό" σπίτια που είχαν στο Καπανδρίτι στα Κιούρκα και στο Κρυονέρι σε περίπτωσεις που μπήκε φωτιά στο οικόπεδο έμεινε μόνο το οικόπεδο.

Παρόλα αυτά κάποιοι σηκώνουν τέτοια λόγο κόστους.

Εγω δε θα το έκανα και για τον ίδιο λόγο μπήκαν και αλουμίνια και όχι pvc στο σπίτι μου που και φτηνότερα ήταν και πιο ενεργειακά.

Μένω Αγ.Στέφανο και ξέρω με την φωτιά να έχει γλύψει κάποιες φορές το σπίτι και παρόλα αυτά αυτό είναι ακόμα εκεί.

Τώρα δεν ξέρω για προκάτ που φαίνονται σαν κανονικά σπίτια απο μπετό τι ισχύει.

Υπάρχουν διάφορες τεχνοτροπίες στα προκάτ, ; άλλα είναι με ξύλινο σκελετό, άλλα σιδερένιο άλλα αλφα μπλοκ και μπορούν να πάρουν μορφή και μέγεθος που δύσκολα μπορείς να τα ξεχωρίσεις ότι δεν είναι χτισμένα με μπετό.

Ίσως η τεχνολογία να έχει προχωρήσει βέβαια και να είναι πλέον και άκαυστα και ανθεκτικά όσο τα κλασσικά σπίτι που είναι φτιαγμένα με μπετό.

Σε κάθε την περίπτωση θα προτιμούσα με μεταλλικό σκελετό.

Επεξ/σία από yiannis_1
Δημοσ.
14 minutes ago, zio10 said:

@gbras για μένα ζήτα να δεις και 1-2 άλλες κατασκευές εκτός από τα δικά τους γραφεία και αν είναι όλα καλά προχώρα το. 

Ναι εννοειται. Μου εχει πει οποτε θελω. Ως τωρα εχω δει αλλες κατοικιες που εχει φτιαξει με ενα τροπο που λεγεται ICF

2 minutes ago, yiannis_1 said:

Μου κάνει εντύπωση που το θέμα άνοιξε ειδικά ξύλου εν μέσω πυρκαγιών...

Σαν τρολάρισμα μου φαίνεται.

Τα τύπου "Σουηδικό" σπίτια που είχαν στο Καπανδρίτι στα Κιούρκα και στο Κρυονέρι σε περίπτωσεις που μπήκε φωτιά στο οικόπεδο έμεινε μόνο το οικόπεδο.

Παρόλα αυτά κάποιοι σηκώνουν τέτοια λόγο κόστους.

Εγω δε θα το έκανα και για τον ίδιο λόγο μπήκαν και αλουμίνια και όχι pvc στο σπίτι μου που και φτηνότερα ήταν και πιο ενεργειακά.

Μένω Αγ.Στέφανο και ξέρω με την φωτιά να έχει γλύψει κάποιες φορές το σπίτι και παρόλα αυτά αυτό είναι ακόμα εκεί.

Τώρα δεν ξέρω για προκάτ που φαίνονται σαν κανονικά σπίτια απο μπετό τι ισχύει.

Υπάρχουν διάφορες τεχνοτροπίες στα προκάτ, αλλά είναι με ξύλινο σκελετό, άλλα σιδερένια άλλα αλφα μπλοκ και μπορούν να πάρουν μορφή και μέγεθος που δύσκολα μπορείς να τα ξεχωρίσεις ότι δεν είναι χτισμένα με μπετό.

Ίσως η τεχνολογία να έχει προχωρήσει βέβαια και να είναι πλέον και άκαυστα και ανθεκτικά όσο τα κλασσικά σπίτι που είναι φτιαγμένα με μπετό.

Σε αυτή την περίπτωση θα προτιμούσα μεταλλικό σκελετό.

Αν ηταν σε δασος η εστω  υπηρχαν αρκετα δεντρα μαλλον  θα συμφωνουσα αλλα εκει που ειναι δεν υπαρχει τιποτα τετοιο.
Οπως εβαλα και στην φωτο απεξω δεν καταλαβαινεις πως ειναι φτιαγμενο, και απο οτι μου ειπε και απο μεσα ντυνεται ολο οποτε και μεσα αν θες δεν φαινεται καν οτι υπαρχει ξυλο. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το συγκεκριμένο πάντως από τις φωτο που έβαλες το βρίσκω σε τουλάχιστον 3 κατασκευαστές. Οπότε παίρνουν από το ίδιο εργοστάσιο και το στήνουν.

