Dr_Pepper Δημοσ. 31 Ιουλίου Δημοσ. 31 Ιουλίου 18 ώρες πριν, gokuthelegend είπε Το θέμα είναι ότι από ένα σημείο και μετά χάνεις την μπάλα. Το ερώτημα είναι, θες ένα κινητό να κάνεις την δουλειά σου ή θες ένα κινητό για μόστρα; η θες tablet που όμως να μπαίνει στην τσέπη σου ;
gokuthelegend Δημοσ. 31 Ιουλίου Δημοσ. 31 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 55 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε η θες tablet που όμως να μπαίνει στην τσέπη σου ; Tablet δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ στα χρονικά, από τότε που βγήκαν. Αν μια συσκευή δεν έχει φυσικό πληκτρολόγιο, ποντίκι και τουλάχιστον 24άρα οθόνη τότε δεν μου κάνει για δουλειά. Έχω μόνο το κινητό για να ελέγχω τα email μου, αν θέλω να απαντήσω όμως σε κάποιο τότε θα το κάνω από τον υπολογιστή. Tablet, κινητά και γενικώς μικρές συσκευές θεωρώ ότι είναι μόνο για facebook, tiktok, youtube όταν είσαι αραγμένος στο κρεβάτι. Επεξ/σία 31 Ιουλίου από gokuthelegend
Dr_Pepper Δημοσ. 31 Ιουλίου Δημοσ. 31 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, gokuthelegend είπε Tablet δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ στα χρονικά, από τότε που βγήκαν. Αν μια συσκευή δεν έχει φυσικό πληκτρολόγιο, ποντίκι και τουλάχιστον 24άρα οθόνη τότε δεν μου κάνει για δουλειά. Έχω μόνο το κινητό για να ελέγχω τα email μου, αν θέλω να απαντήσω όμως σε κάποιο τότε θα το κάνω από τον υπολογιστή. Tablet, κινητά και γενικώς μικρές συσκευές θεωρώ ότι είναι μόνο για facebook, tiktok, youtube όταν είσαι αραγμένος στο κρεβάτι. Σεβαστό αλλά επειδή εσένα δεν σου αρέσει που επαναλαμβάνω ειναι σεβαστό δεν σημαίνει ότι ειναι άχρηστα για τον περισσότερο κόσμο. Εγώ απο την άλλη απο τότε που πήρα Samsung galaxy tab άλλαξε όλο το workflow μου και ο τρόπος που κάνω πράματα Καταρχάς χέστα όλα τα άλλα μόνο που μπορώ να σκανάρω, (με την κάμερα και ειδικό app που ευθυγραμμίζει ) να διαβάσω άνετα και να σκρολάρω PDF και μετά να το υπογράψω και να το σηκώσω στο ιντερνετ/στείλω mail/αποθηκεύσω σε βάση δεδομένων (και όλα αυτά μαζί ) φτάνει και περισσεύει, μετά το να βλέπω ταινίες με την θήκη του που το έχω να κάθεται (έχει και θήκη με πληκτρολόγιο που το κάνει λαπτοπ αλλά έχω λάπτοπ) βολεύει πολύ παραπάνω απο λαπτοπ πολύ απλά γιατί δεν χρειάζομαι καλώδιο επειδή η μπαταρία ειναι τέρας και μετά γιατί παραδόξως έχει πολύ καλύτερη οθόνη και ηχεία απο το λαπτοπ μου!! (και δεν έχω πολύ φθηνό λαπτοπ αλλά ούτε και τοπ ειναι 1700 ευρώ+ πιο λεπτό πιο ελαφρύ δεν κάνει θόρυβο) σε ταξίδια όπου δεν οδηγώ στην κουζίνα όταν πλένω τα πιάτα και θέλω μουσική, καμια φορά βλέπω και το κανάλι της βουλής (ακόμη και στο μπάνιο εχω δει μισές ταινίες ενώ κάνω ντουζ ) κτλ είναι απλά άλλη φάση + πολύ καλύτερο wifi+BT σε σχέση με το laptop αλλά και κάμερες (πχ για βιντεοκλήσεις κτλ ) και γενικά σε διάφορα πράματα "του ποδαριού" το android λειτουργικό ειναι πιο εύχρηστο απο τα windows πχ μετέφρασε εσύ ας πούμε μια κυρτή πλακέτα πάνω σε κολώνα ή μια φυσική σελίδα σε άλλη γλώσσα με windows... με το android απλά ανοίγεις το