Το βλέπω χαμηλό και προσωπικά θα το επέλεγα. Άλλωστε σε 20 χρόνια και το τσιμέντο αν δεν έχει γίνει καλή δουλειά συντήρηση θα θέλει. Έχω πολύ πρόσφατο παράδειγμα με τσιμεντένιο σπίτι και δίπλα προκατ όπου το μεν έχει θέματα (όχι σοβαρά αλλά έχει) και το δε στέκει ακόμα και μάλιστα το έχουν επεκτείνει κιόλας με πέργκολες και διάφορα άλλα.

Η μόνη ένσταση μου είναι η υγρασία και μάλιστα της θάλασσας αλλά αν δεν είναι δίπλα στο κύμα θεωρώ ότι δεν θα έχει θέμα.

Επεξ/σία από m3ltd0wn
Δημοσ.
2 minutes ago, m3ltd0wn said:

Το συγκεκριμένο πάντως από τις φωτο που έβαλες το βρίσκω σε τουλάχιστον 3 κατασκευαστές. Οπότε παίρνουν από το ίδιο εργοστάσιο και το στήνουν.

Το βλέπω χαμηλό και προσωπικά θα το επέλεγα. Άλλωστε σε 20 χρόνια και το τσιμέντο αν δεν έχει γίνει καλή δουλειά συντήρηση θα θέλει. Έχω πολύ πρόσφατο παράδειγμα με τσιμεντένιο σπίτι και δίπλα προκατ όπου το μεν έχει θέματα (όχι σοβαρά αλλά έχει) και το δε στέκει ακόμα και μάλιστα το έχουν επεκτείνει κιόλας με πέργκολες και διάφορα άλλα.

Η μόνη ένσταση μου είναι η υγρασία και μάλιστα της θάλασσας αλλά αν δεν είναι δίπλα στο κύμα θεωρώ ότι δεν θα έχει θέμα.

οχι ειναι ψηλα! Επισης ειναι σχεδον σιγουρο οτι τα υλικα τα παιρνουν απο συγκεκριμενο προμηθευτη οπως και αλλοι.

Δημοσ.

Επειδή έκανα αυτή τη δουλειά στη Νορβηγία, να πω λίγο 2-3 πράγματα γιατί παρατήρησα κάποιες παρανοήσεις.

Ο ξύλινος σκελετός δεν πατάει στο έδαφος, πάνω σε μπετό πατάει, οπότε θεμέλια+υπόγειο αν χτιστεί+πλάκα ισογείου είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα. Επίσης, ο σκελετός, αν δεν γίνουν χοντρά κατασκευαστικά λάθη, δεν έρχεται ποτέ σε επαφή με νερό, οπότε δεν υπάρχει συντήρηση, ούτε χρώματα/βερνίκια κτλ, αφού υπάρχει πλήρης κάλυψη μέσα-έξω και να θες δλδ, δεν μπορείς να κάνεις κάτι (εκτός αν αρχίσεις ξηλώματα κτλ).

Επίσης για τους σεισμούς δεν υπάρχει θέμα, γιατί συνολικά η κατασκευή είναι σαφώς ελαφρύτερη, οπότε εφόσον γίνει σωστά η κατασκευή δεν υπάρχει κίνδυνος.

Η φωτιά είναι ένα θέμα, αντιμετωπίσιμο σε κάποιο βαθμό (βραδύκαυστη γυψοσανίδα και πετροβάμβακας πχ), αλλά σίγουρα πιο ευαίσθητο σε σχέση με κλασσική τοιχοποίια από τούβλο κ σκελετό από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Όπως τα περισσότερα πράγματα σε αυτή τη ζωή, έχει υπέρ κ κατά σαν επιλογή.

@m3ltd0wn https://www.risorholmen.no/ Πιο δίπλα στο κύμα δεν γίνεται... Δεν είναι θέμα στις σύγχρονες κατασκευές.

• Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 minutes ago, gbras said:

Αν ηταν σε δασος η εστω  υπηρχαν αρκετα δεντρα μαλλον  θα συμφωνουσα αλλα εκει που ειναι δεν υπαρχει τιποτα τετοιο.

Με αυτά που έχω δεί απ την Ελληνική πυροσβεστική την τελευταία 15ετία που αφήνουν την φωτιά να φτάσει σε ασφαλτόδρομο για να αρχίσουν να την σβήνουν και νοοτροπία πυροσβεστών "Δεν θα πάω να καώ για 1000 ευρώ" και τα αλμυρίκια να φοβάσαι...

Επεξ/σία από yiannis_1
  • Haha 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Επειδή έκανα αυτή τη δουλειά στη Νορβηγία, να πω λίγο 2-3 πράγματα γιατί παρατήρησα κάποιες παρανοήσεις.

Ο ξύλινος σκελετός δεν πατάει στο έδαφος, πάνω σε μπετό πατάει, οπότε θεμέλια+υπόγειο αν χτιστεί+πλάκα ισογείου είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα. Επίσης, ο σκελετός, αν δεν γίνουν χοντρά κατασκευαστικά λάθη, δεν έρχεται ποτέ σε επαφή με νερό, οπότε δεν υπάρχει συντήρηση, ούτε χρώματα/βερνίκια κτλ, αφού υπάρχει πλήρης κάλυψη μέσα-έξω και να θες δλδ, δεν μπορείς να κάνεις κάτι (εκτός αν αρχίσεις ξηλώματα κτλ).

Επίσης για τους σεισμούς δεν υπάρχει θέμα, γιατί συνολικά η κατασκευή είναι σαφώς ελαφρύτερη, οπότε εφόσον γίνει σωστά η κατασκευή δεν υπάρχει κίνδυνος.

Η φωτιά είναι ένα θέμα, αντιμετωπίσιμο σε κάποιο βαθμό (βραδύκαυστη γυψοσανίδα και πετροβάμβακας πχ), αλλά σίγουρα πιο ευαίσθητο σε σχέση με κλασσική τοιχοποίια από τούβλο κ σκελετό από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Όπως τα περισσότερα πράγματα σε αυτή τη ζωή, έχει υπέρ κ κατά σαν επιλογή.

@m3ltd0wn https://www.risorholmen.no/ Πιο δίπλα στο κύμα δεν γίνεται... Δεν είναι θέμα στις σύγχρονες κατασκευές.

δεν έχω σχέση με τον τομέα, ότι είδα λέω. Το μόνο που θυμάμαι ξεκάθαρα ήταν για την μούχλα και το να αερίζονται τα σπίτια καλά. Εγώ έμενα στο Trondheim που είχαμε και εμείς θάλασσα ακριβώς δίπλα.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, phanispal είπε

Ναι, ότι τι; Αν καεί σπίτι από μπετόν απλά αγοράζεις καινούργιες κουρτίνες;

LLLEFTERIS νομίζω το ψευδώνυμο εδώ.

Πήρε φωτιά η κουζίνα του (δωμάτιο) από ατύχημα. Ακόμα στο ίδιο σπίτι μένει.

Αν ήταν από ξύλο.. 

Δημοσ.
20 ώρες πριν, phanispal είπε

Στην Αμερική δηλαδή δεν ξέρουν.

Στη Αμερική το γεγονός ότι χρησιμοποιούν ξύλο  - και αυτό κυριώς έξω από τις μεγάλες πόλεις -  οφείλεται πατροπαράδοτα στην αφθονία ξυλείας - οικονομίες κλίμακας -  ως πρώτη ύλη και όχι επειδή είναι καλύτερο από το σκυρόδεμα.

• Like 3
Δημοσ.

Kαι Σκωτια που εμενα τα καινουρια σπιτια ειχαν ολα ξυλινο σκελετο απο δοκαρια. Δεν μιλαμε για πολυκατοικιες φυσικα, αλλα σπιτια μεχρι 2-3οροφα. Μην μπερδευεστε με καλυβες-στυλ που τα ξυλα ειναι εκτεθειμενα. Εξωτερικα εχουν και τουβλα κλπ.

Σαφως και ειχαν χαμηλοτερη αξια ακομα και απο σπιτια του 1800 που ηταν πετρινα. 

Μια χαρα σπιτακια ειναι κι αυτα. Απλα στην Ελλαδα θα πρεπει να σιγουρευτείς για θεματα σεισμων κλπ.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Κυριολεκτικα δεν ξερουν.
Για αυτο βλεπεις τετοιες καταστροφες με τυφωνες κατηγοριας 2.

Δεν νομίζω ότι ονομάζεται ξύλινο ένα σπίτι επειδή ο σκελετός είναι από ξύλινα δοκάρια και "ντύνεται" με γυψοσανίδες. Ένα σπίτι κατά τη γνώμη μου ονομάζεται ξύλινο όταν είναι κατασκευασμένος από κορμούς δέντρων οι οποίοι θα πρέπει να έχουν περάσει χημική επεξεργασία, όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...