app και βγάζει βίντεο και στα μεταφράζει ρεαλ τιμε ούτε σκαναρίσματα ούτε τίποτα. Ο συνδυασμός ότι ειναι πιο ελαφρύ απο λάπτοπ κρατάει πολύ περισσότερο στην μπαταρία και έχει και καλύτερο hardware κατα μέσο όρο φτάνει και περισσεύει αλλά ειναι και άλλα πχ η επεξεργασία φωτογραφιών ειναι πολύ πιο άνετη γιατί προσφέρουν ΑΙ βελτιώσεις και διάφορα άλλα εύκολα πράματα που διευκολύνουν πολύ την χρήση και σε windows ειναι σχετικά μανούρα και καλύτερα με την έννοια ότι αν ειναι η ειδικότητα σου και πληρώνεις εκατοντάδες ευρώ σε software (ή συνδρομές) και έχεις άπειρο footage ναι πας εκει, αλλά για απλά καθημερινά κλιπ,slides powerpoint γραφηματάκια κτλ για να "κάνεις την δουλειά σου" σαν μη επαγγελματίας/φωτοσοπάκιας η ευκολία στο android και η αμεσότητα είναι ανώτερη. (αλλά και για συγκεκριμένους επαγγελματίες ειναι πιο εύκολη με την έννοια bang for buck η χρήση android tablet πχ γραφίστες/ζωγράφοι που δεν χρειάζεται να πάρουν ακριβά αξεσουάρ πχ Wacom και λαπτοπ κτλ και απλά ζωγραφίζουν κατευθείαν στο ταμπλετ <--- εδώ το άλλο τρελό βλέπω πχ ένα προϊόν στην Ερμού το βγάζω φωτό πατάω πάνω του καταλαβαίνει ότι θέλω να το αποκόψει, το αποκόβω απο την υπόλοιπη φωτό, με το στυλό ζωγραφίζω πάνω στο προϊόν πχ αλλαγές ή που θέλω να γίνει focus με βελάκια και επίσης γράφω κείμενο πχ λεζάντα ή βάζω φίλτρα εφέ κτλ και το αποθηκεύω στο ημερολόγιο για να μου βγει όταν έχω meeting ή το προωθώ σε κάποιων ή το σηκώνω στο blog μου κτλ όλα αυτά σε δεύτερα χωρίς πολλαπλά app κτλ με το λαπτοπ με την καμία ειδικά αν περπατάω στον δρόμο σκέτη μανούρα με φωτοσοπ μετά πχ σε powerpoitn η word μετα αποθήκευση μτά άνοιγμα outlook μετά επισύναψη σε mail κτλ κτλ ειδικά αν δεν εχω ξεχωριστή κάμερα και πρέπει να γυρνάω την οθόνη να βγάλει φωτό το λαπτοπ με τα 3 πιξελ που έχουν οι κάμερες λαπτοπ και δεν γυρνάνε 360 και ΑΝ δεν μείνει απο μπαταρία...+ το βάρος ) Τέλος λειτουργεί (screencast ή με USB-C ) σαν 2η οθόνη ΜΕ touch screen για το λαπτοπ και τον υπολογιστή και γενικά έχει ένα σωρό quality of life πλεονεκτήματα. Τώρα κάποιοι δεν θέλουν να κουβαλάνε και ταμπλετ πχ στην τζάντα όταν πάνε δουλειά και κινητό αλλά συμφωνούν με τα απο πάνω ε για αυτούς εφόσον διαθέτουν τα χρήματα ειναι τέλεια μέση λύση. Επεξ/σία 31 Ιουλίου από Dr_Pepper 1 1
Panosglasgow Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου On 31/07/2025 at 13:17, assaya said: Huawei Mate XT; Όντως είδα ρεαλιστική χρήση fold κινητού πρόσφατα όπου ο χρήστης επειδή ήταν στον δρόμο κάθε ημέρα όταν καθόταν σε καφέ έμπαινε στο σύστημα της εταιρείας και εργαζόταν από εκεί αντί για να κουβαλάει το λάπτοπ μαζί του. Έκτοτε το σκέφτομαι και για εμένα. Ναι Mate XT
petsakis Δημοσ. 3 Αυγούστου Δημοσ. 3 Αυγούστου Είναι κοροϊδία να δώσει κανείς πάνω από 400 ευρώ για οποιαδήποτε Samsung κινητό. Αν δεν έχεις λεφτά παίρνεις κάποια ναυαρχίδα στης Xiaomi που είναι πολύ ανώτερη από την Samsung ή αν έχεις λεφτά πας σε ΚΑΝΟΝΙΚΟ smartphone (iPhone), που θα μπορείς να το πουλήσεις και αργότερα σε καλή τιμή. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα